Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 11:43:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ВАКСИНА за бебето и детето  (Прочетена 159116 пъти)

m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: февруари 24, 2012, 00:15:57 »

http://ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=3393%3A2012-01-07-20-08-18&catid=16%3Askandalno&Itemid=95
да поразбутам темата че гледам по телевизията започна рекламна кампания за ваксината против рак на маточната шийка
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: февруари 24, 2012, 00:28:58 »

m_eleva19, понеже съм изчела цялата тема знам, че ти си доста против ваксините. А и има и други мами. Според новия законопрект за детето, ако педиатърът ви счете, че вие не се грижите достатъчно добре за здравето на детето ви и не спазвате неговите препоръки, може да доносничи (защото за мен това си е донос) на социалните и следват едни доста неприятни мерки от тяхна страна. До тук добре. Уж! В понятието "не се грижите за здравето на детето" и т.н. влиза това да откажете то да се ваксинира!  shok Което противоречи на всичко, с което съм запозната до сега! Аз също не съм привърженик на ваксините, но по-скоро ще направя тези задължителните. От страх да се опълча на догмите - признавам си честно! Но това да се отнема избора на родителите със заплахата, че социалните ще те обявят за родител, който не се грижи добре за детето си (и други последствия съответно), мен просто ....ме ужаси!  crazy
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: февруари 24, 2012, 02:33:19 »

Малко Offtopic , но така се получава, когате се даде прекалено много власт на държавата. Но ние сме си виновни, защото ние и я даваме тази власт като разчитаме за всичко на нея вместо да поемем отговорност сами за себе си. Както и да е, това е друга тема. Ако ваксините бяха толкова безопасни, САЩ нямаше да създадът кризисен щаб за тези , които са пострадали от ваксини и да им изплащат обезщетение. Ето и една тъжна история след ваксинация с Гардасил http://sanevax.org/gone-after-gardasil-christina-maryland/ .
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: февруари 29, 2012, 16:20:18 »

Offtopic С този закон направо ме разбиха Няма такава простотия Гледах го още когато законтворката забравих и името и сега не ми се рови го предложи в медийното пространство и как на атаките че така се дават прекалено голяма власт на държавата в лицето на някакви си соц работници които работят за по 400 лева обясняваше че то всъщност нямало кой да ги спазва правилата защото няма кой да следял чак толкова Ами нали знаеш в БГ как е Куче влачи-диря няма Даваш тук и там подкуп и си готов Моята педиатърка по никакъв начин не ме притиска даже си каза че за нея няма никакво значение че малката не е ваксинирана и сякаш разбира какво правя Не се е опитвала по никакъв начин да ме убеждава изслуша аргументите ми и толкоз Ще следя за тази простотия дали ще се приеме и след това ами какво да кажа на където ми видят очите То детето не мога да го запиша в ясла за градината е под номер 200 фирмата ми фалира а аз съм с образование мъжът ми с две и направо си замислям сериозно да се спасяваме То е ясно че от това държава не става заради циганите направо ще ни съсипят наместо тях да приобщават към нас те ни направиха на цигани аз се подписах против за тези промени в закона и ако имаме малко здрав разум и воля трябва да се спре защото става много страшно  Просто не трябва да го допускаме Ето днес докато бяхме за кухнята една майка си остави детето да реве 30 минути докато започна въздух да не му достига защото не искало да си носи ръкавиците а майка и и казала че времето е студено и задължително трябвало да е с ръкавици И какво аз мога да се обадя анонимно и хоп да и цъфнат социални защото не си гледа детето
 Мири сега Гердасила е препоръчителен но аз подозирам как точно след 2 години защото много малко ще се възползват от тази благина  ще стане задължителен Ама какво да се прави мир на праха на загиналите и горко им на увредените те са се жертвали в имато на благото на човечеството и са попаднали в как да се изразя- в необходимите жертви
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168

« Отговор #169 -: март 09, 2012, 17:37:22 »

Направо ще кажа. Аз съм ЗА ваксините. По образование съм фармацевт и съм наясно и с технологията на правене на ваксините и действието им. Първо искам да подчертая, че ваксини не са измислени срещу настинка и други леки простуди, а срещу сериозни болести. Никой от вас или не знае, или не се замисля, че в Европа вече няма полиомиелит само благодарение на ваксината. От морбили се умира! При последната епидемия от морбили аз лично познавам бебе, което зарази баба си и тя почина от морбили на 50 години. Една лекарка пневмоложка също почина от морбили, защото дете я заразило. И всичко това, защото имаше много неваксинирани цигани. След няколко години това явно няма да са само цигани, а и деца на майки, които иначе се смятат за разбиращи.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: март 09, 2012, 19:54:04 »

Това са и моите съображения ЗА ваксините-рискът от появата на вече изчезнали болести.Няма ги именно,защото хората са се ваксинирали и е нямало хън-мън.Намирам за крайно безотговорно отказът от поставянето на задължителните ваксини.Одобрявам мерките на правителството,които се налагат на такива родители,дори мисля,че те трябва да бъдат по-строги.Тръпки ме побиват като си помисля,че има майки,които изкарват фалшиви бележки за поставени ваксини,за да бъде прието детето в детско заведение. NO
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #171 -: март 09, 2012, 20:16:07 »

Направо ще кажа. Аз съм ЗА ваксините. По образование съм фармацевт и съм наясно и с технологията на правене на ваксините и действието им.....
Много добре си го казала Goldish good
Аз също съм ЗА ваксините и съм ваксинирала със задължителните.

Аз искам да попитам тези от вас, които не са поставяли ваксини замисляли ли сте се, ако НЕДАЙ СИ БОЖЕ детето се зарази от някоя от вапросните болести,как ще се чувствате, знаейки че е можело да го предотвратите и умишлено сте отказали?!(въпросът ми не е с цел заяждане,просто ми е любопитно дали сте мислили от тази гледна точка).
[Carlyangel] сериозно ли!!! Oh my ...
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: март 09, 2012, 20:22:18 »

Да,сериозно има такива родители.Педиатър,приятел на моите родители/те са медицински лица също/ от дълги години,ми е разказвал подобни истории.Имало е случаи,когато чрез връзки и познати родителите изкарват такива бележки.Не само,че е престъпно,но и опасно. angry
« Последна редакция: март 09, 2012, 20:33:35 от carlyangel » Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #173 -: март 10, 2012, 13:05:05 »

:offtopic:Аз ще се въздържа от това да казвам за или против ваксините.... Искам само да отговоря на въпроса на prety как ще се чувстват родителите...- точно така както се чувстват родителите, които са поставили ваксина и при детенцето им са се проявили отрицателните реакции cray.

Никак не приемам крайностите и нападките като това кой е отговорен и кой не??!!  Offtopic
Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: март 10, 2012, 20:53:13 »

:offtopic:Аз ще се въздържа от това да казвам за или против ваксините.... Искам само да отговоря на въпроса на prety как ще се чувстват родителите...- точно така както се чувстват родителите, които са поставили ваксина и при детенцето им са се проявили отрицателните реакции cray.

Никак не приемам крайностите и нападките като това кой е отговорен и кой не??!!  Offtopic

good good good good good

Аз съм една от "безотговорните" майки , която не ваксинира детето си и няма да го ваксинирам. Аз съо намирам безотговорно да вкарваш в тялото на детето си токсични меатериали и сляпо да се доверяваш само на лекаря си.  Goldish, може да си учила за фармацефт, но си учила само това, което големите фармацефтични комапнии искат да знаеш. Съмнявам се ,че си си направила труда да прочетеш нещо по-различно, от това което ти казват в университета. Относно полиото си малко в грешка, през последните няколко години има бум на случаи с полио, както в Европа, така и в САЩ. Проблемът е, че слагат жив вирус в тази ваксина. А случаите на морбили сред ромите е по-скоро на лоша хигиена, защото ти не носиш морбили в себе си и ваксината да го убие този вирус. Интересното е как през бремеността ни съветват да избягваме морски дарове и риби , които може да имат високо съдържание на живак , в същото време инжектират тимеросол(форма на живак), алуминий, формал дехид и всякакви други гадости  в телцето на едно новородено. Факт е ,че през последните 20-30 години случаите на аутизъм, ADD/ADHD и други алергии са зачестени точно в периодът , когато започва масовото ваксиниране. Аз на твое място бих се поинтерсувала и потърсила по-задълбочено , вместо да цитирам това което е main stream. Carlyangel , твоето изказване относоно ролята на правителството е доста крайно и звучи комунистическо. Не забравяй ,че все пак ние сме свободни хора и никой няма правото да ми казва как да си гледам детето. Аз по  същата логика бих могла да кажа, че трябва да забранят секциото по избор, само защото те е страх от неизвестното, но не е правилно, защото това е ограничаване на личната свобода и избор. Не критикувам никоя майка , която ваксинира детето, всеки сам решава за себе си. Просто публикувам информация, другата гледна точка, за да могат родителите да бъдат информирани.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: март 10, 2012, 21:37:15 »

Комунистическо или не,това е не само мое мнение,а и на държавните институции.Факт е,че има санкции.Сравнението със секциото е нелепо.Информацията,която ми е била нужна съм си я набавила и съм преценила,че не е редно да не го ваксинирам и не желая детето ми да е подложено на риск,заради някой,който си е изкарал фалшива бележка от педиатъра за поставени ваксини.. smile
Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: март 10, 2012, 22:21:41 »

Кой дава право на държавните институции да ми казва как да си гледам детето?! И дали да ваксинирам или не. Това ,че си решила да ваксинраш твоето е личен избор, който всеки трябва да уважава, както и моя избор за това , че аз НЯМА да ваксинирам детето. Грешно е да се вадят фалшиви документи, но при положение, че държавата не ти дава избор , а именно дали да ваксинираш или не , майките се принуждават да вадят фалшиви документи. Според мен трябва да имаш избор и както е тук в Колорадо , можеш да не ваксинираш детето като подпишеш документ с това ,че детето няма да се ваксинира поради здравословни, религиозни или философски причини. А щом като твоето дете е ваксинирано, тогава какво се плашиш от това, че друго няма да е . Нали за това го ваксинираш-да го предпазиш от заболяване?! По-скоро мен би трябвало да ме е страх от ваксинираните деца, защото те носят вируса в себе си и могат да го предадът на нас.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: март 10, 2012, 22:30:05 »

Е,правото на избор е разтегливо понятие и всеки го разбира както иска.Разковничето е в думата задължителни.В Америка може и да не са,но тук са и не одобрявам някой да шмекерува и да си вади фалшиви документи,защото бил "принуден",съжалявам.Според мен тази т.нар. философия би имала трайни последствия за напред.Неслучайно хората са подбрали задължителни ваксини,това не са някакви лаици,седнали да си играят на доктори.Изобщо не вярвам на теорията за световна конспирация на компаниите с/у човечеството и тям подобни.Това е параноично,тези ваксини ги има от години.
Твоето дете може да не зарази моето,но може да зарази някое друго неваксинирано,така се започва.Разбираш ли?
Аз смятам,че спорът е излишен,защото нито ти ще ме убедиш,нито пък аз теб.Всеки избира да постъпи,както намери за редно,стига да не престъпва закона. pardon
« Последна редакция: март 10, 2012, 22:33:37 от carlyangel » Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: март 11, 2012, 14:58:37 »

Спора е извън темата.Зачитайте чуждото мнение.Крайностите на изказванията нв и правят чест, напротив, показват един закостенял млад човек, което е жалко.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #179 -: март 11, 2012, 15:29:01 »

Мили момичета, предлагам ви един много лесен начин да вземете решение дали да ваксинирате себе си и децата си  smile
 Както лекарствата, така и ваксините си вървят с листовки. Там е описан (задължително и това не е никаква тайна) какъв е състава им. Според мен имате пълното право да я изисквате от своя лекар, както и да го помолите да ви разясни за действието на активните и помощните субстанции. Ако това не се случи, можете да направите справка със списъка на разрешените за употреба лекарства в България. Намира се на сайта на Изпълнителната агенция по лекарствата:
http://www.bda.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=1&lang=bg
http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/drugs2_list2_2.htm
 Там също има специализирана информация под формата на новини за ваксините, която постоянно се обновява. Достатъчно е да пуснете една - две думички в търсачката им.
 Само да ви предупредя, че е малко излишно да съпоставяте ситуацията с ваксините в САЩ и България. Политиката на лекарствените агенции в САЩ и тази в Европа, макар и като цяло сходна, има известни разлики. Това рефлектира върху разрешените за употреба лекарства и ваксини.
 Не съм запозната в подробности с ваксините при децата, но не бяха ли живака и живачните съединения забранени за употреба при тях от около 8-10 години?
« Последна редакция: март 11, 2012, 15:32:08 от michelle » Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: