Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 17:13:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ВАКСИНА за бебето и детето  (Прочетена 159150 пъти)

malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #135 -: май 15, 2011, 21:48:39 »

Всяко нещо си има и - и + . Ако ваксините бяха само с минуси никой нямаше да се захване да ги измисля...само че тук говорим за същества, които още нямат изграден имунитет, а още първите 24 часа ги бъкат с бацили...Сори за грубото изказване, но така ми дойде  blush. Не знам, не съм лекар, но ако имах малко повече смелост бих си казала мнението и бих го отстояла - да ваксинирам детето си малко по-късно good
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: май 16, 2011, 19:39:36 »

Който иска да рискува си е негова работа, стига да не застрашава останалите.

Какаво означава да застрашава другите. След като си ваксинириана не би трябвало да се плашиш от въпросните болести. По скоро ние неваскинираните би трябвало да се страхуваме.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: май 17, 2011, 10:21:38 »

:offtopic:И на мен тези разсъждения са ми били винаги много странни...нали си избрал да се ваксинираш, защото така се чувстваш защитен, уж? То риска си остава за неваксинираните, ама някои хора имат проблем с това явно...искат всички да са в кюпа. Изразявам се остро, защото детето ми вече е обект на дискриминация, на детската площадка и майките им спират да ми се обаждат...Аз не се опитвам да убеждавам хората, не провъзгласявам възгледите си, но когато стане въпрос и ме питат не лъжа и тогава винаги се намира някоя, която да се опита да ми каже по заобиколен начин или в прав текст, че едва ли не съм луда и ме сравняват с ромските майки...е да де ама циганетата са си живи и здрави...На последната консултация сестрата пак ме заяде и тръгна да ми обяснява как съм щяла да се моля да и ги сложат, като решим да тръгваме на детска..тя  crazy ли е? То има дефицит за 10 000 места, пък мъжът ми вика "И за Кеймбридж да и трябват пак няма да и ги сложим..." Освен това ми заобяснява как било задължително в целия свят...е малко да попрочетат бе, да се поинформират, да видят и другата гледна точка...аз все още не съм получила отговорите на поставените ми въпроси от нито един лекар...Само отговори от сорта на те са изкоренили тези болести, или са ги свели до единици...Е да де ама са повлекли с тях още десетки, някои от които са за цял живот...
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ

« Отговор #138 -: май 17, 2011, 15:26:19 »

Аз не обичам крайните изказвания, вече ви споделих моята гледна точка - няма да се повтарям ...
Само че не можах да се въздържа - Мири, страхотно изказване, точно това си помислих, но не посмях да го кажа girl_wink
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: май 29, 2011, 05:35:24 »

Malinkata, аз също не обичам крайните изказвания и гледам да се въздържам, но има моменти, когато някои неща ми идват в повече. И за да побутна темичката, ето един линк свързан с ваксина за Хепатит В http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/05/19/us-government-concedes-hep-b-vaccine-causes-systemic-lupus-erythematosus.aspx
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ

« Отговор #140 -: май 29, 2011, 08:52:08 »

Мири, жалко, че е на английски - не е по силите ми да прочета целия текст girl_wink. Аз бях решила да не чета статии, че след това влизам в различни филми. Бях писала и другаде убива ме фактът, че по една и съща тема има 2 крайно противоположни мнения(като и двете са подкрепени от разбиращи уж хора). Аз не срещнах подкрепа тук в България по много от въпросите, които стояха пред мен относно бебчето и мен самата. В това число е въпросът за ваксините(макар че не е само той). Кажете сега като сме ги сложили вече какво да правим? cray
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: май 29, 2011, 12:08:21 »

Сигурно съм офтопик, ама не мога да се въздържа...за пореден път се убедих, че сме на това положение, защото сме много, ама много прост народ...преди малко в магазина на опашката зад мен се наредиха две майки, на едната от които детето беше болно от варицела, точно в най-прекрасния стадий, с всички набъбнали пъпки и тези две 'майки" си седяха най-спокийно на опашката и си говореха за болестта и се възмущаваха, как нямало ваксини....и майката на болното дете сърдито обясняваше, как на детската площадка са се сърдили, че завела дтетето. Тя даже го завела на детскаа площадка, където е пълно с малки бебета, за които болестта е опасна и с бременни жени, за които се знае, че уврежда на 100 % плода...направо вдигнах кръвно...то бива незнание, бива немърливост и егоизъм, ама чак пък толкова....Ей заради такива "съвестни хора"  ни блъскат децата с какви ли не отрови, като в страните от третия свят...На мен съвестта не би ми позволила да го направя....ще си държа детето вкъщи, та ако ще и да се дере от рев, а то беше в 2-3 клас, не е малко дете, да не можеш да го оставиш. НАправо си представих как зад нея на опашката се нарежда някоя бременна мама, некарала болестта и как чрез продавачката се разнася болестта. Съжалявам за  Offtopic. Но не бива така, просот не е редно!
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #142 -: май 29, 2011, 12:14:00 »

В стадия на варицела, в който детето е покрито с пьпки, то вече не е заразно.
Това е и подлостта на варицелата, че точно, когато детето е най-заразно (15 дни преди обрива), няма никакьв начин да се знае, че то вече е болно.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: май 29, 2011, 16:31:59 »

Offtopic Инче, аз съм чела че е...особено лесно се заразяваш от секрета на пъпките...
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: юни 12, 2011, 12:20:13 »

Момичета, имам един въпрос за БЦЖ-то. Утре сме на консултация и лекарката ще гледа дали има белег от БЦЖ-то от болницата и предния месец каза, че ако нямало щяла да му прави проба манту. Въпросът ми е - Мога ли да откажа да се направи въпросната проба и ако откажа това означава ли, че в края на годината когато трябва да взема бележка, че Стилиян има всички ваксини лекарката може да ми откаже да ми даде такава бележка и да не мога да вземам детски?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: юни 14, 2011, 21:55:04 »

Рени, мисля, че този отговор може да ти даде лекарката...по принцип си в правото си да откажеш, но доколкото си спомням ако я няма характерната пъпчица на рамото, която да покаже, че е станала ваксината, се води че  не е...всъщност поставянето на вакцината БЦЖ е много сложно и изисква много голяма прецизност от медицинското лице и това е причината на някои деца да им се получават големи възпаления, а на други да не стават....
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #146 -: юни 23, 2011, 17:13:34 »

Пускам ви тук интересна статия от блога на наша сьфорумка:

http://www.yolinashelvetia.com/относно-ваксините/
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: юни 30, 2011, 22:06:06 »

Прочетох това...не си завирам главата в пясъка, но на фона на първото спечелено дело, срещу ваксина и на факта, че болестите свързани с ваксините, които някъде съм ги изброила се побират на 3 реда, и на фона, че на един прост витамин Д допуснаха замърсяване, и факта, че изпитателния срок на ваксините беше или 4 или 6 дена...  sad..не им вярвам....ще поживеем и ще видим...ако променят нещо, сега чета за използване на нано технологии, ще видим...мисля, че комапниите като платят едни милиарди обезщетение, ще се променят нещата....и не е вярно, че няма изтичане на информация....вече не си спомням, но една от статиите, които четох по темата беше на бивш работник в такава компания,  и не само той...Аз пак ще кажа, че по-страшно от самите болести е консерванта във ваксината...вещества, които засягат пряко нервната система на детето...И още една малка подробност е изпуснта във статията...изграждането на имунитета...ами той не е толкова проста работа (по това, което съм чела) като това да въведеш малко от болестта и готово...Има хора с голям брой антитела, които се разболяват и такива, които нямат и не се разболяват...зависи от имунитета, от средата и начина на живот. Абе ще поживеем и ще видим...аз обещавам да се отчитам редовно, даже ако се окаже и че съм сбъркала в избора си...(надявам се да не съм), но си мисля, че ако имам второ, пак бих му сложила БЦЖ...просто тази болест си върлува в БГ...
« Последна редакция: юни 30, 2011, 22:10:25 от m_eleva19 » Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: юли 23, 2011, 15:23:45 »

Такаааааааа, пиша тук, понеже в другата тема никой не ми отговори на въпроса, а вече се обсъждат други неща. Та днес ходихме на лекар отново и след като я прегледа, попита дали скоро сме и слагали ваксина. А миналата сряда и слагаха Priorix. Та точно на 9-тия ден след приема започна тази ужасна температура, която вече 3-ти ден не можем да свалим напълно. Страничните реакции се появяват между 8-мия и 12-тия ден, като могат да се появят пъпки, температура и ред други. Досега детето никога не е вдигало температура от ваксините и затова не го отдадох на нея, но днес след прегледа вече съм убедена, понеже просто няма от какво друго да е. След като вчера един лекар ми твърдеше, че е от зъбите, ОК, ама 39,8 от зъби  nea някак доста несериозно ми звучи. Та да видим докога ще поддържа такава висока температура, видях се в чудо вече, единствено свещичките я свалят бързо.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: юли 24, 2011, 17:09:04 »

Вили според мен тази температура не може да е от ваксината ,тъй като знам от нашата докторка ,че е възможно да вдигне температура след ваксинация ,но не повече от 38 градуса.От зъбите също е възможно да вдигне температура ,но не и толкова висока?Най-вероятно се касае за вирусна инфекция ,направи и изследвания (кръв,урина) за да се види какво е на датенце?
Ние миналата седмица бяхме така с 39 гр и нищо не сваляше освен с Хексалгин.Накрая се принудих да му дам и антибиотик ,защото ме е страх да го държа с висока температура ,тъй като ми е правил гърч миналата година.
Дано се оправите,пиши ако има нещо ще помагам! smile
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: