Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 00:21:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
ВАКСИНА за бебето и детето
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
19
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ВАКСИНА за бебето и детето (Прочетена 159061 пъти)
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: ВАКСИНА за бебето и детето
«
Отговор #195 -:
март 13, 2012, 16:07:15 »
m_eleva19
,съжалявам,но за мен е несериозно да твърдиш,че лишеи,появили се 4 месеца след изписването ви са причинени от ваксина.Повечето кожни раздразнения при бебетата са с неясен произход-чувствителна и суха кожа,алергии и т.н. Самият факт,че и кожния лекар не е могъл да посочи причина е показателен.Много разпространен в последно време е и атопичния дерматит.
Никой не твърди,че неваксинираните деца са заразоносители,а именно че при евентуална епидемия ще са първите заболели.
Мисля,че на всеки е ясно,че ваксините не са 100% сигурност срещу болестите,това е известно на всички.Едва ли някой се заблуждава,че ваксинирайки детето си,то е предпазено изцяло от въпросните вируси.
«
Последна редакция: март 13, 2012, 16:19:23 от carlyangel
»
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #196 -:
март 13, 2012, 16:52:38 »
m_eleva, много съжалявам да чуя , че Раличка има такива проблеми. Дано ги израсте. Интересно е, че атопичния дерматит стана много често явление и нищо чудно да има някаква връзка с ваксините. Ще си направя един рисърч. Аз като дете, също имах алергии от какво ли не. Майка ми е лекар и нали разбираш се беше погрижила да получа всички необходими ваксини. На 14 г. се преместих в да живея в чужбина и там въобще не са ме ваксинирали и изведнъж алергиите почнаха да не се появяват, а и аз спрях да боледувам. После в унверситета три години по ред си правих грипна ваксина, където пак почнах да получавам обриви, не толкова жестоки и почнах редовно да си боледувам от разни настинки. Спрях да се ваксинирам и нещата се оправиха. От тогава насам единствено веднъж боледувах по време на бременността -грип , но 4 дни се оправих. Ти много правилно си написала, вирусите се развиват в необходимата среда. И само , защото се ваксинираме , не означава ,че вирусът няма да се появи. Не е необходимо да се живее в стерилна среда, ако не си ваксинирал детето си. Лично в нашето семейство сме доста далече от стерилна среда. Детето ми е пропътувало Европа , игаре си с кучетата, водя го в детски кътове, контактува непрекъсното с познати и непознати и единственото боледуване , откакто се е родил беше седмицата преди рождения ден. Изкара един грип с повръщане и за по-малко от 48 часа беше кукуряк и тичаше отново. Не се смятам за късметлийка , а го отдавам на това как си гледам детето, а то е без ваксини, кърмено и нестерилна среда. Не искам да споря повече с никого, всеки решава сам за себе си. Но няма да спра да публикувам информации свързани с ваксините. В предпоследния ми пост има линк - списък на ваксините и техния производител и състава им. Аз формалин, формал дехиди, алуминий ит.н. НЯМА да вкарам в тялото на детето си.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #197 -:
март 14, 2012, 13:13:34 »
Момичета, аз знам, че едните няма да убедят другите и всеки ще е със мнението си до край. За мен обаче по-големият проблем е не дали ще се сложат ваксините или не, а в това колко доверчиви сме (не знам дали това е точното определение - използвам го като възможно най-леко за да не обидя някоя).
carlyangel, ние поне с теб сме от един и същи град... а пък и другите момичета.... Да си кажем честно на колко от вас лекарката показа листовката на някоя ваксина - ей така без да я попитате, да ви е обяснила нещо. Моята даже и името няма да каже ако майката не я попита
. Слагат и това е. Ето това за мен е обидно за съвременните майки. Писна ми някой да ми налага нещо дето дори не му се и обяснява....
.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #198 -:
март 14, 2012, 13:22:20 »
Честно си казвам,че никой не ми е показал листовка,да така е.Но и аз не съм я искала.Разбирам те много добре какво искаш да кажеш,повярвай ми.Наистина сме доверчиви,но се налага.Налага се,защото не можем да бъдем експерти по всичко.Слава богу,в днешно време има много източници на информация като интернет,от които можем да се информираме.Търсиш,намираш,четеш и си преценяваш.Но аз не съм и толкова убедена,че някой изобщо изисква тези листовки.Има ли такива?Поне сред моите познати и приятелки не съм чувала някой да е споделял.Интересно ми стана наистина дали има такива родители.
Колкото до педиатърката,ами сменете я като не обяснява.Знам,че болшинството са заринати с пациенти и не обръщат нужното внимание,но все пак има и свестни такива.
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #199 -:
март 14, 2012, 14:07:49 »
На мен педиатърката ми дава кутийката с листовката, но след като му сложи ваксината, да си я разгледам в къщи. Еми какво да й чета след това.....да се психирам още повече от последствията ???
Аз искам предварително да ми се даде, да прочета и да си преценя дали искам или не да се постави тази ваксина (а и каквото и да е друго) , ама не....
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #200 -:
март 14, 2012, 15:02:07 »
Момичета, това намерих по отношение на ваксините в България. Мисля, че е възможно най-актуално (освен линка към регистъра, който ви дадох) :
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm
http://www.vaksini.bg/20/view.html
Конкретно в тези линкове няма информация за цялостния състав, но пък в листовките има.
Малко ще съм
, но съм потресена от нивото на информираност по отношение на личното здраве сред много от младите хора в България (не правя сравнение с други страни, защото не знам как е там). Но за това изобщо не са виновни те! Не мога да си обясня дали изобщо са слушали в часовете по биология и как им е преподавано. Нито дали са имали организирани часове и обучения с лекари. Дали са им обяснени (или ако са, то как) дори най-елементарни неща. Като добавим и, че доколкото разбирам от вас, доста лекари не ви дават информация...За съжаление и немалко хора не са като вас с желание да се информират
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #201 -:
март 14, 2012, 15:25:42 »
Не бях влизала от много време във форума и доста се чудих дали да се включа отново. Днес докато търсих малко инфо по друг въпрос попаднах на темата, която би трябвало да бъде по-конструктивна и лишена от агресивния си тон. За съжаление, поради тази причина спрях да посещавам форума преди време.
Майка съм на две деца - първото е ваксинирано както си му е реда , второто няма никаква ваксина. Разликата в здравословното им състояние е от земята до небето. Не бих искала да се впускам в подробности, тъй като са прекалено лични. Жалко, че тогава не разполагах със сегашния ми опит и информация (вкл. и от известен производител и вносител за България на ваксини, чието момиченце забележете е неваксинирано ).
Цитат на: carlyangel в март 10, 2012, 22:30:05
Всеки избира да постъпи,както намери за редно,стига да не престъпва закона.
Исках само да споделя, че задължителният съгласно закона характер на ваксините, сам по себе си не би трябвало да е мотиватор за поставянето им. Защото ако животът на детето ми е застрашен, никакви закони не са в състояние да ме накарат да ги спазя. Напротив. Ти би ли рискувала здравето на детето си само, за да не нарушиш законите?
Всеки има глава на раменете, и всеки трябва да застане отговорно зад решенията си. И преди всичко е важен личният опит. Защото е различно, когато разполагаш само с една информация и когато разполагаш с друга, подкрепена със сериозни здравословни изпитания. Монетата винаги има две страни.
Най-искрено ви пожелавам - и вие, и вашите дечица да бъдете здрави, да живеете в хармония и толерантност.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #202 -:
март 14, 2012, 16:40:31 »
Harmonia, аз пък се радвам, че писа, защото ми липсваха коментарите ти - толкова съвпадащи с моето мнение
. Благодаря ти, че го каза толкова хубаво (Аз така и не успях да кажа същото с толкова коректни думи)
П.П. на мен също не ми харесва когато така се разединим и започват нападки, но тъй като дълбоко в себе си съм убедена, че не е това което търся - няма да спра да казвам мнението си с надеждата много млади жени да се осъзнаят. Защото не държавата е толкова важна колкото ние хората и нашите решения
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #203 -:
март 14, 2012, 16:46:10 »
Момичета, аз разбрах поста на
carlyangel
за спазването на закона в малко по-друг смисъл - че е противозаконно да се изкарват фалшиви документи, че са поставени ваксини на детето. С това, смятам, всички ще се съгласите
. Разбира се, че може да не поставиш ваксини на детето си, щом си преценил, но да лъжеш, че си го направил - с това не съм съгласна.
Поставянето на ваксини не е законово задължение - поне доколкото аз знам. Непоставянето им си има разни последици (неприемане в държавни градини и т.н.), но не е наказуемо от закона, което е нещо съвсем различно. Затова и разбрах поста на
carlyangel
по друг начин, да ме поправи, ако греша.
«
Последна редакция: март 14, 2012, 16:54:12 от rozovka
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #204 -:
март 14, 2012, 16:59:02 »
Хармония,това е частен случай,към който аз нямам коментар,нито желая да навлизам в безсмислени пререкания.Розовка е обяснила много точно какво имах предвид-против съм ваденето на фалшиви документи за поставянето на ваксини,след като такива не са били направени.
За щастие в обкръжението си нямам познати,пострадали при ваксиниране.
Съжалявам за това,което ти се е случило.
Всяко нещо крие риск,а за себе си съм преценила,че рисковете при поставяне на ваксина са по-малки,отколкото при непоставянето на такава.
«
Последна редакция: март 14, 2012, 17:04:27 от carlyangel
»
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #205 -:
март 14, 2012, 23:48:44 »
С това си изказване Карлиангел е права Розовка но знаеш ли за да си отстояваш това решение в БГ е необходимо да разполагаш със стабилен доход. На мен не ми пука за 35 -те лева детски и за това че ще си запиша детето в частна ясла но има родители които ги засяга От една страна финансовата зависимост а от друга убеждението че си прав и не на последно място е че и ти дявол да го вземе си човек на тази държава и имаш права. Когато с подобни недомислени закони те притискат до стената е разбираемо. А колкото до връзката на АД или какъвто и да е обрив след ваксинация дали звучи сериозно...ами какво да ти кажа то и аутизъм и ваксини не е доказано - както и церебрална парализа и ваксини и алергии и ваксини и автоимунни заболявания и ваксини ама накрая ще си се окажат сериозни. Иначе информация по темата колкото искаш. А и искам да попитам още нещо...защо след като децата ни се ваксинират срещу пневмококи се скъсват да боледуват от пневмонии и бронхити и ако ваксината не е ефикасна тогава защо не отпадне. Принципно ви разбирам и двете защо толкова защитавате другата теза- като деца възпитавани от лекари - но нека не определяме кое е сериозно и не. Аз не искам да убеждавам никого в моята теория - за мен факта че детето ми беше 4 месеца с жълтеница и тези лишеи са достатъчни . Едно е да ти сложат една или две ваксини и останалите да са по избор - тогава бих повярвала в добрите намерениия- а съвсем друго всяка година да се прибавят нови ваксини. Никога в природата човешкия организъм няма да се сблъска с толкова болести наведнъж в рамките на две години. Вие как мислите се отразява това на невръстния още не оформил се организъм на бебенцето - за мен това е безумие зад което се крие мнооого алчност и малко мисли за доборото на децата.
[/quote] А и точно заради това че не предпазват на 100 процента не продължих с ваксините.
с изказването си за секциото не исках да изразявам мнеиние нито да обидя някого - просто направих съпоставка как се опитват да ти наложат какво да правиш без да ти се зачита мнението.
И пак за Карлиангел и Розовка да кажа вие сте късметлийки че имате лекари до себе си обаче за такива като мен които са си блъскали главата в стената подлагам всичко на съмнение. А точно в педиатрията е най-голям хаос. Спомням си разказа на баба ми която е родила баща ми в седми месец и 1.4 кг- как и казали да го остави и да си роди друго че това нямало да го бъде - а тя си го е прибрала и педитърката е ходила в продължение на 3 месеца всеки ден а после всеки месец на консултации и сравнявам сегашната ситуация в която ние си водим децата в задушните и пълни с болни болници и висим да си чакаме реда а прегледа е точно 3 мин а през останалото време се обличаме и събличаме и няма как да им имам доверие. Във всичко се съмнявам а когато ми изпишат лекарство искам да му прочета листовката още в аптеката и преценявам дали да го взема.
«
Последна редакция: март 15, 2012, 00:15:26 от m_eleva19
»
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #206 -:
март 15, 2012, 10:18:14 »
Мила, аз те разбирам, и както виждаш, не тръгвам да споря, да се налагам или да влизам в спорове относно химическата част на въпроса, а именно състава на ваксините и отделните съставки, тъй като не съм достатъчно веща. Съгласна съм с
carlyangel
за това, че ваксинирането против отделни болести все пак не е измислено вчера от някакви хора, които си играят на доктори и че е трудно и може да бъде опасно ние да си играем на такива. Просто нямаме всички необходими познания. Това е моята позиция, а не че съм някакъв страстен привърженик на ваксините.
Колкото до проблема с доходите - пак те разбирам, само че... законите трябва да се спазват все пак, иначе всеки ще е прав за себе си в някаква своя истина и ще настане страшен хаос. Ами ако аз кажа "Абе в тая държава аз не плащам ли данъци, как така няма да ми приемете детето на ясла/градина" и извадя фалшиви документи - е примерно, че имам роднина в сферата на образованието или там каквото се искаше за още точки... аз за себе си съм си сто процента права. Тогава пък ти ще се възмутиш и ядосаш.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #207 -:
март 15, 2012, 12:20:08 »
Санкциите не са измислени за това на някой да му е гадно,а си имат определена цел.Както знаем,държавните градини са масови заведения с голяма посещаемост и за да се ограничи евентуално разпространение на заразите,понеже там се боледува често,за това е и изискването за поставени задължителни ваксини според българския имунизационен календар.
Аз също не съм нито лекар,нито фармацевт и нямам представа как дадено вещество в състава на ваксината би се отразило на организма,така че и да видя съдържанието й,кел файда.Факт е обаче,че днешните ваксини са много по-изчистени от преди и ги няма т.нар. живи ваксини.По времето на нашите родители АД не е бил така разпространен,така че не го отдавам на ваксините,а по-скоро на промяната на цялостния ни начин на живот.
Майка ми дори казва,че по тяхно време са били като опитни зайчета,което сега не е така.
И аз не одобрявам всички видове ваксини.Ще дам пример с нашумялата напоследък ротавирусна ваксина-ами това е пълна глупост,защото съществуват множество стомашночревни инфекции,а тази предпазва само от една такава.Така че,не виждам особен смисъл от нея.Плюс това агресивната й реклама ме отблъсква още повече.Насажда се едно чувство на вина у младите родители,едва ли не,ако не ваксинираш детето си с нея,вижте какво става.На мен ми звъняха и по личния ми телефон да ме питат дали съм я била сложила и какво мисля за нея.Е,ядосах се.Взели го били от родилния дом.
Преди 2-3 години майка ми се беше ентусиазирала да ме ваксинира против рак на маточната шийка.Като разбра,че ваксината струва 900лв. направо й падна ченето.Ето това не одобрявам-извличане на финансова изгода от страховете на хората.
«
Последна редакция: март 15, 2012, 12:33:57 от carlyangel
»
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #208 -:
март 15, 2012, 13:38:27 »
Платените ваксини са едно на страна, но и с задължителните е така всичко се прави за пари, а не за да са добре децата.
Относно закони - ами то е относително кой ги прекрачва лекарят, който е дал бележката, че детето е ваксинирано или родителят (който едвам свързва двата края) и използва бележката
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #209 -:
март 15, 2012, 13:56:35 »
И двамата са криви в случая.Единият дава,другият зима.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...