Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 21, 2024, 13:28:14

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 28 29 [30]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 320171 пъти)
 
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #435 -: декември 24, 2017, 01:38:51 »

Мариgood Ще видим какво ще се получи.

Ина  funnytooth УжасТ.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #436 -: декември 26, 2017, 13:56:42 »

Яхния със сушени сини сливи
- някакво сварено или печено останало месо /свинско, пилешко, телешко/
- сушени сини сливи, накиснати за 1 час в топла вода и почистени от костилките, 10 - 12 бр. /по рецепта 500гр. сухи/
- 2 гл кромид
- 2 домата, 1ч.ч. от консерва или 1с.л. доматено пюре
- 1 морков
- 1 чушка
- 1 с.л. червен пипер
- 3-4 зърна черен пипер
- 1-2 броя дафинов лист
- 2-3 скилидки чесън
- мазнина /олио, зехтин, масло или смес/, количеството зависи от мазнотата на останалия от месото бульон
- канела, 1 щипка
- сол
- 1 връзка пресен магданоз за поръсване
- някакъв бульон - 2ч.ч.
- 2-3 лъжици брашно за сгъстяване
Приготвяне:
В гореща мазнина се задушават първо кромида и подправките, после се добавят всички останали зеленчуци. Долива се бульон, слага се месото и всичко къкри до готовност на продуктите. При необходимост се сгъстява с разтворено във малко вода брашно.
« Последна редакция: декември 26, 2017, 14:13:16 от svekarva » Активен
addicted_to_u
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #437 -: януари 22, 2018, 12:34:56 »

Крехки свински пържоли на фурна:

Слагам тук една рецепта за свински пържоли на фурна, защото аз доскоро не обичах да правя, че все ми стават сухи и жилави, но свекърва ми ме светна и бяха тотален успех. Не е никаква философия, а е много вкусно.

Продукти:
 - свински пържоли (около 1 кг или в зависимост от броя на хранещите се)
 - 1 ч.ч. олио
 - 1 ч.ч. оцет
 - 1 ч.ч. вода
 - сол
 -черен пипер
 - лук - около 500 гр или толкова че хубаво да покрие пържолите
 - гъби (по желание и на вкус количество)
 - 100 гр. масло
 - кашкавал за запичане
 - прясна мащерка (импровизация)

Приготвяне:

 Пържолите се начукват и подправят със сол и пипер, в тавичката с тях се слагат олиото, оцета и водата и се пекат около час и половина като обръщаме пържолите на половината на времето .Когато водата започне да намалява (но не да е извряла) и пържолите да се позапекат се добавят  лукът,който се нарязва на полумесеци и почистените и нарязани гъби. Внимание! При печенето в началото оцетът започва да мирише, но именно той окрехкотява месото и след като изври няма и помен от аромата му. Разпределяме гъбите и лука върху запечените вече пържоли, поставяме на места парченцата масло и  листенцата мащерка, завиваме с фолио и задушаваме за още половин час така че лука и гъбите да омекнат, накрая поръсваме с кашкавала и запичаме до зачервяване. Това са най-крехките и сочни пържоли на фурна, които съм яла и приготвяла.
« Последна редакция: януари 22, 2018, 12:37:54 от addicted_to_u » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #438 -: февруари 14, 2018, 16:07:32 »

Пробвах еклерите от тази рецепта за торта:
http://sunshineskitchen.com/lemon-poppy-blueberry-cake/

На вьншен вид изглеждат идеални и кремьт беше много вкусен като близнах от поша. Още не сме ги хапвали, за да каже реално как са.
Активен
Denima
Регистриран

Публикации: 5


« Отговор #439 -: февруари 28, 2018, 08:11:43 »

Ето и една от мен  girl_wink
КОЛАЧКИ /за закуска/

Необходими Съставки
яйца - 2 броя
кисело мляко - 1 кофичка високопроцентно
брашно - около 500 г
сода - 1 к.л. пълна бикарбонат
сол - 1 ч.л.равна
захар - 1 ч.л.
Начин на приготвяне
Разтворете содата в киселото мляко. Добавете солта, захарта, разбъркайте постепенно с брашното и накрая чукнете яйцата. Трябва да се получи по-гъсто кексово тесто, като при нужда се добавя още малко брашно.
Оставете да престои за 10 минути. Загрейте сач или тефлонов тиган, капнете няколко капки мазнина и изсипете непълен черпак от сместа. Не я разстилайте като палачинка, а само я изравнете леко отгоре.
Готовите колаци се обръщат да се изпекат и от другата страна. Още топли се мажат с масло и се поднасят с мед, сладко или гарнитура по желание.
« Последна редакция: февруари 28, 2018, 08:47:52 от магито » Активен
rzamen
Регистриран

Публикации: 2


« Отговор #440 -: май 17, 2018, 14:43:27 »

Най-вкусните ребърца

1.Взимате котлетни ребърца (да не са нарязани а цяло пърче)
2.Сол
3.Ракия
4.Червено вино - 200мл
5.Червен пипер
6.Мед
7.Риган
8.Розмарин
9.Черен пипер

Осолявате ребърцата, намазвате ги с ракия и ги поставяте в тавата. Изчакайте 5мин. и ги полейте с цялото количество червено вино 9може и малко повече smile ). Поръсете с червен пипер и сипете мед(не прекалявайте с меда, че ще станат сладки) след което разтриите с четка. Сипете 100мл. вода в тавата.
Поръсете с две щипки черен пипер и по една щипка риган и розмарин.
Слагате ги във фурната на 180 градуса от доло на горе на второ ниво! Пече се без фолио(за фурна с вентилатор). След 1ч. когато са хванали загар ги извадете и ги обърнете за 15мин. но вече се пече едно ниво нагоре. След 15мин. пак ги обърнете и ги оставете за още 15мин. или докато станат тъмно кафяви. Не се притеснявайте, ще бъдат крехки и сочни но с коричка smile
Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines