Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 03, 2024, 21:00:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Нашите рецепти!!!!!
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Нашите рецепти!!!!! (Прочетена 321405 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #420 -:
юли 13, 2017, 09:06:24 »
Цитат на: melisapetrova в юли 12, 2017, 14:55:01
Искам да се пробвам да сготвя нещо от японската кухня. Имате ли идея откъде мога да намеря продукти за целта?
От Япония, за по- сигурно
Сега сериозно: Някои водорасли и набор за суши има в магазините за здравословна храна, оризови изделия и сосове - в големите вериги магазини. Попитай в кулинарни сайтове и групи
Активен
marry_me
Професор
Пол:
Публикации: 304
BE YOURSELF ;)
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #421 -:
декември 13, 2017, 10:24:21 »
Меденки аз правих по тази рецепта на
Мари
, станаха един път
Продукти:
1 ч.ч захар
4 с.л мед
3/4 ч.ч олио
2 яйца
1ч.л сода
1 ч.л(равна) канела
Всички продукти се смесват предварително, добре е захарта да се разбърка с яйцата, за да се стопи и да не стои на кристали.
Към всички предварително забъркани продукти се прибавя по малко брашно, докато се замеси меко тесто.
От това количество излизат доста бройки.
Сладките се пекат на 180 градуса, в предварително загрята фурна до леко зачервяване.
Активен
ratatui
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1980
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #422 -:
декември 13, 2017, 15:32:35 »
Записвам се да следя.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1308
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #423 -:
декември 13, 2017, 15:40:35 »
Слагам и тук меденките:
Продукти:
800гр. Пресято брашно
2 големи яйца
250гр. Масло
1ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. кафява захар
3 ч.л. канела
1 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
1 щипка сол
1 ч.ч. мед
Начин на приготвяне:
Сипете в купата маслото и захарта, разбийте ги докато сместа стане на пухкав крем. Добавеете подправките, яйцата и меда и разбъркайте с миксер. Сложете брашното и бакпулвера. Бъркайте с миксера на бавна скорост, докато се получи еднородна смес. Увийте тестото във фолио и го оставете да се охлади за час в хладилника. Може да остане и по-дълго, но преди да започнете да работите с него го извадете на стайна температура. Важно е тестото да е меко, за да може лесно да се точи. Разделете тестото на две. Върху хартия за печене разточете половината, докато стане с дебелина 1 см. Нарежете тестото чрез формички и след това ги наредете в тава. Предварително сложете хартия за печене в тавата. Запечете бисквитите 12 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като ги извадите оставете ги да изстинат.
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #424 -:
декември 22, 2017, 16:21:32 »
Хайде, който спомена, че ще прави баница с праз, да се яви тук и да сподели рецепта
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2453
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #425 -:
декември 22, 2017, 16:47:32 »
Хахахах аз бях Мари, ама нямам рецепта точна...на око горе-долу правя
Правя я само с праз и олио, със сирене не ми харесва.
Може би около 100-150 мл олио общо слагам
3 връзки праз, ма и повече да сложиш няма да е излишно, трябва да не е по-малко щото и без това само това е плънката
Готови кори ползвам, 1 пакет
Сол и малко черен пипер слагам аз на вкус.
Задушавам праза, нарязан на ситно с 3-4 лъжици олио и подправките (аз не я обичам мазна, може и повече) и после почвам да навивам. Слагам по две кори, щото обикновено са тънки, мажа с малко олио кората, слагам от плънката и навивам. Като я наредя навита в тавата, отгоре също мажа с четката с малко олио.
Все си мисля дари с орехи няма да стане също вкусно, както и ми се върти в главата дали ако празът е суров няма да стане също...съвсем по мързеливата, понеже така и така ще се пече
Може другиден да пробвам една-две кори да сложа със суров да видя как ще стане
Айде, енджой
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #426 -:
декември 22, 2017, 18:00:19 »
Благодаря,
Фери
!
Ще изчакам и
Свекърва
да се включи, че нещо подобно беше споменала и тя, може и да бъркам
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #427 -:
декември 22, 2017, 18:17:37 »
Не става със суров праз. Три връзки праз? Три стръка вероятно
Така: За 500 гр. кори
- 6-7 стръка праз, нарязани и задушени до омекване в 3/4 ч. ч. мазнина /аз слагам зехтин и масло, ако не е за постно ядене/
- 4 яйца
- на върха на ч.л. сода, изгасена в 4с.л. кисело мляко
- сол, черен пипер
- 250 гр. кайма, ако не е постно. Спазва се правилото, че първо се задушава в мазнината каймата, после се добавя праза.
При фини кори порзвам по 2. В диагонал разпределям 3-4 с. л. от сместа и завивам на руло. По- малката страна на корите отговаря на ширината на моите тави. Излизат 7-8 рула, зависи от дебелината на корите. Поставям корите върху хартия за печене и пробождам леко с ножа горния слой. Намазвам с мазнина /порченца масло/ и ако е останало нещо от плънката.
За постна баница не се слагат яйца и мляко. За да не е съвсем измито, слагала съм нарязани маслини и чаша сварен ориз в плънката.
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #428 -:
декември 22, 2017, 18:28:39 »
Охо, тази рецепта ми привлече вниманието.... Ще я направя следколедно, много благодаря!!!
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1308
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #429 -:
декември 22, 2017, 19:10:33 »
Цитат на: svekarva в декември 22, 2017, 18:17:37
В диагонал разпределям 3-4 с. л. от сместа и завивам на руло. По- малката страна на корите отговаря на ширината на моите тави.
Много се извинявам за неукият въпрос...обаче, щом слагаш плънка по диагонал и съответно навиваш на руло, какво значение има, че малката страна на корите има ширината на тавата?
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #430 -:
декември 22, 2017, 21:09:45 »
Мога да навия по голямата страна на корите и да станат дълги, тънки рула. Хаха, да го обясня като инженер на инженер:
Правоъгълната тава така се запълва оптимално
Слагам кората /две кори/ на плота, по ширина /по- късата страна на правоъгълната кора/ и разпределям по диагонал плънката. Така при навиване
уж
се разпределя по- равномерно мазнината. Може да се сложи на цялата кора, може и само в долния край, според мен няма разлика, никога не са се слепвали пластовете, мазнината се просмуква, ама баба ми развиваше такива диагонални теории.
При кръгла тава, рулата /по дължина или ширина навъртяни/ се завъртат по контура отвън навътре като охлюв.
Допълнение:
В последно време ползвам кимион и чубрица /мащерка/ като подправка.
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2489
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #431 -:
декември 23, 2017, 09:46:36 »
Горе долу колко брашно се слага в рецептата за меденките от
Мари
?
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #432 -:
декември 23, 2017, 11:06:13 »
Цитат на: always_and_forever в декември 23, 2017, 09:46:36
Горе долу колко брашно се слага в рецептата за меденките от
Мари
?
За съжаление в старите тефтери на баба пише "брашно, колкото поеме за меко тесто"...
Ако се прекали с брашното ,стават твърди.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #433 -:
декември 23, 2017, 17:25:25 »
А
меко тесто
е мекотата на възглавничката /където са обеците/ на ухото. Връзваш косата, месиш и си пипаш ухото
Такива са бабините рецепти и методи.
Активен
Lupercola
Гост
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #434 -:
декември 23, 2017, 17:44:06 »
Е това е точно като свекьра, дето казвал на снахата, че за да стане хубава баницата, трябвало задника три пьти да ти се изпоти. И тя така - меси, пипа, меси, пипа и станала най-сетне както трябва
Заднична пот от млада, захватна жена си трябва, иначе вкус - йок !
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Нашите рецепти!!!!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines