Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 03, 2024, 21:00:23

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 321405 пъти)
 
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #420 -: юли 13, 2017, 09:06:24 »

Искам да се пробвам да сготвя нещо от японската кухня. Имате ли идея откъде мога да намеря продукти за целта?
От Япония, за по- сигурно lol
Сега сериозно: Някои водорасли и набор за суши има в магазините за здравословна храна, оризови изделия и сосове - в големите вериги магазини. Попитай в кулинарни сайтове и групи good
Активен
marry_me
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 304


BE YOURSELF ;)


« Отговор #421 -: декември 13, 2017, 10:24:21 »

Меденки аз правих по тази рецепта на Мари, станаха един път  girl_wink

Продукти:
1 ч.ч захар
4 с.л мед
3/4 ч.ч олио
2 яйца
1ч.л сода
1 ч.л(равна) канела

Всички продукти се смесват предварително, добре е захарта да се разбърка с яйцата, за да се стопи и да не стои на кристали.
Към всички предварително забъркани продукти се прибавя по малко брашно, докато се замеси меко тесто.

От това количество излизат доста бройки.

Сладките се пекат на 180 градуса, в  предварително загрята фурна до леко зачервяване.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1980


Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: декември 13, 2017, 15:32:35 »

Записвам се да следя.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1308



Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: декември 13, 2017, 15:40:35 »

Слагам и тук меденките:

Продукти:

800гр. Пресято брашно
2 големи яйца
250гр. Масло
1ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. кафява захар
3 ч.л. канела
1 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
1 щипка сол
1 ч.ч. мед

Начин на приготвяне:
Сипете в купата маслото и захарта, разбийте ги докато сместа стане на пухкав крем. Добавеете подправките, яйцата и меда и разбъркайте с миксер. Сложете брашното и бакпулвера. Бъркайте с миксера на бавна скорост, докато се получи еднородна смес. Увийте тестото във фолио и го оставете да се охлади за час в хладилника. Може да остане и по-дълго, но преди да започнете да работите с него го извадете на стайна температура. Важно е тестото да е меко, за да може лесно да се точи. Разделете тестото на две. Върху хартия за печене разточете половината, докато стане с дебелина 1 см. Нарежете тестото чрез формички и след това ги наредете в тава. Предварително сложете хартия за печене в тавата. Запечете бисквитите 12 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като ги извадите оставете ги да изстинат.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: декември 22, 2017, 16:21:32 »

Хайде, който спомена, че ще прави баница с праз, да се яви тук и да сподели рецепта help girl_haha
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2453



« Отговор #425 -: декември 22, 2017, 16:47:32 »

Хахахах аз бях Мари, ама нямам рецепта точна...на око горе-долу правя smile Правя я само с праз и олио, със сирене не ми харесва.
Може би около 100-150 мл олио общо слагам
3 връзки праз, ма и повече да сложиш няма да е излишно, трябва да не е по-малко щото и без това само това е плънката  pardon
Готови кори ползвам, 1 пакет
Сол и малко черен пипер слагам аз на вкус.
Задушавам праза, нарязан на ситно с 3-4 лъжици олио и подправките (аз не я обичам мазна, може и повече) и после почвам да навивам. Слагам по две кори, щото обикновено са тънки, мажа с малко олио кората, слагам от плънката и навивам. Като я наредя навита в тавата, отгоре също мажа с четката с малко олио.
Все си мисля дари с орехи няма да стане също вкусно, както и ми се върти в главата дали ако празът е суров няма да стане също...съвсем по мързеливата, понеже така и така ще се пече  pardon Може другиден да пробвам една-две кори да сложа със суров да видя как ще стане  smile
Айде, енджой  give_rose
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: декември 22, 2017, 18:00:19 »

Благодаря, Фери! give_rose
Ще изчакам и Свекърва да се включи, че нещо подобно беше споменала и тя, може и да бъркам blush
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #427 -: декември 22, 2017, 18:17:37 »

Не става със суров праз. Три връзки праз? Три стръка вероятно Wink
Така: За 500 гр. кори
- 6-7 стръка праз,  нарязани и задушени до омекване в 3/4 ч. ч. мазнина /аз слагам зехтин и масло, ако не е за постно ядене/
- 4 яйца
- на върха на ч.л. сода, изгасена в 4с.л. кисело мляко
- сол, черен пипер
- 250 гр. кайма, ако не е постно. Спазва се правилото, че първо се задушава в мазнината каймата, после се добавя праза.
При фини кори порзвам по 2. В диагонал разпределям 3-4 с. л. от сместа и завивам на руло. По- малката страна на корите отговаря на ширината на моите тави. Излизат 7-8 рула, зависи от дебелината на корите. Поставям корите върху хартия за печене и пробождам леко с ножа горния слой. Намазвам с мазнина /порченца масло/ и ако е останало нещо от плънката.
За постна баница не се слагат яйца и мляко. За да не е съвсем измито, слагала съм нарязани маслини и чаша сварен ориз в плънката.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: декември 22, 2017, 18:28:39 »

Охо, тази рецепта ми привлече вниманието.... Ще я направя следколедно, много благодаря!!! give_rose give_rose give_rose
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1308



Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: декември 22, 2017, 19:10:33 »

В диагонал разпределям 3-4 с. л. от сместа и завивам на руло. По- малката страна на корите отговаря на ширината на моите тави.

Много се извинявам за неукият въпрос...обаче, щом слагаш плънка по диагонал и съответно навиваш на руло, какво значение има, че малката страна на корите има ширината на тавата? crazy blush angry
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #430 -: декември 22, 2017, 21:09:45 »

Мога да навия по голямата страна на корите и да станат дълги, тънки рула. Хаха, да го обясня като инженер на инженер:
Правоъгълната тава така се запълва оптимално smile Слагам кората /две кори/ на плота, по ширина /по- късата страна на правоъгълната кора/ и разпределям по диагонал плънката. Така при навиване уж се разпределя по- равномерно мазнината. Може да се сложи на цялата кора, може и само в долния край, според мен няма разлика, никога не са се слепвали пластовете, мазнината се просмуква, ама баба ми развиваше такива диагонални теории.
При кръгла тава, рулата /по дължина или ширина навъртяни/ се завъртат по контура отвън навътре като охлюв.
Допълнение: В последно време ползвам кимион и чубрица /мащерка/ като подправка.
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #431 -: декември 23, 2017, 09:46:36 »

Горе долу колко брашно се слага в рецептата за меденките от Мари?
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: декември 23, 2017, 11:06:13 »

Горе долу колко брашно се слага в рецептата за меденките от Мари?
За съжаление в старите тефтери на баба пише "брашно, колкото поеме за меко тесто"...
Ако се прекали с брашното ,стават твърди.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #433 -: декември 23, 2017, 17:25:25 »

А меко тесто е мекотата на възглавничката /където са обеците/ на ухото. Връзваш косата, месиш и си пипаш ухото funnytooth Такива са бабините рецепти и методи.  smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #434 -: декември 23, 2017, 17:44:06 »

Е това е точно като свекьра, дето казвал на снахата, че за да стане хубава баницата, трябвало задника три пьти да ти се изпоти.  И тя така - меси, пипа, меси, пипа и станала най-сетне както трябва  good
Заднична пот от млада, захватна жена си трябва, иначе вкус - йок !
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines