Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 27, 2024, 01:19:37

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 319032 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: февруари 13, 2009, 14:35:05 »

Пържолки-little.miss™
ами ще се опитам да я обясня,че малко на око готвих,значи реди се бекон после кашкавал<аз използвам пресен и много мек,който се разтапя а не става гадно запечен. и отгоре редя  пържолите и понеже купих две пакетчета бекон и не ми стигна за отгоре,сложих ю маслинки и топено сиренце и масло. И залях с бира,обаче нали тавичката не е дълбока и се оказа,че няма нужда да прибавям вода и ги опекох на 150 градуса. И накрая след като ги обърнах<м*удругото то идеята в началото беше да ги увия с бекон,ама не стана,та вие ги увийте и ги обръщайте така> от двете страни да хване коричка,забърках смес от два лимона и малко мед<общо взето 60 на 40 % съотношение> и ги залях и станаха много вкусни<опитах една>. А соса знаете вече как го правя-малко брашно и водичката на соса и сгъстявам във фурната
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: февруари 13, 2009, 14:35:38 »

Гъби с ориз-Гучи
Обелваш една глава лук и я нарязваш на ситно.Извимаш 150 гр гъби и ги нарязваш на филийка.задушаваш гъбките и лука.като поомекнат прибавяш 1 чаена чаша ориз и запържваш съвсем малк1-2 минути.махаш от котлона и преместваш в тавичка.добявш 1 лъжица маги  10 зеленчука и доливаш три чаени чаши и половина вода.разбърквах да се разпредели равномерно в тавата всичко и печеш докато водата се махне и ориза се запече леко.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: февруари 13, 2009, 14:36:23 »

Ориз с гъби-katia 
ориз 300гр
гъби-може и стерилизирани-400гр.
100гр бяло вино
вода1л.
сол
олио или масло
чер пипер
запържваш гъбите.добавяш им виното и като изври виното можеш да ги затвориш с похлупак,зада пуснат сок гъбите.добавяш ориза и черния пипер и оставяш1 мин.така на котлона като го бъркаш.
изсипваш сместа в тавича и добавяш водата. печеш на умерена фурна!
бон апети!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: февруари 13, 2009, 14:37:36 »

моята рецепта за печен боб -Anichka
накисвам боба предната вечер.
на следващия ден го сварявам, докато умекне. може да сложа 1, 2 сухи чушки за аромат, докато ври боба. (водата се сменя веднъж, когато се спука обвивката на боба или водата потъмнее)
нарязвам 2 главички лук и ги задушавам. добавям 1 лъжица червен пипер. Към така задушения лук, добавям изцедения от водата боб, 3-4 лъжици доматено пюре и 1 льжица лютеница(ако нямаш - не е проблем, без нея). на слаб огън оставям да поври.
добавям подправки - сол, маги или вегета, джоджен, чубрица (по избор), водичка и слагам всичко в тавата да се запече за около 20 - 30 мин на умерена фурна или просто проверявам колко гъст е боба.
ние лично го предпочитаме да не е сух и може да добавя вода.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: февруари 13, 2009, 14:38:17 »

Крем карамел-little.miss™  
8 яйца, 8 лъжици захар <ако си на диета-подсладител>,две ванилии и 1 л. мляко-всичко това се разбива добре,след което карамелизираш захар и сипваш карамела на дъното<една приятелка ми каза,че става и с топинг карамел> и сипваш отгоре сместа и печеш в тавичка с вода на 200 градуса около час,сама ще прецениш като хване коричка,и после го оставяш във фурната да изстине във водата.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: февруари 13, 2009, 14:39:17 »

Гювеч-Данитка

Сложила съм в тавичка 
   -500гр свинко месце от бут
   -4-5бр. малки морковчета
   -2 глави лук
   -3 червени чушки
   -4 картофчета
   -олио,Маги 10 зеленчука,1 булионче и черен пипер
 Сега седя пред фурната и ще наблюдавам какво се случва,а мисля и накрая да добавя 1-2 яйца разбити,но още се колебая
 
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: февруари 13, 2009, 14:39:58 »

Пиле с грах-Гучи
взимам 2 пилешки бутчета сварявам и обезкостявам по на едро .Две средни глави лук нарязвам на ситно.Задушавам в тенджерка лука.Добавям една супена лъжица червен пипер и една супена лъжица брашно и леко ги запържвам при постоянно бъркане да не загорят.Добавям една бутилка доматен сок и оставям малко да изври водичката.Прибавям голяма кутия от стерилизиран грах и 2 бутилки водичка.Може и повече водичка зависи как го обичате дали да е по редичък или не.Добявам накъсаното месо и продължавам да готвя докато стане готов граха.Опитваме от време на време за да не преварим граха.Добовям почти на края една лъжица с връх Маги 10 зеленчука и малко черен пипер.Като го изключа поръсвам с ситно нарязан магданоз.Ами това е .айде който реши да го готви да каже дали му допада.

Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: февруари 13, 2009, 14:40:42 »

Шоколадови квадратчета-Жужи

125 гр. масло
125 гр. черен шоколад
250 гр. захар
150 гр. брашно
2 големи яйца
1 ч.л. бакпулвер

Ганаш:

75 гр. черен шоколад
60 мл. течна сметана
15 гр. меко масло

Шоколада и маслото се разтопяват на водна баня, свалят се от огъня и се добавят захарта, брашното, бакпулвера и разбитите яйца. Сместа добре се разбърква, излива се в намаслена и застлана с пекарска хартия квадратна тава (24 см.) и се пече в предварително загрята до 160 гр. фурна около 20 - 25 минути.
За ганаша: шоколада и сметаната се слагат на водна баня, като постоянно се разбърква, като се разтопи шоколада се снема от огъня и се добавя маслото, разбърква се. Сладкиша се залива с топлия ганаш и се поставя за малко в хладилник да стегне глазурата. Поднася се нарязан на квадратчета.
Много вкусно! 

Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: февруари 13, 2009, 14:41:30 »

Млечно пиле´-Бера¨

аз я правя малко на око за6тото не е толкова фатално ако размените пропорциите...
намазвам йенска тави4ка с малко масло от вси4ки краи6та...пиле6ки бут4ета или каквато и да е част от пилето се овалва в подправка за пекано поле на Пикантина и се нареждат в тавата...отгоре се покрива с лук на 6айбички(аз слагам доста за6тото после става страхотен) и скилидки чесън(по желание за количеството) и най отгоре много ка6кавал...нарязанна тънко аз не го стържа...за да може после да има пенца...    последно се залива със смес от сметана за готвене ибяло вино...пропорции...зависят от количеството пиле...трябва всичко добре да е покрито със сместа...1:1/2 сметана : вино
покрива се с аломиниево фолио и се забравя във фурната на бавен огън до готовност на месото...можете малко преди да се извади да го позапечете леко с червен пипер махкайки фолиото...сервира се с варен ориз...гарантирам ви невероятна вкусотия
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: февруари 13, 2009, 14:42:19 »

Рецепта за Лазаня-Кристинка
пакет и половина готови кори за лазаня
200г моцарела
200г пармезан/настърган
500г каима
1 консерва доматен сос
50 мл 4ервено вино
1/2 глава лук/нарязан на ситно
1 морков
5-6 с.л.зехтин
1/3 консерва грах(може и по малко)
1/3 консерва варена царевица
кащкавал нарязан на пар4енца(по дължината на питата)
шунка( от готово нарязаната)
1 куб4е магданоз,4ер.пипер,4ервен пипер,сол,4убрица
за соса:
1 л.прясно мляко
100 г. краве масло
4-5 ц.л. брашно
сол на вкус
Готовите кори се потапят всяка една в посолена и завряла вода за около минута.намазваш дъното на тави4ката с масло,слагаш ред кори, след това заливаш с готовия сос, редиш ред шунка, кашкавал и порасваш с пармезан и заливаш с малко сос.така до из4ерпване на продуктите.накрая слагаш последния ред кори и слагаш пармезан и заливаш със соса така 4е да покрие цялата тава.слагаш отгоре няколко пар4енца масло и пе4еш за около 30 мин в предварително загрята фурна на 180градуса.
 сега като направя моята, ще приложа снимков материал..
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: февруари 13, 2009, 14:42:59 »

Лазаня-Ванили
Готови кори за Лазаня

Продукти за доматения сос:
2 глави лук
2-3 моркова
0,200 кг шунка
доматено пюре
сол на вкус
черен попер на вкус

За сос „Бешамел”:
1/2 л. мляко
1 пакетче масло
1-2 суп.л. брашно


ПРИГОТВЯНЕ: Всяка готова кора за лазаня се слага във вряща подсолена вода за 2- 3 минути максимум и се оставя на суха кърпа да се подсуши. В това време приготвяме доматения сос, като нарязваме лука на ситно и го запържваме в нагорещено олио.Рендосваме морковите и ги прибавяме към лука, както и ситно нарязаната шунка.След като се запържат прибавяме доматеното пюре и ако е необходимо и вода, сол и черен пипер на вкус.Оставяме ги на умерен огън. Оставя за 5-10 мин. да къкри. Сос Бешамел се приготвя като се разтопи маслото, отделя се от огъня и към него се прибавя брашното като се бърка непрекъснато. Прибавя се по малко от млякото като се внимава да не стане на гранули. Оставя се да заври на умерен огън. Не трябва да е гъсто защото, когато изстине ще стане на каша. Когато са изсъхнали корите се нареждат: кората се намазва с бешамел, после се залива и с малко от соса с доматите и каймата и се поръсва с кашкавал или пармиджано и така до като не свърши плънката . На последната кора се залива със доматен сос и поръсва с кашкавал. Пече се на умерена фурна,  при 180 °С , около 20 мин. докато придобие златист цвят. ДОБЪР АПЕТИТ!!!

 
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: февруари 13, 2009, 14:43:56 »

Трушия -radinka

продуктите трябва да са общо 7кг.Може да се комбинират и по друг начин,аз давам как я направих точно
3кг червени чушки
1кг моркови
2кг зале
1стъг кервиз/целина
1кг карфиол
500гр захар
250гр сол
500гр олио
1л оцет
Нарязват се чушки и се объркват с 500гр захар и 250гр  сол.Престояват най-малко 8 часа,като се разбъркват от време на време.Отцежда се водата от чушки в тенджараи се добавя 1л оцет  и 500гр олио.Сместа се завира и се попарват и нарязаните зеленчуци
Ако не съм обяснила добре питаите,става много бързо и като я направите след 2-3 дни е готова за хапване
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: февруари 13, 2009, 14:44:32 »

Спаначен сос със сирене и сметана - gucci

Взимаш замразен изчистен и нарязан спанак на кубчета.в една тенджерка слагаш 4-5 кубчета/спанака който аз купувам на Маринери е на кубчета/.слагаш малко олио.като се размрази спанака и леко се задуши прибавяш един фикс на маги за Пиле със сметана и гъби.Като се позгъсти малко прибавяш половин кутийка топено сирене на хелиос и половин щафета топено сирене.Слагаш една заквасена сметана Данон.Добавяш ако харесваш малко синьо сирене.Бъркаш докато стане хомогенно.
В тиганче или тенджерка запържваш нарязаното на кубчета пилешко месце.Сервираш като слагаш пилешките хапки и заливаш със спаначеното сосче.

Картофена салата с майонеза и царевица - mirmar

Аз намачквам 1 кг варени картофи /ще давам ориентир за тези,които не са много на "ти" с меренето на око /, добавям нарязани на ситно 10 сварени яйца, 1 консерва сладка царевица и кутия-кутия и половина майонеза. Може и краставички да сложите и каквото се сетите друго!  Пък защо да не експериментирате,като смесите майонезата с кисело мляко.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: февруари 13, 2009, 14:45:29 »

Бисквитена торта-Данитка
1 1/2 пакет чаени бисквити
                             1 кофичка заквасена сметана
                             7/8 суп.л. кисело мляко
                             7/8 суп.л. пудра захар
                             2бр. банани
                             1бр. ванилия
Правя крема с всички продукти(без банана),като добре го разбивам и опитвам дали ми е достатъчно сладко(аз не исках да бъде много) и режа бананите на парченца вътре ....и така ред бисквити,ред крем и слагам в хладилника и отгоре пудра захар  
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: февруари 13, 2009, 14:47:41 »

Паниран сладолед - gucci

Панировката я правя по следния начин.разделям белтъците от жълтъците.разбивам жълтъците с малко газирана вода.прибавям брашно докато стане гъсто като каша.после добавям разбитите на сняг белтъци.после вземам едно яйце и разделям белтък от жълтък.разбивам бултъка и топя първо в брашно после белтък и накрая панатата.пържа в олио което да покрие цялата топка.Предварително сладоледа се прави на топки и се слага във камерата да стегне много хубаво.

Пълнени чушки - divna

задушавам една глава ситно нарязан лук и един голям морков настърган на рендето! След това добавям половинка кайма и се бърка енергично ,за да стане на дребни "трохи"! След което прибавям 2-3 лъжици домати и след като заври хубаво(на силен котлон) прибавям една чаена чашка ориз! Трябват му 5 мин ! За подправките-то си е индивидуално,но без черен и червен пипер не може! Милото е почитател на кимиона и във всичко с кайма слагам от него,но по малко,че на мен не ми е любим! Слагам и малко чубрица! Пълниш си чушките,като не трябва да ги тъпчеш,че ориза като набъбне и ще излезне! И след това вече ги редиш или в тенджера,или  в тавичка! Доливаш водичка,може да разтвориш един бульон в нея! Ако ще ги готвиш на котлона ги затискаш отгоре с чиния! Аз лично пресните чушки ги предпочитам на фурна,а сушените в тенджера! По желание може да си направиш и заливка от кисело мляко и яице,но аэ я мразя и не правя такава! Успех и да ви е сладко!
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines