Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 01:43:13

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 321174 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: февруари 13, 2009, 13:25:28 »

домашен крем за торта-Жужи

7 лъжици брашно
12 л.захар
половин пакетче масло
4 яйца+1 литър мляко
есенция с аромат на лимон или каквото обичаш


Приготвяне

1 ½   Чаша мляко +захарта+кравето масло се слагат в тенджара и се топят на бавен огън.

В ОТДЕЛЕН СЪД СЕ РАЗБИВАТ ЯЙЦАТА ,ОСТАНАЛОТО МЛЯКО И БРАШНОТО ДОБАВЯТ СЕ НА ТЪНКА СТРУЯ КЪМ ДРУГАТА СМЕС.И СЕ БЪРКА ДА НЕ ЗАГОРИ И ДА НЕ СЕ ПОЛУЧАТ ГРУДКИ.

Тортата я приготвям с готови блатове аранжирам м/у блатовете с тънки парчета ананас ,а отгоре този път ще я украся със букет от горски плодове /замразени/ ,мандаринки и киви ,става невероятно красиво.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: февруари 13, 2009, 13:30:40 »

Пълнени картофи-solecito
5-6 бр картофи
20 г краве масло
20 мл прясно мляко
100 г кашкавал
сол
черен пипер
подправки (по желание)
Приготвяне:

• Картофите се измиват добре и се поставят във фурната.
• След 40-60 минути (зависи от големината на картофите) са готови.
• Изваждат се и се разрязват на две половинки.
• С помощта на чаена лъжица се издълбават.
• От това което сте издълбали се прави пюре с масло и ако прецените, че е сухо добавете малко мляко.
• Пюрето се връща обратно в издълбаните половинки и отгоре се настъргва любим кашкавал.
• Поръсете с любима подправка.
• Върнете във фурната и запечете, докато не се разтопи кашкавалът.
• Варианти : в картофеното пюре може да се добавят гъби, лук, кисели краставици и т.н.

Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: февруари 13, 2009, 13:31:19 »

Вкусен орехов сладкиш-Лъвче
Продукти:

2 чаши брашно
1 чаша кисело мялко + 1 пакетче бакпулвер
1 чаша и 1/2 захар
1/2 чаша олио
2 яйца
2-3 лъжици какао на прах
1бр. есенция ром
1бр. есенция ванилия
150-200гр. орехи

Приготвя се супер лесно, смесват се в купа брашното, захарта, киселото мляко с предварително разтворения в него бакпулвер, яйцата, олиото и се разбърква добре с миксер. След това се прибавят какао, есенцията ром и ванилията и се разбърква отново. Сместа се изсипва в тавичка и се поръсва с натрошени орехи и захар. Пече се около 40 мин. на 200 C и става един много вкусен сладкиш
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: февруари 13, 2009, 13:33:04 »

Крем-карамел - Rossistela


В тенджерка слагаш 1л мляко(пастьоризирано) и чаша и половина захар докато се разтопи хубаво(без да завира).Разбиват се 8 яйца и към тях бавно докато се бърка се добавя подсладеното мляко,но не трябва да е горещо,леко топличко.Карамелизираш си 4-5 лъж захар,в която слагаш предварително 1ч.л водичка,за да не стане много гъст карамела,а като сиропче.В огнеупорни купички (или направо тавичка ако нямаш) изливаш по малко от карамела и отгори наливаш от сместа.Поставяш ги в съд (тавичка) с вода,която да е на около пръст под върха на купичките.Фурната на 200гр. и печеш докато се запече хубаво отгоре и като боцнеш с ножа не остава нищо от сместа по него,веднага вадиш и чакаш ад се охлади.

Салата с пиле и краставица по китайски - Слънце

Пилешко месо и пресни краставици по равно (на който колкото му се яде  ). Иначе според официалната рецепта:
•   200 гр. сварено бяло пилешко месо
•   2 малки краставици
•   1 супена лъжица соев сос
•   1 чаена лъжица мед
•   оцет, сол, олио, копър
Приготвяне:Краставиците се обелват и нарязват на лентички. Пилешкото месо се нарязва на ивици и се смесва краставиците. Смесват се медът, соевият сос, олиото, солта и с получения сос се залива салатата. Поръсва се със ситно нарязан копър.
В „нашия” китайски ресторант вместо копър слагат сусам. Много е вкусно. Може би слагат и сусамово вместо обикновено олио, и мисля че е без соев сос, но всеки може да си я подправи според вкуса си.
Салатата се яде веднага след приготвянето или леко охладена, но не се оставя да престои повече от няколко часа, защото вкусът й се променя, а краставицата ще изсъхне.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: февруари 13, 2009, 13:37:32 »

Пилешки бутчета в плик - gucci

Измиваш две бутчета .обелваш картофки и ги нарязваш.омазваш всичко с майонеза шарена сол червен пипер черен пипер и малко сол или лъжица маги десет зеленчука.взимаш плик за печене и вътре слагаш омазаните бутчетата и отстрани картофките.завързваш плика и печеш.

Панирани топени сиренца - Бебче

Продукти:
20 триъгълни топени сирена
2 яйца
корнфлейкс
брашно
сладко от боровинки

Правиш смес за паниране от яйцата и малко брашно. Топиш сиренцата в сместа и веднага ги овалваш в корнфлейкса. Запържват се много набързо. Сервират се със сладко от боровинки.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: февруари 13, 2009, 13:39:26 »

Панирани картофи - gucci


Взимаш картофки обелваш ги и ги нарязваш на кръгчета.сваряваш ги в подсолена вода.но да не се разваряват/тоест да не са напълно готови.отцеждаш ги.взимах панировка /аз взимам универсална с корнфлейкс на Радиком/.разбиваш две яйца.топиш в яйцето кръгчето и после в панировката и пържиш от двете страни в загрято олио.може да ги направиш и със смес за паниран от яйца и брашно.Важното е при тази панировка за да е пухкава да разбиеш отделно белтъците и жълтъците.Към жълтъците прибавяш малко газирана вода и брашното докато се получи кашичка/по рядка/.добавяш разбитите белтъци на сняг и объркващ внимателно с лъжица.Тази смес за паниране става и за сирене кашкавал месо и почти всичко.

Бишкотена торта - danieIa

Купих пакет бишкоти и крем Оле - ванилия и шоколад. Наредих ред бишкоти и ги залях с ванилията, после отново ред бишкоти и шоколада отгоре. Стана много лек десерт и вкусен. И отне около 15 минути.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: февруари 13, 2009, 13:40:43 »

Тортелини - Слънце

Аз купувам едни тортелини с пълнеж от месо (или сирене). Докато се варят правя следното сосче:
Запържвам малко чесън в зехтинче, добавям заквасена сметана, риган, босилек, мащерка, червен пипер (може и някаква готова подправка за паста или спагети). Правила съм соса и като добавя кетчуп, също става вкусно. А като се полеят тортелините.... мммммммм Е, поне на мен и на мъжлето много ни харесва 
П.С. Понеже тортелините си имат пълнеж, аз обикновено не слагам месо в соса, но по принцип може да се добави някакъв колбас.

Салата с пиле - danieIa

Нарязвам изпеченото бяло месо на не много малко късчета. Добавям царевица, грах, кисели краставички и майонеза и обърквам. За подправки ползвам черен пипер и малко копър.Може да се сложат и мариновани гъби.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: февруари 13, 2009, 13:41:34 »

Еклери-Гучи
1 чаена чаша вода
1/2 ч.ч олио
1 чаена чаша брашно
3-4 яйца зависи от големината
Водата и олиото се слагат да заврат на котлона.Като заврят добававяш брашното да стане като каша/около 5 минути/ при постоянно бъркане.Като сместа по изстине почваш да прибавяш яйцата едно по едно като преди да сложиш следващото първото трябва да се е усвоило много добре.След като тестото е готово намасляваш тавичка и в нея на разстояние тъй като се надуват слагаш от тестото с чаена лъжичка /аз използвам две лъжички щото тестото малко лепне/ като големината е като на орех някъде.Ако ги направиш по големи има вероятност вътре да останат сурови.Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна докато се надуят и докато се зачервят.За да не спаднат е хубаво да изстинат в фурната.От една доза стават към 30-40 еклера.Плънката е по желание.Аз ги правя с сметана или с някакъв от готовите кремове.може и слоена плънка или друга по избор.Айде дано направиш и кажеш как е станало.Доста е лесна рецептата.Става и за толумби и бене суфле.Това е така нареченото парено тесто.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: февруари 13, 2009, 13:42:31 »

Тирамису-Vanilly

Продукти:
1 кафяна чаша обикновена захар
48 бр. бишкоти ( 3 x 16 )
500 г маскарпоне
1 кафяна лъжица нескафе с връх
Какао на Dr Ötker
300 мл прясно мляко
300 мл вода
30 мл уиски за крема
50 мл уиски за кафето
4 броя яйца

 Приготовление:
В топла вода се разбърква 1 к.л. нескафе и се сипва топлото мляко и уискито.
Бишкотите се топят в сместа от кафето.
Първо се разбъркват на твърд сняг белтъците.
После се разбъркват жълтъците хубаво с миксер и се прибавя и захарта.
Маскарпонето се разбърква хубаво с дървена лъжица и бавно се прибавя към жълтъците, като се бърка с дървена лъжица, като се разбърка добре се разбива с миксер на 1-ва степен.
Към тази смес отново бавно се прибавят и белтъците, като отново първо се бъркат с дървена лъжица, а след това с миксер на 1-ва степен.
Тавата се маже първо с крем, поръсва се с какао. После се реди ред бишкоти. Отново се мажат с крем и се поръзва с какао и пак бишкоти. И накрая крем с много какао.
 
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: февруари 13, 2009, 13:43:24 »

Тортелини със сос със спанак - divna


Запържваш малко лук и прибавяш към него бланширан спанак,нарязан на ситничко.като се позапържи слагаш течна сметана,разбъркваш  и прибавяш към предварително сварените тортелини! Сервира се като в чинията с още топлите тортелини се настъргва сирене(всякакъв вид може,но най добре е саламурено или синьо)!

Тортелини с доматен сос - divna

Друг вид-задушаваш лук,гъбки,накрая прибавяш шунка на лентички(може и с друг колбас,а може да се направи и с кайма)!Като са готови слагаш доматен сок  и оставяш да поври за 5 мин.прибавяш нарязан на едро чесън,прибавяш и предварително сварените тортелини,слагаш щипка черен пипер,щипка чубрица и махаш от котлона! оставяш ге да починат 10 мин! Стават вълшебни! Цаката е да сложиш чесъна и подправките съвсем накрая,и да ги оставиш  за мъничко тортелините да поемат аромата на чесъна и чубрицата!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: февруари 13, 2009, 13:44:52 »

Паста Примавера - didibaby


Задушавам нарязани моркови, тиквичка, патладжан, и чушка с малко зехтин. След това добавям 2-3 чаши гъст доматен сос. Подправям със сол, черен пипер, босилек. Оставям да заври и поливам на предварително сварените спагети/макарони. Сервирам с прясно настърган пармезан.


Тортелини - gucci

в тиган запържвам малко телешко на ситно .първо овъргалвам телешкото и после го пържа в сгорещено олио.добавям маги фикс за пиле със сметана и гъби.после като се посгъсти соса слагам половин заквасена сметана и половин топено сирене на хелиос и малко синьо сирене ако обичаш.бъркам хубаво соса докато стане хомогенен.по желение слагаш мариновани гъби нарязани.като стане готов соса/розтопи се сметаната и сиренцата/ прибавям изцедените от водата тортелини и продължавам още малко варенето на соса.добавям черен пипер шарена сол и малко стрита чубрица.сервирам топло.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: февруари 13, 2009, 13:46:47 »

"пасти Венче" - Rossistela

Разделят се белтъците от жълтъците на 5 яйца.Жълтъците+едно цяло яйце+1ч.ч захар се разбиват хубаво за 3-4мин.Добавя се 1/2 ч.ч. кисело мляко с предварително разтворено в нея 1 лъжичка лимонтозу,1/2ч.ч. олио и 1 и 1/3ч.ч. брашно,предварително объркано с едно пак.бакулвер.Всичко се разбива хубаво,изсипва се в намаслена тавичка и се пече до готовност на блата.
Блата се намазва с шипков мармалад и се поръсва с орехи.
5 белтъка се разбиват с 2с.л. захар до пухкав сняг и се изсипва в/у намазания блат.Връща се във фурната за около 5-10мин докато придобие златист цвят.Консумира се охладено.

Скумрия във фурна - inka-sabinka

измих си рибките, сложих ги в тавичка с малко водичка, олио, 1 кафена чашка бяло винце и малко преди да ги извадя сложих лимонче и стана много хубаво!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: февруари 13, 2009, 13:48:09 »

Бисквитено руло "Мими"  - Слънце
   
Списък на необходимите продукти за 4 порции:
300 г шоколадови бисквити, 200 г орехови ядки, 200 г масло, пудра захар, 2 яйца, 1 жълтък, 1 ванилия, 4 ч. л. заквасена сметана, 200 г бял шоколад, прясно мляко, 1 пакетче шоколадови пръчици; за украса: резени портокал, шоколадов топинг, какао

Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се намачкват с помощта на точилка.
2. Добавят се маслото и ванилията и се разбърква.
3. Двете яйца и жълтъкът се разбиват и се изливат при бисквитите.
4. Сипват се пудрата захар и смлените орехови ядки и се омесва тесто.
5. Готовото тесто се поставя върху хартия за печене, разстила се на тънко с помощта на шпатула и в средата се намазва със заквасената сметана.
6. Сместа се завива на руло с помощта на хартията и се поставя за няколко часа във фризер.
7. Белият шоколад се разтопява с малко прясно мляко.
8. Стегналото руло се залива с разтопения шоколад и се поръсва с шоколадови пръчици. Поднася се украсено с шоколадов топинг, какао и резени портокал.


Зелен боб - elenceto

 Аз го задушавам (докато поомекне) заедно с 1 глава лук. Слагам 2-3 моркова, 3-4 картофа, малко домати , червен пипер, 2 лъжици брашно , 1 бульончета/зеленчуково/ и повечко копър /може и магданоз , но на мен с копър повече ми харесва/. Накрая  преди да изключа котлона слагам и чесън. Слагам чесъна накрая, за да се запази по-добре аромата му.

Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: февруари 13, 2009, 14:02:03 »

Импровизирани родопки - Ели

Купувам готово тесто от магазина, и го разделям на малки кръгчета, намазвам с лютеница и слагам на дълги ивици кренвирш или шунка и кисели крастваички, навивам ги и бам във фурната като ги намазвам с яйце отгоре.

Телешко с грах - Ели

Слагам да се свари хубаво телешкото, като добавям малко лук, морковчета, олио и малко кимион и вече каквото друго си прецениш, винаги купувам грах в консерва на 'Clever' от Била той е най-вкусен и не остава кух, като свари месото слагам граха и после размивам малко доматено пюре с водичка и малко брашно, червен пипер, за да се сгъсти и воаля !!! 

иначе можеш в тенджера да запържиш месото с лука и морковите и подправките и после да добавиш вода и другите неща !!! но колкото повече ври месото толкова по-крехко и вкусно е
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: февруари 13, 2009, 14:05:00 »

Крем супа от грах -Valentinka 

Слагам морков, лук, гъбки, корен за супа, поняго и пиле даже+грах и  чубрица. Като е готова я пасирам с пасатора и и добавям малко мляко или сметанка и масълце.
сервирам я с крутони, а милото обича и натрошено сиренце.

Ябълков пай, като на баба - Ками


това е класическата, изпитана рецепта за ябълков пай, така както се научих да го правя в една такава есен преди много години

5-6 ябълки, около 1 - 1,5 кг
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1пакетче бакпулвер
1 ч.л. канела
1/2 ч.ч. счукани орехи
2 с.л. чисто масло или маргарин

В подходяща форма разтопете маслото и отгоре наръсете със счуканите орехи.
Почистете и настържете ябълките и ги поръсете върху орехите.

В купа разбийте яйцата и захарта на пяна, прибавете брашното размесено с бакпулвера и ванилията. Сместа се изсипва върху ябълките.

Пече се в умерена фурна около 35 - 40 минути, проверява се с клечка за зъби.
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines