Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 01:32:19

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 321172 пъти)
 
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: февруари 13, 2009, 11:50:41 »

Руло от кайма - Valentinka 

Овкусих каймата, разстах я в тавичка и отгоре поръсих с настърган кашкавал+леко запържени лук, гъбки, морков, чушка+червен пипер, чъбричка... и после го навих и във фурната. Пурвоначално го пекох завито стегнато с фолио, за да не се разпадне, после го махнах да си направи коричка. сервирах с картофено прюе.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: февруари 13, 2009, 11:58:42 »

баница little.miss™
значи взимате един пакет кори,трябва ви една бучка сирене,4 чйца и прясно мляко.
взимате една тавичка и редите един лист кори и отгоре малко сирене,ама малко и така докато не сложите и последната кора,нишо друго не слагате само сирене и след това режете корите на малки квадратчета да стане като решетка,стопляте 250 гр масло ,а ако ви се види малко добавяте и малко олио и заливате баницата така,че да влезе в процепите,след това забърквате 4 яйца и добавяте същото количество мляко и пак заливате баницата и трябва пак навсякъде да влезе и след това печете в предварително загрята фурна-става фантазия и най-важното омекват корите и не стават твърди и ронливи пробвала съм и със спанак и сирене,и праз и сирене и ст
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: февруари 13, 2009, 12:00:52 »

Марината за пилешки пържоли на скара-Мис Каприз
марината: соев сос, чесън, бяло вино, лют червен сос, черен пипер, лимон.Кисне 24 часа.

Броколи със сирена-Ели
сварявам броколите предварително малко в микровълновата и после нареждам броколи, бяло сирене, топено сирене, малко синьо сирене (че е много тежко), заливам с малко готварска сметана и отгоре настъргвам  малко кашкавал !!!! пече се докато се разтопи и запече всичко !!!!

Пилешки сърца-Гучи
ами най добре е да ги почистиш и леко да цепнеш върха на сърчицето.После ги слагаш в тенджера под налягане.като ги ивадиш слагаш в гювечета слагаш малко подправки малко масло и ги слагаш във фурната.като се поизпекат махаш капака и настъргваш отгоре кашкавалче и леко запичаш.може да сложиш по желание и топено сирене и пресни подправки като магданоз отгоре преди да разтопиш кашкавалчето.дано да съм ти била полезна

Пилешки сърца-cremcaramel
Аз най-често ги задушавам в тиган с гъби и масло. Може първо да ги измиеш и свариш. Може да ги сложиш в тавичка с нарязан лук и да ги залееш със сметана и във фурната, може да добавиш вино... Аз лично не им слагам подправки, освен малко черен пипер накрая. А да, и ги нарязвам, иначе от остатъчното вътрешно налягане започват да "гърмят". Добър апетит!
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 12:06:38 от gucci » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: февруари 13, 2009, 12:08:25 »

Палачинкови рулца-Жужи
Ето и от мен една идея,правя палачинки те издържат няколко дни,плънката е каквато предпочитате сирена или пилешко с гъби.Самите палачинки след като сложа пълнежа ги навивам на руло и ги режа на малки рулца.Посе ги нареждам  в едно плато едно до друго така ,че да се вижда пълнежа .За по голям ефект сместа на палачинките я разделям на 2 или 3 части и ако имам под ръка боя /от тази за торти/ги правя разноцветни,стават много интересни.Ако нямам боя пасирам спанак в едната смес и стават зелени.

Пилешки сърца-Ели
чистя ги и и ги цепвам, след което ги сварявам в обикновенна тенджера, слагам ги с вряла вода и само да заври и стават много бързо, слагам малко сол и отпенвам пяната  !! после запържвам лук на шайби и запържвам с масло вече сварените сърца, различно вече съм добавяла някой път и настърган домат, кашкавал преди да ги махна от котлона, понякога ги запичам с топено сиренце, добавям и чер пипер !! най-различно !!!! стават много вкусни, така правя и патешките като те стават и за скара !!!!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: февруари 13, 2009, 12:10:08 »

Спанак с яйца и сирена на фурна-ГучиЗначи почистваш спанака от дръжките и го слагаш с малко вода да се в една тенджерка.След като омекне го изцеждаш и нарязваш.Взимаш яйца и ги разбивяш и прибавяш към спанака.добавяш натрошене сирене .В едно тиганче задушаваш малко пресен лук.пирваяш малко червен пипер и малко черен пипер и сол.добавяш един домат нарязан на ситно.като се задуши сместа я прибавяш към яйчената смес ама трябав да е поизстинала сместа.Изсипваш в намазнена тавичка и печеш.Като стане готово/зачерви се отгоре го вадиш и настъргваш кашкавала докато е топло астието.по избор може да зепечеш или не.Аз не запичам кашкавала.


Спанак в гювече-Гучи
взимаш от малките гювечета и слагаш малко олио на дъното отгоре слагаш кръгче домат малко подправки.след това слагаш задушения спанак.отгоре натрошаваш сиренце и малко сметана/1лъжица заквасена/.запичаш малко.вадиш и чукваш едно яйчице.Слагаш да стане готово яйцето.И после папкаш.

Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: февруари 13, 2009, 12:18:33 »

Картофки със сметана-Гучи
обелваш картофки и ги сваряваш мама да не са съвсем готови.нарязваш колбаса който имаш и го смесваш със сварените картофки.слагаш сместа в тавичка.сметаната ако е заквасена я разреждаш с водичка за да стане течна а ако е течна наливаш.аз размивам две лъжици заквасена.наръсваш с шарена сол черен пипер и червен пипер.натрошаваш сирене след което настъргваш кашкавалче и запичаш.като извадиш тавата поръсваш с пресен копър и магданоз.

Мързеливо ядене-ДафниСложих е дна по дълбока чиния плочка сирене отдоре залях с едно разбито яйце малко масълце сложих и кашкавал,добавих и чубричка за 5 мин в микровълновата стана много вкусно

Пиле-ЕлиЗапържих леко пил месо със моркови и лук в малко зехтин и после го сложих  в тавичката, разтопих на тигана топено сирене една заквасена сметана малко синьо сирене и залях месото и наредих кашкавал стана разкошно, по същияначин като с броколито само че с м
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: февруари 13, 2009, 12:19:37 »

Крокети с кренвиршчета-Гучи
Ето я рецептата
Сварявате картофи обелвате ги и ги намачквате.Към около килограм сварени картофи аз сложих 2 жълтъка и едно цяло яйце около половин чаша брашно.Трябва да се получи като картофено тесто.ако е по редичко сложете още малко брашно.добавих черен пипер кимион сол и малко шарена сол.Купих от тези мъничките /бейби/ кренвиршчета.обличате кренфиршчетата в картофенето тесто.притискате хубаво.след което топите в галета после в разбито яйце и после пак в галета и пържите в силно сгорещено олио.Ние ги хапвахме със зелена салатка и направих и млечен сос от кисело мляко майонеза копър и малко счукан чесън.Дано да ви харесат
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: февруари 13, 2009, 12:22:21 »

Салатки-KlaraFina
домати, моцарела, чесън и босилек

зелена салата, кротони, синьо сирене, (авокадо), (домати)

булгур (кус къс), шунка, чушка (червена), сушени домати, маслини, зквасена сметана - не е много лека, но е вкусна и засища

към която й да е салата можеш да добавиш царевица, маслини, авокадо - вкуса леко се променя и салатата се разнообразява
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: февруари 13, 2009, 12:26:24 »

Торта-Ели
1 и  1/2 к. кафяви бисквити на "закуска"
200 гр, какао на нескуик
1 ч.ч. мляко
2 банана
50 гр, лешници
течен шоколад
и пак лешници или орехи !!!

всичко се натрошава в блендера или робота: бисквите, лешниците добавя  се какаото, после млякото и става като тесто !!!! добавят се и бананите на кубчетата и после оформяш блат, намазва се с течен шоколад и се поръсва с орехи или лешници !!! става много тежка и на мен не ми хареса, милото я харесва ама аз не

сега сетих, че можеше да ги направя на топчета и да ги овалям в кокосови стърготини или шок, пръчици, много по-добре ще е 
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: февруари 13, 2009, 12:28:29 »

Марината за пържолки-Данитка
250гр. кисело мляко
250мл. вода
50гр. вино
сол,черен пипер,къри и нарязян на ситно чесън

Таралежчета-Жужи
взимаш една неголяма зелка отделяш 10-12 листа правиш салатка от тях,отделно пържиш малки кюфтенца и набождаш на шишовете /каза че имате/ и ги забивате в зелката.Нея я поднасяте в една кръгла чиния със направената салата от моркови и листата от зелката копър и магданоз оформяте нещо като канапе за таралежчето

Пълнени  краставици-Жужи


* Избира се не много слаба краставица, която се реже на парчета по 5-6 см.
* С ножче се изрязва лентите отвън (или с белачката за картофи) - за да стане на райета.
* С остър и тънък нож се изрязва кръг от вътрешността.
* С шприц се пълнят и украсяват по желание.

Варианти за пълнеж:

1. Скилидка счукана чесън, 1 лъжица смлени орехи, 1 сварено яйце, лъжица ситно нарязан копър, сирене и лъжица майонеза. Всичко се смачква и разбърква до получаване на хомогентна смес.
2. Меко сирене тип Дунавия, заквасена сметана - пропорции 1/1, скилидка-две  чесън пак и пак малко копър.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: февруари 13, 2009, 12:30:06 »

Пълнени яйца-Слънце
Аз вчера пробвах това със сварените яйца и се получи много вкусно. Сварих ги и ги разполових, махнах жълтъците, които разбърках с майонеза и сирене, после с така получената смес напълних белтъците.

шоколадова бисквитена торта -Елибисквити Закуска - "кафяви" - 2 п.
крема на д-р Йоткер без варене шоколад - 2 п.
прясно мляко - 1 кутия
банани - 3 бр.
и шоколад за настъргване !!!! че шок. пръчици имат някакъв странен вкус 

правя кремчето, който е много лесен двете пакетчета смесвам мисля, че беше с по 300 мл. мляко и с миксера !!!

намазвам с крем тавата и после подреждам бисквити, като ги топкам в мляко преди това, слагам кремче, слагам нарязани банани на колелца и пак малко кремче, бисквити (топнати в мляко) пак кремче пак банани, пак кремче и пак бисквити и отгоре кремче и настърган шоколад !!!!  да ви е вкусно !!!!! 

правила съм тортата и с крема на "RUF" шоколад, който е с варене, но милото я харесва повече с крема "без варене" без да знае, че на мен ми е много по-лесно така хи хи хи
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: февруари 13, 2009, 12:31:17 »

Картофените кюфтенца -Гучи
правят по следния начин
Взимаш около 1 кг картофи и ги вариш с обелките в подсолена вода.Картофите трябва да се варят цели и хубаво да се сварят.След това аз ги намачквам ама може и да се рендосат.прибавям едно яйце магданоз и копър и натрошено сирене.оформяш кюфтенца и ги офалваш в брашно.и пържиш.Ако кюфтенцата ти почнат все пак да се разделят/това зависи и от картофите/след като ги оваляш в брашно топиш в разбито яйце.Ами това е .Може да се приготви млечен сос към тях.
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 12:35:10 от gucci » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: февруари 13, 2009, 13:23:06 »

Пилешки дробчета-Ели
запържих три глави лук и няколко моркова на колелца в зехтин !!! извадих ги от тигана и сложих дроба като се позапържи добавих обратно лука и морковите и малко доматено пюре (ако е много гъсто се 'размива с водичка' ) , може да се добавят и гъби и червени печени чушки, определено ще стане по-вкусно !!!!

Сладкиш Тирамису "а ла Валентина
Правя го в индивидуални купички или чашки.
На дъното на всяка слагам едни канелени бисквитки за чай (незнам дали има в БГ, но може и каквито си харесате), като ги потапям в топло мляко с ванилия. След това слагам маскарпоне, разбито със захар, белтъци на сняг (може и без белтъци, но става доста тежко) и малко ванилия. Прпорции  - на око и вкус! След това правя ред с резенчета банан и пак маскарпоне. Поръсвам с настърган бял шоколад или кокосови стърготини и украсвам. Оставям в хладилника поне за 8 часа. Става БОЖЕСТВЕН. Канелените бисквитки+банана е стахотна комбинация.
Може да слагате различни плодове (ягоди...сиропирани круши...) , или нормален шоколад, ядки, бисквити потпени в бейлис ( )
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: февруари 13, 2009, 13:23:36 »

Торта "Мюсли"-Жужи


продукти:
бисквити (обикновени)
кисело мляко
захар (по желание)
сезонни меки плодове - банан, ягоди, киви
мюсли
стафиди (по желание)

приготовление:
         Това е една много лека и лятна торта, която може да се прави дори от деца. Идеята "откраднах" от един тукашен ресторант и на тази основа импровизирах. Резултатът много ми допадна. Външният вид подлежи на "разкрасяване", ако десертът ще се сервира на претенциозни гурмани. В неразкрасения си вид е идеална за ядене от тавата.
        Аз сложих неподсладено кисело мляко, като използвах сладостта само на бисквитите и плодовете, но за любителите на по-сладкото е добре да се сложи малко захар в киселото мляко.
        В правоъгълна тавичка се нареждат плътно бисквитите. Върху тях обилно се слага кисело мляко на равен слой, а върху него - нарязаните на резенчета един вид плодове - например ягоди. Наръсва се с мюсли и стафиди, а върху тях се слага още кисело мляко. След това - отново ред бисквити, ред кисело мляко (тая торта "пие" много кисело мляко, за да стане сочна и лека), ред банани, мюсли и стафиди и пак кисело мляко. В този момент моята тава се напълни, но може да се сложи и трети ред.
        Отгоре тортата отново се покрива с кисело мляко и щедро се наръсва с мюсли.
        Една нощ в хладилника и ... да ви е сладко!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: февруари 13, 2009, 13:24:21 »

Тиквички с извара-Ели,
 разполових няколко тичквички и ги издълбах като лодки, издълбаната част смесих с една глава лук и една скилидка чесън, малко копър и извара (със сирене става мн. солено) сол, и чер. пипер и напълних лодките !!! сложих малко водичка и във фурната !!! като станаха готови им сложих малко кашкавал !!!! с милото много ги харесахме !!!!  мисля си другия път дали да не сложа и едно яйсе вътре, но ще пробвам
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines