Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 01:10:43

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 321168 пъти)
 
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: февруари 13, 2009, 11:24:42 »

Боб - Мири
И като заговорихме за боб- аз го оставям да престои една нощ преди да го сваря и след това нямам проблеми. Аз много обичам сухи чушки пълнени с боб и запечени. Но става също и с пресни чушки. Аз имата със сухи чушки имам една специална рецепта. Мисля ,че е от видинско.Накисвам няколко сухи чушки във вода за да омекнат. Сварявам боба, изцеждам го хубаво от водата и го пасирам. След това иючиствам орехи и ги смилам и ги прибавям към боба, слагам, вегета, джоджен и мащерка , червен пипер. Разбърква се хубаво, след което се пълнят чушките и се пекат само с малко олио в тавичката. Става прекрасно мезе.

Качамак по Родпски - Гучи
сваряваш качамака.Аз взимам царевично брашно на Иззи и го сипвам в литър вряща солена /1 суп лъжица сол /вода при постоянно бъркане.Ако се получат бучки го махаш от котлона и го разбиваш с миксера да стане гладко.След като свариш качака да е още течен да не става много гъст горе долу като крем на гъстота го махаш от огъня.Втиган слагаш малко масло колкото да намаслиш тиган.Разбиваш едно яйце и покриваш с него дъното на тигана.Огоре сипваш още топлия качамак и го разстилаш гладко.Върху него слагаш малко масло червен пипер настъргано сирене и кашкавал.може да се сложи и колбас.слага се черен пипер и шарена сол.Оставая се хубаво да се запържи докато кашкавала отгоре се разтопи.Консумира се топло с поръсен магданоз.Опитайте го много е вкусно.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: февруари 13, 2009, 11:25:28 »

"Негърското дупе" - Ели.

чаша и половина кристална захар + 3 с.л. какао се разбъркват и се добавят 7 с.л. вода и 1 п. разтопено масло ( за по-лесно го разтапям в микровълновата), разбърква се и от тази смес се отделя 1 чаша за глазура .

Към останалата смес се добавя 1 с.л. вода, 3 яйца  и 1 бакпулвер ( ползвам на Йоткер, че с обикновения нещо не става) и брашно колкото да стане гъсто за кекс ! Пече се в умерена форма .

След като се изкара от фурната  се нарязва на малки парченца както е в тавата и се намазва с глазурата докато е горещо !!!!

п.с. ако захарта е кристална “дупето” хрупка, ако не искате да ви хрупка може и с пудра захар да се замести !!!

"Негърче" - Лурдес
Продукти
кисело мляко -  400 гр к. мляко
брашно - две ч.чаши
олио - половин ч. чаша (може и по-малко)
1 бакпулвер
захар - 1 ч. чаша
какао - 2 с.л.

Заливка
1 пакетче масло
3 с.л. какао (аз слагам какаото с връхче)
1 ч. чаша пудра захар
малко вода за разреждане

Приготвяне В купа се сипва к. мляко и се добавя захарта. След като се обърка хубаво, се сипва олиото и после и брашното, към което се слага бакпулвера. Трябва да се получи сравнително гъста смес, да не е рядка. След това се прибавя какаото и отново се разбърква добре. Сместа се сипва в намаслена тавичка и се пече около 40 минути. Аз проверявам с клечка за зъби, дали е опечен десерта. Фурната винаги я пускам на най-силната степен, така че бих казала - 200 градуса и отгоре.

След като се опече десерта се оставя настрана да поизстине. През това време се приготвя заливката:
Маслото се разтопява в касеролка и към нея се прибавя захарта и какаото. Тъй като става гъста смес, трябва да се разреди с вода. Това малко на око на направих - важното е да се получи сос.

Преди да се залее, можете да го нарежете на парчета, за да попие по-хубаво соса вътре в десерта.


« Последна редакция: февруари 13, 2009, 11:27:07 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: февруари 13, 2009, 11:28:22 »

Пълнени чушки - Селвет

за плънката ви трябват 2 яйца ; връзка магданоз ;1/2 копър , сирене /250 гр/ и  извара , всичко това се разбърква до получаване на хомогенна смес- после се пълнят предварително измитите и изчистени чушлета после се потаят в яйце и брашно /за да не изтече плънката / и се пържат в нагорещено олио... сервират се топли
А ако искате може да направоте едно доматено сосче за заливка smile
Приятен апетит
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: февруари 13, 2009, 11:34:50 »

руло"Стефани"-Pavlinka
600 г месо от плешката (без кости), 2-3 кисели краставички, 1-2 картофа, 200 г пушено месо (котлети или врат), 3-4 лъжици мазнина, 1 чаша бяло вино, черен пипер, сол.

 Разрежете месото и го начукайте, така че да се получи тънък лист, поръсете със сол и черен пипер. Сложете ситно нарязаните краставички и пушено месо и настърганите картофи. Увийте на руло и завържете с бял конец. Сложете в тавичка, залейте с мазнината и виното. Покрийте с фолио и изпечете в умерена фурна. В средата на кръгла чиния оформете пирамида от сварен ориз и около нея наредете нарязаното на филии руло.


руло"Стефани-little.miss™
Аз използвам готова кайма,която подправям със чубрица и черен пипер и вътре слагам-лук,яйца,кис.краставички и общо взето каквото ми хрумне+подправки и когато го оформя отгоре го мажа с разбити белтъци,за да е стегнато и към края прибавям кашкавала и накрая и малко нарязан магданоз на дребно. Сос не правя  но трябва да пробвам и със со
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: февруари 13, 2009, 11:38:19 »

Печена скумрия -Селвет
Мила аз скумрията я приготвям във фолио на фурна .Става много вкусна.
Почистената скумрия я слагам върху парче домакинско фолио- порисвам я с малко босилек + нарязан на ситно чесън (или чесън на прах )   добавям малкко зехтин и поръсвам с малко универсална подправка на маги , след което завивам фолиото добре и пека във фурната - сервирам със салатка от  варени картофи и пресен лук

Лесно Пилешко-Мири
Ето нещо много лесно, необходими продукти:
- пилешки филета
- бейби лук
-бейби моркови
-соев сос
-зехтин
-подправки: мащерка, риган, майоран, черен пипер.
На дъното на по-голям тефлонов тиган слагаш 2-3 с.л. олио, поставяш пилешките филета, между тях морковите и лукчетата. Заливаш със соев сос (количество според вкус) и вода,така че да покрие пилето добавяш подправките,  захлупваш и оставяш да се задуши хубаво, след което, откриваш и оставяш да се изпари водата , така че да остане само на мазнина. След което серивраш . Лесно е и много вкусно, а и не отнемамного време около -45 мин мах.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: февруари 13, 2009, 11:39:06 »

Предястие-Мири
Ето какво приготвих за предястие на моя съпруг :
необходими продукти:
- 2 средно големи домата
- 5 с. л . котедж сирене (Cottage cheese)
- 1/4 праз
- 2 скилидки чесън
- черен пипер
- риган
- сол
- майоран
- босилек
- листенца от мента или магданоз
Празът се нарязва на ситно , добавя се сиренет, чесанът, и останалите подправки и се смесват добре. Доматите се издълбават и се пълнят с по-горе посочената смес. накрая се украсяват с магданоз или листа от мента.
Ако не можете да намерите котедж сирене, можете да използвате извара със същото количество заквасена сметана и да добавите пресен копър. Като всичко това разбиете с пасатор ,за да се получи гладка смес.
 
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: февруари 13, 2009, 11:40:54 »

Пилешки дробчета по селски-Гучивзимаш пилешки дробчета (600гр)и ги овалваш в олио и ги слагаш да се пържат в тенджерка или дълбок тиган.нарязваш една връзка зелен лук и около 350 гр гъби и ги прибавяш към дробчетата.като се поизпържат прибавяш нарязани печена чушка и доматен сок.оставяш да поизври водичката която са пуснали гъбките и да се поизпържи доматения сос и като се посгъсти малко са готови за хапване.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: февруари 13, 2009, 11:42:34 »

свинско със зеле -!summer
аз го правя по следния начин - накълцвам зелето, слагам в тенджера и го задушавам в малко олио, като го разбърквам от време на време. Като поомекне добавям и подправките - Маги 10 зеленчука, черен пипер и по желание малко червен пипер - да се оцвети. Добавям и 2 домата - рендосани или накълцани на дребно - също придават червеникав цвят.
Ако месото ми е сурово го нарязвам на парчета и ги редя в намазнена тавичка. Запичам ги. Но тъй като твоето месо е сварено, можеш направо да го наредиш в тава върху задушеното зеле и да го метнеш във фурната. Добавям бульон, а ако нямам - малко топла водичка. Пече се на умерена фурна, а после се консумира с апетит   
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: февруари 13, 2009, 11:43:13 »

Свинско със зеле-Гучи
Аз го правя в гювеч.нарязвам зелето на ситно и го намачквам със сол.в една тенжерка запържвам едно шише домати малко червен пипер маги 10 зеленчука.След това изсипвам върху зелето и обърквам хубаво прибавям месото/което съм запържила леко/ и наливам малко вода около една чаша.Пече се докато стане готово и накрая само му махам капака да се запече отгоре.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: февруари 13, 2009, 11:43:48 »

Свинско със зеле-mariana
Нарязах пресното зеле и го сложих в голяма тенджера.Поръсих с олио,сол,червен пипер,черен пипер,1 скилидка чесън, вегета,дафинов лист,един нарязан пресен домат.Разбърквах периодично.Когато зелето омекна /остана 1/3 от това което беше/ прибавих и месото,което беше предварително сварено.Варих докато остане на мазнина.Изключих котлона и добавих пресен копър и магданоз!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: февруари 13, 2009, 11:44:22 »

Домашна баница-Мири

Рецептата е за малка баница. Количеството вода определя , големината на баницата. Баницата може да се направи без праз.

За корите:

Брашно, 125 мл вода, 3 с.л. сол, 1 яйце, 2с.л. олио, 1 ч. л. оцет, олио

Плънка

2 яйца, сирене, 3-4 с.л. кисело мляко, 1ч.л. сода за хляб
ситно нарязан праз, масло

В тава се поставя брашното и се прави нещо като кладенч. Порусва се със солта и се добавят яйцето, олиотои оцета. Започва да се месе, като се добавя постепенно и водата. Меси се, докато тестото не стане гладко. Внимавайте с количеството брашно, защото има опасност тестото да стане твърдо. Сле дкато е готово, разделето го на две и го поръсете с брашно , като го оставите за около 20 мин да постои на стайна температура. След това вземете малка тавичка, поставете олио на дъното. Разточете кората с размер на тавичката и я поставете в нея, като добавите още олио, така че да я покрива. Разточете по същия начин и другата и я поставете върху вече готовата кора, като отново заливате с олио така че да покрие горната кора. Оставете така да престои около 30-40 мин. През това време можете да приготвите плънката. Като смесвате яйцата със сиренето и млякото. Аз винаги слагам по 1 ч.л сода за хляба, защото така баницата бухва.

След като тестото престои, слагам на масата кърпи (от тези , които са за подсушаване на съдове. Най-добре е ако имате стар чаршаф) и поставя първо едната кора на масата, като зпаочвам да я тегля от всички страни. Докато не стане тънка . Поръсвам с разтопено масло, добавям яйацата и сиренето и накрая поръсвам с праз.Навивам на руло и още веднъж в центъра на тавата навивам на руло. По същия начин и  с втората кора. накрая цялата баница се поръсва с масло и се пече за около 45 мин.
 
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: февруари 13, 2009, 11:45:08 »

Козунак-darling
Ще ви дам тази рецепта по която аз си ги правя вече няколко години. От това тесто правя кифлички и козунаци, а към тях прибавям в различните случаи стафиди, мармалад, цветен локум на парченца за козунаците, белени и филирани бадеми за украса от горе и др.
Ето и рецептата:
1кг. брашно, 1/2 л. прясно мляко, 200гр. масло и 1 ч. чаша друга мазнина, 6 яйца, 1ч. чаша захар, кората на един лимон, 3 ванилии.
Маята се размива в половин чаша топло мляко и малко брашно. След това разбивам в следният ред - маята+ яйцата+ захарта - разбивам почти на крем. После добавям млякото и брашното с малко солчица, корите на лимона и ваниилите и докато омесвам прибавям по-малко мазнина. Меся го докато приеме цялата мазнина. Оставям да втаса. Оформям продуктите и пак оставям да втасат.

Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: февруари 13, 2009, 11:45:28 »

Пилешки жулиени - mariana

Запържих пилешки жулиени в зехтин.Сложих им течна сметана и настъргано синьо сирене,малко сол,черен пипер и чесън на прах.За гарнитура направих от готовите картофени пюрета.Стана много бързо и вкусно.

Пържени пържоли във фритюрник - Жужи

Нарязах кисала краставичка кашкавалче и гъби, сложих ги в пържолките и ги навих на руло и след това ги пуснах във фритюрника в нагорещеното олио ,след това във фурната като преди да ги сложа във фурната ги обвих с беконче получи се нещо приказно,сервирах ги със леко гъбено сосче .
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: февруари 13, 2009, 11:48:08 »

Пиле със синьо сирене и банани-little.miss™
500гр. пилешко филенце
250гр. готварска сметана
100гр.сирене рокфор<може и синьо сирене,аз със синьо го правих>
два зелени банана,сол и бял пипер на вкус
 запържваш филенцето<правиш го на кубчета,осолено и подправено с белият пипер> в малко масло и зехтин,може и само масло и като стане златисто слагаш сметаната
при мен беше рядко и сложих малко брашно,но може и без него,после прибавяш и сиренето и когато се сгъсти  2мин.  преди да го махнеш от котлона добавяш зелените банани на тънки кръгчета и го поднасяш със гарнитура задушени зеленчуци . Малко гадно звучи с тези банани,обаче го ядох и в София с банани и във Велинград без банани,и те де факто не се усещат толкова,вкусът идва от сиренето . Защото във Велинград все се надявах и банан да има,обаче нямаше,а вкусът беше същият
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: февруари 13, 2009, 11:49:45 »

Бутерки - Rossistela

Бутерките са много лесни-като се поразмрази тестото (но да не става много меко) се поръсва с повечко захар,накиснати предварително във вода стафиди,малок шок.пръчици,кокосови стърготини или каквото ви хрумне,завива се на руло,реже се като се внимава да не се сплеска,намазват се с жълтък и се пече на 200гр. 20 мин.

Паеля - elenceto

Момичета , вчера гледах "Перфектната вечеря" по GTV и там една от участничките прави.Рецептите им излизат почти веднага на сайта им и така аз посред нощите започнах да готвя/вече съм напълно обедена ,че имам някакви психични отклонения /!Запържих малко свинско и пилешко , извадих го , след това 2 главички лук в  в същия зехтин, добавих 1 чаша ориз/дългозърнест/, малко чесън и един домат , нарязан на ситно!След като запържих ориза с подправките и др. нещица му налях 3 чаши горещ булон, добавих месата, миди от консерва и имах рачешки щипки.Сложих черен пипер, дафинов лист и мъничко шафран и пъхнах във фурната!Участничката сложи грах , но аз не обичам и затова сложих царевица.Стана доста добре .
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 13:31:39 от magi_st » Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines