Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 11:34:07

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 320548 пъти)
 
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: февруари 13, 2009, 11:06:08 »

Рецепта за тиквички !!! - Щастлива
Няколко тиквички,разрязват се на две по дължина, издълбава се с лъжичка вътрешната част /семките/ и те стават като лодчици, нареждат се в тавичка, вече готовите лодчици съвсем леко да се затоплят във фурната и се пълнят с предварително подготвения пълнеж от ориз и кайма, като за сърмички, с каквото му слагате по желание - аз лично слагам само черно пиперче малко. Та значи напълвате лодките с пълнежа и слагате във фурната докато тиквичките омекнат, и се запекат.Заливате ги от горе със кисело мляко, желтък и сирене /по желание и малко настърган кашкавал/, заливката може да я направите нацяло както при мусаката, но аз я правя на всяка лодчица по отделно.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: февруари 13, 2009, 11:07:46 »

крем супа броколи!!! - Мири

1/2 кг Броколи
1 кофича заквасена сметана
4-5 скилидки чесън
копър и магданоз

Около броколи се варят около 10 мин, ако са замразени времето се редуцира на 3-4 мин. След като се сварят част от водата се изсипва , а с останалата се пасират броколите. прибавя се сметаната , като се оства още около минута да поври. След като я махнете от котлона се добавя ситно нарязания чесън, копъра. Сервира се с малко крутони отгоре по желание и поръсена с магданоз.

Бисквитена торта с сладко от ягоди!!! - Гучи
купувате си един пакет бисквити закуска какаови.взимате сметана на Хопла и я разбивате.Кармерлизирате 2-3 супени лъжици и докато са още течни на котлона слагате чаша топла вода.Получава се нещо като карамелена вода.В нея се топят бисквитките.Реди се ред бисквите ред сладко с цели ягодки и ред сметана.Накрая последната част от сметаната се прави по следния начин.Кармелизират се няколко лъжици захар и още топли се сипват във сметаната и се бърка енергично.Получават се нещо като карамелени парченца.Стова се намазва тортаа отгоре.Слага се в хладилника поне за 3-4 часа.Само да ви предупредя да внимавате с топването на бисквитките за да не се разпаднат.Топвате и вадите.Дано Ви хареса

салатка с макарони - Гучи

сварявате един пакет макарони на спираки и прибавят кисели краставички ролца от раци някакъв колбас и царевичка може и синьо сирене който обича.Режат се на кубчета нещата а макароните или цели или на две.Овкусявате с майонеза и черен пипер.

Лесен и вкусен десерт - Гучи
Цедено кисело млято се сипва с лъжица в чаша за сладолед и се редува ред цедено мляко ред мед поръсвате с орехи.Правят се около три реда така.Най добр сами да си изцедите млякото за да е по гъстичко.Това е родопски специалитет.Там го правят със млято смес от краве овче и биволско мляко.Уникално е на вкус.
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 11:10:26 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: февруари 13, 2009, 11:11:14 »

Млечна баница - Аничка
1 kg прясно мляко
6 яйца
1 чаена чаша захар
1 щипка ванилия на прах
3-4 листа точени кори

Тавичка се намазва с малко олио и се нареждат точените кори, като се разкъсват на парчета предварително. Слагат се в затоплена фурна и се изпичат, докато станат хрупкави.

През това време се разбиват яйцата, млякото, захарта и ванилията.
Изсипва се* сместа в тавичката с корите и се пече докато хване хубава коричка
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: февруари 13, 2009, 11:11:53 »

Крем супа от картофи - Лурдес
Продукти картофи - 4-5 средно големи, една глава лук, моркови 1-2, прясно мляко за разреждане, бучка масло, сол и черен пипер на вкус.

Слагаш във вода да врят картофите, лука (слагаш го цял, само да е обелен) и морковите. Като се сварят картофите ги пасираш, лука аз го хвърлям (само за по-силен бульон го ползвам) и можеш и морковите да пасираш също. Разрездаш сместта с прясното мляко - хубаво е да е затоплено, ама това не го спазвам много-много. Добавяш маслото, връщаш още малко на огъня като се бърка. Посоляваш. По принцип може да се добави накрая натрошено сирене - става интересен вкуса. Разбира се, крутончетата - забравих ги съвсем Стават и още как - много са подходящи. Можеш да ги запечеш в тавичка - слагаш кубчета хлебче, мацнати с малко масълце или цели филийки и после да ги разрежеш внимателно на кубченца. Относно пържените крутони - не съм пробвала така.
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 11:14:02 от Данитка » Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: февруари 13, 2009, 11:13:53 »

Кавърма с дробчета - Rossistela

Позапържвам дробчетата с кромид на едро(4-5глави),моркови на едро,гъби,чушки.Добавям 1 буркан цели домати,зеленчуков бульон,малко сол,черен и червен пипер,ако е нужно малко вода и бухам във фурната докато остане на мазнина,това е.

Пилешка фантазия - Rossistela

Задушават се 3-4глави кромид и още толкова нарендани моркови (следващия път ще добавя и гъби и кис.краставички).В гювеча се слагат пилешкото филе на жулиенчета(ивици),добавят се кромида и морковите,1ч.ч вода,1 коф. сметана,два бульона(аз сложих различни),чубрица,червен и черен пипер,няколко скилидки чесън на едро,разбърква се хубаво,слага се капака и фурната на макс-30мин.След което се намалява на 150градуса и се пече още 1час.Тогава се добавят пържени картофки (поне десетина картофа) и се оставя още 30мин,като накрая се отваря капака,за да се позапече.

Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: февруари 13, 2009, 11:15:16 »

Огретен - gucci

Сварявам картофите без да ги беля.обелвам ги и ги настъргвам на едро ренде.Намазвам гювечетаат със масло и ги посипнам с галета.нарязвам колбас на тънки лентички.Натрушавам сиренце.слагаш в гювечето настърганите картофки и после ред сиренце пак ред картофки и отгоре сиренце и колбаса.Наливам малко сметана.слагам подправки черен и червен пипер.Отгоре слагам един пласт кашкавал и запичам във фурната.


Огретен - mariana 

Нарязваш картофите като за мусака и ги слагаш във фурната с малко олио и водичка и подправки.Като са почти готови заливаш с фикса на Маги за картофен огретен или си правиш ти заливката: яйца,малко сиренце,кисело мляко.Поръсваш с настърган кашкавал.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: февруари 13, 2009, 11:15:29 »

картофена супа!!! - Гучи
Слягам 3-4 картофа нарязани на кубчета и една глава лук един морков пак на кубчета и една лъжица Маги 10 зеленчука и дол и копър.След като хубаво се сварят нещата се разделят на две водичката където са вряли и зеленчуците.Пасират се хубаво на пюре и се слага една лъжица маргарин.Прибавя се водичката докато се постигне желаната гъстота.Слага се малко шарена сол и се слагят от готовите кубети сразлични вкусове.Надявам се да ви хареса.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: февруари 13, 2009, 11:16:43 »

Рецепта за пиле! - Щастлива
1 пиленце,
200 гр ориз,
100 гр кашкавал,
10 гр брашно
Пиленцето се сварява и обезкостява, малко преди да е готово добавяте гъбките.Отделно се вари ориза, с пилешко бульонче и черен пипер /или каквото му слагате/ В гювече се прави канапе от ориз, върху него се поставя пилешкото месо, гъбите нарязани на половинки и се покрива с настъргания кашкавал.Помежду се слага мазнина.Прави се сос от маслото, брашното, пилешки бульон, сол и черен пипер на вкус и се залива около канапето.Печете го докато омекне кашкавала
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: февруари 13, 2009, 11:17:44 »

Рецепта за пилешко!!! - Селвет
Около 350-450 гр пилешко месце. За пържвам пилешкото  месце на късчета  до златисто , като същевременно съм си приготвила едно от фиксчетата на Маги - Пиле с гъпи и сметана - разтворено във вода .С него заливам  запърженото месце  и добавям малка кутийка заквасена сметана и 1/2 щафета топено сирене Хелиос нарязано на кубчета , в отделен съд запържвам гъбките в масло (ако са пресни) или направо ако са мариновани ги слагам при сосчето и месцето оставям да поври на тих огън за 10 мин и  сервирам ...Много е вкусно
Понякога ги приготвям по отделно - запържвам месцето и отделно сосчето , като  пти сервирането месцето е в чинийката и е поръсено със ситно нарязан магданоз и морковчеа  отстрани - и после се залива със сосчето
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: февруари 13, 2009, 11:18:31 »

Рецепти за пилешко! - Вероника
Запържва се пилешко филе с малко лук. Има два вариянта, по който го приготвам по-нататък:
1 вариант с 3 вида сирена:
топено, пушено и сиьо сирене - топеното и пушеното се нарязват на кръгчета, а синьото се настъргва. В йенска тенжера се радят половината пилешко и редове със сирената и гъбки, после другата половина пилешко и останалото сирене. Добавя се вюбяло вино или бира малко. Подправките, които добавям са подправка за пиле (овкусени пилешките късчета още преди пърженето), черен пипер и някаква универсална подправка, поради което не слагам сол. Ястието е готово, когато са се разсотопили сирената.
Сервирам с картофено пюре.
2 вариант със готварска сметана:
Отново в йиенска тенджера се изсипва половината пилешки късчета, отгоре гъбките и натрошени орехчета и стафидки (слагала съм и кашу) и после другата полвина пилешко. Прибавам сметана с малко брашно колкото ми екеф и подправки. Отново сервирам с картофено пюре.
Понакога от двата варината правя един, стафидите и орефите правят ястието супер
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: февруари 13, 2009, 11:19:09 »

Селска френска супа! - Гучи
занчи нарязвате на кубчета малки една зелена и една червена чушка/ама по мънички/ един морков една глава лук и пилешко месце и едно картофче.прибавят универсална подправка шарена сол черен пипер и преди да се махне от котлона малко фиде.Супата не се застройва.Сервирам я като слагам нарязано на кубчета синьо сирене и кубети с вкус на пиле и заливам със супичката.Много е весела тази супа защото е шарена и някак зареждаща с цветове.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: февруари 13, 2009, 11:20:02 »

Агнешко на фурна - Natalia Borisova


Нареждам месото в тавичка намазана с олио, като предварително съм му сложила подправки сол, черен пипер и после малко водичка, така пека във фурната на 100-150º. Пеках го около час и нещо, стана много крехко и много вкусно. А да, забравих да спомена и зеления лук, нарязан на кръгчета, аз слагам повечко лук, защото милото много обича.

Огретен - darling


Сварява картофите и ги нарязва на едро, слага ги в намаслена тавичка, върху тях изсипва гъби, които са задушени с олио, лук, малко копър и малко магданоз, залива с течна сметана и настъргва кашкавал. И този ми изглеждаше вкусен но може и да съм пропуснала някоя подправка.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: февруари 13, 2009, 11:21:20 »

Превъзходна рецепта за пълнени патладжани "Папуци" - Мирмар

Измивате и разрязвате на 2 два патладжана. Издълбавате ги и посолявате издълбания патладжан и вътрешността, отделена в чинийка. След около 30 мин ИЗМИВАТЕ патладжаните и плънката- иначе ще горчат.
В тигана запържвате издълбаното/от чинийката/+кайма+лук+чушчица+по желание каквото се сетите-морков например+подправки. Напълвате издълбаните патладжани и печете на 180.
Готово е като омекне патладжанената лодчица.
Заливка- може да настържете кашкавал, или да залеете с яйце и кисело мляко, или като сервирате-само с кисело мляко.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: февруари 13, 2009, 11:21:56 »

"Brotaufstrich" (за намазване , като Филаделфия")-Мири
 Рецептата е много лесна и може да се съхрани за няколко дни в хладилника.
Необходими продукти :
500 г извара (по възможност по-качествена)
4-5 с.л. заквасена сметана
3-4 с.л. зехтин
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
2-3 скилидки ситно нарязан чесън
розмарин, мащерка, черен пипер,чесе стрита чили чушка ( за тези , които обичат по-пикантното) сол на вкус.

Изварата се пасира, така че да стане гладка. Добавят се останалите продукти , разбърква се добре и след това е готово за консумация.
Може да се маже на филия хляб, както и да се ползва като мезе. освен това , аз много обичам да го използвам като плънка в печен картоф.
Печен картоф може да се приготви в миковълновата за 12 мин. След което се разчупва и в средата се слага малко масло и от тази смесе, като го украсявам с малко магданоз.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: февруари 13, 2009, 11:23:19 »

Ориз на фурна с телешко - ivaiva  
 
1. нарязваш месеото на кубчета и го слагаш в тенджерата под налягане с лук, морковчета, солчица (или бульонче), черен пипер и ако искаш една зелена чушка.
2. като се свари месото (около 25 -30мин след като заври) измиваш колкото ти трябва орис и го слагаш в по-дълбока тавичка.
3. в ориза изсипваш цялото месо с бульона и зеленчуците. ако месото ти е много посно мойе да добавиш малко олио. гледай ориза и бульона да са в съотношение 1:3 в полза на бульона, ако е по-малко добави водичка, ако е повече, не го слагай целия.
4. пъхай във фурната докато изври водата и се запече оризчето
BON APETIT!

Броколи на фурна - Ели .

Ако са ти пресни броколите ги сравявам първо и после в йената нареждам и слагам топено сирене, малко синьо сирене, обикновено сирене и една заквасена сметана (малка кофичка - малко я  разреждам, че е много гъста) и отгоре настъргвам кашкавал !!!!!  във фурната докато се разтопи всичко и после запичам кашкавала !!!!
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines