Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 03:13:02

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 320785 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: февруари 13, 2009, 10:33:40 »

Картофени палачинки -ЖужиПродукти за 4 порции

4 картофа
4 яйца
250 мл.прясно мляко
брашно за сгъстяване
сол на вкус
1 връзка зелен лук
2 с.л.нарязани зелени подправки
олио
ГЪБИ
пилешко месо

Приготвяне

  Измийте добре картофите и ги сварете заедно с кората.Охладете ги и ги настържета на едро ренде.В купа разбийте добре с миксер яйцата,добавете млякото и прибавете толкова брашно,че да се получи гъстотата на палачинково тесто.Нарежете зеленият лук и подправките на ситно,смесете ги  с картофите ги залейте с палачинковата смес.Овкусете със сол.Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто.Ако е необходимо,добавете още мляко или брашно.

  На средно силен котлон загрейте тефлонов тиган.Намазнете с малко олио,с черпак сипете от тестото и изпържете палачинките  от двете страни.Напълнете ги с предварително приготвено пилешко месо и сервирайте топли.

  * Не съм написала продукти за рецепта за пълнежа,тъй като можете да приготвите пилешкото месо по най-различен начин : с къри ; със сметана ; със зеленчуци и т.н. Въпрос на вкус и предпочитание.

  * Подберете зелените подправки спрямо вкуса на пилешкия пълнеж така,че да се съчетават добре на вкус.
 
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: февруари 13, 2009, 10:35:59 »

Пържолки на фурна с плънка - dafni  

за плънката леко сварен ориз,гъбки,топено сирене,може да сложиш и малко кашкавал,черен пипер и сол
слагаш плънката в/у пържолката и я захващаш с клечки за зъби и ресиш в тавичката преди да ги сложиш във фурнтата настъргай кашкавал и нареди парченца топено сирене и една чашка вода,после като се разтопи сиренето и става като сосче.

Пържени пържолки с плънка - gucci  

Може да сложи като плънка кисели краставички и печена чушка в ролцата аз така съм правила.Е не съм слагала прошуто а беконче де.Навиваш на ролца завързваш с конче и пържиш в загрято олио.сосче можеш да направиш млечно защото ми се струва че с всичко друго ще е тежко или гъбен сос.Гъбения сос аз го правя по следния начин.Взимам готов гъбен фикс и добавям вмариновани пичурки като стане почти готов соса.Слагам черен пипер и заливам пържолките.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: февруари 13, 2009, 10:37:15 »

пиле с гъби и горчица -Росистела
Бутчетата се намазват с марината от 3с.л. горчица,1с.л. масло1 и 1/2ч.л. черен пипер,сол.Престояват така за час в хладилника.След което се изпържват до златисто от двете страни в масло.Като се извадят от тигана в останалата мазнина се налива 1ч.ч. сухо бяло вино,добавят се 250мл. сметана и се готви няколко минути на умерен огън.Прибавят се 2с.л. горчица и се сваля от огъня като към соса се добавя и 1ч.ч. настърган кашкавал (тук аз добавям и вече позапържените гъби).Соса се наръсва с черен пипер и сол на вкус.Бутчетата се нареждат в тава (йена),заливат се със соса и се поръсват с кашкавал.Запичат се при 200гр. до златиста коричка


соления кекс -Abii
4-5 яйца
1ч,ч олио
1ч.ч кисело мляко + 1ч,л сода
3 ч,ч брашно  + 1 бакпулвер
1 1/2 ч.ч сирене натрошено
1ч,ч кашкавал нарязано на кубчета
1ч,ч колбас нарязано на кубчета
Всичко го слагам последователно както съм ти го написала и    разбърквам с миксера .
 Пече се в тавичка за кекс с "формите за кекс с дупката посредата" намазана с олио и брашно  в предварително загрята фурна .Когато се надигне се покрива с фолио  защото от вътре се опича по бавно .Когато го изкараш докато е гореш му настъргваш кашкавал и то
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: февруари 13, 2009, 10:38:12 »

Супа топчета - Rossistela

В студена вода слагам кромид и моркови на дребно,рендам малко парченце корен на целина-така става най-вкусния бульон и когато заври пускам топчетата (правя ги от "Народна" кайма,че ми е по-хомогенна)-малко парченце кайма топвам в ориза и го овалвам на топче.Добавям сол на вкус.Като се посварят топчетата слагам една шепа ориз и нарязани на ситно домати,а след около десетина минути разбитите яйца с кисело мляко.Варя ги още 10мин.за да се сварят хубаво яйцата заради детето.

Мързелива мусака - mirmar
В една тава нарязах картофите,моркови,лук, чушка, домат, сложиш подправки и просто накъсах каймата, водица сложих  И го бутнах във фурната.  После си го залях с мляко и яйце,както си трябва. Не запържвах нищо-за първи път! И стана много по-вкусна от друг път! Та моят мързел беше полезен!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: февруари 13, 2009, 10:42:02 »

Супа топчета - gucci

Взимам кайма на сами-м и смесвам една топка кайма с ориз.Оформям топчета.В тенджера слагам един зеленчуков бульон.слагам картофче нарязано на кубчета.Глава лук нарязана на ситно.Морковче на кубчета.Пловин зелена и половин червена чушка.Слагам домати на ситно/от консерва зимата/.като заври  слегам и топчетата.Моите не се разпадат може би зависи от каймата.Като се сварят зеленчуците слагам малко фиде нарязан на ситно майгданоз и една лъжица Маги-десет зеленчука.като се свари фидето е готова за ядене.Аз не застройвам супите обичам ги бистри.


Картофи на фурна - nqma me

картофки нарязани по дължина ги овалях в подправки- чер. пипер, риган, мащерка и чесново прашанце мъничко....след това ги наредих в тавичката, малко масалце и течна сметана ....леко ги полях с водичка и бам във фурната с фолио да се задушават..станаха просто страхотно....

Мариновани пилешки пържоли - nqma me


направих марината за пилеките пържолки.....цял ден се киснаха и накрая ги пекнах, като им прибавих гъбки и морковки в един иенски съд /мисля че така се казваше/......

Салата от прясно зеле - nqma me

салатка от прясно зелензе, заревичка, кис. краставички, доматка...направих едно сосче към нея и я залях......просто чудесна...стана



Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: февруари 13, 2009, 10:44:40 »

Пържени свински пържолки с плънка - gucci

Нарязваш свинското на пържоли.начукваш ги хубаво.Сваряваш  картофките в един бульон.намачваш ги с вилица.Прибавяш топено сирене или друго сирене,черен пипер червен пипер шарена сол.слагаш в пържолките завиваш на руло и пържиш в мазнина.Ако имаш кисели карсатвички и царевица може да ги прибавиш. към картофките.

Свински пържоли в гювеч - little.miss™

Запържвам ги леко в масло и зехтин,колкото да побелеят после ги редя в гювеч,като редувам ред пържоли,ред лук,ред топено сирене и така-накрая изсипвам мазнината в която е пържено и малко вино и стават много меки и вкусни .
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: февруари 13, 2009, 10:45:45 »

Ето Ви една рецепта за пъстърва!!! - Гучи
Много е лесна направо елементарна но е вкусна.Купувате си пъстърва изчиствате я и я осолавата.Оставяте я малко да поеме солта .Овалва се с царевично брашно и се пържи в добре загрят тиган.
Другата ми рецепта е кюфтенця със сос Карбонара

Купувам си сос Карбонара от фиксовете на Маги и го приготвям последния начин.Запържвам глава лук на друбво и една червена чушка на дребно.Добавям разтворено пакетче в една чаена чаша вода и след 5 минути слагам и една чаена чаша мляко.Оставям да поври 10 минути докато се сгъсти.Приготвям кюфтенцата като към 250гр кайма прибавям едно яйце и една филия накиснат във вода хляб само средата и половин глава лук на дребно.Слагам черен пипер и шарена сол.Оформям кюфтенца и ги овалвам във овесени трици или брашно и се пържат.Като ги изпържа ги заливам със соса и са готови за консумация.
Третата рецепта е Ориз асорти-Слагате вода да заври на печката.Като заври прибавяте една чаена чаша ориз и една лъжица универсална подправка Маги или друг вид Вегета.След като се свари се  измива със студена вода и се отцежда.След това в тиган запържвам нарязани на ситно чушка царевица от консерва шунка и гъби.След като останат само на мазнина към тях се прибавят и ориза и подправките.Аз използвам комбинирани подправки .Става бързо и вкусно.В ориза може да сложите и други неща които ви допадат.Комбинациите са различни.
Дано Ви допаднат тези рецепти.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: февруари 13, 2009, 10:46:05 »

Пилешко соте с грах в азиатски стил - Бубка

Необходими продукти за 4 порции
800 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
1 с.л. нишесте
черен пипер на вкус
4 с.л. олио
1 ч.ч. зелен грах
4 с.л. соеви кълнове
2 ч.л. настърган джинджифил
2 скилидки чесън, ситно нарязан
6 с.л. соев сос
3 с.л. оризов или винен оцет
1 с.л. мед
50 мл вода
магданоз - нарязан на ситно; зелен лук - нарязан на ситно

Начин на приготвяне
Месото леко се посолява, поръсва се с черен пипер и се поръсва с нишестето. Загряват се олиото и в него се слага месото. Разбърква се 3-4 мин., докато се зачерви. Прибавят се грахът и соевите кълнове.
Смесват се соевият сос, оцетът, медът, водата, чесънът и джинджифилът. Прибавят се към пилето и граха. Разбъркват се 1-2 мин. и ястието е готово. Поръсва се с пресен магданоз и зелен лук.

Става чудесно - добър апетит!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: февруари 13, 2009, 10:46:15 »

Пилешко с подправки и лимон на фурна - didibaby

Обезкостени пилешки пържоли се нарязват на едри парчета. Овкусяват се със следните подправки: няколко ситно нарязани скилидки чесън, настъргана на ситно кора от един лимон, червен пипер, розмарин, подправка за месо, сол, и 2-3 лъжици зехтин. Фурната се загрява на силно. Пилешките късчета се поставят в по-дълбока тавичка/йенски съд и се запичат за 20 мин. След това добавяме половин чаша бяло вино/или пилешки бульон и сокът от един лимон. Месото се разбърква, за да се смесят сосовете и се пече за още 5-10 мин.
Сервирам ястието с картофено пюре или запечени картофки.


Крем Дипломат - dafni

Продукти:
1 л. прясно мляко по възможност домашно,става и от купешко в утиите
1 пак.масло от малките
4 яйца
7 с.л. брашно
12 с.лзахар + 12 с.л захар + 5 с.л захар
плод от компот /какъвто имате,аз слагам праскови/
Приготвяне:
7 с.л брашно се смесват с 12 с.л захар след което се прибавят към затопленото млеко,4 жълтъка и маслото се разбиват и се прибавят към млекото.Вари се до получаване на крем след което сместа се разделя на 2 равни части.4 белтъка и 12 с.л. захар се бият на сняг в съд леко загрят на огън.От снега се оставя за украса/но може да използвате и сметана от флакони/ а останалото се прибавя в едната половина.Към другата половина се прибавят 5 с.л захар разтопени на карамел,докато прибавяте карамела нека съда с крема да е на котлона за да поеме добре карамела.На дъното на чашата се слагат парченца плод след това се редуват кремовете,карамеления отгоре белия крем и се украсява,може да поръсете със смлени орехи или шоколадови прътчици.
Горе долу се получават 8 чаши крем от ниските за алкохол,след като поистине се слага в хладилника
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: февруари 13, 2009, 10:46:25 »

Картофена яхния-danieIa
Направих я по следния начин:
Запържих ситно нарязани морковчета и лук. Добавих червен пипер и доматено пюре. Изсипах нарязаните картофи и варих. Подправих с малко чубрица и куркума /на опаковката пише, че е подходяща за картофи/

Телешко варено-Росистела  
Продукти:
Телешко месо
Картофи, нарязани на големи парчета
1 глава лук,
3-4 моркова, нарязани на едри шайби
1 пиперка, нарязана на ситно
целина
дафинов лист
магданоз
10 зърна черен пипер
сол на вкус

Приготвяне:
Месото се реже на едри парчета и се вари до омекване като периодично се изхвърля пяната.Когато бульонът се "изчисти" се добавят нарязаните на едро картофи,моркови,чушки,лук.Овкусява се със солта,черен пипер на топчета и 2-3 даф.листа,магданоз на дребно и листа от целина (може и суха).Като заври отново се намаля котлона и се вари до готовност.Може да се поднесе с малко масло.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: февруари 13, 2009, 10:47:17 »

Кошнички от кайма,пълнени със зеленчуци -РосистелаЕто как се приготвят:
Задушавам малко зелен лук и гъби на дребно и ги добавям към 500гр.кайма,овкусявам с малко черен пипер и чубрица,омесвам хубаво.С малко брашно оформям хубави топки,от които правя кошнички (като кладенчета,с по-"високи" стени  ) и ги запичам във фурната.В полу-готово състояние ги пълня със задушен микс от зеленчуци (грах,моркови,царевица,броколи,карфиол,зел.боб и т.н.) и покривам всяка кошничка с парченце кашкавал-връщам във фурната до разтапяне на кашкавала.Сервирах с останалия микс и запържени гъби
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 11:33:14 от gucci » Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: февруари 13, 2009, 10:49:38 »

Свинско в Йена глас - Rossistela

Нарязах месото и картофи на малки кубчета,моркови на колелца и обърках хубаво със сол,чер и червен пипер,сухи листа от целина,джоджен,олио,червено винце,налях гореща вода и похлупих в йената на 250 градуса за почти два часа във фурната.

Картофчета на фурна - Valentinka


Избират се по-малки картофки или средно големи. Измиват се много хубаво и не се белят. Разрязват се на половинки.
Намазнявам тавичка (по-обилно) с маргарин+мн малко олио. поръсвам я със стрита чубрица и сол (не слагайте червен пипер, загаря)
подреждам картофите захлупени един до друх и плътно. И хоп-във фурната.
Стават мнооого вкусни, с коривка отдолу   и е толкова лесно
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: февруари 13, 2009, 10:52:46 »

Руло Стефани-Ели
омесвам каймата с малко черен пипер и сол и чубричка, понякога слагам и настърган кашкавал да не се събира много каймата и после нареждам вътре цели сварени яйца, кисели краставички и моркови, като ми хрумне слагам и др. зеленчуци и пека !!!! като е готово слагам малко кашкавал отгоре (не е задължително) и запичам малко. После правя сосче: запържвам  малко брашно в масло и слагам мляко, че става по-хубаво, подпреавям със сол и черен пипер и готово !!!!!! сервирам нарязано на кръгчето със пържени картофки и залято със сосче
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: февруари 13, 2009, 10:57:08 »

Свинска рибица в гювеч - elenceto

Рибицата специално аз я режа на пържолки , начуквам ги , след това правя нещо като марината от две - три лъжици майонеза, бира , соев сос , къри , черен пипер, червен, кимион и общо взето каквито подправки обичаш.Трябва да стане по - гъсто, като боза!Нарязвам праз на колелца и редя един ред на дъното, 1 ред от сместа , ред пържоли, пак праз и т. н докато не ти свършат продуктите.Стават много вкусни и крехки!

Яхния с картофи и свинско - Rossistela

Задушаваш в тенджерката в малко мазнина свинското месце(осолено) на хапки и праз на дребно,чушчицата.Доливаш вода и слагаш и картофите,а аз лично обичам и зелен боб.Когато се сварят хубаво продуктите в отделна купичка слагаш малко олио,лъжица брашно и 1ч.л червен пипер,хубаво ги разбиваш,добавяш от бульона на манджичката и бавно сипваш в тенджерката,слагаш си сол,да поври още малко и това е.

Баница с праз и сирене с готови кори - Rossistela

За плънка-задушавам праза и после добавям сиренето,в тавичка редя кора,капя олио,после пак кора,плънка,кора,олио,кора,плънка...отгоре-разбити яйца с малко газирана вода,режеш на парчета и във фурната.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: февруари 13, 2009, 11:01:18 »

5-МИНУТНА ТОРТА С БИШКОТИ - Мирмар

1 пакет бишкоти от малките-дълги са към 6см.
2 кисели млека
сладко от нещо си или плодове
може малко ромче или коняче
захар на вкус за млякото

Редите бишкоти /може да ги топнете в разредения ром/, мацвате малко сладко или слагате плодове на резенчета, изсипвате малко мляко и така докато всичко свърши.  laugh Отгоре да завършите с мляко,де.
Пъхвате в хладилника и на другия ден бързате да се приберете от работа, за да хапнете.funnytooth

Аз съм я правила с праскови- става с леееко резлив вкус и е много  Torte
 hiphip
Със сладко от ягоди също става. И с пресни ягоди.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines