Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 26, 2024, 17:29:25

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 318854 пъти)
 
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: февруари 13, 2009, 09:36:44 »

Рецепта за пилешки бутчета!!! - Мис Каприз
Правя марината от соев сос, чесън, лимон, 1 лъжица мед, 1 лъжица зехтин, черен пипер, сол, чили сос(един такъв савсем обикновен, струва около 1 лв, не нещо специално), бяло вино... Май това беше всичко  

В готовата марината слагам пилешки бутчета, оставям в хладилника за няколко часа и после ги пека в тавичка, покрита с фолио за около 30 мин(все пак си зависи от печката), после махам фолиото за няколко минути само да се дозапече...Става страхотно...Моя приятел толкова го хареса, че едната седмица го ядохме почти всяка вечер  

Само трябва да се внимава със солта, защото и соевия сос е солен..
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: февруари 13, 2009, 09:37:23 »

спаначена супа-nina_nikole
1. Запържваш спанак, лук и евентуално малко моркови в тенджерката + сол
2. Заливаш с вода и оставяш да поври малко (ако искаш можеш да сложиш и някакво месо, което е предварително сварено)
3. Слагаш 1 кафена чашка ориз
4. И накрая застройка от малко доматен сок/пюре + червен пипер + брашно (количеството в зависимост колко гъста я искаш супичката) + 1л. маги вълшебен вкус и готово
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: февруари 13, 2009, 09:38:31 »

Бишкотена торта!!! - Ели.
Направих бишкотената торта по следния начин наредих бишкотите в една табличка и ги полях с кафе, после сложих бита сметана нарязах банан и залях с течен шоколад, пак втори ред бишкоти, кафе, банан, шоколад, сметана и оформих тортичката отстрани с бишкоти, като престои една вечер в хладилника и става страхотна
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: февруари 13, 2009, 09:39:10 »

Картофки с чесън и копър:- Лурдес
Продукти:
Картофи
Чесън - 2,3 скилидки
Копър
Сол

Приготвяне:
Сваряваме картофите, предварително обелени и нарязани на кубчета.
След като ги сварим, в тенджерката, в която сме ги варили (изплакваме я и я подсушаваме) сипваме олио и запържваме картофките до златисто. Хубаво е тенджерката да е дълбока, за да не пръска мазнината.
Към края на пърженето прибавяме сол на вкус, чесъна, нарязан на ситно и копъра. Разбъркваме хубаво и сервираме.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: февруари 13, 2009, 09:40:26 »


Пилешко  месце !!!- mwpo

Пилешко месо, нарязано на кубчета и леко запържено...по същич начин лук-ако обичате.Овкусявате всичко,както обичате.
В по-дълбока йена се нареждат ред пиле, ред сурови гъбки, ред кисели краставички, ред топено сирене, ред пържен лук..и така докато свършат суровините:)Задължително се завършва с топено сирене.
Залива се с готварска сметана.
Оригиналната рецепта е с четири вида сини сирена...но....не го правя винаги така. По евтиния вариант е с топено сирене, и пак е вкусно.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: февруари 13, 2009, 09:41:20 »

Леко кремче...рецептата ми е от "Двете фукли"- mwpo

250мл течна сметана се разбива с една кофичка по гъсто кисело мляко-вземам Данон-пълно е с консерванти и няма водичка. Опитвате и подслаждате на вкус с пудра захар-кристалната я разбивам доста трудно. Смесва се с 2 пак.желатин-отделно разтворен. И пак си бъркате.
Всъщност това е крема:)
Вече се гарнира по желание.
Правила съм го и с натрошени бисквити,заляти с шоколад-на дъното на чаша и заляти с крема.
Правила съм го и със захаросани корички-плодчета, също така само крем-без добавка-но половината "боядисан" в кафяво.
Последното ми приложение беше като торта.Бишкотите,потопени в сладка вода с малко уиски-ред бишкоти,ред крем, и пак така. Отгоре полях с разтопен на водка баня шоколад, с малко настъргани портокалови корички-исках да стане като мрежа, но стана едно петно. Все пак беше  вкусно...а и е страшно лек десерт
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: февруари 13, 2009, 09:42:48 »

Ягодов сладкиш - Мис Каприз
Продукти за 16 порции: 130 g брашно, 90 g захар, 1 пак. ванилия, 1 щипка сол, 75 g студено масло или маргарин, 1 жълтък, 150 g крем Фраше, 100 g течен мед, 300 g лешници, нарязани на тънки парченца, мазнина за намазване на формата, 150 g шоколадова глазура, 750 g ягоди, 1 пак. червен желатин*.
Приготовление: Замесва се гладко тесто от 100 g брашно, 50 g захар, ванилията, солта, нарязаното на парченца масло, жълтъка и 1-2 с. л. студена вода. Покрива се с кърпа и се оставя 45 min на студено. При непрекъснато бъркане се сваряват кремът Фраше, медът, 40 g захар и 30 g брашно. Прибавят се лешниците и сместа се оставя 10-15 min да се охлади. Форма с диаметър 26 cm се намазва с мазнина. Тестото се разточва на кръг с Ж 28, поставя се във формата, като краят се притиска към стените. Отгоре се разпределя лешниковата маса, като се намазват и по височина 2-3 cm от разпределеното по стените тесто. Пече се 30 min в предварително загрята до 175 оС фурна. 15 min след като започне печенето стените се покриват с алуминиево готварско фолио, за да не изгори тестото, разпределено по тях. Така приготвеният блат се оставя да изстине.
Шоколадовата глазура се разтваря според указанието, дадено на опаковката, намазва се върху блата и се оставя да се втвърди. Ягодите се почистват, измиват, изсушават и нарязват наполовина. Разпределят се върху блата. Желатинът, заедно с 2 с. л. вода и 2 ч. л. захар се оставя да набъбне, след което се разтопява на водна баня. След като леко поизстине, се залива върху ягодите. По желание сладкишът се украсява със сметана.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: февруари 13, 2009, 09:43:24 »

Ягоди с шоколадово-ванилов крем - Мис Каприз
Продукти за 6-8 порции: 1,25 kg ягоди, 80 g захар, 500 g кисело мляко „Ванилия“ на Данон, 250 g извара, 125 g бита сметана, 1 пак. ванилия, 75 g шоколад.
Приготовление: Ягодите се почистват, измиват, нарязват наполовина и се разбъркват с 2 с. л. захар. На гладък крем се разбиват изварата, сметаната, захарта и ванилията. Шоколадът се настъргва на едро и ¾ от него се разбъркват в крема. Ягодите се разпределят в подходящи стъклени чаши и се заливат с крема. Украсява се с останалата част от настъргания шоколад.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: февруари 13, 2009, 09:43:51 »

Торта с горски плодове - Мис Каприз
Продукти за 16 парчета: 200g брашно, 100 g масло или маргарин, 50 g захар, 1 жълтък, 1 готово руло, 250 g бита сметана, 400 g ягоди, 500 g изцедено кисело мляко, 250 g малини, 125 g къпини, 1 пак. желатин.
Приготовление: Омесва се тесто от брашното, маслото, захарта и жълтъка. Оставя се да престои 30 min на студено. Разточва се на кора, с която се покрива дъното на намазнена форма с диаметър 26 cm. Пече се 15 min в предварително загрята до 200 оС фурна. След като изстине, се поставя в тортена форма, по стените на която са разпределени отрязаните от рулото парчета.
Сметаната и киселото мляко се разбиват на гладък крем. Ягодите се изчистват, измиват, нарязват наполовина и се прибавят към крема, като част от тях се запазва за украса. Залива се блатът и се оставя за 3 часа на студено.
Малините и къпините се почистват и заедно с ягодите се разпределят върху тортата. Желатинът се накисва в студена вода до набъбване, след което се разтопява на водна баня при непрекъснато разбъркване. След като леко се поохлади, се залива върху горските плодове. Тортата се оставя на студено.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: февруари 13, 2009, 09:44:21 »

Тирамису с ягоди - Мис Каприз
Продукти за 4-6 порции: 125 g готов шоколадов блат, 200 ml студено кафе, 5 с. л. портокалов сок, 400 g ягоди, 4 с. л. ликьор „Амарето“ или ликьор „Кафе“, 200 g сметана, 200 g извара, 75 g пудра захар, 4 с. л. лимонов сок, есенция с миризма на горчив бадем, шоколад, настърган на едро, какао, бадеми, нарязани на тънки парченца.
Приготовление: Блатът се нарязва на едри парчета, които се поръсват със 100 ml кафе и портокалов сок. Ягодите се почистват, измиват, нарязват наполовина и се поръсват с ликьора. На гладък крем се разбиват сметаната, изварата, лимоновият сок, есенцията, 100 ml кафе и пудрата захар. Ягодите (част от тях се оставят за украса), парчетата блат и кремът се подреждат на слоеве в подходящи стъклени чаши. Украсява се с настъргания шоколад, какаото, останалите ягоди и бадемите.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: февруари 13, 2009, 09:44:43 »

Ягодови тартлети - Мис Каприз
Продукти за 6 броя: 100 g масло или маргарин, 150 g захар, 2 яйца, 120 g брашно, 1 ч. л. бакпулвер, 2-3 с. л. минерална вода, мазнина за намазване на формата, 300 g ягоди, 150 g изцедено кисело мляко, 1 пак. ванилия, 175 g сметана.
Приготовление: Маслото и 50 g захар се разбиват на пухкав крем. Прибавят се яйцата, брашното, бакпулверът и минералната вода. Тестото се разпределя в 6 намазнени формички и се пекат 18-20 min в предварително загрята до 175 оС фурна. Тартлетите се оставят да изстинат, след което внимателно се отделят от формичките.
Ягодите се изчистват, измиват, подсушават и се нарязват на малки парченца. Киселото мляко се разбива заедно със 100 g захар и ванилията, прибавя се сметаната и сместа се разбива до гладък крем. Намазват се тартлетите и по желание се поръсват с пудра захар и се украсяват с листа от мента
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: февруари 13, 2009, 09:58:44 »

спаначена крем супичка-Гучи
взимаш един пакет изчистен спанак на кубчета.обелваш 4-5 картова.нарязваш картофите на кубчета.слагаш да се варят с един зеленчуков бульон и малко олио/около една лъжица.като поемекнат слагаш и спанака и продължаваш варенето.като се сварят напълно картофките изваждаш картофките и ги разбиваш с миксер с малко масло или маргарин.досипваш спаначената смес  и разбиваш.добавяш половин кофичка заквасена сметана и връшаш за около 5 минутки на котлона.сервираш с крутони.


Кухен с ябълки-misskapriss
Продукти :
4 яйца
2 чаени чаши захар
2/3 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко, в която се разтварят 2 бакпулвера (на докпор Йоткер)
кората на един лимон
2 ванилии
3 ½ чаени чаши брашно
6 големи ябълки

Продуктите (без ябълките) се разбиват в хомогенна смес в горната последователност. Ябълките се обелват и настъргват на най-едрото ренде (след като се разбие тестото за да не потъмнеят).
В тава, намазана с олио и поръсена с брашно се изсипва половинатта от сместа. Отгоре се поставя пласт настъргани и добре изстискани от сока ябълки(сока не се ползва за сладкиша).Върху ябълките се изсипва останалата смес така, че да ги покрие.
Пече се в предварително загрята фурна на 150о С около 40-50 минути. Като изстине се поръсва с пудра захар.
Забележка: Като мярка за различните продукти се използва един и същ размер чаша. Използва се само бакпулвер на доктор Йоткер- с другият не става добре
 
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: февруари 13, 2009, 09:59:38 »

Плодови пастички - Мис Каприз
Продукти за 20 броя: 250 g размекнато масло или маргарин, 230 g захар, 4 яйца, 300 g брашно, ½ пак. бакпулвер, 5-7 с. л. прясно мляко, 6 пак. желатин, 1 пак. ванилия, 900 g заквасена сметана, 400 g сметана на прах, 100 g конфитюр от ягоди, 750 g ягоди, 1 малък пъпеш, ½ kg мандарини.
Приготовление: Маслото и 175 g захар се разбиват на пухкав крем. При непрекъснато бъркане се прибавят едно по едно яйцата, брашното, бакпулверът и млякото. Получената смес се изсипва в намазнена тавичка с размери около 35 х 40 cm и се пече 20 min в предварително загрята до 175 оС фурна. Блатът се оставя да изстине, разрязва се на две и се изважда от тавичката. Две пак. желатин се оставят да набъбнат в студена вода, след което при непрекъснато бъркане се загрява на водна баня. 150 g суха сметана и 50 g захар се разбиват на пухкав крем според указанията върху опаковката. 5 с. л. от получената смес се слагат в леко охладения желатин, разбърква се добре и се прибавя към крема. Оставя се на студено, докато се желира. 100 g конфитюр се загрява леко и с него се намазва блатът.
На гъст крем се разбиват останалите 250 g суха сметана и ванилията. При непрекъснато бъркане с миксер се прибавят към заквасената сметана и с така получения крем се намазват двата блата. Оставят се за 1 час на студено.
Всички плодове се почистват, измиват и нарязват на парченца. Изсипват се върху крема. Останалите 4 пак. се накисват в изцеден сок от мандарини, долят до ½ l с вода. След като набъбне, се добавят 2 с. л. захар и желатинът се загрява на водна баня. След като леко се охлади, се излива върху плодовете. Оставя се на студено за около 3 часа. За украса се разбиват останалите 150 g сметана. Сладкишът се разрязва на пастички, украсяват се със сметаната, 2 с. л. конфитюр, парченца пъпеш и листа от мента.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: февруари 13, 2009, 10:00:49 »

пиле в плик с картофки и лук -Гучи
Взимаш две пилешки бутчета.1 плик за печене 4 средни картофа и 2 глави лук/по големи/измиваш бутчетата и ги слагаш в плика.картофите се режат на кубчета.лука се реже на четвъртинки и тези четвъртинки на две.слагаш картофите и лука в плика ,отстрани на пилето.сипваш 1 чаена чаша вода малко олио или зехтин.слагаш вътре една лъжица Маги десет зеленчука малко червен и черен пипер малко шарена сол.Аз не слагам допълнително сол защото и вегетата и шарена сол имат сол.завързваш плика и с една игла отгоре на 5-6 места боцваш плика.слагаш да печеш отгори и отдолу на 250-300 градуса.като се запече отгоре е готово.става много лесно и е много вкусно.

Броколи -divna
Ако си взела прясно броколи-аз го разделям на малки "розички" и го бланширам за минутка-две! В йената редя ред лук на кръгчета,ред гъби на тънки филийки,ред броколи,ред топено сирене и пак всичко отначало! Може да счукаш и да прибавиш малко чесън! Слагам малко масло и заливам със сметана! Често слагам и пилешко филе,а последния път заимствах от една твоя рецепта и сложих кашу!стана супер!
За замразено броколи-потапям го за малко във вода ,за да се отпусне,а през това време задушавам моркови в малко масло! Прибавям броколито и като се задуши и то изстисквам един лимон! слагам много сол и черен пипер!

Салатка "Уго"-divna
Обелваш и си нарязваш два домата.Броколито се накъсва на розички и се бланшира.В купа се слагат доматите,брпоколито,кубчета сирене и кашкавал,орехови ядки и се подправя със сол,зехтин и риган или босилек! 
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 10:04:08 от gucci » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: февруари 13, 2009, 10:07:03 »

кремче с кисело мляко и горски плодове-ЛурдесПравя го по-следния начин:
около 200 гр. кисело вляко,
около 200 гр. квасена сметана (случвало се е да ползвам и маскарпоне)
захар - 2-3 с.л.
сместа се бърка добре, може и с миксер, аз лично се боря с една вилица
Междувременно в малка тенджерка сипвам на дъното замразени плодове - купувам ги различни видове, а през лятото - пресни ягодки и такива червени плодове общо взето. Сипвам малко вода - 1-2 с.л. и малко захар и на слаб огън бъркам, за да се посгъсти малко поне.
Също така разтварям желатин - аз ползвам желатин на листчета - и сипвам малко в сместа от кисело мляко и в сместта с плодовете. После се разлива по чашките. Престоява в хладилника, за да стегне поне 1 час.
Много е свеж десертът
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines