Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 26, 2024, 17:42:13

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 318893 пъти)
 
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: февруари 13, 2009, 09:16:21 »

Гювечета !!! - Ели.
слагам парче сирене най-отдолу, след това малко домати от буркан , ако нямаш става и дом. пюре/разбъркано с малко водичка/  или кетчуп, малко марагрин, нарязвам някакъв колбас /шунка кренвирши, ликанка/, чушка, абе каквото ти хрумне ! слагам в печката като се задушат слагам кашкавала и яйце, запичам и готово !!!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: февруари 13, 2009, 09:16:59 »

Пълнени тиквички - Дидка
Големи или средни тиквички се измиват, разрязват на 2 и без да се белят се издълбават с лъжичка. Вътрешността им се запържва заедно с морковчета, гъбки, и кайма. Аз сложих и малко от подправката на MAGGI Вълшебен вкус Градиснки подправки. По желание може да се добави и малко ориз. Издълбаните тиквички се пълнят с плънката и се слагат в тавичка с малко водичка. Пекът се на 200-220 градуса. И след като се позапекът се поръсват с кашкавал и се връщат във фурната до зачервяването му.

Бон апети'!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: февруари 13, 2009, 09:18:01 »

зелена салата!!! -  Гучи
Прави се много лесно.Салата се нарязва на ситно,прибавя се краставичка на кубчета,печена чушка и шунка.Залива се с дресинг от зехтин лимонов сок и сол и подправки каквито обичате.За тези които не са на диета може да си сложити и заливка от половин майонеза две лъжици кисело мляко и копър.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: февруари 13, 2009, 09:19:05 »

Рецептата за млечната баница!!!- Фийби
1 пакет юфка домашна
1 литър прясно мляко
4-5 яйца
1 ванилия
1.5 захар
Пече се и това е
Приятен апетит
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: февруари 13, 2009, 09:22:15 »

Гръцко пиле. - Гучи
Значи в една тенджерка запържвате малко лук и гъбки добавяте 1 ч.ч ориз докато стане полупрозрачен и доливате 3 ч.ч вода.сварявате 1 бр пилешки гърди и ги прибавяте към вече сварения ориз.Правите едно картофено пюре като внимавате да не стане много рядко.После в тава се слага в средата оризената смес а около нея се разстила картофеното пюре.Отгоре хубаво се настъргва кашкавал и се запича.Реже се като торта.Много е вкусно и е едно от любимите ми ястия.Като подправки към ориза можете да сложите черен пипер и всичко което харесвате като подправки.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: февруари 13, 2009, 09:23:06 »

Пататник - Гучи
Картофите са настъргват сурови и се сваряват, смесвате с 2 яюца натрошено сирене настърган кашкавал и месце и подправки/сол,червен пипер,черен пипер,чубрица и джоджен-може и други кой каквото харесва/.отдолу на намазнена тава се слага домашно точена кора и се изсипва сместа а върху нея друга точена кора и се пече на сач като се обръща в друга тава и се пече и от двете страни.това е рецептата най общо.иначе самия пататник е висок около два три пръста най много.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: февруари 13, 2009, 09:25:48 »

Вариант за пататник на котлона  :screwball squirrel
Настъргвам известно количество картофи, слагам сол и джодан и го изсипвам в тигана, в който предварителне е сипано малко олио и е поръсен съвсем леко с брашно и го затварям с капак или тава. След това се обръща и се пече и от другата страна и толкова!
А на клина не мога да ми запомня съставките като количество, но е нещо подобно
1 чаша ориз, 4-5 яица, една купичка сирене, аз слагам повечко, прясно мляко и сол за плънката
Правят се две кори за горе и долу в тавата, сипва се плънката, отгоре се слага масълце, затваря се с другата кора и се пече във фурна и става, чудесно!!!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: февруари 13, 2009, 09:26:30 »

Суфле от тиквички!- Булечка

Продукти и проготвяне
2 кг. тиквички се настъргват на едро ренде, изцеждат се от водата, добавят се 4-5 супени лъжици лъжици олио или зехтин, 4-5 суп. лъжици брашно, сол и черен пипер на вкус, 2-3 яйца! Сместта се разбърква добр еи се изсипва в намазнена тавичка! пече се в умерена фурна!!! Дано вихареса, на мен ми е любимо ястие!!!  Добър апетит!!!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: февруари 13, 2009, 09:28:14 »

Тиквички с гъби на тиган и заляти с кисело мляко - Гучи
Нарязваш две тиквички и малко гъби колкото предпочиташ на кубчета и ги запържваш в малко масло.аз добавям и една лъжица маги 10 зеленчука и черен пипер и малко червен пипер.след това разбиваш кисело мляко с малко майонеза и копър и чесънче ако обичаш и ги заливаш.и хапваш.мнвого е лесно и на мен ми е много вкусно.това е
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: февруари 13, 2009, 09:29:01 »

Сирене по шопски - Гучи
Стана много вкусно и ви пускам рецептата.В гювече се сипва малко олио.Един домат се разрязва на две.Едната половина се нарязва на ситно и се слага в гювечето.Отгоре се слага парче сирене дебело около 2 см дълго около 10 см и широко около 6см.Отгоре слагат резенчета домат от втората половина нарязани на кръгчета.Върху домата се чуква едно яйце.Подправя се с червен пипер шарена сол и черен пипер.Захлупва се с капака.Ако се пече в микровълнова че подва с виличката леко да не се разтече жълтъка и се посолява.Пече се около 5 мин.Моята е с мощност 800 вата.В фурна се пече докато е готово яюцето.Много е вкусно това ядене и е едно от любимите ми.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: февруари 13, 2009, 09:31:18 »

Кюфтенца от тиквички - Ванис
Около 800гр.до 1кг. тиквички се рендосват  и се изтисква водата,разбъркват се с 2-3 яйца и малко копър и се пържат...Бон апети!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: февруари 13, 2009, 09:32:14 »

Свинско с кисели краставички - Маслинка
Продукти:     500 г. обезкостена свинска плешка
1 буркан кисели краставички
100 г. глава целина
2 моркова
4-5 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 ч. л. сушен маданоз ( 4 - 5 клонки пресен )
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:    1.Месото се нарязва на хапки. Запържва се в предварително загрятата мазнина. Първите 2-3 минути не се разбърква, а се пържи под капак. След това се разбърква и след 10 минути се изважда.
2.Целината се нарязва на кубчета. Морковите – на кръгчета. Запържват се за 1 минута в мазнината на месото. След това се връща месото и всичко се поръсва с брашно и червен пипер. Налива се гореща вода, така че да покрие зеленчуците. Посолява се и се оставя да къкри под капак около 30-40 минути.
Три минути след началото на задушаването на месото, се налива доматеното пюре, разтворено в топла вода. Добавят се нарязаните на малки ивички краставички. Подправя се с чубрица, магданоз и се налива малко гореща вода.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: февруари 13, 2009, 09:33:32 »

Охридско езеро!!! - MWPO
Незнам защо се казва така, тате ни го направи като се прибра от един рейс...и така си остана. Пробвали сме го със свински, пилешки пържолки....на  барбекю или на обикновена скара.
В тава се нареждат готови изпечени пържоли-препоръчвам горещо хартия за печене.
Отделно си правите малко смес-каквото имате в хладилника- нарязани на ситно краставички кисели, малко сладка царевица, някакво филе, мариновани гъби,варено яйце. Всичко това се разбърква с много малко майонеза- и горчица се слага ако обичате. Слага се внимателно върху пържолките, а отгоре се слага солидно парче кашкавал-може и да настържете- и се запича. Става наистина вкусно,особено с пилешко.
Но като цяло, в нас рибната кухня е на почит. Калмари,октоподи,водорасли и прочие - мога да предложа доста рецепти. Аз си падам по-скоро по украсяването на яденето-водопади от домари, гъбки от яйца и т.н
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: февруари 13, 2009, 09:35:16 »

Бърза рецепта с пиле !!! - anichka82
Взимате една тарелка охладено пилешко филе около 500гр.нарязвате го на кубчета и го запържвате в тиган готово е за около 10 мин.отгоре нарязвате на малки парчета една бомбичка топено сирене и заливате с една малка кутия сметана за готвене хопла разбърквате в тигана още няколко минути и ястието е готово.Е не е много леко но е много вкусно.добър апетит!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: февруари 13, 2009, 09:36:03 »

Kрем Брюле с мандарини  -ivaiva
2 мандарини, почистени и нарязани на ситно
2 ч л ликьор Куантро
3 жълтъка
50 г захар
140 мл сметана
50 мл пълномаслено мляко
1 пръчица ванилия, нарязана по средата

В 1 порция: 563 ккал, 47 г мазнини, 24 г наситени мазнини

1. Нареди мандарините във форма за печене с диаметър 17 см, напръскай ги с ликьора и ги остави да попият.

2. В голям съд разбий жълтъците и половината захар, докато побелеят. Затопли млякото в малка тенджерка заедно с ванилията. Когато кипне, добави яйцата, като непрекъснато разбъркваш. Извади ванилията. Сложи тенджерката в по-голяма тенджера на водна баня за около 15-20 минути, като непрекъснато разбъркваш, докато сместта не се сгъсти.

3. Полей с получения крем мандарините и охлаждай минимум 2 часа или ги остави в халдилник за цяла нощ.

4. Преди да сервираш загрей фурната. Посипи кремовете със захар и запичай, докато захарта не се карамелизира.  
 
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines