Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 26, 2024, 15:32:41

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 318829 пъти)
 
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: февруари 13, 2009, 08:52:39 »

чушки бюрек-silverarrow
чушчици
сиренце
Още продукти за 1 доза (буркан) - чинийка с брашно и 2 малки яйца, олио за пържене

Надробяваш сиренцето на ситно (но все пак да има бучици), чупиш яйцата и омешваш да стане да изглежда като сирене с малко яйце за цвят (а не яйца със сирене!) - трябва да е доста  гъсто!
Ако искаш можеш да си сложиш магданоз и чер пипер за подправки, но на мене ми харесва най-много без.

След това пълниш пиперките със сместа, не ги препълвай, да са somewhat плоски гледай и да не преливат. Овъргалваш ги в брашно, включая и отвора където е сиренето и ги хвърляш в нагорещеното олио (да пари като си слагаш раката  над тигана).
Като са готови (брашното се е превърнало на хрупкава коричка) ги вадиш и ги слагаш на чиния, където предварително си разстлала Bounty. Попива излишната мазнина много добре  good
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 08:59:27 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: февруари 13, 2009, 08:54:00 »

чушка бюрек-fiibi_bg
мариновани дебелички червени чушчици,най-добре.Аз лично ползвам изпечените,обелени и замразени през лятото бабини чушки,но ако нямате такива каквито намерите.
После вземам пбучка сирене и я нарязвам на плочици,които ще влязт в чушката.Сега идва най-важното панировката.Трябват ни 3 чинийки:
1.брашно
2.разбити яйца в зависимост от количеството на чушките
3.галета
Панират се в следната последователност:
1.чушките се овалват в брашното
2.после се оставят в яйцата да постоят./хубаво е яйцата добре да ги покриват,за да не се търкаля чушката в тях и да не се боде много с вилица/
3.после се овалват в галета
4.следва пак овалване в яйце
Пържат се с малко мазнина като се обръщат от двете страни,пак без да се дупчат.Панировката става хрупкава,а чушката и сиренцето се задушават в нея.
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 08:59:38 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: февруари 13, 2009, 08:55:17 »

Бисквитена торта!!!-Bulechka

Необходими продукти:

2 пакета бисквити "Закуска" (може шоколадови или обикновени, а може и по един пакет от двата вида, става шахматна)
2 пакетчета нишесте, по ваш вскус
захар, на вкус
1 л., прясно мляко
кокосови стърготини за украса

Приготвяте нишестето, в избрана тавичка (кръгла или правоъгълна) изсипвате малко от нишестето, отгоре подреждате бисквитите, като последния пласт е нишесте; изчаквате са изстите и поръсвате с кокосовите стърготини!  Да ви е сладко!
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 08:59:48 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: февруари 13, 2009, 08:57:16 »

Бърза и вкусна шоколадова торта- solecito
за въпросната торта са ви нужни 4 пакета обикновени бисквити, 1-1и половина порцеланови чаши прясно мляко, 1 ванилия, 1с.л. ром и 0.750кг-1кг течен шоколад.
Бисквитите се начупват на 4 в по-голям съд и се заливат със затопленото мляко смесено с ванилията и рома. Шоколадът се разтопява още малко и се сипва към бисквитите и млякото, като се оставя малко за глазура. Разбърква се добре и се изсипва в тортена чиния и се залива с останалия течен шоколад. можете да я украсявате с каквото ви дойде наум  girl_wink трябва да престои в хладилника поне за 2-3 часа и става.....ммммммм Самото приготвяне на тортата отнема не повече от 10-15 мин 
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 09:00:02 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: февруари 13, 2009, 09:01:09 »

АЛКОХОЛИЗИРАНА ТОРТА - Роси Кръстева
СТРАХОТНА Е ДОВЕРЕТЕ МИ СЕ И СЕ ПРИГОТВЯ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛЕСНО !!!
КУПУВАТЕ СИ ЕДНА КУТИЯ ГОТОВИ БЛАТОВЕ ЗА ТОРТА (В КУТИЯ СА ПО 3 БЛАТА),СЛЕД КОЕТО ВСЕКИ БЛАТ ГО СИРОПИРАТЕ С АЛКОХОЛНА НАПИТКА ( ВОДКА, КЮРАСО, ПИНА КОЛАДА) КАКВАТО ИМАТЕ АЗ ЛИ4НО СЪМ Я ПРАВИЛА С ТЕЗИ ТРИ, НО ПО ОТДЕЛНО И СЛЕД СИРОПИРАНЕТО НАМАЗВАТЕ БЛАТОВЕТЕ СЪС СМЕТАНА И ПЛОДОВЕ СЪЩО КАКВИТО ИМАТЕ (А СЪМ Я ПРАВИЛА С КИВИ, БАНАН, ПОРТОКАЛ) И ТАКА И ТРИТА БЛАТА !!!
СТАВА НЕВЕРОЯТНА 
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: февруари 13, 2009, 09:02:02 »

солени палачинки !!!! -Ели.
палачинките ги правя с две яйца с една щипка сол и една щипка захар, малко разтопен маргарин или масло, това се разбива, след което се добавя прясно мляко 500 мл. и най-накрая брашното с половин бакпулвер, добавям и две ванилиии !!! след като се опече от едната страна палачинката я обръщам и веднага нареждам настърган кашкавал, шунка и кисела краставичка !!!! като се разтопи кашкавала я завивам и слагам в чинийка отгоре я поливам със сос !!
соса: колкото кисело мляко, толкова и майонеза + сол и захар по една щипка, малко чесън на прах и нарязан на ситно копър !!!!!   
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: февруари 13, 2009, 09:03:13 »

Манджичка - Роси Кръстева
НАМАЗВАТЕ ТАВАТА С МАЛКО МАЗНИНА СЛЕД КОЕТО ПОСТАВЯТЕ ДОБРЕ НАЧУКАНИ ПАРЖОЛИ ИЛИ ДРОП4ЕТА, ВЪРХУ ТЯХ НАРЯЗАНИ НЕ МНОГО ТЪНКИ КРЪГ4ЕТА ОТ КАРТОФИ,В/У ТЯХ НАРЯЗАН НА ТЪНКО КРЪГ4ЕТА ОТ ЛУК, В/У НЕГО НАСТЪРГВАТЕ КА6КАВАЛ ИЛИ СИРЕНЦЕ И НАЙ-НАКРАЯ НАМАЗВАТЕ С МАЙОНЕЗА.
КОГАТО СЕ ЗАПЕ4Е ОТГОРЕ ЗНА4И Е ГОТОВА ВЕ4ЕРЯТА ВИ
МОЯТА ФУРНА Е ДОСТА СИЛНИ4КА И ТАЗИ ГОЗБА Е ГОТОВА ЗА ОКОЛО 30 МИН.
ДА НО ВИ ХАРЕСАТ МОИТЕ РЕЦЕПТИ
ДА ВИ Е ВКУСНО 
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: февруари 13, 2009, 09:04:28 »

Пилешка супа - Ванис
Сварявам пилешкото месо или бутче и го обезкостявам.Рендовсам 1 морков и го запържвам до златисто защото придобива по хубав вкус супата, но може и суров.Слагам го при месото да ври.Слагам и 1 кубче зеленчуков бульон Маги или друга подправка за супа(Пикантина е много хубава, също или Вегета)Прибавям и фидето.След 10 минути когато е готово фидето прибавям застройката която приговям така:Един или два жълтака разбивам с 2-3 супени лъжици кисело мляко.Най-накрая за тези които обичат магданоз.Добър апетит.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: февруари 13, 2009, 09:05:42 »

Френска целувка сладкиш - Хармония

1. шоколад
2. ягоди
3. 2 яйца
4. 160 гр. захар
5. ванилия

На дъното на керамичен съд /в който всъщност се и сервира, но и който да става за печене с тясна и дълбока форма / настъргвате обилно  шоколада /аз го прява с черен/. Върху него на дебели филийки нарязвате ягодите. В отделен съд разбивате жълтъците със захарта и ванилията. Отделно се разбиват белтъците на сняг и с бързо бъркане се добавят към жълтъците и захарта. Сместа се изсипва върху ягодите. Запича се за около 4-5 мин. на 200 градуса /или докато хване златиста коричка/. Украсявате с резенчета ягодки и сте готови.

Става фантастичен сладкиш, а кухнята ухае невероятно на току що изпечени целувки, шоколад и карамелизирана захар!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: февруари 13, 2009, 09:07:13 »

спагети !!!-Ели.

запържвам лук, след което слагам колбас: шунка или кренвирши, като се запържи слагам доматено пюре и един нарязан на дребно домат / обелен/ , щипка сол, щипка захар,черен пипер, нарязани гъбки, кисели краставички, слагам малко червено вино !!!, по някой път слагам и маслини / със зелени става по-вкусно/ !!! преди да го сваля от котлона слагам, сметана течна / хопла, но не сладкарска, а другата / !!! и стават многооо вкусни !!! това не е бълг. рецепта и може да ви стори малко странна, но иначе е невероятна !!!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: февруари 13, 2009, 09:09:33 »

лазанята!!! -Десиславка
Аз правя нещо подобно на лазаня,въпреки че не съм много сигурна че е точно същото!!! blush...но вкъщи така го наричаме!!!Значи купувам си от тези арабските питки,които са за дюнери и ги ползвам за кори за лазанята!!!След това си правя плънка от много неща,в смисъл почти всичко,което имам под ръка-гъби,кисели краставички,някакъв колбас/ако е пушен става много добре/,въобще всичко,което искате можете да сложите и разбира се най-важното доматено пюре!!!След това се редят една кора и плънка и това се повтаря,докато свършят продуктите!След това се пече като отгоре се поръсва с кашкавал!Става много вкусно!!!Може да пробвате....!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: февруари 13, 2009, 09:10:13 »

Пържолки - Ванис
със Маги крем супа от гъби правя страхотни пържолки с гъбки.Слагам пържолките и гъбките в йенска тенджера и разбърквам супата със студена вода и заливам пържолите.Оставям ги във фурната на спокойствие да се готвят.Стават чудесни  крехки пържолки.Правила съм ги със пилешко и свинско месо.А също и с Маги пиле със сметанов сос.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: февруари 13, 2009, 09:11:30 »

Домашни дюнери-Десиславка
Значи пак си купувате от въпросните арабски питки....като за начало!!! blum А там,където се продават питките има и арабски подправки!!!За тази рецепта ви трябва подправката сумак!!! Ще трябва още и пилешко месо-бяло и обезкостено!!!
Пилешкото месо се нарязва на малки парченца и с малко олио се слага да се запържва в един по-дълбок тиган!!!Тигана трябва да е по-дълбок,защото месцето пуска водичка!!!Докато месцето се приготвя към него можете да прибавите и малко соев сос и малко сол!!!След като е почти готово се слага подправката/около 2-3 лъжици за около 600гр месо/Не прекалявайте с подправката,защото започва да горчи,но и не слагайте прекалено малко,защото няма да усетите истинския й вкус!!!Значи в дюнера още може да си сложите и доматче,краставицка,пържени картофи и месцето разбира се!!!И така взимате си една питка,слагате си от всичко по-малко,навивате го като палачинка или сгъвате,както намерите за добре и ...хапвате!!!Надявам се да ви хареса!!!
Освен това аз правя и сос-една майонеза,половин кофичка кисело мляко,кисели краставички или печени чушки/нарязани на дребно/ и чесънче!!!
Добър апетит!!!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: февруари 13, 2009, 09:13:31 »

Eто и рецептата за домашният козунак! Little Sweet Didka
Продукти:
1кг-1,500кг брашно
1/2 прясна мая
5-6 яйца
300мл прясно мляко
300-400гр захар
250мл общо мас и олио
1 жълтук за намазване
захар за поръсване

Първо маята се размива с 1 яйце + малко от млякото + малко брашно и 1 ч.л. захар. Трябва да се получи смес като боза. Остявя се да втаса (шупне).
Чйцата се разбиват със захарта за да се разтопи. Брашното се пресява и се прави кладенче по средата. В него изсипва се втасалата мая, разбитите със захарта яйца, млякото и постепенно мазнината. След като се омеси тестото се оставя да втаса. След втасването се премесва втори път, оплита се и се слага в намазнената и набрашнена тава. Намазва се с жълтъка и се поръсва със захарта. Така приготвен козунака се оставя да втаса втори път.
Първите 10 минути се пече на гореща фурна след това се пече на слаба или умерена. Ако отгоре се зачерви а вътре е суров, покрийте го с алуминиево фолио и продължете да печете.
Бон апети!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: февруари 13, 2009, 09:15:25 »

Баница с хляб! - Maria Lakova
Разбих 4 яйца с 1 и половина кофичка кисело мляко и извара колкото имах 
Нарязах хляба на кубчета, разбърках всички продукти и бум в печката 
Стана много вкусно ммммм.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines