Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 26, 2024, 13:38:39

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 318801 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: януари 14, 2009, 09:53:46 »

Английски коледен кекс-little.miss™
Вечерта се накисват:
500 гр стафиди
100 гр сушени кайсии- нарязани на дребно
150 гр сушени череши- нарязани на половинки
100 гр орехи нарязани
100 гр бадеми нарязани
75 гр портокалови кори, нарязани на ситно
настъргана кора от 1 лимон
сок от 1 лимон
4 с л портокалов сок
100 мл коняк
1 с л канела
1 с л смлян карамфил
 малко смлян джинджифил
Завива се с найлон и се оставя на хладно.

На другия ден:
Включва се фурната на 150 гр.
Застила се пекарска хартия на дъното и стените на формата.
В купа се слага 350 гр масло, 3 с л акациев мед, 200 гр кафява захар и 150 гр бяла захар.
В рецептата е само бяла захар, но ми казаха, че ако я заменя на кафява- кексът ще се запази по-дълго свеж.

Приготвят се 350 гр брашно.
Маслената смес се разбива на крем. След това се прибавят едно по едно 6 яйца, като след всяко яйце се разбива сместа, слага се по 1 с л брашно, разбива се и чак тогава се слага следващото яйце.
Прибавя се половината от брашното, 1 бакпулвер, 100 гр смлени бадеми и плодовата смес. Разбърква се добре и се слага останалото брашно, отново се разбърква до еднородна смес. Изсипва се във формата, заглажда се добре отгоре.
Отгоре се слага пекарска хартия, двойна, завързва се
Така опакован кексът се слага да се пече 2,5 - 3 часа, докато клечката излезе суха.


Като се изпече се надупчва на няколко места и се залива с 5 с л ром, оставя се така 30 мин.
След 30 мин се вади на решетка до пълното му изстиване. След което се завива във фолио, прибира се в метална кутия и на студено се съхранява до Коледа, като през няколко дена се напръсква с ром, може ромът да е разреден с малко портокалов сок или чай.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: януари 14, 2009, 09:54:32 »

Пиле с три вида сирена-katya_79
Продуктите са  пилешки гърди,обикновено топено сирне президент, синьо сирене ,обикновено краве сирене, кашкавал, сметана за готвене.
Технологията е следната
Дъното на тавата се намазва с масло и се нареждат пилишките гърди, овкусени с сол и черен пипер. Върху тях се нареждат парченца пушено сирене  и ситно начепуно краве сирене.Настъргва се синьо сирене, залива се със сметаната, така че да покрие всичко.Пече се около 40 минути.След това се изважда и се настъргва кашкавала, слага се отново във фурната и се запича до златисто кашкавала.
Това е. Добър апетит! Подходяща напитка за ястието-бяло вино
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: януари 14, 2009, 09:56:36 »

Баница с къпани кори -darling
А къпаните кори ги купавам в една кутия и точно така се казват - Къпани кори. Около 3-4 лева са. Приличат на големи катми. Мисля че са не повече от 7 на брой, а може и по-малко. И отзаде има примерна рецепта, която следвам донякъде. Смесвам в купа натрошено сирене, 1 кисело мляко с лъжичка сода, яйцата, и малко прясно мляко. Мажа всяка кора и слагам и малко масълце в кората и навивам в тавата седемте (примерно) кори като охлюв. Накрая гледам да ми остане малко от сместа, която разреждам с още прясно мляко и заливам навитата баница отгоре. Правя го защото не обичам отгоре да е суха баницата, а и корите не са като точените за да стане хрупкава. И пак слагаммалко масълце отгоре. Става мммммм.... като домашна точена баница.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: януари 14, 2009, 10:01:25 »

Питка за Бъдни вечер maj4eto
300 мл вода
10 гр сол
1 п  бакпулвер
и брашно колкото поеме за меко тесто

Аз печа първо на около 150-160 гр и после като побухне малко увеличавам 
А и малко преди да я извадя намазвам с растително олио и водичка

« Последна редакция: януари 14, 2009, 10:02:57 от gucci » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: януари 14, 2009, 10:04:02 »

Чеснова купа-little.miss™
Намачкваш в хаванче чесън 4-5 скилидки и същото количество орехи,може и с пасатор или кухненски робот трябва да стане на 'пюре' образно казано и след това разреждаш с вода докато се получи нещо подобно на крем супа като консистенция  и добавяш и сол на вкус.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: януари 14, 2009, 10:04:46 »

Хляб-inaxastra

1кг брашно
1 кубче (40г) мая
500г хладка вода
1л. сол


От брашното се оставя настрана една чаша за месенето. Останалото се слага в голям съд. Разбърква се хубаво със солта, така че тя да няма директен досег с маята (иначе я дезактивира).
В средата се прави кладенче. С едната ръка маята се стрива , с другата ръка се полива от хладката вода върху нея в момента на стриването, за да се размие. Замесва се да стане на тесто.
Меси се с по малко от останалото брашно, за да стане хубаво тесто не прекалено меко и не много твърдо. Колкото повече се меси, толкова по-хубавa става после.
Оставя се да втаса на топло (аз включвам фурната на най-слабото и слагам вътре (40°)), като се покрива с фолио или найлонов плик, за да не изсъхне. Трябва да си увеличи обема поне двойно (към 40мин - 1ч).
Може да се премеси и пак да се остави да втаса (не е задължително, но става по-хубава).

Украсява се с оставено настрана за целта тесто, разточено на кора, от което се изрязват фигурки според фантазията в момента.

Пече се на 180° доста дълго (зависи от фурната - при мен е към 1ч). Като първия половин час не се отваря, за да не спадне.

Накрая може да се покрие с кърпа, за да се задуши.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: януари 14, 2009, 10:11:24 »

Бобена салата с маслини
Сваряваш боба.Отцеждаш го.В една тенджерка запържваш една глава лук и 2 лъжици доматено пюре.Добавяш нарязаните на ситно маслини и нарязани на ситно кисели краставички.Ако имаш морковчета от трушия също можеш да  сложиш.Прибавяш боба и оставяш малко да къкри самия боб да се овкуси.Като подправки слагам една лъжица маги 10 зеленчука и малко джоджен и риган.Става вкусен.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: януари 14, 2009, 10:15:27 »

Невероятна сьомга-krasunkata
Сос за марината:

зехтин 3/4 части, малко сирене Пармезан, 1 скилидка чесън, черен пипер, сол, копър, 1/4 част оцет (по добре е лимонов сок)- всичко това се пасира до еднородна смес

Стека сьомга се залива в соса и преседява така 1 час, после се пече на скара 
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: януари 14, 2009, 10:16:14 »

Броколи "Зизу" -Захира
Първоначално сварих 2 глави броколи. В една тавичка настъргах 2 картофа и 1 глава лук, смесих с вече нарязаните броколи и разбърках с олио и Пикантина /аз общо взето я слагам във всичко/.
Нарязах отгоре топено сирене и в отделен съд се разбъркват около 200гр. сирене с 4-5 яйца и се залива всичко, обърква се и се запича на около 220 С. После се настъргва кашкавал и когато и той се поразтопи се вади от фурната.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: януари 14, 2009, 10:17:51 »

Торта-solecito
В купа се слага половин кутия маргарин и около половин кг пудра захар и се разбърква много добре. Добавят се 3 цедени кисели млека ( аз ползвам "Черни връх", понеже не е осолено ) и 2 големи сметани (аз ползвам тези на Данон, които са като в кофичка за кис.мляко). Хубаво се разбърква, така че да не остават бучки. В тортената форма се редуват 1 блат и 1 слой крем, като се завършва с крем. (има вариянт вместо блат да се сложат чаени бисквити, майка я прави така,но не знам колко  ). Украсата е по желание. Слага се в хладилника поне за 3 часа да се напоят блатовете и да се охлади.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: януари 14, 2009, 10:19:32 »

руло-maj4eto

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
1 бакпурвер

Всичко се разбива с миксера и се пече.А крема е по желание-аз замесих днес една измишлиотина от к.мляко,малко желатин,сок от прасковен компот и едно кремче на прах,което се разбива по принцип с пр.мляко  и прибавих и горски плодове.Но може и само с мармаладче
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: януари 14, 2009, 10:26:52 »

Сос болоньез на мама Ада-inaxastra

1 кутия доматено пюре
1/2 глава лук
1/4 от средно голям морков
няколко см от стъблото на листо целина
300г. кайма

Зеленчуците се нарязват на много малки кубчета (да бъдат почти като смлени). Запържват се в щедро количество зехтин. Добавя се каймата и когато тя се запържи достатъчно, се прибавят доматеното пюре, една чаша вода, сол и смлян черен пипер. Вари се на тих огън докато се посгъсти и олиото изплува на повърхността.
Сервира се с всякаква паста. Поръсва се с настърган пармезан.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: януари 14, 2009, 10:28:15 »

Пилешки сърца в гювечета-Ели
 първос варявам сърцата, запържвам лук и подреждам, сърца топено сирене, резини домати ( или дом. пюре), пържения лук , запичам докато се разтппи топеното сирене, и после настъргвам кашкавал и пак запичам !!! понякога добавям и печена червена чушка и кис. краставичка общо взето каквото имам, подправям със сол и чер пипер и малко шарена сол
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: януари 14, 2009, 10:39:15 »

Торта Гараш-inaxastra

6 яйца
300 г. пудра захар
300 г. млени орехи
50 г. какао
250 г. масло

Маслото и захарта се разбиват добре. Към тях се прибавят последователно жълтъците, след това какаото, разтворено до кашица с малко мляко. От тази смес се отделя една трета за глазура.
Към двете/трети се прибавят белтъците разбити на сняг с 2 с.л. кристална захар. Накрая смлените орехи.
Пече се в умерена фурна и се глазира.

Bon appétit !
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: януари 14, 2009, 10:42:19 »

Кекс-little.miss™
http://storage3.album.bg/e92/dsc00052_9d7fc_9094393.jpg
7 яйца
2 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. чашка олио/масло<аз слагам масло>
1 чаша брашно с 2/3 ванилии и 1 бакпулвер
 2 чаши брашно
250 мл.газирано<спрайт/кола..каквото имате>
200 мл. прясно мляко
какао


Разбиват се яйцата и захарта и  се прибавят двете чаши захар. След като се разбият хубаво се сипва маслото,млякото и лимонадата и накрая се добавя 1-та чаша брашно. Важно е бъркането да не спира  И другото важно е -всичко да е топло и със стайна температура,а не току що извадено от хладилника
След това се отделя 1/3 от сместа и се разбърква с какао http://storage3.album.bg/b21/dsc00054_eab24_9094396.jpg ,след което в предварително намаслена тавичка<аз слагам малко масло и бутам във фурната за 1-2 минути http://storage3.album.bg/384/dsc00053_e3dfe_9094394.jpg > и набрашнена тавичка се сипват 2/3 и отгоре по средата 1/3 като се омешва с помощта на дървено шишче.
Пече се в силно загрята фурна,като на всеки 15 минути се намаля с 40-50 градуса.
Снимки:
неопечен-> http://storage3.album.bg/85b/dsc00056_c60fa_9094401.jpg
опечен-> http://storage3.album.bg/3d2/dsc00059_97393_9094404.jpg
напудрен-> http://storage3.album.bg/959/dsc00062_ccbc4_9094405.jpg
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines