Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 15:08:35

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 320337 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: януари 14, 2009, 09:13:32 »

Кекс-Luv4e
Продукти:

3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 -1/2 ч.ч захар
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
3-4 с.л. какао
1 есенция ванилия
1/2 есенция ром ( или няколко лъжички пинаколада )
1-2 настъргани портокалови кори
50-100 гр смлени орехи

Начин на приготвяне:

Брашното се смесва с бакпулвера , а содата се разтваря в киселото мляко.
С миксер  се разбиват първо яйцата и захарта. След това се прибавя олиото, киселото мляко, заедно със содата, ванилията, а след това и брашното, смесено с бакпулвера. Прибавят се и орехите и малка част от сместа се отделя в друг съд. В останалата смес се настъргват портокаловите корички , разбърква се и се изсипва в предварително намазана с мазнина формичка за кекс . Към отделената смес се прибавя есенцията ром и какаото , разбърква се добре с миксер. Какаовата смес се изсипва към останалото количество в тавичката за кекс. Пече се на 180 С към 40-50 мин. След като кекса е готов и поизстинал се изважда от формичката и се поръсва  с пудра захар.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: януари 14, 2009, 09:15:11 »

Баклава -radinka
Продукти
1п кори
захар
галета
орехи
локум
1ч.ч олио
Взимат се по две кори и се поръсват с галета,захар орехи и локум.Навиват се на роло-(по-стегнато).И така докато свършат корите.Напязва се на ромбчета и се залива с 1ч.ч олио,порасва се и с захар.Фурната се загрява предварителни и поне 10мин. се пече на силна фурна и след това се намаля(Примерно аз я загрях на 200гр и след 10  мин я намалих на 100гр,оставих я дасе пече окло 30мн).Оставя се да се пече докато почервенее отгоре .Като стане готова се оставя да истине много хубаво за да мойе да се сиропира.
Необходимия сироп за 1 пк кори е 2ч.ч захар и 2ч.ч вода,слагат се на колтола на заврят хубаво и като стане готово се залива баницата.Винаги едното трябва да е студено,а др топло(ПР;баницата студена,а сиропа топъл)
Ако правите по-голяма баница всичко се удвоява 2пак.кори 2 ч ч олио и така са заливката -тя е винаги едно към едно 1 кг вода към 1кг захар
дано съм обяснила правилно
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: януари 14, 2009, 09:18:14 »

Баклава-*Elle*
Продукти:
 1. пакет кори "Фамилия"
 2. орехи 500 грама
 3. канела - на вкус
 4. 1 пакет масло 250грама
 
 за сиропа:
 1. 1кг. захар
 2. 700 мл вода
 3. сокът на 1/3 лимон + кората

  Разделих корите на 3 части. Между тях сложих орехите, като с канелата само поръсих. Разрязах баклавата на ромбчета и накрая залях с разтопеното масло. Между корите не сложих масло, иначе няма да се изпече добре междинния слой.
 Сиропът кипи около 20 мин и се залива хладък, а баклавата трябва да е изстинала. Стои поне 12часа преди консумация. Кората на лимона се слага цялата, докато се вари сиропа, после я изхвърлям. Лимон се слага, за да се олекоти сладкия вкус на сиропа. 
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: януари 14, 2009, 09:19:04 »

Торта-Mimi Rashkova
За блата:
6 яйца /отделяш 2 жълтъка/
1 1/2 чаена чаша захар
1 чаена чаша кисело мляко
1 кафяна лъжичка сода бикарбонат
3/4 чаена чаша олио
2 1/2 чаена чаша брашно

За сиропа:
1 чаена чаша захар
3 чаени чаши вода

За крема:
1 литър прясно мляко
1 чаена чаша захар
1 нишесте
След като ги сварим слагаме 2-та жълтъка и 125 грама масло

Разбърква се всичко за блата и се разделя на 3 равни части: По желание към едната част се прибавя какао, за да може блата да стане кафяв. Тавичката се намазва с олио и се поръсва с брашно и се слага първия бъл блат да се пече на 200 градуса за около 15 минути. Така се процедира с всички блатове. 
Слага се на котлона водата и захарта за сиропа. Трябва тя да се разтопи.
След като са изпекани и 3-та блата и сиропа е изтинал, започва нареждането и сиропирането им. В съда в който ще поднасяте тортата слагате първия блат. Надупчвате го с вилица и с помощта на лъжица го заливате със част от сиропа. След това слагате от крема. Изчаквате около 15 минути и по същия начин процедирате и с останалите 2 блата.
Отгоре украсявате както пожелаете.

Тортата трябва да престои 12 часа в хладилник преди да се консумира!!!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: януари 14, 2009, 09:19:58 »

ГОФРЕТИ ЛИЕЖ-mwpo

125гр.пресято брашно се смесва с едно пакетче суха мая.
125гр.разтопено масло
125гр.захар
125мл. прясно мляко
2 яйца

Разбиват се яйцата,добавя се брашното,млякото,захарта и маслото.Добавя се и щипка сол-незнам защо,ама и аз добавих. Оставя се 10-15 мин.да втаса,докато ти загрее уреда.
Сместа трябва да бъде доста гъста,като гъста палачинкова смес.
Понеже ние ги хаваме сладки,добавям една ванилия за аромат.Не заменяй маслото с олио:)

Ако ще ги правя само солени,не слагам ванилия и захар,само посолявам и след изпичане си поливам със сметанов сос със сирена.

Важно било-и аз изпълнявам-уреда да е много добре загрял и да се пече на по-ниска степен. Аз отначало пекох на последна степен и изгаряха отвън,а вътре сурови.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: януари 14, 2009, 09:20:37 »

Традиционни гръцки сладки-darling
За тестото:
2 части олио, 1 част бира, 1 част портокалов сок-за мен часта е една чаена чаша,около 200мл. Добавя се 1/2 чаена чаша захар, 1/2 чаена чаша мед,1 бакпулвер, пакетче канела, много малко карамфил и брашно.
Прави се меко тесто,след което се оформят като малки продълговати питки-по малки от старите земелки. Пекат се в умерена фурна,като ги пробвате с клечка за зъби.
За соса:
2 чаши портокалов сок, 2 чаши мед

Студените сладки се топят  в топлия сос-или обратно-за постоят в соса 1-2 минути. Престояват в хладилник поне една вечер - но ния никога не ги изчакваме:)
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: януари 14, 2009, 09:24:45 »

Пълнена тиква -svetli

Аз използвах малка бяла тиква и въобще не ми хрумна да я беля. Отрязах само капачето и изчистих семките. След това сложих плънка от сушени смокини, фурми, стафиди, кайсии и сливи, пресни ябълки, банан и дюля, малко нарязани на ситно орехи и около две кутийки локум (не беше много малка тиквата). Обърках нарязаните плодове с малко кафява захар и може би две - три лъжици коняк и от мен да мине поръсих половин пакетче канела. Докато пълнех тиквата сипах на два пъти и малко мед. Сложих и малко вода вътре в тиквата. Увих я цялата във фолио и я пекох 2 часа на 200 градуса. Почти не беше чула, че трябва да се пече, за това махнах фолиото и за около час беше перфектна. Всички много я хареса, а и аз съм горда със себе си
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: януари 14, 2009, 09:27:12 »

Пълнени сушени чушки -Гучи
запържвате лук гъби орехи заедно с червен и черен пипер .Добавяте доматено пюре и след като малко се позапържи  добавяте сварен боб и оставяте малко да поври-около 5 минути.Взимате сушени червени чушки и ги накисвате за половин час в студена вода.След като са поумекнали се пълнят със сместа.Края се топва в брашно и се редят в тавичка.Запичат се.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: януари 14, 2009, 09:31:47 »

Крем карамелена торта-svetli 6 яйца
1л мляко
1 желатин
1 ч.ч захар
3 кроасана (аз харесвам със сладко от ягоди)
орехи
смокини от сладко
ванилия

В кръглата форма за кекс правя на дъното малко карамел (аз слагам директно формата на котлона и правя карамела в нея). Разбиват се яйцата, млякото, захарта и разтопения на водна баня желатин (разтапям го в микровълновата, но трябва да се внимава да не заври - слага се за съвсем кратко), добавя се ванилията и на края орехите. в тавата се слагат трите кроасана цели (обикновено точно обхващат пространството). Налива се върху тях млечната смес (за да могат да попият от нея). Нарязват се на парченца смокините и също се изсипват произволно из сместа. Пече се на водна баня. Може да се остави за кратко да поемат кроасаните от млечната смес, за да не останат сухи.
След като изтине се обръща на поднос и изглежда много ефектно.

Тиквеник -svetli използват се готови точени кори, плънката се прави от настъргана тиква със захар и смлени или нарязани на ситно орехи. Може да се сложи и канела, но аз понеже не обичам, не слагам. Та обърква се настърганата тиква със захарта и орехите и олио. Корите се прегъват на две на дължина (разбирай става един правоъгълник с доста малка една страна) и се режат - т.е. работим с половин кора. Взимат се два слоя, мажат се с плънката и се навиват на руло, и т.н. следващите кори. Получените рула аз подреждам в правоъгълна тавичка на дължина но може да се подредят и  на охлюв в кръгла тава. Пече се и след това се напръсква с вода и се завива да се задуши, иначе много се рони. Ако в плънката не сложиш достатъчно олио, може да го полееш и отгоре накрая.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: януари 14, 2009, 09:33:44 »

Тиквеник -Гучи
Настъргвам тиквата.прибавям захар и задушавам на котлона докато се задуши и захарта се поразтопи.Прибавям бучка масло и поне 3 лъжици олио.Настъргвам и една ябълка вътре.И след това слагам една кора поръсвам с олио и след това втора кора.отгоре наръсвам с плънка и завивам като руло ама по рехаво да стане а не плътно и после реда в тава или вита или на рулца.Наръсвам с олио и захар и пека.Тавата намазвам с олио.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: януари 14, 2009, 09:34:38 »

Чийзкейк-minalina
1. За блата :
100 г. масло
250 г. твърди канелени бисквити

Бисквитите се надробяват на ситно (най-добре с домачен робот) и после се омесват с маслото.

2. За ябълковия пласт :
5 ябълки
70г. масло
10 суп. лъжици захар

Запичат се в тиган иабълките ио маслото и се прибавя захарта до царамелизиране

3. За млечния пласт :
300г крема сирене
400г цедено мляко (може и да става и с катък)
150 г захар
3 яйца
1/2 чаена лъжичка есенця от ванилия
1 суп. лъжица брашно

Всичко се разбива заедно

След това се нареждат във формата за торта (идеално става с тази, на която и се маха дъното, дано да разбирате за какво говоря) блатът от бисквити, карамелизираните ябълки и после отгоре млечната смес и се пече 40 мин. на 180°.

Отгоре се украсява с карамел (най-добре става с карамел от солено масло) и натрошени орехи.

« Последна редакция: януари 14, 2009, 09:58:30 от gucci » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: януари 14, 2009, 09:37:33 »

Пилешки бутчета с моркови картофи и майонеза-Гучи
1/2 майонеза
картофи в замидимост от тават
4-5 моркова
2 бутчета
подправка на маги-апетит или 10 зеленчука.

Намазваш бутчетата с майонеза и подправката на Маги.Ако обичаш по солено може и сол да им сложиш.Нарязваш картофите на резенчета като за пържене а морковите на тънки пръчици и ги смесваш в една купа и добавяш останалата майонезата и подправката на маги и  омазваш хубаво.Слагаш в тавичка пилешките бутчета и омазаните картофи и моркови и печеш до готовност.НЕ се прибавя вода.Много е лесна и бърза.

« Последна редакция: януари 14, 2009, 09:50:40 от gucci » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: януари 14, 2009, 09:42:21 »

Кроасани с крем карамел-Гучи
1л. мляко
1ч.ч захар
6 яйца
1-2 кроасана с шоколад

Слагаш млякото със захарта на котлона и вариш докато се разтопи захарта.След това разбиваш яйцата в купа.След като млякото изстине се прибавят яйцата към него.Режеш кроасаните на парчета около два пръста дебели и ги редиш в тавата.Заливаш отгоре със сместа и печеш.
Аз обикновенно разделям сместа на две и с едната правя 6 купички крем карамел а с другата правя в по малка тавичка Кроасаните с крем карамел.Но може  да вземеш 3-4 кроасана и само това да направиш.
 


Пилешки дробчета-Гучи
1-2 печени чушки
2 малки бутилки домати
1 ракиена чаша ориз
1 кг.пилешки дробчета
2 моркова
2 глави лук
Подправка на маги черен пипер и шарена сол и чарвен пипер

Сваряваш дробчетата и ги измиваш.Нарязнаш по на дребно ако са много едри.В една тенджерка задушаваш лука чушките морковите  доматите и подправките.Като поомекнат добавяш дробчетата ориза и 2 бутилки вода.Моите домати са в бутилки от детски сокчета от тези малките.Така че доматите трябва да ги прецените и водичката така че да не е мн рядко или гъсто.Вари се до готовност на ориза.Аз ползвам ориз на Панино и от него съм много доволна.



Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: януари 14, 2009, 09:50:21 »

Бисквитени топчета-Гучи
1 пакет обикновенни бисквити
1 пакетче масло 125 грама
1 чаена чаша смелени орехи
1-2 лъжици кокосови стърготини
2 ванилии
Коктейлни черешки
Кокосови стърготини за овъргалване

Бисквитите се смилат и се смесват с орехите кокосовите стърготини и ванилиите.размесват се хубаво в купата до еднородна смес.Добавя се омекналото масло и се обърква.Правят се топченца като в средата им се слага по една коктейлна черешка и се овалват в кокосови стърготини.Черешките могат да се сложат и отгоре а не вътре.
Ако сместа не ти е достатъчно добра за оформяне добавяш още масло.

Може да се добавят черен шоколад,сушени плодове и каквото ви хрумне а основата си е маслото и бисквитите всичко останало е въпрос на вкус и въображение.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: януари 14, 2009, 09:51:11 »

Пуешки рулца с песто и бекон-bubka

Необходими продукти за 4 порции
400 г пуешко филе
4 ч.л. готово песто
4 парчета бекон
4 резена моцарела     (тук съм си взела топено сирене с гъбки, защото го предпочитам)
сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
4 бамбукови шишчета

Начин на приготвяне
1. Филето се разрязва по дължина на 4 парчета. Всяко се начуква между 2 пласта фолио за опаковане. Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок. Парчетата се намазват с по 1 лъжица от пестото, отгоре се слага парче моцарела и се завиват на руло.
2. Всяко руло се увива с резен бекон и се закрепва с бамбуково шишче. Пекат се 15–20 мин. във фурна, загрята на 200°С.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines