Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 03, 2024, 20:24:30

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 321388 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: ноември 23, 2008, 22:43:27 »

Печено пиле върху бутилка-Гучи
Взимаш една бутилка стъклена от бира.Измиваш пилето и го намазваш с олио и подправка за пиле и го нанизваш на бутилката.В шишето сипваш до половината вода олио и подпаравки.Отдоле в тавата слагаш картофки и други зеленчуци и съвсем малко вода и олио.Пилето се изпича много хубаво така а и става крехко защото водата в шишето ври и парата прави пилето крехко.Колкото повече подправки сложите по вкусно става.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: ноември 23, 2008, 22:44:16 »

Шоколадов мус-Лъвче
2 шоколада
500 мл.сметана
3 белтъка

На водна баня разтапяш шоколада с две супени лъжички сметана ( или прясно мляко). Останалата сметана се разбива на сняг. Отделя се малко за гарниране. В отделен съд се разбиват белтъците с 1-2 лъжици захар на сняг. Разтопения шоколад се прибавя към разбитата сметана и се разбърква бавно , до получаването на хомогенна смес , след това се прибавят и разбитите белтъци. Всичко трябва да стои много пухкаво. Накрая може да се прибави и 1/2 есенция ванилия .
Аз след това си го разпределям в чашки или купички , гарнирам отгоре със сметана , шоколадови пръчици или настърган шоколад.
Правила съм и с резенчета банан отгоре поляти с карамел , супер става
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: ноември 23, 2008, 22:44:43 »

Соленки-Лъвче
Продукти :

брашно
3 яйца
1/2 жива мая
1 чаша прясно мляко
2 с.л. мазнина
1 с.л. пудра захар
1/2 с.л. сол
150-200 гр. сирене
50 гр .кашкавал

Начин на приготвяне :

Маята се разтваря в 1 чаша леко затоплено прясно мляко . Прибавя се към брашното ,заедно с 1 яйце солта, захарта и мазнината. Омесва се тесто , добре е да не е много твърдо... Оставя се 2-3 часа да втаса.
След това се разделя на три части , всяка от които се разточва до получаването на тънък блат към 0.5 см. Взема се една чаша и с гърлото и се изрязват кръгове от тестото. Във всяко кръгче се слага плънка , предварително приготвена от сиренето + 1 яйце.Кръгчето се затваря и се оформя като полумесец , като се притискат краищата. Подреждат се в намазнена тавичка. Отгоре се мажат с разбит жълтък и се поръсват с настърган кашкавал. Пече се на 200-220 С до зачервяване.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: ноември 23, 2008, 22:45:50 »

Различна баница-Milizandra
Продукти:

1 пакет кори за баница
1 майонеза (аз използвах от 125 г)
шунка
сирене
4 яйца
газирана вода
кашкавал

В една купа натроших сирене. Бях взема салам "камчия" и го настъргах на рендето, но иначе може да използвате шунка или кренвирши като ги нарязвате на ситни кубчета. Прибавих настъргания кашкавал. Разбърках сиренето, салама и кашкавала и добавих подправки (чубрица и малко кимион).
Не се използва мазнина, заради майонезата. Само на дъното на тавата слагате мъничко за да не залепне. След това нареждам 3-4 кори, отгоре разстилам плънка, отново 3-4 кори и пак плънка. Горе-долу цялото количество плънка бях разделила на 3 части. Най-отгоре завършва с кори.
Разрязва се баницата и се залива със сместта от разбърканите майонеза,  4 яйцата и 200 мл газирана вода.
По желание може да сложите парченца масло на всяко разрязано парченце и я засилвате да се пече.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: ноември 23, 2008, 22:46:21 »

Крем супа от леща-Дарлинг
Сварявам две чаши чаени червена леща с малко вода ( 2-3 пръста над лещата), заедно с една глава лук, 4 скилидки чесън. След като се свари пасирам и добавям 1/3 пакетче масло, прясно мляко - колкото рядка искате да бъдете, 1 ч. лъжичка смлян кимион, черен пипер и сол. Сервирам с резен лимон и крутони. 
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: ноември 23, 2008, 22:46:53 »

Дроб с праз-Ели
зависи с какъв дроб искаш, аз го направих със свински, сварявам го предварително и го нарязвам на кубчета, след което запъжвам праза,слагам му подправки сол, черен пипер, малко чубрица, малко дом. пюре и каквито искаш др. подправки и накрая дроба !!! става много вкусно ако добавиш и малко бяло винце !!!!!! 

иначе ако с пил. дроб, първо го запържваш директно и тогава слагам праза
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: ноември 23, 2008, 22:47:51 »

Питка-maj4eto
1/2 ч.ч. олио,
около 1кг. брашно;
4 бр. яйца;
1с.л. сол;
1с.л. захар;
1 пакет суха мая;
1 кофичка от кисело мляко С хладка вода;
1/4ч.л. сода разбита в 2с.л. кисело мляко;
100гр, препържено масло.
 Брашното с маята се пресява и се прави кладенче.Вътре се сипват олиото, киселото мляко със содата, солта, захарта, водата и яйцата(единият жълтък се отделя за намазване на питката).
 Замесва се меко тесто и се разделя на 4 топки.Топките престояват известно време да се отпуснат(поставени в/у брашно и завити с мокра кърпа), но не и да втасат.
 Всяка топка се разточва на кора около 40-45см.Налагат се една върху друга, като всяка се намазва с масло.Завиват се на руло и се усуква.Поставя се в тава намазана с  мазнина навита като охлюв.Когато втаса много хубаво(да увеличи два пъти обема си) се намазва с жълтък който е разбит с малко олио и се пече в предварително загрята фурна на 210градуса.Пече се около 25-30мин, като фурната накрая се намалява на 150-170градуса.Като се извади питката се напръсква с вода и се завива с кърпа.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: ноември 23, 2008, 22:48:55 »

Рибена супа-Gery79
Рибеното филе(без кости) се запарва във водата 1л или повечко (зависи колко рядка я искате супата) колкото да си пусне сосчето и се вади. Във водата се слагат
2 моркова нарязани на кубчета
3 домата на кубчета
2 чушки пипер (и те нарязани)
Може и картофки по избор
Сложихме и нарязано малка главичка цвекло(това червеното)
Сол , олио и някакви подправки.Май си пасва с целина(кервиз листенца)

Та като е почти готова се слага нарязаната на кубчета и сварено рибено филе, сварените миди (аз ги купих сварени и замразени) и други морски дарове може да сложите. Поварявате малко колкото последните да си пуснат сокчето в супата и е готова.

Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: ноември 23, 2008, 22:49:50 »

Клин с ориз-Гучи
Сварява се ориз около чаша и половина.Отцежда се водата.Смесва се с 3 яйца и се добавя натрошено сирене и джоджен и чубрица.Сместа не трябва да е много течна.Добавя се малко олио в плънката.Взимат се две тави с различна големина.В по малката тава се слага олио на дъното и се редат 3-4 кори така че да се покрият и стените на тавата като между тях се ръсва масло.Може да се сложат и повечко кори става също хубаво.След това вътре се сипва плънката.отгоре се слагат кори да се покрие хубаво баницата и се намазва с малко масло.слага се да се пече.като се запече отгоре се обръща в по голямата намаслена тава и се запича и от другата страна.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: ноември 23, 2008, 22:50:14 »

Гъбена каша-Дарлинг
Бланшираш пресните почистени и нарязани по-едро гъби с малко водичка. После (като изври водата)  ги задушаваш с повече лук и масло. Добавяш червен и черен пипер и чубрица и брашно. Доливаш топла вода и вариш 10на минути. Можеш да сгъстиш с брашно и накрая - т.е. след подправките наливаш водата и като заври сгъстяваш с брашно.
Дано съм ти била полезна с това общо обяснение.
Чувала съм че и със сушени гъби става много вкусна, но не съм правила.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: ноември 23, 2008, 22:51:11 »

Леща-magi_st
Аз много обичам леща и готвя често лесна е за правене.Аз лично запържвам една глава лук и после слагам водата да заври.Като заври прибавям лещата, слагам чушки нарязани на ситно и моркови, а и обелени скилидки чесън нарязани на не много ситно(чесън може да се сложи и като се запържва лука по избор е).оставям го да оври и като е почти готово слагам малко доматен сос и го досварявам.После който иска може да си я направи гъста като манджа със запръжка.В горещо олио слагам малко брашно и червен пипер и се запържва след което се добава с лъжица лещата но трябва да се бърка бързо, че да не стане на вълци
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: ноември 23, 2008, 22:51:51 »

ЕКЛЕРИ-Nataliya
Продукти:
1 ч. вода
1/2 ч. олио
1 ч. брашно
3 яйца
крем по желание
Първо слагаш в малка тенджерка да заври 1 чаша вода с 1/2 чаша олио. След това намаляш огъня и сипваш 1 чаша брашно и бъркаш бързо да стане нещо като каша. Оставяш го да поизтине.
После едно по едно чукваш 3 яйца и пак бъркаш с вилица. Става по-гладко рядко тесто.
В тавичка слагаш малки топченца (ако имаш шприц още по-лесно, аз нямам и ги джвъкам с лъжичка).
Пекат се около 1/2 час на 200-220 градуса да се зачервят. 
Вътре си остават от само себе си кухи. Пълниш с каквото искаш- мармалад, течен шоколад, крем. Аз най-често с крем Оле на д-р Йоткер.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: ноември 23, 2008, 22:52:53 »

Пилешки сърца-Pisetata
Първо ги сварих,после изчистих и разрязах на две/по средата/ и ги пуснах в тигана да се позапържат с малко мазнина.Прибавих глава и половина лук на лентички,сложих сол,черен пипер,первен пипер и чубрица и така около 10 мин с разбъркване,след,което бързо бързо ги изядохме!  Не можах дори да ги снимам!  Нищо особенно
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: ноември 23, 2008, 22:53:46 »

Ньоки-Гучи
Значи взимаш един килограм картофи и го нарязвате на кубчета.Сварявате ги ама не много да не се разварят.да са готови но не разкашкани.намачквате ги с вилица.Прибавяте една чаена чаща брашно.сол на вкус и черен пипер.Прибавяте едно яйце и го омесвате хубаво. Върху набрашнена дъска оформяте фитилчета  и го режета на цилиндерчета дълги около 2 -3 см и дебели колкото един см.След това слагате на котлона вода в която сте сипали 1 лъжица сол и от универсалната подправка.Слад като заври водата но да не ври много силно почвате да пускате тези цилиндерчета или така наречените Ньоки.След като изплуват означава че са готови.с решетеста лъжица ги изваждате и ги редите в намаслена тавичка.Взимате 200 гр шунка и нарязвате на кубчета.Запължвате я в тиган с малко олио.добавяте фикса на маги за Сос Карбонара.Добавяте 1 чаена чаша прясно мляко и с готовия сос заливате ньоките.Поръсвате отгоре с кашкавал и топено сирене и печето докато се запече отгоре кашкавала.Консумира се топло.Много внимавайте да не преварите или да оставите сурови ньоките.За целта не трябва да ври силно водата .
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: ноември 23, 2008, 22:55:59 »

кебап с месо за готвене от билла-Luv4e
Запържвам първо лука с месото ,нарязано на хапки , добавям и гъбки . Задушавам, като  добавям дом.пюре размито с водичка и 1/2 чашка червено вино. Прибавям сол, черен пипер, подправки по свой вкус ( пикантина, кубче бульон и т.н.) и 1 дафинов лист. Оставям на тих огън около 30-40 мин.
За гарнитура правя бял ориз
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines