Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 07:18:19

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 320723 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: януари 14, 2009, 10:44:12 »

Салата с ориз и риба тон-solecito

Сварява се (най-лесно в микровълновата ) 1 чаша ориз само с вода и  няколко капки олио без никакви подправки. Отделно в купа се нарязват кисели краставички ( аз слагам около 1 буркан, защото много обичам), около половин буркан стерилизирани гъби, 2 консерви риба тон ( за предпочитане в собствен сос, за да не става още по-тежка салатата) и се добавя една майонеза. Накрая се добавя вече изстиналия ориз и се разбърква хубаво. Може да се консумира веднага или да се остави в хладилника да доизстине
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: януари 14, 2009, 10:50:36 »

Царевични крокети-Гучи
Приготвяш 200 гр.качамак.След това добавяш 2яйца сирене и шунка .Оформяш крокети и пържиш в сгорещено олио.Аз ги пържа във фритюрника.


Родопски качамак в тиган-Гучи
Взимаш готов качамак-този дето го правих днес е на Оберон.Половин пакет се изсипва в 1 литър вряща подсолена вода.Качамака е готов когато стане гъст и не се стича то лъжицата.Взимаш един по дълбок тигат.Разбиваш едно яйце.На дъното на тигана  сипваш олио.Изсипваш разбитото яйце.Предварително си си нарязала и запържила някакво месо-този път го правих с пилешко.Предварително си си натрошила сиренце.Та над яйцето редиш пласт качамак след това пласт сирене и месо пак пласт качамак и така докато свършиш нещта.Завършва се се качамак.В една купичка си разтапям в микровелето малко масло и го смесвам с червен пипер.Мажа отгоре последния пласт качамак.Оставям да се позапържи на котлона.Обикновенно се понадува още малко самия качамак.Наръсвам го преди сервиране с сирене.Яде се топъл с кисело мляко.Вкусно и любимо наше ястие е.Може да се направи и в тава.Принципа е същия.С тази разлика че настъргвам кашкавал най отгоре и го запичам.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: януари 14, 2009, 10:51:07 »

Доматена супа-darling
Запържвам малка глава лук и 2 скилидки чесън, добавям малко червен пипер за цвят, лъжица с връх брашно  и след като се запържи всичко изливам един буркан домати (домашна консерва от цели домати) които пасирах предварително. Добавих лъжица вегета и сух босилек (защото нямам пресен  ), ако ти е много кисела можеш да сложиш 1 лъжица захар. Добавих и вода, колкото гъста искаш да бъде. И от тук почна моята импровизация - добавих малка шепичка фиде и след като се свари и леко истине застроих с яйце и кисело мляко. Накрая добавих масло и настъргано сиренце във всяка купичка при сервирането.
Но ако търсим изискан вкус   спираме до моите импровизации, като при сервиране добавяме лъжица заквасена сметана и настъргано сирене.
Активен
tanianikolova
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 167


на мама златото


Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: януари 14, 2009, 15:22:01 »

предястие - ВЕГЕТАРИЯНСИ ШНИЦЕЛ

за сместа на палачинките - 2 яйца,300-400мл вода/мляко/ и брашно колкото поеме,
за плънката - 250гр гъби, 200гр сирене, 2 сварени яйца, магданоз
за панировката - 1-2 яйца

палачинките се правят и се оставят да изстинат. Гъбите се нарязват на ситно и се запържват в малко мазнина.Като са готови към тях се добавят натрушеното сирене и ситно нарязаните яйца и магданоз. Палачинките се пълнят с плънката /слага се по 1-1 1/2 с.л от плънката в средата/ и се завиват като плик. Когато са готови всички палачинки една по една се овалват в яйце и се пържат.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: януари 23, 2009, 19:58:53 »

Ето нещо много подходящо за по-лека вечеря :

Бидички

Продукти:
1ч.ч. кисело мляко
16 с.л. с връх брашно
1ч.ч. ( може и повече) натрошено сирене
3 с.л. олио
1 ч.л. сода бикарбонат

Продуктите се омесват на меко тесто. Разделят се на топченца с големина на орехчета и се поставят в намаслена тавичка. Отгоре на всяко топченце се слага по едно малко парченце масло/ маргарин.

Стават много бързо и са страхотни за консумация в комбинация с кисело мляко  good
« Последна редакция: януари 23, 2009, 23:40:28 от solecito » Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: януари 23, 2009, 20:24:30 »

Solecito, твоята рецепта ми прилича на нещо което търсих, но едното олио, не не е ли хлябна сода?
Ето какво правих аз вчера

Соленки

Необходими продукти

1. чаша настърган кашкавал
1 чаша настъргано сирене
1 чаша масло ( в оригиналната рецепта е св. мас)
1 кофичка кисело мляко,  в която съм разтворила 1/2 ч.лъжичка хлябна сода и  1/2 ч.лъжичка амонячна сода
брашно
Замесвам меко  тесто, което оставям малко да престои. След това разточвам около половин см. и оформям малки кифлички. Пекат се в нагорещена фурна, като преди това ги мажа с жълтък. Изпичат се много бързо около 10-15 мин, докато порозовеят.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 842


Невероятно е да си родител....


Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: януари 25, 2009, 13:14:31 »

Пълнено пиле

Продукти
 1 цяло пиле
две купички ориз
две глави лук
малко олио
три средно големи моркова
сол на вкус
една шепа стафиди
една малка ябълка
джоджен
по желание - подправка Вълшебен вкус с 10 зеленчука

Приготвяне
В дълбок незалепващ тиган се слага наситно нарязан лукът с малко мазнинка. Щом се позапържи, се слагат наситно нарязани и морковчетата. Оставят се малко да се позапържат,прибавя се наситно нарязаната ябълка след това се слага половин чаена чаша вода и се оставя да се задуши. Прибавят се стафидите, поръсва се с подправките, разбърква се и се слага ориза. Когато ориза стане почти готов - оставя се леко да хрупа, се сваля от огъня. Хубаво е често да се разбърква.
Пилето се измива хубаво, а след това се слага по гръб и с лъжица започва да се пълни с плънката. След като се напълни, пилето се зашива и се слага да се вари в тенджера с подсолена вода. Проверява се месцето да се свари - като започне да се къса лесно. Изважда се от бульона, слага се в тава, намазва се с масло или маргарин и се слага да се пече - ако е останала плънка, може да се сложи в тавичката при пилето и да се запекат заедно. Пече се до златисто.

Рецептата е моя и е един от специалитети. Иначе има много вариации на рецепти за пълнено пиле. Добър апетит!
Благодаря специално на gucci за окуражаването да пиша мои рецепти тук! give_rose
« Последна редакция: януари 25, 2009, 13:16:35 от beb4eto_na_me4o » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: февруари 13, 2009, 08:35:03 »

Торта Желание -Vanis
във форма за торта на дъното и отстрани се реди напрязано руло(може и бишкоти)...на мене едно  руло ми стига,върху него може да наредят плодове-аз слагам банани
две пакетчета желатин-20 гр се разтравят във 100гр.вода за 30 минути
след което се загрява на водна баня колкото да стане течен,остава се да изстине
4.5%кисело мляко
2 чаени чаши захар
киселото мляко и  захарта се разбиват докато стане хомогенна смес и после се добавя желатина
250гр сметана Хопла се разбива  и се  добавя  киселото мляко към нея и отново се азбърква докато стане хомогенна смес
във формата върху нареденото руло и банани се изсипва сметаната , може да се украси с шоколадови пръчици
стои 3 часа в хладилника за да се стегне сметаната
Добър апетит


* 1.jpg (11.2 KB, 221x166 - видяно 4010 пъти.)
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 08:57:39 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: февруари 13, 2009, 08:40:13 »

Бутер банички-Bulechka
1 пакет бутер тесто, листовете тесто се нарязват на квадрати с големина по желание!

За плънката:
сварено телешко месо - около 400 гр.
малко кашкавал - около 100-150 гр.
2 яйца
червен пипер на вкус и "цвят" girl_wink-няколко щипки
малко Picantina за вкус-1 ч.л.
малко целина, по желание, за аромат и вкус

Месото и кашкавала се нарязват много на ситно и към тях се добавят останалите продукти.

Във всяко квадратче от тестото се постява по малко от сместа и се оформя като триъгълник!!! Поставят се в тава и се пекат в умерена фурна до златисто!!! Да ви е сладко!!!
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 08:57:48 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: февруари 13, 2009, 08:41:58 »

Гювечета! -Bulechka

Необходими са ви:

гювечета, според броя порции, аз използвах 2 бр.

За плънката:
сварено телешко месо - около 400 гр.,
малко кашкавал - около 100-150 гр.,
2 яйца,
червен пипер на вкус и "цвят" -няколко щипки,
малко Picantina за вкус-1 ч.л.,
малко целина, по желание, за аромат и вкус, всичко това се нарязва на много ситно или се пасира на едро,
2-3 лъжици зехтин,
всичко се разбърква добре

За палачинката:
вода и брашно
смесват се до получаване на не много гъста каша (като за палачинки), НЕ се слагат яйца!!! По 1 черпак от сместта се сипва в нагорещен тиган и когато е готово от едната страна се обръща (както палачинки)!!!

Сместта се поставя в палачинка и се слага в гювечето (все едно в още една купичка) и отгоре се чуква едно яйце за украса! CurtseyЗапича се около 20 минути, след което се добавя капака и се оставя за още 15 минути!!! Добър апетит!!! И drinks
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 08:58:07 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: февруари 13, 2009, 08:43:02 »

Крем карамелен сладкиш-Fiibi_bg
            6 бр яйца
            1.5 ч.ч. захар
            1 л. прясно мляко
            1 бр. ванилия
От тези продукти се приготвя смес за крем карамел.Разбиваът се яйцата и захарта с миксер.Прясното мляко се сварява,охлажда се и се добавя.
В тефлонов съд се кармелезира захар и още докато е гореща върху нея се залепят предварително нарязани на кръгчета кроасани с пълнеж /аз предпочитам шампанско или крем брюле/.Върху тях се излива приготвената вече смес и се пече на водна баня.После след като се изпече и изстине,формичката се обръща и се получава торта!
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 08:58:21 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: февруари 13, 2009, 08:43:46 »

баница и от мен:-Fiibi_bg
Необходими продукти:
А пак. кори за баница
150гр. настъргано сирене
150 гр. настърган кашкавал
200гр. майонеза
2 кренвирша(нарязани наситно)
200 мл. газирана вода
4 яйца
Начин на приготвяне:
Прави се плънка от кашкавала, сиренето и кренвиршите. Тавата се намазва с мазнина, след което се подреждат 3-4 кори, добавя се част от плънката. Плънката трябва да се зазпредели на 3 места. Отгоре завършвате с кори. Не се слага никаква мазнина( заради майонезата). Нарязва се. И се залива с яйцата, майонезата и газираната вода. Отгоре се слагат парченца масло. Пече се в загрята фурна на 200 градуса.
Добър Апетит
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 08:58:37 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: февруари 13, 2009, 08:45:00 »

ПЕЧЕНА ТИКВА С КАРАМЕЛ - Fiibi_bg
 Тиквата се почиства от семките и вътрешностите!Не се обелва!Нарязва се на парчета с равна повърхност.На дъното на тавата се карамелизира захар,върху нея се залепят парчетата тиква,а кората остава отгоре.Налива се вода и така се пече.По този начин тиквата поема от карамела.Сервира се като парчетата се извждат от тавата и се обръщат!Приятен апетит!
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 08:58:51 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: февруари 13, 2009, 08:46:43 »

Бременни котлети -Яни
Разбирате, че вие определяте колко броя ще са. Задължително е да имат кост. Котлетите се начукват добре. Прави се малък процеп и вътре се слагат кашкавал (за удобство настърган) и гъбки, объркани с малко чубрица. Следва овалване в галета и яйце и се панират като пърженето е по 7 минути от двете страни-повярвайте изчислено е!
Гарнитурката може да е по-лека, но това оставям на вас! Успех!
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 08:59:03 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: февруари 13, 2009, 08:49:07 »

малко попроменена мусака.-Яни
Каймата се приготвя като за кюфтета. Разстила се в тавичка и се запича във фурна. Ако ще ползвате рецептата като предястие, добре е тавата да е кръгла. След това се реже като торта. След запичането върху каймата се подреждат кръгчета домати, задушени гъби, печен пипер...варианти много, както ви харесва. След това си приготвяте картофено пюре-то се разстила върху плънката. Заливката е от яйца и настърган кашкавал. Отново се запича. И ....добър апетит!! blum
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 08:59:14 от Данитка » Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines