Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 27, 2024, 01:29:49

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 319049 пъти)
 
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: февруари 13, 2009, 14:48:58 »

Пълнени чушки - Ели

Запържих каймата с малко лук, след това добавих ориза и после един фикс на Маги, и бъркам докато се свари ориза (не напълно), след това пълна чушките и нареждам в йената и заливам с водичка ( може и с бульон, както е казала Дивна) !!!!!! като са готови чушките ги изваждам от йената, за отделя останалото сосче !!!!

запържвам малко масло с 2 супени лъжици брашно, добавям сосчето като бъркам енергично да не стане на бучки, добавям черен и червен пипер, опитвам дали му трябва сол и ако е малко добавям още малко водичка !!!! сервирам чушките заляти със сосчето !!!!

Chili con carne - prin4ipessa

За целта са ви необходими около килограм домати, половин кило кайма, глава лук, 1 голяма консерва червен боб (500гр.), подправки: мащерка, джоджен, чубрица и черен пипер, може и босилек (отива много на доматени манджи). Доматите се сваряват леко във вода, за да може лесно да се обелят от люспите, след което се пасират. Запържва се лука с каймата, залива се с доматите и се добавя малко винце. Задушава се под капак за около 5 минути и после се добавя боба. Оставя се на средно силен огън да покъкри около 15-20 минути. Приятен апетит!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: февруари 13, 2009, 14:51:26 »

Свинско с картофи на фурна - Ели

Свекито беше сложила едно свинско месо на печката още от сутринта (на дърва сме и печката гори по цял ден) и като се прибрах се беше сварило и го бутнах във фурната с нарязани картофки  които предварително разбърках с малко олио, шарена сол, червен и черен пипер и малко чубричка !!!! сложих от бульона на месото и месото,  с фолио върху тавичката да станат по-бързо картофките, после само запекох и готово !!!!!  бях купила много сладки картофи !!!!!

Печени ябълки - kleo_20

за ябълките моята баба ги изчистваше от дръжката и семките в средата (издълбава ги)и след това с смляни орехи захар и малко масло ги пълни!!!така ги пече но колко ще те излъжа тя казва "докато не замиришат на карамелче"!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: февруари 13, 2009, 14:51:42 »

Торта-little.miss™
300гр ягоди-сложих малини,че нямаше ягоди
3 банана
4 кивита
2 пакета обикновени бисквити -на мен един ми стигна
350 гр обезсолена извара-взех маскарпоне и маскарпоне препоръчвам пред изварата
3 с.л мед
1 купичка нискомаслено прясно мляко


Начин на приготвяне:

Разбъркайте хубаво изварата с меда, докато се получи мека кремообразна смес.

В не много голяма тава наредете един ред бисквити, като преди това сте потопили в купичката с прясно мляко всяка от бисквитките. Намажете отгоре слой медено-изварена смес, а върху него наредете и нарязаните на колелца банани.

Повторете същата процедура още два пъти (и с останалите плодове) като следвате последователността бисквити (топнати в мляко), извара, плод.

Когато наредите и последния трети пласт плодове, можете да украсите тортата с други плодове, коксови стърготини, шоколадови пръчици и с каквото още ви се услажда.-аз разтворих желатин със сладка вода и запечатах

Сложете я в хладилник за около час, докато стегне.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: февруари 13, 2009, 14:53:07 »

Леща - didi_vla1983

Докато вариш лещата (когато заври!) при нея слагаш един цял лук, един морков и нарязана на ситно/ най-добре настъргана глава от целина!Също се слагат и 2-3 скилидки чесън на лещата нарязани на ситно!Всички тези зеленчуци дават аромат на лещата.Когато е сварена просто изваждаш целият лук и моркова и по желание може да ги хвърлиш или нарежех на стино и да ги върнеш обратно в тенджерата.След което правиш запръжката - в тиган с малко олио запържваш 1 средно голям лук до златисто, след което добавяш една лъжица брашно и него до златисто запържваш и накрая слагаш лъжица червен пипер!Той прави истинския вкус!Веднага разреждаш с доматен сок/пюре (аз предпочитам пюрето- по-вкусно става с него) и съвсем малко водичка, за да не изгори червеняи пипер и да се разреди.Това е!Добавяш внимателно запръжката към лещата (първо се добавя малко към запръжката за да се смесят и после всичко при лещата) и връщаш на котлона за 2-3 минутки, за да не остане сурово брашното!
Добър апетит!А и накрая по желание наръсваш с пресен магданоз!


Леща - mirmar

В тенджерата, в която ще готвиш, слагаш мазнинка, запържваш лук+чушка+морков+доматки/доматен сок/+червен пипер съвсем малко. Като се запържи слагаш почистената и измита леща, доливаш вода . Оставяш да си ври. Като стане готова лещата,10 минути преди да я свалиш от котлона, добавящ предварително разбита в малко вода лъжичка брашно и нарязани скилидки чесън+чубрица и босилек и черен пипер.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: февруари 13, 2009, 14:54:48 »

Леща - dafni

Слагам тенджерата на котлона с малко олио и 2 ч.ч леща,сол,чубричка и оставам да си ври през това време нарязвам на ситно половин глава лук,настъргвам един морков,и пак наситно 2 скилидки чесън всичко това го сипвам в  отварата с лещата,след това слагам червен пипер и доматен сок или настърган домат и аз си слагам една лъжичка пикантина и оставям да се посвари,15-20 мин преди да я изключиш слагаш 1 ч.л брашно и това е.Бон апети мила.

Печени ябълки - gucci

Аз ги правя по следния начин.обелвам ябърките и ги нарязвам на резенчета.обалвам си хубаво в захар.нареждам ги в тава намазана отдору с масло или олио.аз слагам олио щото не ми допада миризата на разтопено масло.като почне да се разтопява захарта по ябълките ги поръсвам с още захар.трябва хубаво да се кармелизират.За да залепне хубаво захарта преди да се оваргалват в захарта може да се намокрят или намажат с масълце.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: февруари 13, 2009, 14:56:56 »

Крем супа от червена леща - Слънце

Необходими продукти: 2 ч.ч. червена леща, 1 и 1/2 литра зеленчуков бульон, 1 глава лук нарязана на дребно, 4-5 скилидки чесън, 2 моркова, пиперка, 2 домата, смлян кимион, 1 глава лук нарязана като за украса, черен пипер, босилек, ким, сол, 3-4 с.л. краве масло, лимон.
Начин на рпиготвяне: Слагаме бульона да кипне, добавяме измитата леща (аз първо я посварявам за 10 минути и хвърлям първата вода), лука, нарязаните на ситно моркови и пиперки, настърганите домати и чесъна. Варим на слаб огън до омекване на всички продукти и пасираме. В малко зехтин запържваме лука до златисто за гарниране. Поставяме пасираната супа да кипне, добавяме подправките, сипваме 2-3 л. масло и отстраняваме от огъня. Сервираме като всяка порция гарнираме със запържен лук и резенче лимон. Подправя се и с червен пипер също.

Картофи със сос Бешамел - gucci 

Иначе го правя по следния начин картофките.сварявам картофките обелени и нарязани на кубчета с една лъжица маги вълшебен вкус.в тиганче запържвам една глава лук малко шунка на лентички и малко гъбки.смесвам с картофките и добавям и царевица от консерва.подправям със черен пипер и шарена сол.изсипвам в намазнена йенагласка тенджера.заливам със ратворения сос бешамел на Маги и слагам да запека.като се позапекат настъргвам кашкавал и слагам да се разтопи кашкавала
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: февруари 13, 2009, 14:58:40 »

Ризото - Ели

Запържвам зеленчуците с малко лук и после запържвам ориза и слагам водичка и малко кетчуп и подравки ( малко черен пипер, кимион и т.н. - каквито искаш)  и бъркам докато стане, но свеки беше взела една кутия с готово ризото от Кауфланд, само трябва да се свари  и да ти кажа стана страхотно много хубаво !!!!!!!

Малки гювечета - Rossistela

Станаха много вкусни-със сирене,печен пипер,домати,суджук и кремвирш,кашкавал,масло,чубрица,яйце-за малко повече от половин час във фурната.

Телешко варено - gucci

нарязваш телешкото на кубчета/големи.Важно е да се реже месото напречно на мускулните влакна на месото за да не е жилаво.слагаш да се вари като прибавяш и един бульон телешки.като по уври режеш на едро морков картоф и лук на едро и добавяш.слагаш подправки-сол черен пипер и 1 лъжица маги 10 зеленчука.вариш докато стане месето готово.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: февруари 13, 2009, 15:00:51 »

Пилешки сърца - maslinka  

Заливаш сърцата с 2л. вода вариш 30минути,отцеждаш.запържваш лук,1с.л. чубрица,1с.л. соев сос(или чили сос),1с.л. сол и сърцата.преди това си смилаш(в кухненски робот или с пасатор) 1глава лук,2домата,2печени пиперки,100гр стерилизирани гъби,1лъжица лютеница,1ч.л. горчица,малко магданоз,50gr. сирене,сол и всичко го добавяш към запържените сърца и на тих огън се задушава 5минути.
аз гъбите не ги смлях а ги нарязах само.

Ориз и картофи на фурна - mim4ok

1 ч.ч ориз,5-6суп.л.олио,1глава лук,3-4моркова,3-4 картофа,1ч.л. червен пипер,магданоз. Слагат се олиото и 2-3суп.л вода в тавичка,заедно със ситно нарязаните моркови и лук и се задушават във фурната.Когато се изпари водата се добавят картофите(на кубчета),ориза и червения пипер и се залива с 3ч.чаши вода(топла).Посолява се на вкус,поръсва се с магданоза и се пече в умерена фурна.Дано да хареса на някого.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: февруари 13, 2009, 15:04:50 »

Пилешко месо в Йона глас - dafni 


Пилешко месо леко запържено на тиган след,  това го редя в йена или гювеч отгоре слагам топ сирене/от тези кадето са като салам опаковани/ гъбки и кашкавал мммммммммм става божествено.

Салата със свежи зеленчуци- gucci


Нарязваш на ситно една зелена салатка.нарязваш печена червена чушка.слагаш царевичка.в едно тиганче запържвам много на ситно малко шунка и гъбки .прибавям към салатка.овкусявам и сервирам.
може са се залее и с чесново сосче.

Пилешки крилца с майонеза и галета на фурна - dafni

Намазваш крилцето с майонеза след това го овалваш в галета и слагаш в тавичка без мазнина и се пече да почервенее ставан много хубави и хрупкави
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: февруари 13, 2009, 15:07:47 »

Свински пържоли в Йена глас - mariana


Ами аз пържолките/свински/ ги правя в йена.Слагам пържолките,гъбки и лук на полумесеци,малко водка и винце.То сосчето само си се получава като гъбите и месото си пуснат соковете.Самите пържолки предварително ги натривам със сол и подправки.

Гъбен сос за пържоли - gucci

Аз ги изпичам на тиган или скара пържолките.после си взимам пресни гъбки.режа ги на полумесеци.запържвам леко.Взимам гъбен фикс на Пикантина разтварям го във вода и прибавям към къбките.слагам черен пипер.и слагам пържолкат в чиния.настъргвам кашкавал и заливам с горещия сос който разтопява малко кашкавала.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: февруари 13, 2009, 16:01:32 »

Талиателе с броколи: - Мири
сварих талятеле , задуших замразени броколи , разтопих в тиган отделно около 40 г синьо сирене и добавих една кофичка заквасена сметана. Изчаках да се сгъсти, добавих броколите, чесън, черен пипер, каперси (може и без тях), малко риган. След това сревирах пастата , поръсена с пармезан. За тези , които обичат месо, могат да добавят и малко шунка. Става мног бързо и е много вкусно. Само да кажа,че малка кофичка сметана стига точноза две порции.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: февруари 13, 2009, 16:03:31 »

Пилешко филе - Голди !!!
Рецепта 1: Вземаш си пилешко филе правиш си го на пържоли и го изпържваш почти до готово състояние, ако не ядете пържено го изпичаш на скарата. След това го махаш и върху всяка пържолка нареждаш кисели краставички нарязани на жулиенчета, пушено филе или бекон, ако имаш някоя гъбка и малко топено сиренце. Като наредиш тия работи върху пържолката нарязваш кашкавал, ама по на дебело и го слагаш върху плънката, така че да покрие цялата пържолка. След това слагаш всичкото това нещо в партигрилчето за да се запече кашкавала и го сервираш топло, още доката кашкавалчето се разтича Torte
Рецепта 2. Нарязваш си пилешкото филенце пък на пържолки само, че този път ги пълниш с плънка както са сурови. В плънката може да сложиш каквото имаш вкъщи - топено сирене, филе, бекон, гъби. Като сложиш плънката затваряш пържолката с клечки за зъби отстрани, така че плънката да не може да се разтича и нареждаш в една тавичка пълнените пържолки и ги печеш в умерена фурна. За гарнитура аз правя гъбен сос.
Рецепта 3. Най-бързо и лесно, което често правя, особено със свински котлети, но става с всякакво месо. Вземам си месото, опичам го на скарата и след това правя сос от гъби. В една тенджерка наливам олио и запържвам брашно, зависи колко сос искаш и слагаш брашно колкото прецениш/1-2 лъжици/. Когато придобие златист цвят наливам соса на гъбите от буркана и 1-2 чаши студена вода, зависи от това колко брашно си сложила. Слагам гъбите и нарязани на жулиенчета краставички и всичко това да ври. Едно пакетче маги вълшебен вкус със вкус на пиле, черен пипер. Когато соса стане готов може да сложиш и топено сиренце докато е топъл и да сервираш пържолата залята със соса. Тази рецепта е супер бърза и вкусна. Надявам се да съм ти помогнала и Бон Апети.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: февруари 13, 2009, 16:04:18 »

Лесна манджичка с пилешко !!!! - Ели.

беля картофките и ги нареждам в тавичка нарязани на дълги ленти разбърквам ги с малко сол и червен пипер и черен пипер ( по дебели от "пържени карофки" ) след това измивам бутчетата, посолявам  и слагам малко черен пипер !! после слагам 1 с.л.върху продуктите от подправката на маги ( пиле или 10 зеленчука)  , слагам две три малки лъжички маргарин и вода да покрие картофките !!!!! пече се на умерена фурна докато станат картофките и месото, после запичам !!!!! то ва е мързеливо, ако искаш можеш предварително да свариш бутчетата и тогава вместо вода да сложиш бульона !!!! smile
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: февруари 13, 2009, 16:04:57 »

пиле със зеленчуци - Гучи!!!
взимаш пилешко бон филе и го нарязваш на дребно.Взимаш един от замразените зеленчуковите миксове с грах царевица,морков и броколи или каквито харесвате.Зеленчуците се задушават в масло след което се прибавя пилешкото нарязано на късчета.овкусяваш с малко соев сос черен пипер и маги 10 зеленчука и срлед като се запържи го сервираш топло.става относително бързо.
другото пилешко е пилешко в панировка от тези зърнестите.след като се изпържат готовите хапки се заливат със сосчето на селвет.
може да се прави и винения кебак на маги с пилешко.След като го направиш можеш да свариш ориз и да прибавиш по една топка във винения кебап с пилешко.
искам да ви кажа една вкусна рецепта за картофи на фурна с колбас.Колбаса може да е шунка бекон пуешко наденица и въобще каквото харесвате.картофките се нарязват на кубчета колбаса също.посоляват се и се овъргалват или както казвам аз омазват във майонеза и се напръскват с около две -три лъжици вода.пече се до зачервяване на картофките.тавата трябва да е пълна не повече от половина и най добре е да прозира дъното.става най добре с пресни къртофчета.Вярвайте ми много е вкусно но и калоричничко.това може да се прави и с пилешки бутчета като те също се намазват с майонезата и се поръсват с подправки/черен пипер червен пипер шарена сол и други/
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: февруари 13, 2009, 16:07:18 »

Лазаня - Гучи
Значи запържваш кайма с гъбки и доматен сос/нещо като сос болонезе/+подправки по избор/подправка за спагети комбинирана /.Отделно приготвяш сос бешамел.Купуваш готови кори за лазаня.В чинийка рендосваш пармезан или кашкавал.В намаслена тавичка слагаш на дъното от соса бешемел.после слагаш кора за лазаня и после от доматения сос който трябва да е по гъстичък .Слагаш кашкавал.и после поредицата е същата бешемел кора ит.н докато свършиш продуктите .Най отгоре е соса бешемел и кашкавал.Приятелката живее в Италия.аз не съм я пробвала тази рецепта но мога да и се доверя че наистина ще е нещо страхотно но изисква време.
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines