Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 00:51:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
бижутерии в Бургас :)
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
11
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: бижутерии в Бургас :) (Прочетена 76862 пъти)
MrDJ
Любопитен
Публикации: 38
Отг: Въпрос за халките - част 4
«
Отговор #105 -:
декември 16, 2008, 16:36:12 »
И аз мисля така. Това е нещо като златната баня самоче се прави върху злато с друг метал,за да стане бяло. А иначе платината си е бяла.
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #106 -:
декември 16, 2008, 21:53:58 »
На мен ми обясниха,че не е златна баня а е реакция на златото и след родиране то си променя цвета и пибелява,но ако се мокри си връща първоначалния жълт ви.А то аз пръстените не ги свалям и няма начин да не ги мокря.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #107 -:
декември 16, 2008, 22:30:36 »
Глупости !! (не към теб, а към тези които са ти го обяснили - възмутена съм)
Родиевото покритие се нанася чрез електролиза т.е. родиева баня. Невъзможно е да падне от вода. Изтрива се от носене, чукане някъде, надраскване и пр.
Ако това, което тези които са го казали пада от вода, това въобще не е родиево покритие. Един Господ знае вече какво слагат по бижута
ПП. Помислете малко, как върху метал ще положиш друг метал, който да си промени цвета ако се измие ???
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #108 -:
декември 16, 2008, 23:04:53 »
Това с измиването на родия с вода ме уби. Нашите халки също са с родиево покритие, но то само се надраска там където сме ги удряли все пак почти не ги сваляме. И няма промяна в цвета на метала. Ето ги и тях, за да видите как изглеждат. Моделът е на известна марка, а ги взехме на прилична цена и съм много доволна от избора ни.
Извинявам се за качеството на снимката, но камъните от моята халка дават много кофти отблясъци като използвам светкавица.
IMG_40461.jpg
(38.58 KB, 500x417 - видяно 440 пъти.)
«
Последна редакция: декември 16, 2008, 23:06:57 от reni79
»
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #109 -:
декември 16, 2008, 23:37:20 »
Момичета, след кратко ровене в интернет ето какво успях да захапя за прословутото бяло злато :
- по принцип се родира защото сместа се прави от 75% злато (т.е. жълт метал) и 25% друг вид бял метал. Откакто никелът е забранен да се ползва, крайната смес е бяло жълтеникава и й се налага родиево покритие, което може да е с различна дебелина и това предопределя колко време ще държи преди да пожълтee пръстенът.
- за да се избегне това пожълтяване се препоръчва сместта да съдържа паладий (метал от групата на платината, за който спомена menyanthe по-горе). Така пръстенът ставал и по-издържлив. Но и при тази технология пак често се прибягвало до родиране за повече блясък.
Menyanthe
, ако можеш да ми пратиш сайта на лични ще съм ти много благодарна че ме заинтересува този паладий? Благодаря предварително!
А знаете ли дали наистина платината много по-малко се надрасква и "износва" от бялото злато? Спецялно питах една продавачка на тази тема, но не ми се стори нещо много компетентна...
Активен
kali_gali
«
Отговор #110 -:
декември 16, 2008, 23:38:50 »
Абе аз нищо не разбирам от тези работи.Така ми обясниха в магазин за бижута.Ама те не ми казаха,че се отмива,а че се получава нещо като реакция с вода и процеса се обръща.Ама да ви кажа не съм на ясно и може да са глупости ама аз не ги твърдя.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #111 -:
декември 17, 2008, 08:39:36 »
Ох, размечтах се...
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #112 -:
декември 17, 2008, 12:53:59 »
за мацките, които още не са си избрали халки предлагам този модел
p2_fortuna_jewellers09.jpg
(11.38 KB, 500x375 - видяно 386 пъти.)
Активен
MrDJ
Любопитен
«
Отговор #113 -:
декември 18, 2008, 20:40:20 »
Цитат на: inaxastra в декември 16, 2008, 22:30:36
Глупости !! (не към теб, а към тези които са ти го обяснили - възмутена съм)
Родиевото покритие се нанася чрез електролиза т.е. родиева баня. Невъзможно е да падне от вода. Изтрива се от носене, чукане някъде, надраскване и пр.
Ако това, което тези които са го казали пада от вода, това въобще не е родиево покритие. Един Господ знае вече какво слагат по бижута
ПП. Помислете малко, как върху метал ще положиш друг метал, който да си промени цвета ако се измие ???
А защо вместо да "мислите", не проверите в нета за свойствата на определения метал и после да се пънете с изказвания.Желязото метал ли е? Метал е. Като го намокриш какво става?Окислява се(ръждясва) химична реакция.Със среброто е същото но процеса е много по-бавен.(потъмнява).златото или не реагира с вода или процеса е толко бавен че от контакта с кожата постоянно се полира и окисления слой се самоотстранява.Но не съм сигурен кое от двете. За бяло злато не знам да има такъв елемент в меделеевата таблица.Това е сплав между метали.Зависи кои и какви са техните свойства.Платината е добър вариант и всичко останало освен нея и златото,според мен е търсене на по-евтин вариант от бижутерите.Айде със здраве
«
Последна редакция: декември 18, 2008, 20:52:14 от MrDJ
»
Активен
kali_gali
«
Отговор #114 -:
декември 18, 2008, 20:50:08 »
Ами аз не се пъна с мои изказвания а с мнението на компентните продавачки в златарските магазини.Би трябмало да им имаме доверие а не да проверяваме думите им в нета.Друг е въпроса до колко са компетентни.
Активен
MrDJ
Любопитен
«
Отговор #115 -:
декември 18, 2008, 21:01:39 »
Оффф ....
Веднъж минавайки по женския пазар видях на една сергия с райски ябълки.Продавачката яко се пънеше да вика,за да ги продаде. Питам я - това става ли за ядене, вкусно ли е?- Да чедо.Не си ли ял?Много са вкусни.- Взех си две и след като отхапах едната ги изхвърлих.
:!Та ако вярваш на търговец далече няма да стигнеш. Така на сестра ми и продадоха скъпа печка с алуминиев панел за "инокс". А инокс,неръждавейка и алпака са едно и също.Алуминия не е за предпочитане защото е амфотерен метал и реагира и с основа и с киселина.(това го знае всяко хлапе.7клас)Тоест корозира от препаратите.Ако имате алуминиев сифон на пода в банята,вижте как е почернял и прояден от препаратите с които се къпете,перете и.т.н.
«
Последна редакция: декември 18, 2008, 21:12:44 от MrDJ
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #116 -:
декември 19, 2008, 00:38:54 »
Цитат на: MrDJ в декември 18, 2008, 20:40:20
А защо вместо да "мислите", не проверите в нета за свойствата на определения метал и после да се пънете с изказвания.Желязото метал ли е? Метал е. Като го намокриш какво става?Окислява се(ръждясва) химична реакция.Със среброто е същото но процеса е много по-бавен.(потъмнява).златото или не реагира с вода или процеса е толко бавен че от контакта с кожата постоянно се полира и окисления слой се самоотстранява.Но не съм сигурен кое от двете. За бяло злато не знам да има такъв елемент в меделеевата таблица.Това е сплав между метали.Зависи кои и какви са техните свойства.Платината е добър вариант и всичко останало освен нея и златото,според мен е търсене на по-евтин вариант от бижутерите.Айде със здраве
Работила съм четири години в златарско ателие и след това още две в златарски магазин. Продавала съм всякакви боклуци и съм правила качествени неща. Не мисля нищо, а го знам от опит. Казах на останалите да помислят, защото не ми се обясняват пак технически подробности. Пък това е суперочевидно.
А на златото затова му се вика благороден метал, щото не се окислява от вода. Нали го използват и при хирургически операции, ако така се окисляваше, досега да са измрели
Ти какво се заяждаш с мене, а ?
Активен
kali_gali
«
Отговор #117 -:
декември 19, 2008, 01:12:49 »
Абе човек не може непрекъснато да подозира,че го лъжат.За райските ябълки и на мен не ми харесват,но все пак е въпрос на вкус-на бабата дето е викала може да са и любими.Малко повече трябва да си имаме доверие щото иначе ще се побъркаме.
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423
www.album.bg/kate_to
«
Отговор #118 -:
декември 19, 2008, 08:24:04 »
Може да звучи много песимистично, но аз довере нямам на никого особенно на продавачи.Прекалено много съм се опарвала и затова предпочитам да се подсигуря.Няма нищо лошо да чуеш още едно мнение, а решението разбира се винаги си остава наше!
«
Последна редакция: декември 19, 2008, 10:44:10 от katya_79
»
Активен
MrDJ
Любопитен
«
Отговор #119 -:
декември 20, 2008, 18:08:24 »
Ина не се заяждам.Просто реших да помогна със съвет.А ти що не казваш че си от търговците.Сигурно за това си се засегнала.Извинявай. *STOP*За златото и платината и аз това казах че са благородни метали и всичко останало е търсене на по-евтин вариант от самите бижутери.Не вярвам това да го оспорваш.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
11