Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 26, 2024, 14:47:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища месец Юли ,Август и Септемвр  (Прочетена 143015 пъти)

Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: февруари 09, 2009, 20:59:48 »

специално на мене ми казаха, че ако няма някакви препоръки за по-рано, е добре да се направи 20-22 седмица, тъй като тогава може да се види и сърцето вече, така че ти си решаваш !!!!! Ние отидохме по препоръка и нямахме избор, можеше най-рано 20-21 седмица, а после лекаря искаше още веднъж да ни види и ходихме 28-29 седмица !!!! каза, че повече няма смисъл и живот и здраве за второто  blum blum blum
Активен
Andy
Любопитен
*
Публикации: 24

« Отговор #391 -: февруари 09, 2009, 23:29:54 »

Darling, прилагам извадка от сайта на МЦ „Марковс”, която мисля, че ще ти даде необходимата информация:

Феталната морфология между 11-14 г.с. позволява диагностицирането на някои големи структурни аномалии на плода. Ранното диагностициране на тежки и несъвместими с живота аномалии дава възможност за прекъсване на бременността в по-малък гестационен срок, което е свързано с по-нисък риск за бременната. В допълнение, специализираният ехографски преглед между 11-14 г.с. се използва и за измерване на дебелината на нухалната транслуценция, както и за оценка на феталната носна кост. Последните два ултразвукови маркера представляват ефективно средство за ехографски скрининг за хромозомни аномалии в ранните срокове на бременността, вкл. синдром на Даун. Между 11-14 г.с. плодът обаче е твърде малък, което налага повторна оценка на феталната морфология в по-късен срок на бременността.

Феталната морфология между 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.). е втория важен ехографски преглед през бременността. Специализираното ултразвуково изследване в този гестационен срок позволява внимателно оглеждане на всички органи и структури на плода, вкл. преглед на феталното сърце (т.нар. фетална ехокардиография), както и на лицето на плода (по правило феталното сърце и лице са трудни за оглеждане в по-ранните срокове на бременността). Следователно, между 18-23 г.с се изключват или установяват по-голямата част от възможните за диагностициране структурни аномалии на плода. В допълнение, в този гестационен срок се извършва и ехографски скрининг за хромозомни аномалии на плода, както и ехографски скрининг за преждевременно раждане чрез измерване на дължината на маточната шийка. В някои по-редки случаи е показано и Доплерово изследване на кръвотока между майката и плода.

Феталната морфология между 28-32 г.с. е третия по-важен ехографски преглед през бременността. Постепенно големината на плода нараства, което позволява по-лесното диагностициране на някои по-редки и/или по-дребни структурни аномалии. От друга страна, някои дефекти по начало имат по-късна изява и практически могат да бъдат диагностицирани едва в трети триместър. Допълнително предимство на специализираното ултразвуково изследване между 28-32 г.с. е възможността за адекватна оценка на темпа на фетален растеж и развитие, както и извършването на някои високо-специализирани ехографски изследвания като Доплеровата оценка на скоростта на кръвотока в майчино-феталната и фето-плацентарната циркулация. Поради напредналия гестационен срок обаче, значителната калцификация на костите и често неблагоприятното разположение на плода ултразвуковото изследване в трети триместър има и своите ограничения.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: февруари 10, 2009, 09:29:40 »

Ели и Анди много ви благодаря ! Мисля че ще мога да си запазя час за втората ФМ. Едва ли ще има свободни часове за първата crazy защото е много скоро. Ох, дано всичко е наред.....
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #393 -: февруари 10, 2009, 19:55:33 »

Дарлинг, ако държиш на първата ФМ може тук да пробваш http://www.mcfemina.com/  Има повече специалисти и можеш да си запишеш по-лесно час  good
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: февруари 10, 2009, 20:33:37 »

Момичета малко съм притеснена - днес забелязах че от едното ми зърно излезе някаква прозрчна течност. Дали трябва да се притеснявам, какво ще кажете.
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: февруари 10, 2009, 21:27:55 »

Роди според мен може да е коластра рядко се появява толкова рано но я има понякога но ако искаш звани да питаш доки good
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: февруари 11, 2009, 10:04:49 »

Роди съвсем скоро четох , че някъде към 5 месец на някои жени се появявала такава течност от гърдите. Според мен няма място за притеснение.
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: февруари 11, 2009, 10:22:32 »

Роди, и на мен някъде от 5-ти месец ми се появи въпросната течност - коластра. Нямаш никакви поводи за притеснение  give_rose
Активен
kaktuska
Любопитен
*
Публикации: 26

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: февруари 11, 2009, 10:23:06 »

Здравейте. Захира би ли могла да ми пратиш някакви координати на Томова, може и на лични благодаря ти предварително
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: февруари 11, 2009, 10:33:14 »

Благодаря ви момичета , днес забелязах че и от другото зърно излиза тази прозрачна течност. Щом казвате няма да се притеснявам smile
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #400 -: февруари 11, 2009, 11:31:08 »

Здравейте smile Вчера бяхме на поредния преглед, но този път и с таткото, че до сега все беше на работа и нямаше как да идва с нас. Беше много развълнуван от първата среща с бебчо  yahoo А то пак правеше едни стойки в корема ми. Подскачаш си нещо. Вече е 157 грама, 148 удара в минута. Абе всичко си му е наред. Кръвното мие нормално, а корема ми е 80 см. Последно време вече си поддържам и 49 кг, че заради повръщането смъкнах от 50 на 48 - явно почваме да качваме вече.
Днес пък ходих да ми вземат кръв за БХС, а края на месеца ще си пускам изследвания и за антитела, че нали съм А-, а скъпия В+.
Та май е това от нас за сега. Пожелавам ви приятен ден на всички  give_rose
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: февруари 11, 2009, 12:46:25 »

Роди нямаш място за притеснение това е коластра  good
На мен ми тръгна в 4 месец  girl_impossible Girl_hide
Активен
Invisible
Сватбен ГУРУ
Публикации: 702

На мама тигърчето

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: февруари 11, 2009, 14:03:13 »

Роди нямаш място за притеснение това е коластра  good
На мен ми тръгна в 4 месец  girl_impossible Girl_hide

и при мен беше така  good
Активен
Andy
Любопитен
*
Публикации: 24

« Отговор #403 -: февруари 12, 2009, 08:59:07 »

Здравейте. Захира би ли могла да ми пратиш някакви координати на Томова, може и на лични благодаря ти предварително

Кaktuska, мобилният на доц. Томова е 0887606830.
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Консултант по кърмене към НКК

Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: февруари 12, 2009, 13:50:26 »

Аз май държа рекорда - от третия месец имам коластра smile
 Мамчето, много е вълнуващо да видиш радостта в очите на бъдещия татко girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: