Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 21, 2024, 20:50:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Кухнята !!!!! част 2
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Кухнята !!!!! част 2 (Прочетена 345265 пъти)
katia
Сватбен ГУРУ
Отг: Кухнята !!!!! част 2
«
Отговор #105 -:
февруари 10, 2009, 18:22:28 »
Искам да поздравя само Катя!Много хубава кухна!Интересното е,é и аз имам планове за почти същата кухниúа,защото холната ни секция е венге и ванилия!
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #106 -:
февруари 20, 2009, 11:29:23 »
Момичета и аз като вас съм на тази вълна, но искам да питам вече минали през "този ад"
, за 7 линейни метра кухня /долни + горни шкафове/ и един барплот около 1,20м колко горе долу е нормалната сума с която ще ме зарадват? КАто съм се насочила към по-малко механизми. Знам че цената зависи и от плоскостта затова и ето на какво съм се спряла - незнам какво е точно но ми харесва профила и е гланцирано
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #107 -:
февруари 21, 2009, 19:20:43 »
Майче да ти кажа цените много варират ама поне 2-3000лв си приготви.Зависи къде ще я правиш.Може и много повече.Едни приятели за такава им казаха 5000лв.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #108 -:
февруари 21, 2009, 20:59:10 »
Майче, Gucci те е ориентирала в цените горе -долу. Само да допълня, че това ми прилича на МДФ гланц лак, но ние като правихме нашата кухня 2007-ма, ни казаха, че този материал е малко по-скъп от чистия МДФ, но е по-нетраен - образуват се шупли особено около фурната (от ударната вълна на парата когато готвиш)! Питай и за това!
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #109 -:
февруари 22, 2009, 09:11:53 »
Благодаря за отговорите милички!
Аз разбрах че това е постформинг /нямало кантове а седи леко заоблено/. Аз не искам МДФ лак защото ми седи прекалено лъскаво и малко по-трудно за поддържане...А това има само лек гланц...Идеята ми е корпуса да е ПДЧ , а само лицето да е постформинг ...за по-тънко уж
...
Но ако ми изкочи майстора с някоя голяма сума....може да си останем само на ПДЧ
Тези дни ще кача нашия проект и ще чакам съвети и предложения от вас
gucci
имам въпросче към теб
Спряла съм се на аспиратор като вашия..по-точно марката...Според теб много ли е шумен? Къде във варна може да се намери ?
«
Последна редакция: февруари 22, 2009, 12:03:22 от Мая
»
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #110 -:
февруари 22, 2009, 11:47:38 »
Мая, постформинга е заоблен само отстрани, а от долу и отгоре се кантира. едно време имаше алуминиеви кантове за посформинг, но вече не съм ги срещала. така че се кантира отдолу и отгоре според твоята височина на шкафа.
МДФа може да се боядисва с боя и да стои гланц, а може и да стои сатен без много блясък. това зависи от компонентите на боята.
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #111 -:
февруари 22, 2009, 12:45:56 »
Цитат на: Мая в февруари 22, 2009, 09:11:53
Благодаря за отговорите милички!
Аз разбрах че това е постформинг /нямало кантове а седи леко заоблено/. Аз не искам МДФ лак защото ми седи прекалено лъскаво и малко по-трудно за поддържане...А това има само лек гланц...Идеята ми е корпуса да е ПДЧ , а само лицето да е постформинг ...за по-тънко уж
...
Здрасти Майче,
чак сега видях каква примерна снимка си публикувала. Много е хубав модела, на който си се спряла
Подобен беше модела на кухнята на сестра ми (без вграден хладилник и прозрачното шкафче до барплота) доколокото си спомням струваше 2500 с монтажа, но лицето не е постформинг. Нашата кухня е с лице постформинг и гръб пдч и съм много доволна! четох някъде из мненията, че се надувал на шупли около печката - не е вярно - точно над котлоните имам аспиратор, който е вграден в шкаф с вратичка постформинг - нищо и няма!
Постформингът е заоблен само отстрани, а отгоре и отдолу се кантва и можеш да си избереш кант, който да се съчетава с цвета на корпуса
На мен лично наи-много ми харесва постформинг - много стилно и свежо стои! Пусках снимки на нашата кухня в началото на темичката, можеш да я видиш
Късмет и успех в избора на модел и фирма, която ще го прави!
И после да пуснеш снимки, ей!
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #112 -:
февруари 22, 2009, 17:50:21 »
Мерси много...точно днеска се върнах назад в темата и видях, че и твоята кухня е с постформинг
и е можело направо теб да питам....
А вашата кухня колко ви излезе?
"
На мен лично наи-много ми харесва постформинг - много стилно и свежо стои!
" - и аз така мисля
...Относно канта....не ме притеснява че не е заоблен отгоре и отдолу....Само да видим дали ще напаснем да са еднакви цветовете...че ми се иска да е един цвят кухнята /вратички и корпус/...Още съм на вълна проект...Тези дни трябва да го направя окончателно и вече да видим колко ще ни иска майстора
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423
www.album.bg/kate_to
«
Отговор #113 -:
февруари 23, 2009, 12:53:51 »
Здравейте и от мен!
Мая, кухнята на която си се спряла е супер.Мисля че може и 5000 да ти поискат.Важен е материалът от който е изработена и механизмите.Ти казваш че искаш по-малко механизми, да те ще ти смъкнат от цената, но плоскостите за 7л.м.са доста.Също мога да ти кажа че и за дръжки също доста пари могат да отидат. Аз мога да те посъветвам да отидеш в няколко фирми и да видиш какви оферти ще ти направят.А ако имаш познат дърводелец, ще е най-добре. Ние така направихме нашата и ни струваше на половина от най-ниската цена която ни дадоха в магазин.Успех и да пуснеш снимчици....
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #114 -:
февруари 23, 2009, 13:50:57 »
Ами аз 7 лин.метра казвам за горни+ долни общо
...Не е голяма кухня.....2ме отдолу /като 60см е пералня/, 2м отгоре, 80см имам ниша /от които 60 е фурната/...аспиратор коминен и над него няма шкафове,а ще направя нещо като етажерки...
и един барплот около 1,20 - 140 дълъг....
За сега съм се насочила към майстор...и искрено се надявам да ми хареса цената
Тези дни ще говорим с него ...
Моля ви дайте ми съвет за аспиратор от тип коминен.....помещението около 18кв.м, то и кухня и дн.тракт и ...спалня
....ТРябва ми нещо хем мощно хем да не е шумно като трактор
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423
www.album.bg/kate_to
«
Отговор #115 -:
февруари 23, 2009, 14:35:46 »
Майче
, нашият аспиратор е 900 m3/h .и е много мощен.Евролукс е марката и е за вграждане модел Модел: MAXIMA PRO
Лично аз я чух за първи път, но сме много доволни. Всякаква миризма поема и в помещеншето въобще не се усеща че е готвено нещо. Препоръчвам го ще останате доволни.
Ето ако искаш да видиш повече подробности.
http://www.vetobg.com/Aspiratori/page_1/id_302
«
Последна редакция: февруари 23, 2009, 14:50:32 от katya_79
»
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #116 -:
февруари 23, 2009, 19:00:23 »
Ако не е късно да кажа за аспиратора-Майче не е много шумен и дърпа доста добре.На Eurolux като марка и сме доволни-има две степени и осветление.Може да се слагат различни филтри.Почти във всеки мебелен магазин ги има тези аспиратори-по поръчка са .Ни е нашия го взехме от Аспарухово мога да ти напиша адреса.Там откъдето го взехме имат магазини и на центъра.Дано да съм ти била полезна.Двумоторен е .
Майче мога да ти дам три четири телефона на фирми за кухни.Има едни които работят много добре и на много добри цени но имат доста клиенти и се чака.Нашите кумове цялото им обзавеждане е от тях.Ни е сега ще поръчваме при тях секция и портманто.Ако имаш два месеца за чакане нямаш проблем и за около 2000 лева ще ти я направят.Работят с материали по избор на клиента.
«
Последна редакция: февруари 23, 2009, 19:02:32 от gucci
»
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #117 -:
февруари 24, 2009, 09:00:34 »
katya_79
мерси,
gucci
мерси за инфото...да ако може да ми дадеш адреса на магазина за аспиратора, и на тази фирма за кунята. Но аз бях останала с впечатление че сте взели ФАБЕР...май пак не съм прочела правилно....Аз вече незнам малко ли са или много 2 месеца.....Мн ни забавиха А15, а трябваше за коледа да го има вече....Плановете ми бяха април да сме готови и да се нанасяме...НОоооо вече почнах да губя надежда
А имаме да правим преустройства /смяна на врата - посока на отваряне и зидане на стена/, но строителя не дава да правим нищо до А15
.....
Оплаках ви са
Активен
emily
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #118 -:
февруари 24, 2009, 10:27:26 »
Майче
, кухнята която си показала много ми харесва.
И аз съм на тази вълна и колкото до цената наистина при дърводелец може би ще ти излезе по-евтино, ние също правихме проекти в няколко фирми, но там където беше доста по-евтино (1000лв разлика) хич не ни хареса и самите материали не ми допаднаха, така че всичко си е до лична преценка и разбира се средствата
Колкото до А15 ние още нямаме
, но гътахме стена и изграждахме друга, но това са вътрешни, нямаше никакъв проблем. До колкото знам по външната фасада нищо не трябва да се пипа, а и едната външна врата трябва да махаме, но май пак не може до този А15
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #119 -:
февруари 24, 2009, 10:49:34 »
Цитат на: emily в февруари 24, 2009, 10:27:26
[
Колкото до А15 ние още нямаме
, но гътахме стена и изграждахме друга, но това са вътрешни, нямаше никакъв проблем. До колкото знам по външната фасада нищо не трябва да се пипа, а и едната външна врата трябва да махаме, но май пак не може до този А15
Ами за вътрешните промени трябвало да си платим 100лв на кв.м. за смяна на проекта
, а за вратата да...трябва А15...а майстора не иска да слага теракота докато не я обърнем
Nia
колко са ви дълбоки долните шкафове?
«
Последна редакция: февруари 24, 2009, 10:54:12 от Мая
»
Активен
Страници:
1
...
6
7
[