Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 23:29:58

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Има ли булки от Добрич?  (Прочетена 144006 пъти)

grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #150 -: февруари 04, 2009, 10:09:28 »

О и аз със сигурност искам да видя тези моменти  yahoo, но за снимките на хартия не съм сигурна, дали да са през цялото време или само около церемонията в Обредния дом и след това на излизане, защото много от приятелите ни ще снимат постоянно с техни фотоапарати и другите моменти от ресторанта също ще ги имаме на снимки.
А дали ма разлика в цената, в зависимост от това за колко време ангажираш оператора и фотото?
Ако е удобно пиши на личния, колко ви струваха ващите снимки и видео  smile

Поздрави!
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: февруари 04, 2009, 10:19:55 »

Абсолютно подкрепям мнението, че е хубаво и двамата да са си от началото до края  good
Професионалните снимки/кадри според мен не могат да се сравнят с любителските.
За мен лично дори по-важни са снимките, защото като се познавам, тях ще ги гледам през 2 дни. Видеото може би не толкова - него на дали ще го изгледаме повече от 2-3 пъти. И пак по тази причина мисля да говоря с оператора да ни направи едно 20-тина минутно клипче в началото на диска с най-важните моменти, което да можем да си гледаме или да пускаме на някой за по-бързо.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: февруари 04, 2009, 10:51:52 »

Не знам дали всички оператори го правят, но нашия ни направи едно клипче, на нашата си песен, с най-важните моменти, което е толкова разтапящо, че направо... трябва да го питам дали има нещо против да го пусна в нета и ще ви го покажа  girl_wink . Не е  20 минути, а една песен време, но просто хваща най-важното.
А относно любителските снимки - всички снимаха, но не всички са ми ги дали все още, макар че ми обещаха. Сигурна съм, че причината е в липсата на време, защото хората са ми близки и със сигурност рано или късно ще ми ги дадат, но идеята ми е, че нямат нищо общо с професионалните. Дори един от гостите ми, който е работил преди години като сватбен фотограф, ми даде снимки - ами човекът е снимал, когато на него му се е снимало, все пак е на сватба, а не на работа  blum Мисълта ми е, че не може да се разчита на снимките от гостите - може да са добри, но може и да не са, може да включват всичко, а може и да не включват.  pardon Аз лично не бих рискувала.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: февруари 04, 2009, 16:58:49 »

да,ама matsinka накрая е останала  със снимките на сестра си и си е много доволна.доколкото разбрах фотографа хич не го бивало.
Активен
elitzza
Ентусиаст
**
Публикации: 83

« Отговор #154 -: февруари 04, 2009, 17:34:49 »

Ами за да сте сигурни в качеството на фотографа му поискайте да ви покаже снимки албуми и други неща които е правил, не че е гаранция, ама за ориентир. А по отношение на снимките от роднини, аз поне до сега не съм виждала много качествни такива.Или хората не гледат към обектива или са замазани, друго е с качествен фотоапарат. А видео заснемането е хубаво нещо, ама колко ли ще го гледаме особено ако е с часове.И аз съм "ЗА" средно дълъг клип (мах 1 час) в който да има най интересните моменти.Няма нужда да се снимат полвинчасовите прави хора  smile
Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: февруари 04, 2009, 17:46:30 »

Разбира се, че трябва да се гледа какъв фотограф се наема за заснемането на толкова важно събитие.
Съгласна съм напълно, че трябва да се поискат правени от него снимки/албуми, а най-добре да ви го препоръча някой, който вече е ползвал услугите му  good
Само че тук направихме голям  Offtopic и ще ни бият, така че дискусията може да се премести в темата за фотото  girl_wink
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: февруари 04, 2009, 23:13:14 »

Наистина сте прави за фотографа.Аз също бях на мнение , че трябва да вземем няколко снимки от фотографа да видим как работи,но за съжаление нчмахме тази възможност, защото те ни обясняваха,че не било коректно да ни показват такива лични моменти  и че всико щяло да се получи добре.
Само да ви предупредя,че съм чела в разни форуми , а и също съм чувала от познати , че в наши град има един фотограф,който казват че бил много добър,но изчезвал посредата на сватбата и оставял някой негов  човек да снима вместо него или пък просто за 2 часа посредата на сватбата се измъквал и после пак се връщал.Просто взимал по няколко сватби в един ден!!! beating
А относно снимките ,наистина сестра ми ги прави *поне тези които съм поместила валбума*.Тя има професионален фотоапарат и направи към  1000  снимки.Мога да ви уверя , че ако  знаех че ще са такива   , нямаше да си порърам фотографката crazy.
О6те нещо в съвета има услуга или да си платиш фотографско право 60 лева  или да платиш 40 лева за 20 снимки  *10 пози по 2 броя всяка*. В началото мислехме да платим фотографско право,но после решихме,че няма смисъл.Фотографско право 60 лева и после примерно 20 снимки по 3 лева всяка NO
И поръчахме тези 20 снимки.Един комплект от 10 те пози оставихме за нас и единият комплект раздадохме на майките и кумата по 2 или 3 снимки на всяка.
Снимките които ни направиха в съвета са просто супер.Няма ги в албума ми,тъй като са само на хартия.Но поискайте да ви покажат няколко и ще видите,че са много хубави.
Фотографското право няма нищо общо с видеото.Видеооператора може да снима без да се плаща допълнително.
Активен
grahovaprincesa
Професор

« Отговор #157 -: февруари 05, 2009, 17:26:01 »

yahoo Запазихме ресторанта!!!  danceg Резиденцията е наша  yahoo Но явно ние булките от Добрич предпочитаме юни месец да се женим и нашата дата, която си бяхме избрали - 20.06 беше вече заета, за това се наложи да променим датата на 13.06  Yes
Променихме деня и в Обредния дом и вече съм малко по спокойна  pleasantry
Да са живи и здрави родителите ми, че ако не са те, от София е малко трудно да се организират нещата!
Сега продължавам с фото, видео и DJ!
Активен
grahovaprincesa
Професор

« Отговор #158 -: февруари 05, 2009, 17:30:40 »

А момичета, ващите рокли от къде са?
Май в Добрич няма ама никакъв избор. Остава Варна или.....
Ето какво съм харесала аз и ще я шия.

* dress.gif (40.01 KB, 325x422 - видяно 3020 пъти.)
Активен
elitzza
Ентусиаст
**
Публикации: 83

« Отговор #159 -: февруари 05, 2009, 20:52:56 »

"Граховапринцеса" (съжелявам, че така го пиша ама нещо ми заби и нямам латиница), кажи нещо повече а Резиденция. В коя част на ресоранта ще ви разположат (а колко души ви е сватбата?). Нещо искат ли за резервацията?Меню кога ще уточнявате?.... Ами за роклите аз знам само 1 магазин в Добрич (намира се на другия край на уличката дето е обредния дом, под един блок)не знам за роклите, ама там има на добри цени бутониери, късметчетата дето се хвърлят и др такива дреболии. А иначе във Варна има доста. Аз още не съм гледала нищо обаче, вероятно другата седмица ще се поразходя. Ако имам време.....
Активен
grahovaprincesa
Професор

« Отговор #160 -: февруари 06, 2009, 14:30:51 »

Ели не знам все още такива подробности, защото ние сме в София, а майка ми и баща ми само капарираха ресторанта. В зависимост от времето какво е ще си изберем къде да ни настанят, защото знаеш юни месец е малко нестабилно още. Може и да вали.... не дай боже. Но по принцип мислим навън да сме.
За менюто са уговорили примерно такова, за да знаем колко ще излезе горе долу като куверт на човек.
Майка ми каза, че са се отнесли много професионално, когато са разговаряли с управителката, и че ресторанта си личи, че е с традиции в правенето на сватби. Казали са още, че предоставят бялото платно, по което се влиза в ресторанта, което го покриват с цветя и драперията за булчинската маса и специални хенкели направени във вид на рози.
А нашата сватба ще е около 50 души, не повече.
Това е за сега, което знам. Казали са че можем да си внесем алкохол и безалкохолно.

А ако има нещо промени по менюто или други такива, те могат да се уточнят и една седмица преди сватбата.

Ако имам инфо скоро пак ще пиша  smile
Активен
dar4eto
Сватбар
Публикации: 156

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: февруари 09, 2009, 16:08:54 »

Здравейте, момичета :-) !

Много се радвам, че се е отворила тема за булките от Добрич, защото ми предстои сватба към края на лятото и не знам от къде да я хващам. Проблема е, че живея в чужбина и ще ми е малко трудничко, но поне ако може някой да ми помогне със съвет за:
- ресторант покрай морето, че нали съм си израсла покрай него все натам ме тегли ;-).
- изпитана сватбена агенция
- колко време долу-горе предварително трябва да си запазим дата, имайки предвид, че мислим да е края на Август или началото на Септември.
- роклята, вероятно ще се избира от Варна имайки предвид разнообразието

Гражданския брак бих искала да е на открито (чувала съм, че предлагат такава услуга), но ще видим как ще я наместим с тези медицински, че младоженеца ще си дойде най-много седмица преди сватбата.

Благодаря предварително на всички, които ми помогнат с каквото и да е било съветче за която и да е част от сватбата!  give_rose
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: февруари 09, 2009, 17:01:42 »

А момичета, ващите рокли от къде са?
Май в Добрич няма ама никакъв избор. Остава Варна или.....
Ето какво съм харесала аз и ще я шия.
Аз мисля, че такава рокля спокойно можеш да си намериш в магазин Холидей Сона или Контеса във Варна. А дори и да не намериш, няма да има проблем да ти я ушият по картинка. Например на мен в Контеса ми ушиха роклята от 3-4 събрани картинки + един техен модел (стана голямо събиране на отделни части от отделни картинки smilesmilesmile ).
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: февруари 09, 2009, 17:02:35 »

yahoo Запазихме ресторанта!!!  danceg Резиденцията е наша  yahoo Но явно ние булките от Добрич предпочитаме юни месец да се женим и нашата дата, която си бяхме избрали - 20.06 беше вече заета, за това се наложи да променим датата на 13.06  Yes
Променихме деня и в Обредния дом и вече съм малко по спокойна  pleasantry
Да са живи и здрави родителите ми, че ако не са те, от София е малко трудно да се организират нещата!
Сега продължавам с фото, видео и DJ!
ПОздравления за избора. Определено не сте сгрешили smile
Активен
Picolina
Публикации: 2748

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: февруари 09, 2009, 18:01:19 »

Гражданския брак бих искала да е на открито (чувала съм, че предлагат такава услуга), но ще видим как ще я наместим с тези медицински, че младоженеца ще си дойде най-много седмица преди сватбата.

седмица е напълно достатъчна за мед.св. само говорете с личния си лекар да е наясно и няма да имате проблем,моя мъж навремето си изкара мед. за 2 дена върна се на 06.03. вечерта а подписа ни беше на 09.03.следобяд и бяхме готови още на 08.03

Успех,аз също бях подготвила нашата сватба от чужбина,е помагаха ми и от Добрич разбира се,моята рокля я шиха от Контеса,всичко бях уредила по интернет,роклята си я видях 1 сед. преди сватбата и всичко беше  good
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: