Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 12:19:30

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Има ли булки от Казанлък  (Прочетена 169262 пъти)

grazia
Ентусиаст
**
Публикации: 120

« Отговор #60 -: април 15, 2009, 16:34:26 »

danceg Bravo smile smile smile Говорих с Милена и си уговорихме среща за вторник! Много се радвам -наистина е доста мила ! Wink girl_wink Girl_hide

ПОЗДРАВЛЕНИЯЯЯЯЯЯЯ!!!! Bravo Bravo Bravo
Ще обменяме опит после! danceg
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: април 21, 2009, 09:17:31 »

Хелоуу, Казанлъшки булки!
Ето ме и мен с "прясно инфо" от търсенето ми на торта, фризьор и кетъринг за сватбата.
Тортата: Отидохме първо в цеха на "Жулиет" - тази сладкарница, за която предния път писах, че тортите им изглеждат добре и правени от тях. Опитахме да говорим със самата Жулиета - собственичката. Вярно, че беше събота и те печаха козунаци в несявст, но разговорът с нея се оказа много труден. Опитах се да й обясня за малките тортички, които искам - какво представляват и как искам да изглеждат. Тя започна да ме гледа умно, да ми обяснява как това било невъзможно, щяло да струва много (ама и тя не знае колко), трябвало някой "цял ден с това да се занимава"  crazy , розичките идвали от Монтана и пътували незнам си колко дни. Междувременно говори поне 3 пъти по телефона, без дори да се извини  girl_impossible Показах й цвета, който искам (бледо лилаво - имаше в цеха една такава кутия и й я показах) - тя ми обясни, че това не било лилаво  girl_impossible Изобщо, оказа се мисия невъзможна, и ако не бях дърпала милото - той щеше да изхвърчи от там още първия път като замина тя да си говори по телефона  beating
След това отидохме в цеха на сладкарница Ивет. Там собственичката беше доста по-разбрана и разговорлива. Пак не е много сигурно дали ще ми направи точно такива малки тортички, но поне предложи адекватен вариант-заместител. (Обясни ми и за слетите торти, но това ще го напиша в темата). Та - най-вероятно от там ще поръчаме тортата  pardon

Фризьор - ходих на две места - в Халите, салон Силвия и при Стенли, който Селвет ми препоръча. При Силвия само ми казаха, да няма проблем да ни поемат няколко (понеже салона е сравнително голям, а освен мен за фризура ще са още поне 5-6 човека, които не са от Казанлък и разчитат на мен). Видях, че работят и с продуктите на Loeral Proffesional. Маникюристката я нямаше, казаха, че и гримиране предлагат. После отидох и в салона на Стенли - той беше там, също няма да имат проблем да ни вземат повече (не помня колко стола имаха), той ми показа и правени от него булки - хубави бяха. Предлагат също грим и маникюр. Там прическата е 50лв (в другия салон - до колкото видях пишеше 70лв за булчинска), може и с живи цветя, разбира се с капсулки yahoo

И накрая кетърнига - понеже знам само едно място - хотел Палас, който е на същия собственик като Зорница, отидохме в кафето, имаше един сервитьор, който ни показа само снимки  huhhuh.gif , менюто само управителя можело да ни покаже в работен ден, не можело да му се обадим, щото бил в почивка и най-много да ни бил "напсувал" (цитирам дусловно думите му!!!!)  crazy Много се ядосах, честно ви казвам. Както и да е, поне ми даде визитка да му се обадим днес. Честно казано, ако агентката може да се заеме с това, хич няма да се занимавам, че сигурно ще искам да се гръмна накрая  diablo

Та така мили момичета, успех ви пожелавам, защото на някой хора явно конкуренцията им е малко, или имат достатъчно работа и без нас  huhhuh.gif
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: април 22, 2009, 11:39:15 »

Бубка, така се смях на преживелиците ти, мила!  funnytooth focus Не, че е много за смях, де, ама отстрани е абсурдно! girl_impossible

Аз съм от Стара Загора, Палас са ни правили кетъринг /фирмен/ няколко пъти, винаги сме били доволни. Имам някъде и телефона на ...Дренски ли се казваше, Делийски ли, как беше- управител на кетъринга им /малко наизуст говоря за позицията му- просто с него сме уточнявали менюта и т.н./.

Имам и техни менюта за кетъринг, разбира се, за 100 човека, от миналото лято са. Бих могла да ти ги предложа /само ако се забавя малко, моля пиши ми на мейл, че да не забравя/.

Освен това миналата седмица ни правиха кетъринг от тукашния хотел Ефир- също сме много, много доволни.

Ако мога да ти бъда полезна- пиши!

Успех!  girl_wink
Активен
bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: април 22, 2009, 11:57:24 »

Феникс, какво да ти кажа - то положението си е траги-комично  - ей така бях накрая insane Плачещо момиче focus
Току що си проверих пощата и са ми изпратили менюто с цени. Дадоха ми мейла на някой си Станислав Колев, обаче сега забелязвам, че на файла с менюто отдолу е написан Делян Дренски, така че вече имам и неговия телефон. Радвам се да чуя поне, че са им хубави нещата. Той май си е от Стара Загора собственика - сега се сещам, че милото ми обясняваше.
Ако нещо не се ориентирам в менюто, може и да ти пиша да ми пратиш това, което ти имаш.
Мерси много give_rose
Активен
grazia
Ентусиаст
**

« Отговор #64 -: април 23, 2009, 08:24:55 »

Ето и от мен малко съвети (смятам,че те най лесно се дават щото не искат пари за тях).В сватбените агенции визирам по скоро по малките смея да твърдя че всичко е опорочено и ще ви кажа защо.При тях е по скоро всичко комисионни.Гледат да ощипят комисионните,че им дават работа на оператора,DJ.фотографа да не изброявам останалите в направата на една сватба и изобщо не ги интересува,че има в тоя град и по добър оператор,музикант...т.н.Затова мили млади младоженци отивайте напрово при професионалистите сами,не чакайте някой си от агенцията да го направи.Трябва ви фотограф(говоря за казанлък) отивайте във фотото до банка ДСК PRO FOTO FUJI .Там за разлика от всички знайни и незнайни фотографи ще ви посрешне младо момиче завършила нов български университет в София специалност фотография.Фотото е оборудвано с най новата техника и най вече ,че знаят как да работят.Препоръчвам разходете се дотам,няма да съжалявате.Така може да направите и за останалите който ще участват в направата на вашия ден в един незабравим от удоволствия ден!Да остане на агенцията само да окраси ресторанта това е за тях.Спестявате един куфар пари по този начин а и можете да се спазарите и за цените.За да не ставам скучен ще спра дотук но понеже съм в тоя бранш от 16г. си позволих коментар.

DJ-я и водещатам които ще се погрижат за моята сватба, поясниха че работят сами, не към сватбен салон...Какви комисионни тогава???... crazy И цената която ни оферираха е на час ,ако преценим че искаме 5 часа- ок, ако искаме - 10 също ок... Wink Нещо май се изгубих във всичките тези обяснения...
Ама съм щастлива и предоволна... yahoo
Хайде булки, пишете нещо за начина по който подбирате гостите...голям проблем ми е blush
Активен
bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: април 23, 2009, 08:37:05 »

grazia, вие, както и ние ще си платим сумите/тарифите, за които сме се договорили с операотра, фотографа, DJ и всички останали хора, свързани със събитието - така, че мисля, че това не трябва да те тревожи.
Относно подбора на гостите - има някъде в тази секция тема "Как отсявате кого да поканите на сватбата" - дано не съм сгрешила името - мисля, че тя ще ти бъде от полза  good

« Последна редакция: април 23, 2009, 10:20:30 от gucci » Активен
grazia
Ентусиаст
**

« Отговор #66 -: април 24, 2009, 07:41:36 »

grazia, вие, както и ние ще си платим сумите/тарифите, за които сме се договорили с операотра, фотографа, DJ и всички останали хора, свързани със събитието - така, че мисля, че това не трябва да те тревожи.
Относно подбора на гостите - има някъде в тази секция тема "Как отсявате кого да поканите на сватбата" - дано не съм сгрешила името - мисля, че тя ще ти бъде от полза  good

:)Много благодаря, bubka!
Но...все пак е доста трудно, всъщност има предостатъчно роднини, не че съм задължена да ги каня всичките на куп, обаче само техния списък въслиза на над 50-60 човека...Ми не става... :\Искам да поканя толкова много хора - колеги, приятели...най-добрата ми приятелка от втори клас с която си обещахме да си бъдем на сватбите ( не че и имам координатите де pardon)...Хората са различни и така или иначе все ще има недоволни...
Ама какво да направя...
Няма да ми се вгорчава заради тях...... *YAHOO*БУЛКА СЪЪЪЪЪМ yahoo
Активен
bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: април 24, 2009, 07:59:53 »

Ами освен да кажа ние какъв подбор сме направили - иначе пак вие трябва да си прецените как да "редуцирате" гостите.
Значи ние сме поканили - моите роднини - брат на татко със семейството си и сестра на майка пак така + още едни роднини, които са ни много близки. На милото родителите нямат братя и сестри, затова там сме поканили някой техни много добри приятелски семейства, с чийто децата милото е израсъл. Всичко останало са наши приятели - от гимназиите и от университета (там поне са общи) и това е. Всичко възлиза на около 80-90 човека поканени. Надявам се повечето да могат да дойдат, защото както съм казвала може би 70% не са от Казанлък  pardon
Активен
grazia
Ентусиаст
**

« Отговор #68 -: април 24, 2009, 08:43:41 »

Ами освен да кажа ние какъв подбор сме направили - иначе пак вие трябва да си прецените как да "редуцирате" гостите.
Значи ние сме поканили - моите роднини - брат на татко със семейството си и сестра на майка пак така + още едни роднини, които са ни много близки. На милото родителите нямат братя и сестри, затова там сме поканили някой техни много добри приятелски семейства, с чийто децата милото е израсъл. Всичко останало са наши приятели - от гимназиите и от университета (там поне са общи) и това е. Всичко възлиза на около 80-90 човека поканени. Надявам се повечето да могат да дойдат, защото както съм казвала може би 70% не са от Казанлък  pardon
girl_wink bubka, радвай се че поне колегите ви от Университета са общи, защото нашите не само са различни ами са и от двата края на България - Варна и София...какво да ти кажа...
Разбрах че предлагат нещо като пускане на гълъби пред църквата - може ли някой да ми обясни, какво точно символизира това? nea
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 630

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: април 27, 2009, 10:10:38 »

blum Здарвейте, аз до колкото знам гълабите символизират любовата и знам , че като бройка трябва да са 2.
А за тортите аз съм си от Казанлък и мога да ви препоръчам само "Ивет"! Тортите на "Жулитеа" са вкусни, но нямат хубава украса.
 Grazia , срещнах се с Милена наистина е доста мила и беше доста подробна. Изобще не разбрах кога минаха 2 часа, толкова е омайна! Изобщо не е като други които те претупват! Много е готина!
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 630

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: април 27, 2009, 10:16:58 »

smile А за гостите ние сме поканили 40 роднини в това число и родители и останалите 60са ни приятели! Ние несмятаме , че трябва да каним роднини , които като дойдат на сватбата да се питаме :"Тия хора кой са?"  Yes Така че сме си подбрали най - близките и те повечето са млади!  danceg
А да ви питам вие имате ли проблем с това дали родителите да са на 1 маса или при гостите. Аз много искам да са си при гостите, защото мисля , че мама ще се чувства много по - добре, но Милото все ми вика , че има време! Girl_hide girl_impossible
Активен
bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: април 27, 2009, 10:31:25 »

anellly, ние и двамата сме избрали да са на отделна маса 4-ка родителите. Роднините - на всеки ще са на отделни маси и така  girl_wink
Активен
grazia
Ентусиаст
**

« Отговор #72 -: април 28, 2009, 13:47:58 »

blum И ние ще сме си само 4-мката. Ми така де! blum
А относно гълъбите, отказвам се, ми ако с тях ми излети и любовта pardon, не ми харесва тази символика!
Вчера се обаждах отново на водещата, ако случайно имаме и танцьори на нея пречи ли и, тя каза че няма никакъв проблем и се съчетават и техните танци и нейните ритуали, така че...Направо се чудя...Дали наши си хора да танцуват кумската ръченица, или танцьори професионалисти huhhuh.gif. В първия случай ще е по-весело pleasantry, а във втория - с носии и така нататък, ще е по-красиво, но пък и едни суми и цифри, уфффф girl_impossible. Аз знам че не може съвсем без пари да ни излезе, ама....Водещата каза че ние трябва да решим, посъветва ни да ги обмислим, тя каза че неимоверно с танцьори става много красиво, но и със свои хора става голям смях...така че... pardon
БУЛКА СЪМ, урааааааа danceg danceg weddingday Party time
Активен
bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: април 28, 2009, 14:01:58 »

grazia, аз съм категорично за това брата на милото и моята сестра да играят на кумовете. И двамата може би не са най-добрите танцьори на света, но шоуто, което се получава наистина си струва. Пък и е хубаво и за тях да си има такава специална задачка според мен  girl_wink
Има и още нещо - ако вземете професионални танцьори, а кумовете не играят много добре, пък и добре да е - ако не са и те професионални - мисля, че ще им е малко неловко  pardon
Активен
grazia
Ентусиаст
**

« Отговор #74 -: април 28, 2009, 15:19:23 »

grazia, аз съм категорично за това брата на милото и моята сестра да играят на кумовете. И двамата може би не са най-добрите танцьори на света, но шоуто, което се получава наистина си струва. Пък и е хубаво и за тях да си има такава специална задачка според мен  girl_wink
Има и още нещо - ако вземете професионални танцьори, а кумовете не играят много добре, пък и добре да е - ако не са и те професионални - мисля, че ще им е малко неловко  pardon

girl_wink Сърдечно благодаря...Вече взех решение, смятам че е голямо шоу да играят някои от самите гости, колкото и да са спънати в такта  funnytooth
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: