Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 17, 2025, 01:43:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Следродилната депресия
Страници: [
1
]
2
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Следродилната депресия (Прочетена 13683 пъти)
d_petrovska
Баш Майстор
Следродилната депресия
«
-:
октомври 05, 2008, 09:59:58 »
Наскоро четох някакви статии за следродилната депресия и ми стана интересно. Някоя от мамите минала ли е през подобно нещо? Какво е чувството? Колко дълго трае?
Или според вас всичко е на психологическа основа и зависи от нагласата?
Активен
Miri
Баш Майстор
Отг: Следродилната депресия
«
Отговор #1 -:
октомври 05, 2008, 16:34:04 »
До колкото знам , след раждането при някои жени нивото на един от хормоните , не помня кой точно, пада и предизвика смущения в настроенията.
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #2 -:
октомври 06, 2008, 08:40:10 »
Като се сетя как беше при мен след раждането и ми става смешно.
Незнам дали може да се нарече депресия
, но като се прибрах вкъщи всичко можеше да ме разплаче.
Цяла седмица все за нещо си плачех аз.
Особено като погледнех малкото човече и... Едно мило ми ставаше.
:sarcastic:Продължи само седмица слава Богу, но хем ми беше смешно, хем надувах гайдата и за най-дребното нещо.
Иначе аз си казвах "Каква ти следродилна депресия? При мен такива глупости няма да има!" и т.н. Да ама не - и мен не ме подмина.
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
Щастлива съпруга и майка
«
Отговор #3 -:
октомври 06, 2008, 19:56:56 »
Определено има депресия
аз си мислех, че като знам за това ще го избегна ама не стана така
още в болницата само като ми идваха на свиждане и се почваше ред сълзи ред...
а особено вечер като си лягахме и ставаше тъмно и тихо и си сам с мислите си е още по - тежко
Като се прибрах отново без причина почвах да плача дори като съм сама, отделно ставаш и доста раздразнителен
Милото много ми помогна, че ми влезна в положението и ме успокояваше
Не знам да има рецепта как да го избегнем
Активен
digita
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #4 -:
октомври 06, 2008, 21:49:04 »
При мен депресия незнам дали е имало, мисля че е малко силно казано. По скоро изпитвах носталгия към всичко това което няма да е същото вече. Как татито ми галеше корема и му говореше, как лежахме двамата на земята и гледахме как корема ми се мърда. Когато се прибрах в къщи ми стана мъчно като сложих старата си блуза, а тя се оказа невероятно празна
Е да, наистина съм се чувствала някак си странно и ми е било трудно, но сега като се замисля нещо не си спомням.
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #5 -:
октомври 08, 2008, 19:15:13 »
Може и да има нещо като депресия но на мен не ми остана време да я усетя.На втората седмица след ражданетто доиде свекърва ми да "помага" И като се почна едно чистене и готвене всеки ден та до сега, щото наща баба спи от 22.00-10.00 сутрин после от 13.00-17.00 и една и съща манджа не яде .Та трябва да и се готви да и се дига да и се слага да се разхожда дете и още 100 неща та така не ми остана време да усетя какво е това "след родилна депресия.Отглеждам си една баба и едно бебе и си свиркам а сигурно ще почивам когато му доиде времето:))
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #6 -:
октомври 08, 2008, 21:36:42 »
Цитат на: digita в октомври 06, 2008, 21:49:04
При мен депресия незнам дали е имало, мисля че е малко силно казано. По скоро изпитвах носталгия към всичко това което няма да е същото вече. Как татито ми галеше корема и му говореше, как лежахме двамата на земята и гледахме как корема ми се мърда. Когато се прибрах в къщи ми стана мъчно като сложих старата си блуза, а тя се оказа невероятно празна
Е да, наистина съм се чувствала някак си странно и ми е било трудно, но сега като се замисля нещо не си спомням.
Диджита, много точно казано!
И аз изпитвах носталгия по този начин
Иначе и аз уж нямах никакво време за депресия, но да ви кажа хич не ме подмина!
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #7 -:
ноември 25, 2008, 16:20:42 »
Аз не мисля, че съм имала следродилна депресия. В болницата ми беше малкоо гадно, защото по време на целия ми престой бях сама в стаята (така и не настаниха друга родилка при мен), въпреки че точно за да не съм сама не исках да съм във ВИП стая.
Другото гадно беше, че свиждания нямаше и се гледахме само през прозорците с тати и който е дошъл да ни види, но аз го знаех това и един път се разплаках, когато мъжа ми си тръгна, но защото ми беше мъчно. Една позната каза, че постоянно плачела и тя незнаела защо, но не можела да спре и после всичко минало. Аз постоянно се настройвах така, че да не мисля за негативни неща и да се грижа сама за Жорко, за да ми отнема цялото внимание!
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #8 -:
юли 12, 2011, 23:45:14 »
малко да побутна темичката. Изглежда аз май 5 месеца по-късно изпадам в следродилна депресия и то доста силна. Не съм ходила на лекар , защото ще ми дадът някакво лекраство , което означава,че ще трябва да спра да кърмя, което не е опция за мен. Някоя от вас минавала ли е през подобно нещо и как се е справила?
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #9 -:
юли 13, 2011, 11:30:01 »
Мири пробвай с хомеопатия и най-вече есенциите на Бах. За моя радост не съм се сблъсквала със следродилна депресия, но имах такива моменти преди да родя и хомеопатията ми помогна до голяма степен. Опитай и среща с психиатър (психоаналитик или както там се казва).
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #10 -:
юли 15, 2011, 09:43:19 »
Miri
, аз минах през нещо такова около четвъртото месече на детето. Не знам дали беше депресия, малко не си падам по самодиагнозите и силните определения... за всяко нещо да има етикет. Бях избухлива, ревлива, нервна... всички ми бяха криви, съвсем дребни неща ме изваждаха от равновесие. Ако това е следродилна депресия, значи съм имала такава. Първите два - три месеца след раждането не съм имала такива състояния... бях много мобилизирана и дори не лягах следобед... имах някакъв адреналин и ме държеше. Но като почна да расте бебето и почна да спи по-малко, а е твърде малко да го заиграя с каквото и да е, лесно се разплакваше и плачеше МНОГО силно, направо се дереше, огладняваше много бързо и режимите ми все пропадаха... все гледах часовник... не защото съм привърженик на стриктен режим на тримесечно бебе, а защото се тревожех как може час и половина след хранене да е гладен пак... стига ли му кърмата... гладен ли е изобщо. Беше зима тогава и не можехме много - много да излизаме, а и докато го увия и оправя... минава един час, разходката никакво удоволствие не ми доставяше. Сънят не ми стигаше, а Бо тогава заспиваше доста по-късно от сега и бях МНОГО изморена и ми липсваха вечерите с мъжа ми, когато си говорим за изминалия ден. Как се справих? Отчасти времето минава все някак и нещата влизат в някакви релси. Също така майка ми идваше за по няколко дни и започна да идва жена за по няколко часа два - три пъти седмично, за да мога аз да ида до банката, до химическото, каквито задачи имам, и това много ми помагаше и ме разсейваше. При мен лично депресията дойде с умората след първоначалния взрив от енергия, който имах. По лекари не съм ходила и много-много не съм споделяла, защото хич не обичам акъли тип "О, то сега почва трудното, пък ще видиш като проходи" - не че не е вярно, просто не ми помага. На мен лично ми помогна най-вече малкото време за почивка, което успявах да си намеря.
Малко ми е объркан поста, но бързах да напиша.
Активен
Harmony
Любопитен
«
Отговор #11 -:
юли 20, 2011, 16:04:30 »
имаше и при мен, но гледах да се ангажирам с повече неща, за да не се окажа в омагьосан кръг
Активен
maria_panairova
Любопитен
«
Отговор #12 -:
август 06, 2011, 23:19:11 »
Аз имам един въпрос извън темата просто търсих и не видях подходящо място да попитам.Малко е глупаво но...Опасявам се като ни се роди бебенцето как да го гушна та те са толкова мънички страх ме е че ще го "счупя"или ще го изпусна не знам как да се абстрахирам от тези въпроси моля ви помогнете по някакъв начин
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #13 -:
август 08, 2011, 08:35:48 »
И аз преди да родя имах същите опасения - дали ще успея да й придържам главичката, дали няма да й направя нещо на малките крехки ръчички и краченца...
След като родих, обаче, нещата постепенно си дойдоха на мястото. А и малките човечета не са толкова крехки и чупливи, колкото изглеждат на пръв поглед!
Можеш спокойно да я вземеш в ръце!
Активен
maria_panairova
Любопитен
«
Отговор #14 -:
август 08, 2011, 10:17:36 »
То е така ама шубето си е голям страх.С брат ми нямах никакви проблеми нито с големия нито с малкия и двамата ги гушках на поразия ама това си е моето
Активен
Страници: [
1
]
2
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>