Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 00:06:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на бебеправещите 5
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на бебеправещите 5 (Прочетена 164915 пъти)
-Ади-
Професор
Отг: Клуб на бебеправещите 5
«
Отговор #120 -:
октомври 11, 2008, 19:04:09 »
Цитат на: BeRa в октомври 11, 2008, 13:49:21
Аз си мля че всичко е до метаболизма и до самоя организъм на вка жена...не знам дори и с лекарства оже да се ргулира...в смисъл...ще се регулира докато се вемат лекарства...ма то не е болест да я излекуваш и след известно врме хоп хайде цикъла редовен...по вжно е мисля аз да се хване кога е точно овулацията...
Аз лично се усещам кога съм горе долу че в овулация...а и с мои приятелки с които съм говорила също...
успех на всички бебеправещи...
Bera,аз доколкото разбирам тя казва,че няма овулация или ако има не може да се разбере кога е точно ,защото е нередовен цикъла!
И затова трябва да се регулира цикъла,за да може да се знае кога е овулацията!
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #121 -:
октомври 11, 2008, 23:48:34 »
Цитат на: ameliaa в октомври 11, 2008, 19:04:09
Bera,аз доколкото разбирам тя казва,че няма овулация или ако има не може да се разбере кога е точно ,защото е нередовен цикъла!
И затова трябва да се регулира цикъла,за да може да се знае кога е овулацията!
именно...явно не съм се изразила правилно...
имах в предвид ...понеже ставаше въпрос за евентуални причини за нередовния цикъл това дали може да се регулира......затова казах че си е до организъм и ако се регулира то ште е за известен период от време евентуално докато се вземат лекарствата...и че неусештането на овулация не значи че такава няма...просто в случая е по сложно да се установи кога е...а затова че трябва да се регулира цикъла,за да може да се знае кога е овулацията съм напълно съгласна...
сори ...не съм се изказала явно както трябва
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #122 -:
октомври 12, 2008, 09:21:44 »
Аз лично не мога да усетя кога съм овулация
Вера какви са твоите признаци чисто физиологически?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #123 -:
октомври 12, 2008, 09:58:27 »
Аз също не я усещам овулацията затова използвам тестове за овулация.Причините моя цикъл да е нередовен е хормонален дисбаланс и причината че понякога яйцеклетката не се пука и става на киста.Това е така наречения ЛУФ синдром.А хормоналния дисбаланс е в следствие на доста стрес натрупан пред около 3 години когато почнаха и проблемите.Но сега мога да кажа че от 9 месеца положението е добре не правя кисти и имам макар и по дълъг на 32-33 дни редовен и нормален цикъл.При мен помогнаха доста и билките.
Активен
silvanka
Ентусиаст
Ние-това е повече от аз и ти!
«
Отговор #124 -:
октомври 12, 2008, 10:37:46 »
Аз имам една приятелка, която един ден имала главоболие, запек
(извинявам се) и болки в яйчниците и лекарката й я попитала дали и се е случвало и преди и й казала че просто е в овулация. Една колежка пък припаднала и доктора казал че просто защото е дребничка и слаба и й е дошла в повече овулацията.
Кажете ми сега мили дами при такива цветущи симптоми как въобще да ти дойде на ум за секс
Но това са единични случаи, аз понякога, когато трябва да са "онези дни" ме "прещраква" единия яйчник и ми се ще да вярвам че това ми е овулацията. И моя цикъл е по- дълъг, около 30-35 дни и може би овулацията ми е по-късно, да речем към 20-тия ден.
Днес е неделя, така че пожелевам на всички бебеправещи цял ден да се отдадат на любимото занимание
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #125 -:
октомври 12, 2008, 11:52:30 »
Gucci аз също пих оста билки за нормализиране.Верно помогнаха ми но при мен беше временна работа все пак неможе цял живот да пия билки нали.Некадарни лекари също се намериха в изобилие да ми кажат че сие наследствено така ще сам била винаги и такива глупости но винаги за всичко си има причина
Що се отнася за овулацията опитвам се всеки път да разбера по някакъв начин с признаци кога е ама цък
извинявам се ама как да разбера по течението като по цял месец ми изтича плодовата течост
на милото но тук от два месеца ми се случва някаде към средата съм засякла един ден имам доста силна болка от яйчника и това продължава само ден пия едно нош па и работата се оправя та това ме навява на мисълта че можеби е овулация *crazy*Да ви кажа честно направо ми писна с тези женски глупости и болести ама....
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #126 -:
октомври 12, 2008, 12:08:29 »
Ами Диде пробвай с тестове за овубация и ли мерене на базална температура.Втория метод не съм го пробвала но първия поне при мен дава резултат.Само че аз нали съм с дълъг цикъл и почвам от към 15 до 25 ден да меря с тестовете т.е купувам си два комплекта.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #127 -:
октомври 12, 2008, 12:09:57 »
Ох то май всички сме еднакви с тази овулация , никой не може да я засече кога е. И аз съм така един месец си бях купила тестове за ову ама нищо не засече. Почвам да си мисля че при мен тя липсва и незнам какво да правя. Кой беще този хормон дето е свързан с овулацията да си го пусна да видя какво ще излезе.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #128 -:
октомври 12, 2008, 12:16:50 »
Прогестерона се пуска след доказана овулация.
Иначе всички хормони са важни ЛХ и ФСХ са фоликообразуващите хормони.Естрадиола е важен за качественат яйцеклетка.
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #129 -:
октомври 12, 2008, 21:58:58 »
Аз винаги знам кога съм в овулация, защото си следя цирквилната слуз. При мен е точно както е описано във всички статии, които съм чела, така че поне си знам кога е
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #130 -:
октомври 12, 2008, 22:41:30 »
И аз имам дълъг цикъл от 39 дни и поради тази причина овулацията ми е на 23-я ден....Но безпогрешно я отчитам с метода на измерване на базлната температура, а и чрез церв.с. както казва Голди също разбирам кога е...Но от лекарите знам,че е нормално да няма ову всеки месец :girl_wink:А що се отнася до кистите,то май всички си ги имаме от време на време :\то нашите женски проблеми край нямат
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #131 -:
октомври 12, 2008, 22:45:25 »
Цитат на: dideto в октомври 12, 2008, 09:21:44
Аз лично не мога да усетя кога съм овулация
Вера какви са твоите признаци чисто физиологически?
ами аз...извинявам се предварително за обяснението което 6те дам...но няма как да го обясня иначе...
та когато съм в овулация...те са два или три дни...постоянно имам едно течение много лигаво...и като ходя до тоалетната по малка нужда ми отнема доста време докато се забърша а така че да е сухо
и имам чувството че колкото повече искам да забърша толкова повече се лигави
лекаря ми каза че по време на овулация е нормално...понеже матката се подготвя за оплождане и създавала не знам си каква среда...подходяшта...
това е 4е при мен цикула е на една и су6та дата...всеки месец на първо число е като часовник...и точно около 10-12 дни след първия ден ми е оовулацията
момичета сори за обяснението малко е грубичко
«
Последна редакция: октомври 12, 2008, 22:58:24 от BeRa
»
Активен
Zahira
«
Отговор #132 -:
октомври 13, 2008, 07:52:57 »
Тази течност се нарича цервикална слуз и е един от сигурните признаци на овулация.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #133 -:
октомври 13, 2008, 09:43:33 »
И аз уж се опитвам по тази цервикална слуз да следя ама явно не става от няколко месеца следя и тога сме най активни ама резултат нямааааааа.А и моя цикъл рядко е на точната дата, винаги с ден , два по рано от предния месец, и как да я засека тая пуста овулация
Активен
Вероника
«
Отговор #134 -:
октомври 13, 2008, 11:03:00 »
С овулацията и аз съм така
- не съм успявала да я засека дори по цервикалната слуз
, която слуз междувпрочем също така е благоприятна среда за оцеляването на сперматозоидите по-дълго
, по принцип навсякъде пише, че оцеляват по 12 - 24 часа, но това зависи точно от тази слуз - може и 3 часа само да оцелеят - може и два дни
Аз си купих тестове за ову и когато нещата при мен станат нормални и след като видя сега на колко дни ще ми идва - ще се опитам да я засека.
Успех на всички този месец
Чакаме похвали!!!
«
Последна редакция: октомври 13, 2008, 11:06:15 от Вероника
»
Активен
Страници:
1
...
7
8
[