Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 00:01:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на бебеправещите 5  (Прочетена 164912 пъти)

Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: октомври 09, 2008, 08:01:56 »

Оказва се, че при много от жените, имали спонтанен или задържан аборт /както при мен/ една от причините е йоден дефицит, което пък е причина за проблеми със щитовидната жлеза. В интернет има много информация за това.

Ето малко инфо: Какъв е рискът от недостатъчен прием на йод?

Гушата далеч не е единственото неблагоприятно за здравето последствие при продължителен, недостатъчен прием на йод. Затрудненият синтез на хормоните на щитовидната жлеза има неблагоприятно отражение върху развитието на мозъка. Това е особено критично в ранните етапи на бременността, когато мозъчните клетки на плода са чувствителни на липса на йод. Тогава могат да възникнат различни нарушения в развитието, от много тежки и фатални до по-леки, които обаче остават за цял живот. Деца, родени от майки в райони с тежък йоден дефицит могат да се родят кретени, или в по-добрия случай - с различна степен на забавено физическо и интелектуално развитие. Те имат забавен растеж, не могат да проходят и проговорят навреме. Такива деца са с недобре развита имунна система и боледуват по-често от инфекции, които могат да завършат фатално.
В йоддефицитни региони са наблюдават по-често случаи на аборти или мъртви раждания. Когато йодният дефицит окаже влияние в ранното детство, децата имат забавен растеж, по-трудно усвояват учебния материал, концентрират се по-трудно и като правило имат ниска успеваемост в училище. При възрастни, йодният дефицит води до намалена работоспособност, ниска ефективност, лесна уморяемост и трудно възстановяване след физически натоварвания.

Към цялата статия

Още една

Бременност и заболяване на щитовидната жлеза
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: октомври 09, 2008, 08:12:55 »

Цитат
Подкрепям  , но най-добре лекарката ти ще разчете резултатите 
Изследвай си и прогестерона. На мен ми бяха пуснали и тестостерон, но явно при теб са преценили, че не е нужно. Знам че от голямо значение е и хормона на щитовидната жлеза TSH за това можеш да направиш и една консултация с ендокринолог 
И при мен пускаха Тестостерон но до колкото знам го пускат на хора със съмнения за поликистоза.Знам още че се пускат и ТАТ и МАТ хормони но всичко зависи от първите изследвания.И според мен е хубаво да си видиш Прогестерона след доказана овулация и Естрадиола през следващата фаза.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: октомври 09, 2008, 17:15:06 »

Момичета ... да ви кажа какво ми се случи  beating
Пра6та ми моето мъжле вече билетите за да заминавам при него и така спонтанно стана всичко че ми взел билети за след две седмици и всичко трябва6е да става на бързи обороти...
Отивам аз на гинеколог...уж профилактично само да може да ми каже че всичко ми е на ред и да ми предпи6е някакви лекарства да си взема че много често бях с възпаления и течения и прочия(Много съм кекава) и както и да е лекаря ми казва че съм имала някаква си раничка... huhhuh.gif и трябвало да се действа бързо и не знам си какво и 6то...трябвало да се обгаря и прочия  Oh my ... а аз толкова често съм била на гинеколози че ми стана странно как не са видяли до сега...
От там отивам на частно...уж да ми обърнат повече внимание...и оная май като разбра че 6те заминавам за чужбина и като ме почна...че това веднага трябва да се оправи,че не може да се чака че не знам си какво не знам си 6то...и накрая ми вика че жени с този проблем не можели да забременеят  Oh my ... и аз ей така  cray cray cray cray cray cray не знам къде да хвана какво да направя бях 6а6...и и казах че не съм си виждала половинката 7 месеца...и имам билетите...и заминавам...това не ми е явно от ден два или месец...било малко по малко от капачка на малка минерална вода... crazy
И заминах аз а в това време майка ми се свързала с някакъв лекар познат на леля ми и казал че това са глупости че е искала да ми вземе парите и не знам си какво...че на нераждала жена не се прави обгаряне за6тото било после трудно при раждането да се получи разкритие...и че било глупосст че не можело да се забременее...

някоя от вас има ли си идея дали е вярно и кое от всичко е вярно...или имала ли е някъв подобен проблем...
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: октомври 09, 2008, 17:20:29 »

Мила за тази раничка изобщо не се шашкай. Първо няма да даваш да ти я горят - на не раждали жени раничките не се горят могат да се мажт и то от лекар и тя ще мине аа ако е по голяма се лекува по друг начин но не и с горене това не си го помисляй. А за забременяването и това не е вярно не е проблем то такава ранички има всяка втора жена и аз имам, ако става въпрос за раничка на шийката на матката. 
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: октомври 09, 2008, 17:22:16 »

И аз имам раничка от няколко години  sad
Както е писала Роди - не се гори на нераждали, какви са тия лекари които изкарват акъла на хората така.
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: октомври 09, 2008, 17:24:24 »

Не знам какво да ти кажа тъй като и аз имах раничка, но ми я откриха когато загубих бебчето и постъпих в болница за абразиото. Всъщност точно от нея получих много силен кръвоизлив след манипулацията, но е факт, че все пак съм забременяла. Според мен въобще не са ти обяснили правилно. По-скоро причините за появата на  раничката може да са и причина за проблемно забремняване. Някой път раничките се появяват от инфекции, хламидия, но не е задължително. Аз вчера бях на преглед точно по този повод и 4 месец след като ми казаха, че имам раничка се установи, че раничка вече няма. Колкото до горене и такива процедури - знам, че се правят само при раждали жени. Единственото, което според мен е задължително е да си направиш онкоцитонамазка.
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: октомври 09, 2008, 17:37:28 »

аз също имах раничка преди около 2-3 години, на мен ми я изгориха, безболезнено е. А това със забременяването, както сами можете да видите, няма нищо общо с въпросната раничка  good След като я изгориха, бая дълго време не съм имала течения и всичко си е ок  good
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 512

щастлива госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: октомври 09, 2008, 17:42:10 »

доктора може да е имал впредвид..........не че буквално не можеш да забременееш,а просто докато не се отстрани проблема...............
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: октомври 09, 2008, 20:53:35 »

Аз да ти кажа според мен това не е за пренебрегване като проблем.Хубаво е да потърсиш специалисти и да го лекуваш защото тези ранички са опасни за здравето на жената могат да предизвикам болки и обилно кръвотечение и по принцип предразполагат към рак на маточната шийка.Виж милото си и като се върнеш потърси лекар-добър специалист с препоръки който да ти обърне нужното внимание и да ти даде компетентно мнение и лечение.
Аз незнам това да пречи на забраменяване но не съм и много веща в тази област.

Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: октомври 09, 2008, 21:38:03 »

Ние февруари месец си бяхме в бг и ходих при лекаря с който майка ми бе6е говорила...много добър човек и обяснява стра6но добре...бе6е ни изписал лекарства и на двамата и ми направи сумати изследвания...дори ме гледа6е на някакъв видеозон вътре6но и каза че всичко е на ред...и в интерес на истината както преди ако не всеки месец то през месец ми се налага6е да тичам по лекари сега от февруари не съм имала проблеми...ама той е и първия който ни лекува и двамата с половинката ми...и каза че за да има ефект трябва да се лекуват и двамата за6тото аз му го предавам малко или много и тъй като мъжете не страдат от такива болести( 6тастливците те  beating) ) после си ми го предава пак на мени се въртим в кръг...
ама аз тъй като си ми е болна тема за бебчето и искаме след сватбата да действаме усилено по въпроса не мога да се оттарва от съмнения...
а оная лекарка явно е искала да ми вземе парите...веднага се ококорчи ...то бива алчност бива ама да има някакви мерки в крайна сметка...  nea
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 512

щастлива госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: октомври 09, 2008, 22:31:20 »

да това за невежите  и  алчни доктори и аз съм съгласна.......и аз имах проблем който слава богу отстраних но при друг доктор.......иначе попаднах първо на една която за 2 минути ми скъси живота с не знам колко години.............така че трябва да внимаваме на какви хора попадаме и на кой се доверяваме!
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: октомври 10, 2008, 10:22:00 »

BeRa погрижи се първо при теб всичко да е наред, излекувай каквото има, отиди на стоматолог ако имаш нужда и тогава пристъпете към бебеправене. Не искам да ти се меся, знам колко е силно желанието за бебче, но мисля, че няма да ти е по-хубаво да забременееш и да изгубиш бебчето например в следствие от някаква инфекция, която не е била излекувана.
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: октомври 10, 2008, 10:48:13 »

Zahira тези инфекции са ужасни.Аз сега лекувам една вследствие на настинка.Дано след седмица кот отида на прегледа вече всичко да е наред.
Аз най накрая си взех фолиева киселина и я пия редовно.Взех си на Фолацид незнам колко са добри.
А за изследванията съм много съгласна с теб че трябва да се направят нужните но смятам че ако няма проблеми не трябва да се задълбава много и в изследвания че да не стане мания.на мен по едно време ми беше писнало от всякакви изследвания да се мъкна по болници и ме бяха наболи като наркоманка.
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
Публикации: 675

Нашето сладурче Алекс :))

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: октомври 10, 2008, 10:50:30 »

И аз имам раничка от няколко години  sad
Както е писала Роди - не се гори на нераждали, какви са тия лекари които изкарват акъла на хората така.

Така и аз знам.
Аз също имам раничка , лекарката ми казваше след като родя , че тогава трябва да я изори, досега само частично ми я тушира и каза , че всичко е ок , мога да имам деца и т.н.
gucci и аз пия фолиева киселина Фолацид
« Последна редакция: октомври 10, 2008, 11:54:11 от Luv4e » Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: октомври 10, 2008, 14:39:47 »

определено е важно всяко едно не6то колкото и малко и незначително да изглежда...аз се очертава чак за сватбата да се прибирам вече до бг но като си идем 6те си направя всякакви изследвания необходими и 6те гледам да оправя всичко...макар че нямам оплаквания де ама то и като ми казаха че имам раничка пак нямах...искам всичко да е на ред за малчугана  smile
а милото ми вика че когато вече започнем да действаме по въпроса поня 2-3 месеца преди това нямало да пие алкохол нямало да пу6и цигари (макар че и сега не пу6и много дама както и да е  Wink ) и ми вика 6е един месец поне нямало сме да правим секс  beating  crazy  crazy  за6тото така се получавала не знам си каква някаква хубава смес за хобаво бебе  funnytooth
не знам от къде го е чул ама е готов да направи какво ли не само и само да стане всичко както трябва... twohearts  е...не мога да кажа че това не ме радва...просто ми стана малко странно това за неправенето на.... не знам някой дали е чувал подобно не6то ама аз...не бях
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: