Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 06:48:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
От къде да започнем подготовката?
Страници:
1
[
2
]
3
4
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: От къде да започнем подготовката? (Прочетена 30746 пъти)
yoyo1
Любопитен
Публикации: 26
Отг: Колко време преди сватбата е необходимо да започне под
«
Отговор #15 -:
октомври 10, 2008, 03:24:36 »
И аз да кажа,
Ние също ще сключваме брак през май и мога да кажа, че месеца е много-много натоварен.
След Великден е 19 април и преди баловете около 22 май, и каво остава 4 съботи / ако искаш в събота/. Миналия масец като пратих да резервират ресторанта ми се смееха и накрая се оказа, че имат резервации вече, така че почвай да капарираш нещата които си ги определила /рест. фото, видео, и др./,
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463
«
Отговор #16 -:
октомври 12, 2008, 21:01:06 »
Здравейте сладурки,
Аз... таковата...щото... нали... и аз де...
в обозримото бъдеще ще се "бракувам" да Ви въпросна...
Когато стана ясно, че ще се омъжвате в каква последователност подходихте към организацията на цялото събитие?
Намисляхте ли си конкретна дата, на която държите на всяка цена или отидохте в ритуалната зала, склонни на компромиси? 1-во записахте часът там и след това започнахте поиските за идеалния ресторант или се опитахте да съчетаете нещата едновременно, проверявайки дали и двете неща могат да бъдат осъществени в желания от вас ден и едва след това резервирахте датата и на двете места? Налагаше ли се да променяте датата или часа на Ритуалната зала, църквата и ресторанта?
Изобщо... според вас в какъв ред е най-добре да се започне организацията на сватбата?
С голяма благодарност ще използвам вашия опит с нещата
Активен
stranger
Ентусиаст
«
Отговор #17 -:
октомври 12, 2008, 21:12:34 »
Ние запазихме първо датата! Това е основното просто, всичко тръгва от нея! Нямахме нещо конкретно, просто да е събота!
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
Отг: Колко време преди сватбата е необходимо да започн
«
Отговор #18 -:
октомври 12, 2008, 21:19:09 »
Здравей, Ble6tu4ka ,
Може би е по-добре да избереш ресторанта първо, ако много държиш на някой специален или ако ще имате много гости (защото ресторантите с повече места не са много!!!). Това най-вече важи за пролетно-летния сезон, защото тогава има много сватби, а ресторантите са ограничен брой
Ако ресторантът е свободен на дата, която те устройва, а случайно няма час за ритуалната в този ден, може да подпишете през седмицата или да си направите изнесен ритуал.
И аз в момента решавам тези неща и съм в голяма чуденка. Но си мисля първо да си изберем дата, която ни харесва и да видим дали ще може да уредим нещо за нея. Ако не стане за този ден, ще си изберем друг
Успех в подготовката
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #19 -:
октомври 12, 2008, 21:26:45 »
Здравей Ble6tu4ka, ние с милото първо решихме, коя ще е датата на сватбата ни. И понеже ние предварително знаехме кой ще е ресторанта не беше трудно. На следващия ден след като избрахме датата отидох и записах час в Ритуалната зала. Това, което ми казаха от там, че е няма проблем да променям часа на гражданския ритуал според това в колко часа ще е църквата и след това в ресторанта. В един малък град като нашия не се правят много сватби в един ден. Моят съвет към теб е първо да си изберете дата - най-важното. Направете ориентировъчен списък с гостите, за да видите дали залата на ресторанта, които ще си изберете за сватбата може да покрие критериите за идеалната сватба и ще отговори на броя на гостите. Важно е желанието. Късмет в подготовката и да ни държиш в течение.
P.S. Още един съвет. Избирайте ресторанта, така че всички гости и младоженците да са в една зала. Така няма да има хора, които ще пропуснат нещо интересно
. Важен е визуалният контакт (
) между вас и гостите ви. Вие сте специални за тях, а те трябва да са специални за вас...
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #20 -:
октомври 13, 2008, 09:01:26 »
За подготовката на сватбата на нас ни бяха достатъчни - 2 месеца.
Трябва само да знаеш какво искаш иначе и цяла година няма да ти стигне.
Активен
23
Професор
«
Отговор #21 -:
октомври 13, 2008, 09:39:16 »
Да се разпиша и аз, като една кандидат булка за 2009г. и по-точно 06.06.!
Аз съм от най-големите ентусиасти, но не ме разбирайте, че всичко е готово. Цялостната концепция общо взето ми е в главата - харесала съм ресторант, харесла съм църква, покани и т.н., но всичко още е в идеен план смятам, че наистина е много рано! Ок, например, ще направя поканите и какво, ще ги раздам 4-5 месеца по-рано или пък ще си пиръчам тортата пак толкова рано!
Знам ли, всеки си решава, но аз лично няма да предприема нищо, докато не си запазим датата и час за подписване и ресторант!
Успешна подготовка на всички!
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Just a Wife
«
Отговор #22 -:
октомври 13, 2008, 12:30:36 »
Sunny_girl, и ние сме на тая датичка
.ние сме с почти всичко готови.само не сме уточнили часа за ритуалната.остана само да се облече младоженеца и хаидеее в клуба на омъжените
Активен
23
Професор
«
Отговор #23 -:
октомври 13, 2008, 12:38:15 »
Kristi
, вие много от раничко!
Браво
и сте готови с почти всичко! Ние тепърва я захващаме!
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Just a Wife
«
Отговор #24 -:
октомври 13, 2008, 12:44:51 »
Да, малко така се получи но аз настоявах всичко да е готово предварително..искам 2 месеца преди сватбата да мисля с какъв грим и прическа да бъда..та затова..но като цяло е по с течение на обстоятелствата, а и догодина започвам магистратура..а и не сме в бг..та така...
А твоята сватба къде ще бъде??и до къде си стигнала??
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423
www.album.bg/kate_to
«
Отговор #25 -:
октомври 15, 2008, 10:25:21 »
Ние първо отидохме в ресторнта и попитахме за датата която си бахме избрали.Оказа се свободна, но попитахме и за още свободни дати около тази дето си я бяхме харесали за всеки случай, в смисъл, ако няма свободен час за подпис в деня който сме си избрали.На другият ден отидохме в дома на младоженците и попитахме за датата.И там имаше свободен час.Ние искахме да направим изнесен ритуал и си запазихме първият час /тъй-като ни казаха, че часовете за изнасянето на книгата са само два, в 18 и 18.30.ч./ След това говорихме с отчето, което обикновенно води службите в параклиса в ресторанта..След това капарирахме ресторната, отчето, ди-джеите, фотографа, оператора.....
Дано съм се изразила ясно! Приятна и спорна подготовка.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #26 -:
ноември 06, 2008, 13:05:59 »
къде се изнася обредната книга, защото ми казаха, че в София не го правят?
Активен
abaca
Регистриран
bride-to-be
«
Отговор #27 -:
ноември 06, 2008, 13:33:45 »
Явно че дойде време и аз да се разпиша тук.
Чета ви отдавна, по повод на сватби на мои приятелки и трябва да ви призная, че сте страшно полезни.
Та... моя хубостник ми предложи наскоро и аз не знам защо, но се съгласих
и сега ме очакват кошмарите, с които вие сте свикнали. Честно казано не съм много изненадана от това, което ни предстои. Естествено, че се вълнувам, но съм далеч от оглупяването.
Набързо ще ви представя моя казус:
1. Сватбата ни няма да е в града, в който живеем и работим.
2. (тук очаквам съжаление и подкрепа най-много от вас
) Разбрахме се всеки да поеме разходите по гостите си (ще има и хотели), а общите разходи - 50:50. Дотук добре, обаче моите родители няма да ми отпуснат и стотинка, а неговите родители пък ще платят всичко от тяхната страна. С всички произтичащи от това последствия.
3. Досега винаги съм се справяла сама и ми е малко некомфортно като трябва да организирам нещата от разстояние. Добре, че помолих за малка отстрочка (докато събера малко парички) и сватбата ще е другата година по това време (поне...). Към това трябва да добавя, че моя хич не го бива в организирането на каквито и да било неща (дори не може да напазарува сам
).
През времето до сватбата ме очакват много работа, много проекти и направо не знам как ще смогна с всичко.
Кажете ми честно, ще имам ли достатъчно време за подготовка?
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #28 -:
ноември 06, 2008, 13:35:39 »
Една година, за сватба, която се организира и протича в България е предостатъчно време.
Активен
abaca
Регистриран
bride-to-be
«
Отговор #29 -:
ноември 06, 2008, 13:48:08 »
Да, така е.
Притесненията ми са свързани единствено с факта, че за това време аз ще съм в града, в който ще е сватбата ми, само около 5-6 дена.
Иначе мен ако питате - 2-3 разговора, 2 дена по магазините и около седмица за нещата, които изискват поръчка, биха стигнали
Преди време наши приятели се ожениха след едва 1 месец подготовка.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg