Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 21:01:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на бебеправещите 4
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на бебеправещите 4 (Прочетена 153789 пъти)
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Отг: Клуб на бебеправещите 4
«
Отговор #240 -:
септември 09, 2008, 13:43:03 »
Ако си до Втора А или Втора В не е страшно.Ако няма друг показател който да е в завишен.Това ми е обяснила моята тенеколожка
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #241 -:
септември 09, 2008, 13:43:11 »
Цитат на: Rodi в септември 09, 2008, 13:15:40
Момичета какво ще ми кажете за резулата от цитонамазката -пише ПАП 2 група. Даи трябва да се притеснявам за нещо
Доколкото четох из нета ( в Гугъл напиши : цитонамазка ПАП 2 група) няма нищо тревожно.
Но ето тук можеш сама да си прочетеш за какво става въпрос
http://bg.wikipedia.org/wiki/PAP-Test
http://solley.no-meat.org/minb-smokinya/index.php?id=20070331145318
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #242 -:
септември 09, 2008, 13:50:23 »
Лошото мимичета е че аз резултатите си ги взех сама от лабораторията понеже някъде бяха изчезнали, никой не ги е получавал, нито личния , нито гинеколога. А в резултрата които ми дадоха пишеше само това без никакви показатели или критерии- кое колко е и така. За това съм малко притеснена и незнам.
Имам въпросче към момичетата от Варна кажете ми някои добър гинеколог към когото да се наоча , аз сега ходих про Румен Шопов в градска болница.
Активен
Kiksi
«
Отговор #243 -:
септември 09, 2008, 14:16:34 »
Rodi
, и аз моите си ги взех така директно от лабораторията - абсолютно същия резултат беше и моят и после като ги занесох на гинеколожката - тя каза, че нямало страшно и всичко било ок!
Без да ми разясни повече, но аз лично се успокоих.
Активен
Zahira
«
Отговор #244 -:
септември 09, 2008, 14:24:42 »
Rodi мисля, че това ще ти помогне:
ПАП тест (цитонамазка)
ПАП тестът е медицинско изследване за ранно откриване и диагностициране на рак на шийката на матката при жените. Тестът е разработен през 1928 г. от американския патолог от гръцки произход Джордж Папаниколау.
Сравнително проста и безболезнена, тази процедура обикновено се извършва в лекарски кабинет или клиника. С памучни шпатули или малки четчици (четчиците са предпочитани през последните години) се вземат проби от лигавицата на маточната шийка, после биват оцветени и изследвани под микроскоп. Резултатите от така направеното цитологично изследване (цитонамазка, натривка) се класифицират в пет групи по Папаниколау (PAP I-V, т. нар. Мюнхенска номенклатура от 1975 г.[1]) по следния начин:
PAP I - няма възпалени или възстановени изменения. Препоръка: Рутинно подлагане на предглед след една година.
PAP II - наблюдава се цервицит (възпаление на шийката на матката) и / или метаплазия (доброкачествено преобразуване на клетки). Препоръка: ако измененията са ясно изразени, може да се направи терапия на възпалението или хормонална терапия и обстоен преглед на шийката на матката
неофициално, но често използвано класифициране: PAP II 4]).
PAP III D (в България понякога се отбелязва като III Б) - лека до среднотежка дисплазия (ЦИН I или II). Няма наличие на ракови клетки. Измененията могат да се развият до раков процес Карцинома ин ситу (CIS, Carcinoma in situ). Препоръка: нова цитонамазка и колпоскопия в рамките на три месеца.
PAP IV A - тежка дисплазия или Carcinoma in situ (CIS). Препоръка: краткосрочно нова цитонамазка и колпоскопия, както и биопсия.
PAP V - съмнения за инвазивен карцином. Препоръка: биопсия за хистологично изследване.
Препоръчва се жените и момичетата, които водят полов живот, веднъж годишно да се подлагат на ПАП тест.
Бележки:
[1] Последната актуализация на номенклатурата е от 10 май 1997 г.
[2] К = Kontrolle (нем., контрола)
[3] W = Wiederholen (нем., повторение)
[4] Според резултатите от хистологичното изследване се определя стадия на CIN (ЦИН, цервикална интраепителна неоплазия).
Сравнителна таблица за различните класификации на резултатите от цитонамазка
comparePAPresults-1.jpg
(69.13 KB, 480x225 - видяно 289 пъти.)
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #245 -:
септември 09, 2008, 14:31:53 »
Мерси за информацията, но като щета то няма нщо обезпокоително , но мойе и да се направи нещо по вапроса да се подобри резултата
Цитат /PAP II - наблюдава се цервицит (възпаление на шийката на матката) и / или метаплазия (доброкачествено преобразуване на клетки). Препоръка: ако измененията са ясно изразени, може да се направи терапия на възпалението или хормонална терапия и обстоен преглед на шийката на матката
неофициално, но често използвано класифициране: PAP II 4]).
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #246 -:
септември 09, 2008, 14:36:43 »
Цитат на: Rodi в септември 09, 2008, 13:50:23
Имам въпросче към момичетата от Варна кажете ми някои добър гинеколог към когото да се наоча , аз сега ходих про Румен Шопов в градска болница.
Аз знам, че Шопов е един от най-добрите. Аз също съм ходила при него. Препоръчвала ми го е моя приятелка, баща й е лекар и познава колегите си
Активен
Kiksi
«
Отговор #247 -:
септември 09, 2008, 14:40:04 »
Ами при този резултат PAP II излиза, че не е чак толкова безобидно и има какво да се направи като допълнителни изследвания за всеки случай, ама на мен никой не ми ги предложи...
Е, какво аз сама ли трябва да ходя да си ги правя на своя глава и после пак да се преквалифицирам в половин лекар, за да си ги разчета...
Писна ми вече от тази ширеща се немарливост в това българско здравеопазване!
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #248 -:
септември 09, 2008, 14:50:45 »
Цитат на: Kiksi в септември 09, 2008, 14:40:04
Ами при този резултат PAP II излиза, че не е чак толкова безобидно и има какво да се направи като допълнителни изследвания за всеки случай, ама на мен никой не ми ги предложи...
Е, какво аз сама ли трябва да ходя да си ги правя на своя глава и после пак да се преквалифицирам в половин лекар, за да си ги разчета...
Писна ми вече от тази ширеща се немарливост в това българско здравеопазване!
Ами явно така иглежда че ние сами трябва да се решим. Аз съм решила вече да почна да си правя някои изследвания , защото много съм се притеснила че толковоа време не става бебо
Активен
Zahira
«
Отговор #249 -:
септември 09, 2008, 15:34:42 »
Аз пък съм чела, че резултат PAP I имат едва ли не само девствените момичета и масово всички жени са с PAP II. Утре и аз съм на цитонамазка и ще видя какво ще излезе при мен.
Активен
Kiksi
«
Отговор #250 -:
септември 09, 2008, 15:41:42 »
Цитат на: Zahira в септември 09, 2008, 15:34:42
Аз пък съм чела, че резултат PAP I имат едва ли не само девствените момичета и масово всички жени са с PAP II. Утре и аз съм на цитонамазка и ще видя какво ще излезе при мен.
, е, аз определено не съм от тях
, така че явно няма страшно...Това обаче обяснява защо масово не пускат допълнителни изследвания при този резултат - явно го считат наистина за нещо необезспокояващо, което е добре.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #251 -:
септември 09, 2008, 15:53:03 »
Моята винаги е била ПАП 2. Няма проблем.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #252 -:
септември 09, 2008, 16:19:46 »
Тогава да съм спокойна момичета
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #253 -:
септември 09, 2008, 19:49:12 »
И аз съм 2 група,последно си правих цитонамазка месец преди да забременея,на мен гинекологът си ми взима и гледа резултатите,после коментираме,няма нищо обезпокоително
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #254 -:
септември 09, 2008, 20:50:08 »
Мацки аз миналия август ходих на Диагностика на шийката на матката.Различно е от цитонамазката доколкото ми е извество.Тогава ми кацаха че следващо изследване трябва да е след година която мина естествено.Сега се чудя дали да ходя на цитонамазка или отново на такава диагностика.От това което ми обясниха било по щадящо и по добро но аз не съм убедена.Някой ако има представа да сподели.
Rodi успокой се мила.и при нас доста време нестава.Като се поразчетох разбрах че донякъде проблема е в стреса а на мен ми се случиха доста лоши неща тази година е и някой добри но стресиращи.Стискам палци скоро да се похвалиш.А за Шопов и аз съм чувала страхотни неща.Аз също имам проблем с намирането на добър гинеколог не само като специалист а и като човек.
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...