Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 22:50:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на бебеправещите 4
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на бебеправещите 4 (Прочетена 153868 пъти)
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Отг: Клуб на бебеправещите 4
«
Отговор #120 -:
август 26, 2008, 09:27:25 »
За фолиевата киселина - не знам, за да я изписват сигурно, има някакъв смисъл, спомням си едно семейство по Бтв преди няколко години как плачеше и настояваше за широка информационна кампания по въпроса за нуждата от пиенето на фолиева киселина по време на бременност, защото именно това е било причина и двете им дечица да се родят с някакви проблеми, да не дава Господ, но никой не им е казал колко е важно!!! Толкова тъжно беше, че чак водещата се разплака и аз също пред телевизора и оттогава наистина се разшумя по въпроса и взеха масово да я изписват, смятам, че ако не помага, то поне не вреди.
Аз например имам анемия, но не желязодефицитна, а именно поради недостиг на фолиева киселина и откакто я пия, определено ми се подобри състоянието - изчезна постоянната умора и отпадналост, спря да ме боли далакът.
И когато ми я изписаха беше много преди дори да се замисля за бебеправене, но по лекарско предписание пия по 2 на ден, а ако забременея, ми е интересно по 3 ли ще трбява да пия с тази моя анемия
И винаги ми е било странно като си купувам и ме питат в аптеката - за бременност ли и аз отговарям: "Не, за анемия" и те ми дават друга, на която не пише, че е за бременни, все си мисля, че няма никаква разлика между двата вида
Активен
maj4eto
«
Отговор #121 -:
август 26, 2008, 09:46:21 »
Момичета и аз да дам своето мнение-веднага на деня в който разбрах че съм бременна отидох до аптеката,консултирах се с аптекъра и си взех фолиева.И смятам че щом и аптекарите са наясно по въпроса значи наистина е по добре да се пие-и да знам и аз сама за себе си че правя всичко възможно за здравето на моето бебе...А от друга страна човек никога няма 100% гаранция че всичко ще е ок дори и да пиеш...Така че въпрос на човешка нагласа и късмет.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #122 -:
август 26, 2008, 10:12:09 »
Цитат на: Kiksi в август 26, 2008, 09:27:25
И винаги ми е било странно като си купувам и ме питат в аптеката - за бременност ли и аз отговарям: "Не, за анемия" и те ми дават друга, на която не пише, че е за бременни, все си мисля, че няма никаква разлика между двата вида
Разликата е в дозировката.Дневна нужда 100 mcg, при бременни 400 mcg.
Ето защо трябва да пием фолиева киселина!
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=732
http://www.biberonbg.com/info/folieva_kiselina.htm
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD_B9
http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=20&id=624&option=com_content&task=view
Въобще има много информация.Всеки решава за себеси дали ще я приема, но е факт че в много страни я приемат всички жени в детеродна възраст.
«
Последна редакция: август 26, 2008, 13:09:42 от mariana
»
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #123 -:
август 26, 2008, 11:14:14 »
Момичета и аз се замислям дали да не си купя фолиева киселина. Нали не е пролем да си я предпиша сама сега докато правим опити за бебе. Има ли някакъв график кога да почна да я пия и каква да си взема.
Активен
Kiksi
«
Отговор #124 -:
август 26, 2008, 12:03:12 »
Няма проблем, на сестра ми и на всичките ми приятелки, които започват с бебеправенето, гинеколозите им са им казали да започват да приемат фолиева киселина предварително.
Пие се по едно хапче на ден, на пазара има много марки, според мен няма значение каква ще вземеш, аз лично пия FolAcid, но съм пробвала и други и ефектът е все същия, аз лично го усещам заради анемията, сега покрай сватбата, че и след нея, около месец все забравях да пия и веднага усетих негативния ефект върху организма си от липсата й.
Аз пия по 2 хапчета и се чувствам прекрасно, когато я взимам редовно, но ако нямаш подобна анемия като мен, 1 хапче си е нормалната доза.
Можеш да питаш и в аптеката също.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #125 -:
август 26, 2008, 12:33:35 »
Kiksi мерси за отговора- по късно ще отида до аптеката да си взема тогава.
Активен
max_hym
Ентусиаст
«
Отговор #126 -:
август 26, 2008, 13:38:25 »
и аз взимам фолиева киселина ... и двата пъти като си купуах бяха различна марка, но и двете са за бременни ... мисля че не би трябвало да има разлика
пия по 1 хапче на ден и по 1 вит С.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #127 -:
август 26, 2008, 13:46:59 »
И аз си мисля че трябва да има различни фолиеви едни за бременни и други за не още бременни
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #128 -:
август 26, 2008, 13:50:43 »
Тези които се пият преди да забременееш и по време на бременността са едни и същи (с еднакво съдържание на фолиевата киселина)... предполагам тези, които са за анемията, най-вероятно са по-концентрирани.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #129 -:
август 26, 2008, 13:52:48 »
Аз един път питах в аптеката и жената ме пита бременна ли сте или все още не защото има разлика и аз не разбирам, но като си купя ще кажа
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #130 -:
август 26, 2008, 14:09:08 »
Здравейте момичета,аз реших да споделя какво ми се случи последните дни
малко се поуплашихме.Та събуждам се в неделя сутрин и какво да видя кръв
поизчаках да видя дали ще спре,но към обед отидохме до Пловдив,кумата ми се обади на нейния лекар,но разбира се за наш късмет той беше на море и отидохме от негово име в болницата,там ме прегледа един груб лекар
държа се ужасно с мен,аз му обяснявам какво как е станало а неговия отговор беше "Ами то и аз да пикам на тия тестове и на мен ще ми покаже положителен" и аз
онемях прегледа ме и вагинално и само като чух трябва кюртаж и косата ми настръхна
сестрата ми обясни какво тряба да си нося и на другия ден да ме приемат аз бях толкова уплашена и притеснена че като излезнахме си поплаках.Обаче казах на милото че искам да си ме види моя лекар и ако има нещо той да си прави манипулацията и че при него съм по спокойна така и стана,отидох на другия ден при моя лекар прегледаме и каза че няма страшно няма нуждаа от кюртаж,просто вече съм го исхвърлила,и също така ми каза че всичко си е наред и след като ми свърши кървенето може да си продължим с опитите.Успокои ме че е било съвсем в началото и че това се случва на всяка втора жена в днешно време.Аз вече съм спокойна щом е трябвало да стане може да е за добро дртугия път
живота си продължава и ние не се отчайваме а ще действаме по бебеправенето и то активно,та за сега си оставам в този клуб
Извинявам се за дългия пост ама ако не споделя на вас на кой друг
:girl_wink:Успех на всички бебеправещи пожелавам от все сърце
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #131 -:
август 26, 2008, 14:13:12 »
Дафни, точно така, ще стане следващия път и ще бъде прекрасно. Успокой се и ако чувстваш някакъв вътрешен дискомфорт, нали знаеш, че не е необходимо още следващия месец да се захващате отново......... Дай си нужното време.Успех!
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #132 -:
август 26, 2008, 14:14:41 »
Дафни,много съжалявам,че се е получило така,но ти реагираш много правилно,горе главата и само напред,успех!!
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #133 -:
август 26, 2008, 14:15:12 »
Това май наистина е често срещано явление
Даф, на вас успех и действайте с пълна сила, когато решите
, а в най-скоро време да се похвалиш с резултат
Активен