Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 09, 2025, 19:34:37

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!!  (Прочетена 177018 пъти)
 
salasar
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 67



« Отговор #360 -: декември 18, 2008, 11:26:59 »

elean когато смяташ, просто събери количеството, което предвиждаш (и шампанското) и го раздели на броя на употребяващите алкохол. Ако надхвърля 0.500 мл. си коригирай сметките задължително.
Nataliya това по мои сметки са 0.785 мл. на човек. Ако сте го изпили на празника, браво! Но на празник понякога алкохолът върви повече.
salasar персоналът е на заплата и му е работа да обслужва и да е любезен. Ако си доволен е прието да се дава бакшиш. Разбира се, че ако искаш можеш да ги почерпиш, но те не са ти гости и не следва да очакват почерпка от теб.
Успех на всички!
Да,вярно,че са на заплата и аз най-добре го знам.Наистина му е работа да бъде любезен,но колко от това всъщност като отношение става както трябва?Да и бакшиша зависи от това,но "не следва да очакват почерпка от теб" просто направо си следва.Извинявам се за отклонението от темата,а за темата наистина си мисля,че по-добре наистина да остане алкохол,той винаги ще бъде оползотворен след сватбата good
Активен
MrDJ
Любопитен
*
Публикации: 38



« Отговор #361 -: декември 18, 2008, 20:13:25 »

  Да,прав си,но мисля,че е най-добре още в началото да се занесе на персонала каквото трябва,защото става страшно иначе..... beating това най-много ме е дразнело,някъде така си покрадват  като си мислят,че на тях няма никой нищо да остави и давай зула до откат-с извинение и без-ами да гледаме реално на нещата!През цялата сватба все нещо си заделят,защото не са сигурни,че за тях ще има достатъчно.Но пък е важно и уважението към техния труд,затова пък аз винаги съм давала още в началото ,за да знаят,че не съм някоя свидла и че оценявам усилията им-ако има такива изобщо!!! Bravo
Ако въобще ще давате алкохол по-добре накрая да не вземат да крастосват краката като манекенки.
А под (винаги) какво разбираш? Аз  си мислех че един път се жените.Или най-много двапъти.Можеби имаш в предвид и други поводи? tease
Активен
salasar
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 67



« Отговор #362 -: декември 18, 2008, 23:31:36 »

Ако въобще ще давате алкохол по-добре накрая да не вземат да крастосват краката като манекенки.
А под (винаги) какво разбираш? Аз  си мислех че един път се жените.Или най-много двапъти.Можеби имаш в предвид и други поводи? tease
ами и този филм го има :bravo:да вземат да се напият,та да видиш весела сватба danceg danceg шегувам се,но нищо чудно и да е имало такива случки.А колкото за алкохола,останал след сватбата-нали знаеш,винаги хората си намират поводи за веселба yahoo
Активен
expert
Ентусиаст
**
Публикации: 88


« Отговор #363 -: януари 05, 2009, 20:33:37 »

Ние сме купили засега 25 бутилки черно "Джони" х 35 лева бутилката, 10 бутилки водка "Абсолют" и бяло и червено вино от "Катаржина естейт". Сигурно ще купим и ракия, но по наши сметки много малко хора ще я пият.   
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 648



Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: януари 06, 2009, 14:30:26 »

elean когато смяташ, просто събери количеството, което предвиждаш (и шампанското) и го раздели на броя на употребяващите алкохол. Ако надхвърля 0.500 мл. си коригирай сметките задължително.

Благодаря, smiling rain, ще се наложи да сядам над сметките вече smile Засега се оправихме с ракията, червеното вино и знам броя на необходимото шампанско. Мисля си сега колко бяло вино, водка и уиски да вземем.
Смятате ли, че на сватба през м. Май ще се пие повече бяло, отколкото червено вино?
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: януари 06, 2009, 14:34:46 »

Elean, нашата сватба е юни и аз мисля съотношението бяло:червено вино да е 2:1. Все пак ще е топло. Но ако го погледне човек от другата страна - има хора, които твърдо си пият бяло или червено, независимо от сезона, та и аз се чудя малко.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1630


Щастлива мама


Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: януари 06, 2009, 15:06:15 »

Да, това с виното е много относително. Нашата сватба беше октомври (сравнително хладен месец вече), а се изпи повече бяло вино.
Спред мен най-добре е 50:50, за да не излязат грешни сметките.
Активен
MrDJ
Любопитен
*
Публикации: 38



« Отговор #367 -: януари 06, 2009, 15:18:53 »

Аз мисля,че бялото вино се консумира предимно от дамите.Мъжете ще наблегнат на ракията или твърдия алкохол с ордьоврите и салатата. Да не забравите и по биричка за шофьорите.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: януари 06, 2009, 15:22:54 »

Аз точно от гледната точка на дамите го мислех това 2:1 в полза на бялото - съдя по себе си  Girl_hide
А иначе бирата хич не ми се връзва на представата за сватбено тържество, ама на дали на 27 юни ще успеем да минем без нея  huhhuh.gif Пък и при нас кум 50-60% от гостите ще спят в хотела на комплекса, другите - в същия град, та не очаквам много шофьори да има  girl_wink
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: януари 06, 2009, 15:24:41 »

При нас беше 50:50 края на септември, като не забравяме ракията и бирата, май най-много ракия бяха изпили.Всичко е много относително и зависи от самите хора.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1630


Щастлива мама


Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: януари 06, 2009, 15:28:18 »

За бирата винаги се намират хора. След 2-3 големи твърд алкохол, хората минават обикновено на бира, а не вино.
Активен
smiling rain
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 175


Magic everywhere


Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: януари 06, 2009, 16:57:13 »

трябва да съобразиш в зависимост от масите - на всяка трябва да има и бяло и червено вино.
така че ако ти се раздуе количеството алкохол, това е според мен минимума, т.е. поне 50:50. Ако имаш резерви - сложи плюс 1 кашон червено - 6бр.
Активен
presi_slava
Новак
*
Публикации: 7



« Отговор #372 -: януари 06, 2009, 20:47:58 »

Ние не слагахме нищо по масите.Вярно презаредихме ресторанта,но се уговорихме хората да поръчват каквото им се пие.Накрая оставихме голям бакшиш на сервитьорите,защото им с е зави свят.А алкохола,който остана ресторанта си го продаде после без проблем.
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 648



Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: януари 15, 2009, 13:51:49 »

явно ще го правим 50:50 с виното, че не се знае!
А относно бирата - при нас тя ще се поръчва (няма как да се внася), така че ще си я доплащаме накрая върху сметката!

Да ви кажа честно, то е малко  Offtopic , но доста се притеснявам с това разплащане с ресторанта вечерта след сватбата. Аз отсега съм си убедена, че ще има надписани поръчки и че няма да ни бъде връщан алкохол (както се е случвало с други младоженци, които споделиха това)..., само дето няма да имам сили и нерви най-вече, за да се разправям. Също така, би ли следвало според вас при 70 гости, от които 5 деца, да се начислява 10% за внесен алкохол и на куверта на децата? Аз мисля, че не би следвало и трябва да се начисли само над кувертите за възрастни... Ама да видим докъде ще я докараме!
Активен
smiling rain
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 175


Magic everywhere


Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: януари 15, 2009, 14:47:11 »

Всичко може да се уреди като възложиш на някого да следи поръчките - т.е. всички поръчки преди изпълнение да минават през него; малко тежка задача по време на сватба, но не е неизпълнима. Възможно е, ако го позволява ресторанта, да си заредиш съответните бутилки по масите и после да се следи само, кое къде свършва и къде е излишно (например водка срещу ракия) да ги размества някой, който пък ще отговаря за това. При нас имаше много малко сервитьори и не беше възможно да се следи всеки до къде е стигнал с питиетата и бутилките алкохол бяха разпределени по масата. Само безалкохолни, води и бири си бяха в хладилник и от там ги зареждаха допълнително (като хладилникът си беше само с нашите неща).
Всъщност, най-важно е да се разбереш с управителя и да му подскажеш, че ако сте доволни и всичко е наред ще се погрижите и те да са доволни от бакшиша. Това е. Ако не после пишеш в другата тема "свършени и несвършени неща" и бъдещите младоженци ще ги заобикалят smile, което си е чиста загуба за тях.
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines