Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 15:21:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!!  (Прочетена 177196 пъти)

-Ади-
Професор
Публикации: 448

Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: юли 08, 2008, 14:55:22 »

Ние ще сме 65 човека и смятаме да вземем:
 -18 бут.уиски по 0.700 л. "Johny Walker"
 -20 бут.водка по 0.700 л. "Finlandia"
 -10 бут. ракия "Дядова усуканица"
Вино няма да взимаме ,защото в куверта има 1/3 бутилка пък и си познаваме гостите,че не са винари,
а за бира нямам никаква идея колко да вземем!
 Приятеля ми все се притеснява,че няма да стигне,моля ако някой вече му е минала сватбата и е бил с гости колкото нашите да си каже мнението!
Активен
silviq-tamara
Сватбар
Публикации: 280

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: юли 21, 2008, 06:51:45 »

този въпрос е много труден и ние се чудим още с количеството.има голямо значение какви "пиячи" са ти гостите:)
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: юли 23, 2008, 20:15:33 »

Аз съм калкулирала алкохола на маса - например 2 бутилки ракия, 1 водка, 2 бутилки червено вино, 1 бяло вино, бира още не съм измислила по колко да има на маса. Това е при условие, че в куверта ни не е включен никакъв алкохол. Мисля, че ще стигне на 10-12 човека на маса или ще бъде малко?
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1094

"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"

Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: юли 23, 2008, 20:27:02 »

захира моята калкулация е същата, за маса с 11 души на нея  good
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #274 -: юли 23, 2008, 20:42:15 »

Аз съм калкулирала алкохола на маса - например 2 бутилки ракия, 1 водка, 2 бутилки червено вино, 1 бяло вино, бира още не съм измислила по колко да има на маса. Това е при условие, че в куверта ни не е включен никакъв алкохол. Мисля, че ще стигне на 10-12 човека на маса или ще бъде малко?

Ако ми позволите да коментирам спонтанно, бих казала, че виното е много малко. 300 гр твърд алкохол (ако бутилките са 1 л) срещу няма и една чаша вино на човек  crazy
Ако си знаете предпочитанията на гостите, ОК, но ако ще слагате алкохол, просто, за да има от всичко  nea
Според мен трябва да се смятат минимум 2-3 чаши вино на човек (не уточнявам бяло или червено), но при положение, че не всички ще пият вино, тоталната сметка се намалява малко и стават около 5-6 бутилки вино.

Може и да греша в сметките, може и гостите ви да не пият толкова много, но на мен ми се вижда малко алкохолът, който сте сметнали.
Активен
-Ади-
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: юли 23, 2008, 21:27:02 »

Вижда ми се много малко алкохола за 11 човека на мен!Но вие си познавате гостите! pardon
Ние на маса 11-12 човека смятаме да слагаме:
   -2 б.водка(1 литър)
   -2 б.уиски(1 литър)
   -2 б.ракия(0.700 )
Виното и бирата ще ги изнесат чак на вечерята!Миналата година бях на сватба и от там видях,че бяха сложили по 2 бут. и цяла вечер не се наложи да презареждат освен ракията ,но та беше Бургас 63(0.500 л.)и затова не стигна!

Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: юли 24, 2008, 20:44:09 »

Много е сложно това с алкохола - гостите на всеки са различни, а и хората пият различни неща в различни компания и настроение. Ето на какво ние се спряхме в крайна сметка за около 75 души:
 - 10 л. ракия (малка част от нея от ракията, която дядо е затворил когато съм се родила, другата купена), като имаме по 50 мл. от ресторанта;
 - 30 бутилки бяло вино;
 - 18 бутилки червено вино;
 - 4 или 5 каси бира.

Според мен този алкохол няма шанс да се изпие всичкия, но по-добре да остане, от колкото да не стигне.
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #277 -: юли 29, 2008, 09:30:12 »

Аз все още съм новичка тук и може би прекалено рано съм се загрижила за този въпрос, но какво да се прави...ентусиазъм.  pardon

Намерих си бутилки, почти съм намерила и тапи, обаче...трябва и да се напълнят.

Искаме сватбата да бъде края на май, началото на юни догодина и се чудя как да изкомбинирам съотношението червено/бяло вино, а за бирата нямам никаква идея.

Гостите ще са максимум 50. Обмисляме следния вариант:

бяло вино - 20л.
червено вино - 20л.
ракия - 20л.
бира - уфффф, не знам ...  huhhuh.gif

Надявам се, че времето ще е топло и ще случим ден, в който няма да вали, както през последните години. Следователно бирата би трябвало да е повечко, нали? Ама какво е повечкото...по пет - шест на човек...примерно?!?!?!

Около мен сериозни пиячи няма, така че, помагайте, ако можете с идеи.
Активен
-Ади-
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: юли 29, 2008, 18:05:47 »

Според мен щом ще е пролетно-летния сезон може да намалиш количеството червено вина за сметка на бялото и на бирата! good
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: юли 30, 2008, 07:41:26 »

Какво ще кажете за белите и червените вина на Домейн Бойар - хубави ли са? На мен по принцип всички купешки вина ми се виждат доста поразредени, но това е друга тема на разговор.
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ

« Отговор #280 -: юли 30, 2008, 07:48:01 »

@ ameliaa
Благодаря за съвета!  give_rose

За намаляване не знам, страх ме е, че няма да е достатъчно и ще останат жадни хората, затова ще взема да добавя още 10л.бяло вино и бирите вместо по пет - шест може по осем. Дано да е достатъчно, защото никой не пие друго и няма да имаме други видове алкохол.

Всъщност, обмислям по едно малко "Бейлис"-че с тортата, защото за нас има сантиментална стойност, обаче, то е нищожно количество и не се брои.

@ Zahira

За "Домейн Бойар" имам преки впечатления. Аз самата не пия алкохол, обаче на няколко пъти купувам техни вина за гостите си и досега винаги е било...мммм...какво хубаво винце!!! Изобщо, който ги е опитвал е оставал доволен. Само че, не са много евтинки май. Аз доста време не съм взимала, но последно от "Метро" купувах две кашончета каберне-совиньон (така ли се казваше), царска резерва не знам си какво и беше страхотно, ама се върза май към десет лева бутилката или нещо от сорта. Аз само го помирисах, но дори само заради аромата си заслужаваше, много хубаво ухаеше!
« Последна редакция: юли 30, 2008, 07:56:17 от Su_to » Активен
silviq-tamara
Сватбар
Публикации: 280

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: август 05, 2008, 14:33:37 »

ние сме 50 човека и алкохола ще е:
- 20л.домашна ракия
- 2 бутилки уиски
- 20 бутилки вино(бяло и червено)
- 2-3 бутилки водка
- 1 бутилка пина колада
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Публикации: 871

Никога не е късно да постъпиш правилно!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: август 06, 2008, 08:19:37 »

айде да ви се отчета и аз, та значи за 120 човека бяхме взели 15л. водка руски стандарт, 10бутилки по 0,700 Jemson уиски и 10 бр. по 0,700 Бушмилс уиски, 15бр. Балантайнс по 0,700, ракия около 25 бутилки по 0,700, бяло вино 30 бутилки, и давика кажа от всичко остана , но то така е по добре де, важното е че стигна.
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: август 06, 2008, 09:37:38 »

За 120 човека - 10 маси + 1 младоженска бяхме взели:
12 бутилки водка
12 бутилки бяло вино
12 бутилки червено вино от 1 вид
12 бутилки червено вино от друг вид
24 бутилки ракия от 0.5 /тъй като имаше доста по голямо количество домашна ракия/
120 кенчета с бира /5 стека/
Всичко това от МЕТРО ни излезе на цена от 590лв. - много от алкохола остана, бирата не можахме да си я внесем.
Ако пазарувате в МЕТРО задължително искайте алкохола да ви е на стекове тъй като излиза по евтино отколкото на единична бройка.
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ

« Отговор #284 -: август 08, 2008, 08:43:21 »

Охо, щом при жас е стигнало тожа, значи и нашият ще е достатъчен.
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: