Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 07, 2025, 18:07:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!!  (Прочетена 176843 пъти)

Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #435 -: април 14, 2009, 21:47:06 »

Бяха от едно магазинче на Пиротска, по-точно в една пряка, но дали ги има още нямам представа. Тези снимки съм ги правила преди мнооого време. За искам да проверя, но вес янмам път натам.
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #436 -: април 14, 2009, 22:08:40 »

ако занесеш снимки на места, където изработват сватбени украси съм сигурна, че ще ти ги направят
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #437 -: април 14, 2009, 22:46:04 »

И аз на това се надявам. За тоав предвидливо съм си направила и снимки в много блиък план  Wink
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Публикации: 837

Blinded by love

Моят сватбен албум

« Отговор #438 -: април 15, 2009, 00:00:07 »

Точно същите украси в различни цветове има в сватбен салон Принцес/аз съм ги гледала в Пловдив/,аз като ходих да си запазвам подаръчетата ги разглеждах,абсолютно същите са,има в бяло и екрю.
Активен
23
Професор
Публикации: 376

Моят сватбен албум

« Отговор #439 -: април 15, 2009, 09:04:25 »

Amelia, карсота, нямам думи просто! Bravo

Момичета, вчера след голямо чудене с майчета направихме примерен списък алкохола и безалкохолното. Искам да го споделя с вас, за да си кажете мнението! Така... в реторантаимаме маси от 8, 10, 12, 14 човека и решеихме следното...
На масите от по 8 и 10 човека да има 1 бутилка водка/0.750/, 1 бутилка уиски/0.750/ и 1 бутилка ракия. На масите от по 12 и 14 човека да има 1 бутилка водка/1л./, 1 бутилка уиски/1л./ и 2 бутилка ракия. Вино-бяло на масите от по 8 и 10 човека х2бутилки, на масите от по 12 и 14 човека х3бутилки.
Остава и бирата, която нямам идея как ще се предлага, че то по масите ще има ужасно много бутилки!

За безалкохолното по 3 безалк. на човек +1 малка мин. вода. Отделно ще вкараме големи бутилки мин. вода и сода, от които ще има повечко!

Какво мислите, дотатъчно ли е?
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #440 -: април 15, 2009, 09:51:05 »

Sunny_girl на мен ми звучи добре. За бирата и аз се замислих, защото наистина стават много бутилките. Имам една идея, която не знам дали ще приложа, но я видях на една сватба. Бяха отпечатали на паус, вързан с панделка менюто. Итам може да се напише, че бира при поръчка от сервитьора или нещо подобно. Или да се сложат една - две бутилки, което да подсказва, че има и бира. То и не е хубаво да са много на масата - ще се стоплят, топлабира angry
Активен
23
Професор
Публикации: 376

Моят сватбен албум

« Отговор #441 -: април 15, 2009, 09:55:51 »

Ами, да това е добре като идея да се прикрепи към менюто, ! Но ние меню ням ада имаме!  sad
Сега се сещам, че на последната сватба сервитиорите минаваха и предалагаха! Това единият вариант, другият е да възложа задача, някой да мине по масите и да каже на гостите, че бира има, но, за да не е топла, се носи при поръчка!  good А примерно си мисля с тази част да натоваря сестра ми, а от страната на милото зета!
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #442 -: април 15, 2009, 09:59:59 »

Така и така тук си говорим за алкохол. Аз и милото много не разбираме и няма кой да ме посъветва. Онзи ден гледах уискитата, че ще ни трябва за подарък на свекъра и бутилка "Джони Уокър" в кутия се движеше на цени 30 - 35 лв. Аз мислех, че ще е по - скъпо и не се реших да купя, да не би да е менте. Някой, който разбира повечко, може ли да ми каже наистина ли това е реална цена или да продължавам с търсенето?
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #443 -: април 15, 2009, 10:06:56 »

И на мен ми звучи много добре така като количества и разпределение good

Това, което murche предлага за бирата е хубава идея според мен - за менюто става въпрос. От една страна, някой може само биричка да пийва още от началото - без аператив. От друга страна, ако и бирите се наредят по масите - ще се претрупа доста и украсата няма да се вижда. Аз също не мислех да имаме меню (основно, защото не виждах нужда от него като на всички се серивра едно и също ядене), но от тази идея може и да се възползвам  girl_wink

За содата аз почти бях забравила (понеже не пия), но онзи ден се присетих и мисля, че е най-добре като вземаме големите бутилки минерална вода, да вземем от същата и газирана. Хем ще са еднакви  pardon

Su, не е малка цената. Дори може да е малко висока - зависи дали е червен, черен (най-скъпия) или какъвто там има друг етикет Джони-то. А може и заради кутията да е - сравнете с другите уискита в кутии good
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #444 -: април 15, 2009, 10:24:24 »

Su_to ме подсети нещо да попитам. Аз по принцип твърд алкохол не пия (и двете ни семейства също) и затова се чудя какво уиски и водка да поръчам. Значи идеята е да не са от най-евтините, но и да не са безумно скъпи. Момичета предложете марки, които да са прилични като качество, но да не са Oh my ...
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #445 -: април 15, 2009, 10:49:30 »

За содата и аз не се бях сетила. Мерси за напомнянето. За бирата идеите също са чудесни, ще си го помисля това.
Аз отдавна не съм купувала водка, а уиски не пия. Но май Собиески беше хубава. По-добре мини по магазините и огледай цените.
А някой ще препоръча ли ракия?
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #446 -: април 15, 2009, 11:23:31 »

Благодаря ти anbibian ще поразгледам. За ракия ние сме се спряли на Сунгуларска (освен от домашната на татко, която е силна македонска blum). Сунгуларската е хубава ракия на прилична цена. Ако разполагаш с по-висок бюджет или по-малко ракиджии можеш да си вземеш Бургас 63 - специална или перлова. Поне това ме посъветваха моите приятели, които пият ракия. Аз не съм от тази група, така че мнението не е лично
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 649

Just a Wife

Моят сватбен албум

« Отговор #447 -: април 15, 2009, 11:25:28 »

Съни, и на мен разпределението на алкохола ми се вижда ок.Даже си мисля че по 2 бутилки вино са ви много на всяка маса, може да оставиш само по 1, защото все пак виното се пие леко изстудено, а след като свърши сервитиорите спокойно може да дослагат още.
Ние също няма да имаме менюта и бирата няма да е сложена по масате да не стане претрупано, но сервитиорите ще минат да предложат на гостите.
анбибиан, за ракия и аз ти препоръчвам Бургас 63( нашата ще е домашна).И аз знам че Бургас 63 си е класика и е една от най-добрите ракии предлагани на пазара.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #448 -: април 15, 2009, 11:37:03 »

murche, за водката - наистина Собиески е добра водка, на добра цена поне според мен от вносните. За малко по-скъпи, аз харесвам Финландия. Ако говорим за български - едно време Аляска ми харесваше, но отдавна не съм пила - не мога да кажа скорошни впечатления.
При нас, мисля да бъде водка задължителния от ресторанта алкохол, за да не се смесва купена и домашна ракия, и гледах, че тези две водки са на една цена, затова ще поръчаме може би Финландия.

За уискито - аз харесвам много малко видове. Любимото ми е Tulamore Dew. Сега се сещам, че бяхме пробвали вендъж едно по-евтино и не беше никак лошо и спиртосано - Old Smuggler. Eто така изглежда:

Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #449 -: април 15, 2009, 11:40:06 »

Благодаря момичета  smile Аз не пия ракия, но съм пробвала Бургас 63 и ми харесва, но май е малко скъпичка. Май като понакупим всичко и видим с какъв бюджет разполагаме накрая ще решим точно каква ракия ще бъде. Жалко, че нямаме домашна, тя си е най-хубава  girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: