Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 08, 2025, 16:46:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Вино и качествен алкохол за сватбата!!!
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! (Прочетена 176918 пъти)
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
Отг: Вино и качествен алкохол за сватбата!!!
«
Отговор #405 -:
април 03, 2009, 23:21:57 »
Според мен зависи каква ще ви е сватбата - ако е следобедна - бяло, добре охладено, ако е вечерана и от двете. А за това кой колко пие - поразпитай роднини кой какъв пияч е, събери информация от където можеш, а за останалите - момичетата да помагат, че и аз се чудя как би се преценило.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #406 -:
април 04, 2009, 10:01:55 »
аз мислих да имаме червено вино, обаче милото и други хора ми казват "абе кой пие лятото червено вино"
Аз обаче си мисля, че вместо да ходя и да разпитвам кой какво и по колко ще пие, по-добре да има малко и червено вино.. Голяма работа ако никой не пие! Ами ако пък на някой му се допие?
Активен
23
Професор
«
Отговор #407 -:
април 08, 2009, 14:20:40 »
Цитат на: mucito в април 04, 2009, 10:01:55
аз мислих да имаме червено вино, обаче милото и други хора ми казват "абе кой пие лятото червено вино"
Аз обаче си мисля, че вместо да ходя и да разпитвам кой какво и по колко ще пие, по-добре да има малко и червено вино.. Голяма работа ако никой не пие! Ами ако пък на някой му се допие?
Подкрепям те! И ние ще направи така. Знаем ли някой пък може да си пие червено вино целогодишно и представи си да няма! Срам...
Малко ще е, но все пак ще има!
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #408 -:
април 08, 2009, 15:35:16 »
Спора за бялото и червеното вино го решихме така: тъй като и нашата сватба ще е лятото и аз се съмнявам, че ще има много хора, които ще пият червено вино. Но пък знае ли човек. И понеже още не сме уточнили разпределението на гостите по масите сметката я правим така. Ако на съответния брой хора на една маса се падат 3 бутилки вино - една да е червена. От ресторанта ни правят сметка една бутилка вино на двама или трима човека (според това какво предпочитат гостите ти - ако са привърженици на по-твърд алкохол значи една бутилка се дели на трима). То в една сватба никога няма да можеш да задоволиш на 100% всички изисквания. В крайна сметка ресторанта има и бар. Ако някой много държи на нещо специално винаги може да се поръча
Активен
antoinette
Ентусиаст
Публикации: 125
«
Отговор #409 -:
април 08, 2009, 15:55:04 »
Момичета, моля помогнете
Имам (приблизително) 50 (не повече) възрастни на сватбата.
Смятам да предвидя за пиене следното: ракия, водка, бяло вино, червено вино, бира, минерална вода и безалкохолно. Вече десет пъти смятам и все не мога да реша от кое колко да предвидя!
Дайте ми съвет!
P.S. Относно червеното вино - задължително съм предвидила, тъй като например аз самата дори и лятото пия
! На Винения тур преди няколко дена във Варна говорих с един доставчик и той ми каза, че по сватби хората пиели предимно аперитив и след това бира, а рядко вино! Това съвсем ме ошашави!
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #410 -:
април 08, 2009, 16:03:11 »
Цитат на: antoinette в април 08, 2009, 15:55:04
Момичета, моля помогнете
Смятам да предвидя за пиене следното: ракия, водка, бяло вино, червено вино, бира, минерална вода и безалкохолно. Вече десет пъти смятам и все не мога да реша от кое колко да предвидя!
Дайте ми съвет!
P.S. Относно червеното вино - задължително съм предвидила, тъй като например аз самата дори и лятото пия
! На Винения тур преди няколко дена във Варна говорих с един доставчик и той ми каза, че по сватби хората пиели предимно аперитив и след това бира, а рядко вино! Това съвсем ме ошашави!
От алкохола колко да предвидиш ти (вие) трябва най-добре да си знаете хората, обаче според мен предвиди най-много минерална вода!
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #411 -:
април 08, 2009, 16:06:02 »
И аз ще бъда благодарна, ако някой сподели за количествата алкохол. Ясно е, че зависи от гостите, но все пак - нещо усреднено.
А относно бирата - да си кажа честно хич не ми е тържествено това питие и основно кебапчета си представям с него. Но явно няма как да се избегне, особено лятото.
Въпреки това, съм твърдо за наличието на вино - бяло и червено с лек превес на бялото като за лято - мисля, че поне 80% от дамите ще го предпочетат за вечерята пред бирата
Активен
antoinette
Ентусиаст
Публикации: 125
«
Отговор #412 -:
април 08, 2009, 16:23:08 »
И на мен не ми се връзва много бирата, ама няма как да не предвидя. Да не говорим, че има (главно мъже де) хора дето ако пият алкохол е само бира. Пък и знам ли може някой с кола да е дошъл и да реши само една бира да пие
Верно е, че си познавам гостите, ама не мога да предвидя кой на какъв кеф ще е, така че трябва нещо осреднено да реша
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #413 -:
април 08, 2009, 16:40:18 »
Ами ние смятаме да има по 2 безалкохолни (или 1x0,500), 1-1,5 вода на човек, за мъниците по 2 нат.сока, 1 бутилка ракия на 4 човека (може и малко повече), 1 водка на 4 човека, 1 уиски на 4-6 човека, 1 узо на 6 човека, вино- незнам още, но може би по около чаша на човек (на жена), мъжете колкото и да не ми се иска и на мен вече съм сигурна, че ще заложат на бирата
(там съм казала на милото да решава
. Това е, но може би някоя от вече миналите булки трябва да каже горе-долу колко... БУЛКИИИИИИИИИИ, КЪДЕ СТЕЕЕ???
Активен
bobsyn
Любопитен
«
Отговор #414 -:
април 08, 2009, 16:47:20 »
По въпроса с количествата и ние сме затруднени.
Питах приятелка, чиято сватба беше септември 2007 и останах ошашавена от отговора. Най-грубо са смятали по половинка твърд алкохол, половинка вино и по 2 бири на човек.
В крайна сметка се оказа, че половин година са продължавали да си допиват алкохола от сватбата (
) .
Активен
Bianka
Сватбар
Публикации: 179
«
Отговор #415 -:
април 08, 2009, 16:54:09 »
Ние смятаме по 1 бутилка ракия за 3-ма човека (плюс 50 ml, включени в куверта). Бирата ще е от ресторанта и кой колкото иска ще си поръча. Мисля по 7-8 л вино да вземем - бяло и червено за всеки случай. Безалкохолните са по 2 на човек и 1 голяма вода на 4-ма (май). Останалият твърд алкохол ще е нещо като мокър бар с уиски, водка и разни други дамски напитки.
«
Последна редакция: април 08, 2009, 16:59:25 от Bianka
»
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #416 -:
април 09, 2009, 10:02:17 »
Цитат на: antoinette в април 08, 2009, 15:55:04
Момичета, моля помогнете
Дайте ми съвет!
хора всякакви
аз примерно не си пия аператива, направо налитам на виното и предпочитам червено и биричка си пийвам, ама то е каквото ти се допие няма как да го предидиш
имам приятели дето си пийват ракийка и така си карат цяла вечер
и други, които си пият ракийката, а после минават на бира
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #417 -:
април 09, 2009, 10:10:35 »
за количествата, ние мислим да са една бутилка вино на двама човека, по две безалкохолни едното газирано, другото минерална вода, като допълнително ще вземем стекове с минерална вода 1.5 л. да не свършва водата
за твърдият алкохол още не сме го измислили
виното ще си е бяло и червено
пък бирата при нас е просто задължителна - ние сме си по биричката и приятелите повечето също пийват предимно бира
колко обаче не сме решили
на последната сватба, където бяхме, а и на други по големи мероприятия съм забелязала, че хората си пият различен алкохол и да речем ние сме на вино, свършва ни виното, обаче на съседната маса са да кажем на водка, а ние не си пием водката и си ги разменяме
не мисля че е проблем
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #418 -:
април 09, 2009, 16:17:29 »
Момичета, това за внесения алкохол ли е или за този, включен в куверта?
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #419 -:
април 09, 2009, 17:07:53 »
аз за внесения си философствам
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28