Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 13, 2024, 07:52:26

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!!  (Прочетена 175415 пъти)

Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1039

хубавото винаги предстои ...

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: март 26, 2008, 14:48:53 »

Fidelia,  ако искаш ще ти дамконтакти на лични на склада, който ни препоръчаха от нашия ресторант. В началото бях малко резервирана, но се оказа много точен човек и му върнахме две-трети от поръчания алкохол, ащото толкова ни беше останал.

MMariana, и ние бяхме близо 100 човека, от които само 11 бяха детски куверта. Имахме 15 маси. Бяхме предвидили по бутилка от литър уиски, бутилка ракия, бутилка водка и бутилка червено и бяло вина на маса. Уговорихме се с агентката и сервитьорите допълнителния алкохол да стоят на бара и когато някой си поръча, да му налеят, а и сервитьорите непрекъснато минаваха да предлагат. Направихме така, защото за да върнеш алкохол не трябва да са махани бандеролите...

Само да кажа, че явно нашите гости не бяха от "пиячите", е то и не остана време за ядене и пиене от толкова танци но все пак. За равносметката: от допълнителния алкохол върнахме - 7 бутилки уиски, 10 - ракия, 8 - водка, 10 - червено и 11- бяло вино blush
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #226 -: март 26, 2008, 16:35:45 »

... и ние бяхме близо 100 човека, от които само 11 бяха детски куверта. Имахме 15 маси. Бяхме предвидили по бутилка от литър уиски, бутилка ракия, бутилка водка и бутилка червено и бяло вина на маса. ... За равносметката: от допълнителния алкохол върнахме - 7 бутилки уиски, 10 - ракия, 8 - водка, 10 - червено и 11- бяло вино blush

Harmonia, колко бутилки вино са изпити тогава (като математическо уравнение стана  blum). Питам, защото на нас ни казаха да предвидим около половин литър на човек и множко ми се стори, ама пък да не вземе да не стигне  blush.
Активен
fidelia
Сватбар
Публикации: 171

« Отговор #227 -: март 26, 2008, 17:20:46 »

Harmonia, ще ти бъда благодарна за координатите на този склад! give_rose
rozovka, след като доста поразпитвахме за приблизителна норма алкохол на човек, отвсякъде потвърдиха за виното по половин бутилка на човек. Във всички случаи обаче ще е добре да споделят и хора, които практически са минали през това smile
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #228 -: април 02, 2008, 16:40:37 »

Ами ние след куп умувания решихме следното:

30 бутилки бяло вино;
66 бутилки червено вино (в стекове е по 6, затова точно толкоз girl_wink);
36 бутилки ракия;
60 бири;
7 бутилки уиски;
5 бутилки водка;
2 бутилки джин;
2 бутилки коняк.

От ресторанта има по три безалкохолни на човек.

Това за 150 души ми се струва о.к.

Fidelia, съветче от мен - предвидете някоя бира  Wink. Някои хора след аперитива минават на бира, особено ако по принцип не пият много.

Аз много обичам бира, а пък накрая от смятане на грамажи на ракии и вина щяхме да изпуснем бирата,  tease.
« Последна редакция: април 02, 2008, 16:49:15 от rozovka » Активен
Wienerin
Професор
Публикации: 491

Живеем истински, тогава когато умираме от любов!

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: април 02, 2008, 17:15:23 »

може ли алкохола да се ограничи до няколко вида само  huhhuh.gif
примерно бяло и червено вино, ракия и бира и евентуално някоя и друга бутилка уиски, но без водка, джин, коняк и др.  blush
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 747

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: април 02, 2008, 17:27:05 »

Ами ние на нашата сватба имахме само ракия, бяло и червено вино и уски.
Това с разнообразието на алкохола е малко рисковано, т.к ако примерно 5та маса пие само уски, то за 3та няма да остане понеже никога не се знае на кои колко ще му се ослади и после ще почнат раздумки, ама ние уски не пихме, а те с уски препиха и така. nea
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #231 -: април 02, 2008, 17:28:00 »

Wienerin,

Естествено, че ще постъпите както желаете. Ако искате само два - три вида алкохол, купете само от тях. Най-важното (освен броя на гостите и съответно количеството алкохол) е да се съобразите с това, което пият гостите ви, ако знаете (или можете да предположите) предпочитанията им. Специално при нас за джина и коняка имам определени хора предвид и искам да им доставя удоволствие; колкото за водката - според мен доста хора пият водка все пак...добре е да има бутилка-две.
Активен
Wienerin
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: април 02, 2008, 18:04:16 »

blush rozovka аз най-вече се опасявам да не стане това което mirindadimi е описала, да вземем от нещо по-малко, пък те да наблегнат точно на него  huhhuh.gif

то така като гледам гостите почти всички са едни абсолютни трезвеници и темата с алкохола доста ме притеснява  huhhuh.gif
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #233 -: април 03, 2008, 08:48:47 »

Е, то по този начин - бира и лимонада за всички, и толкоз, за да няма обидени blum. Гостите се предполага, че не си гледат само в чашите кой какво пие, и другият и той такова, да не изпусне нещо  smile. Разбира се, това е лично мнение, булчета  smile.

А защо те притеснява въпросът с алкохола, като са трезвеници - значи въпросът е решен по-скоро  danceg.
« Последна редакция: април 03, 2008, 09:55:16 от rozovka » Активен
Wienerin
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: април 03, 2008, 12:16:58 »

rozovka това с бирата и лимонадата е хубава идея  tease хем няма да забравят сватбата ми
шегата на страна, но както казах повечето не пият или пият по съвсем малко колкото "да правят компания" и това ме притеснява, че не мога да преценя количеството алкохол. Но мисля в тази тема четох, че алкохола е бил достатъчно, тогава когато остане  good и мисля да се ръководя от тази максима
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 747

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: април 03, 2008, 12:26:53 »

А, Wienerin,защо ти си се нагърбила с тази задача. При мен мъжът ми, татко и бащата на младоженеца определиха количеството на алкохола и съответно го порачаха. Гостите останаха очаровани от селекцията вина и ракията. Алкохолът беше отлично преценен и предходният ми постиг не е случаен - идеята е не да има от всичко по малко, а достатъчно за всички. Разбира се, че при нас не се получи описаната от мен ситуация, дадох просто по-образен примен. А и баща ми и свекър ми имат по 15 години стаж в ресторантьорския бранш, т.к че ги разбират тези неща blum
Активен
Wienerin
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: април 03, 2008, 12:49:07 »

А, Wienerin,защо ти си се нагърбила с тази задача. При мен мъжът ми, татко и бащата на младоженеца определиха количеството на алкохола и съответно го порачаха. Гостите останаха очаровани от селекцията вина и ракията. Алкохолът беше отлично преценен и предходният ми постиг не е случаен - идеята е не да има от всичко по малко, а достатъчно за всички. Разбира се, че при нас не се получи описаната от мен ситуация, дадох просто по-образен примен. А и баща ми и свекър ми имат по 15 години стаж в ресторантьорския бранш, т.к че ги разбират тези неща blum

ми аз щото аз съм пияндето в семейството  tease мъжът ми пие само бира и то в мн. редки случаи...
баща ми отказа алкохола след един инсулт, а милото няма баща  cray и кой, кой...аз, естествено  blush
можеш ли да напишеш от кои реколти вино са били поръчали твоите хора? 
и за ракията също ако може да ме ориентираш ще съм ти много благодарна  give_rose
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #237 -: април 03, 2008, 13:33:59 »

Не съм искала да ти противореча, mirindadimi, сигурна съм, че с такива организатори въпросът е бил супер решен! От друга страна, като има повече видове алкохол, изглежда по-богато менюто (ние ще имаме менюта на масите). Не съм казала, че трябва да има от всичко по малко, а от няколко неща по-много, и от няколко по бутилка-две - за разкош  Girl_hide.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: април 10, 2008, 14:12:17 »

А ние все още се двоумим. По принцип за ракията и виното е сигурно и водката също, но милато иска и уиски. Онзи ден ми сервира pleasantry, че ще вземе 3 кашона с уиски (което за мен е напълно излишно - все пак това са 36 бутилки) . За 150 човека дали ще са достатъчни:
30 бутилки литрови- ракия
30 бутилки литрови -водка
повечко бяло вино, може и  червено
и 15 бутилки уиски. Нашия кум е бил в сервитьорския бранш и каза, че най-много на сватби се набляга на вино и ракия?  drinkz
Вие на какво мнение сте?  girl_wink
Активен
elenceto
Ентусиаст
**
Публикации: 130

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: април 10, 2008, 14:22:34 »

Пият и много бира.....А за уискито, права си, наистина е сякаш много 36 бутилки!При нас 110 човека изпиха около 4 б-ки уиски, толкова водка, 30 литра бяло вино, 20 червено, 15 литра ракия и около 30 бири. :girl_impossible:Остана доста алкохол....ще си го пием доста време!
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: