Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 13, 2024, 07:52:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Вино и качествен алкохол за сватбата!!!
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! (Прочетена 175415 пъти)
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
Отг: Вино и качествен алкохол за сватбата!!!
«
Отговор #225 -:
март 26, 2008, 14:48:53 »
Fidelia, ако искаш ще ти дамконтакти на лични на склада, който ни препоръчаха от нашия ресторант. В началото бях малко резервирана, но се оказа много точен човек и му върнахме две-трети от поръчания алкохол, ащото толкова ни беше останал.
MMariana, и ние бяхме близо 100 човека, от които само 11 бяха детски куверта. Имахме 15 маси. Бяхме предвидили по бутилка от литър уиски, бутилка ракия, бутилка водка и бутилка червено и бяло вина на маса. Уговорихме се с агентката и сервитьорите допълнителния алкохол да стоят на бара и когато някой си поръча, да му налеят, а и сервитьорите непрекъснато минаваха да предлагат. Направихме така, защото за да върнеш алкохол не трябва да са махани бандеролите...
Само да кажа, че явно нашите гости не бяха от "пиячите", е то и не остана време за ядене и пиене от толкова танци но все пак. За равносметката: от допълнителния алкохол върнахме - 7 бутилки уиски, 10 - ракия, 8 - водка, 10 - червено и 11- бяло вино
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #226 -:
март 26, 2008, 16:35:45 »
Цитат на: Harmonia в март 26, 2008, 14:48:53
... и ние бяхме близо 100 човека, от които само 11 бяха детски куверта. Имахме 15 маси. Бяхме предвидили по бутилка от литър уиски, бутилка ракия, бутилка водка и бутилка червено и бяло вина на маса. ... За равносметката: от допълнителния алкохол върнахме - 7 бутилки уиски, 10 - ракия, 8 - водка, 10 - червено и 11- бяло вино
Harmonia, колко бутилки вино са изпити тогава (като математическо уравнение стана
). Питам, защото на нас ни казаха да предвидим около половин литър на човек и множко ми се стори, ама пък да не вземе да не стигне
.
Активен
fidelia
Сватбар
«
Отговор #227 -:
март 26, 2008, 17:20:46 »
Harmonia
, ще ти бъда благодарна за координатите на този склад!
rozovka
, след като доста поразпитвахме за приблизителна норма алкохол на човек, отвсякъде потвърдиха за виното по половин бутилка на човек. Във всички случаи обаче ще е добре да споделят и хора, които практически са минали през това
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #228 -:
април 02, 2008, 16:40:37 »
Ами ние след куп умувания решихме следното:
30 бутилки бяло вино;
66 бутилки червено вино (в стекове е по 6, затова точно толкоз
);
36 бутилки ракия;
60 бири;
7 бутилки уиски;
5 бутилки водка;
2 бутилки джин;
2 бутилки коняк.
От ресторанта има по три безалкохолни на човек.
Това за 150 души ми се струва о.к.
Fidelia, съветче от мен - предвидете някоя бира
. Някои хора след аперитива минават на бира, особено ако по принцип не пият много.
Аз много обичам бира, а пък накрая от смятане на грамажи на ракии и вина щяхме да изпуснем бирата,
.
«
Последна редакция: април 02, 2008, 16:49:15 от rozovka
»
Активен
Wienerin
Професор
Живеем истински, тогава когато умираме от любов!
«
Отговор #229 -:
април 02, 2008, 17:15:23 »
може ли алкохола да се ограничи до няколко вида само
примерно бяло и червено вино, ракия и бира и евентуално някоя и друга бутилка уиски, но без водка, джин, коняк и др.
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #230 -:
април 02, 2008, 17:27:05 »
Ами ние на нашата сватба имахме само ракия, бяло и червено вино и уски.
Това с разнообразието на алкохола е малко рисковано, т.к ако примерно 5та маса пие само уски, то за 3та няма да остане понеже никога не се знае на кои колко ще му се ослади и после ще почнат раздумки, ама ние уски не пихме, а те с уски препиха и така.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #231 -:
април 02, 2008, 17:28:00 »
Wienerin,
Естествено, че ще постъпите както желаете. Ако искате само два - три вида алкохол, купете само от тях. Най-важното (освен броя на гостите и съответно количеството алкохол) е да се съобразите с това, което пият гостите ви, ако знаете (или можете да предположите) предпочитанията им. Специално при нас за джина и коняка имам определени хора предвид и искам да им доставя удоволствие; колкото за водката - според мен доста хора пият водка все пак...добре е да има бутилка-две.
Активен
Wienerin
Професор
«
Отговор #232 -:
април 02, 2008, 18:04:16 »
rozovka аз най-вече се опасявам да не стане това което mirindadimi е описала, да вземем от нещо по-малко, пък те да наблегнат точно на него
то така като гледам гостите почти всички са едни абсолютни трезвеници и темата с алкохола доста ме притеснява
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #233 -:
април 03, 2008, 08:48:47 »
Е, то по този начин - бира и лимонада за всички, и толкоз, за да няма обидени
. Гостите се предполага, че не си гледат само в чашите кой какво пие, и другият и той такова, да не изпусне нещо
. Разбира се, това е лично мнение, булчета
.
А защо те притеснява въпросът с алкохола, като са трезвеници - значи въпросът е решен по-скоро
.
«
Последна редакция: април 03, 2008, 09:55:16 от rozovka
»
Активен
Wienerin
Професор
«
Отговор #234 -:
април 03, 2008, 12:16:58 »
rozovka това с бирата и лимонадата е хубава идея
хем няма да забравят сватбата ми
шегата на страна, но както казах повечето не пият или пият по съвсем малко колкото "да правят компания" и това ме притеснява, че не мога да преценя количеството алкохол. Но мисля в тази тема четох, че алкохола е бил достатъчно, тогава когато остане
и мисля да се ръководя от тази максима
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #235 -:
април 03, 2008, 12:26:53 »
А, Wienerin,защо ти си се нагърбила с тази задача. При мен мъжът ми, татко и бащата на младоженеца определиха количеството на алкохола и съответно го порачаха. Гостите останаха очаровани от селекцията вина и ракията. Алкохолът беше отлично преценен и предходният ми постиг не е случаен - идеята е не да има от всичко по малко, а достатъчно за всички. Разбира се, че при нас не се получи описаната от мен ситуация, дадох просто по-образен примен. А и баща ми и свекър ми имат по 15 години стаж в ресторантьорския бранш, т.к че ги разбират тези неща
Активен
Wienerin
Професор
«
Отговор #236 -:
април 03, 2008, 12:49:07 »
Цитат на: mirindadimi в април 03, 2008, 12:26:53
А, Wienerin,защо ти си се нагърбила с тази задача. При мен мъжът ми, татко и бащата на младоженеца определиха количеството на алкохола и съответно го порачаха. Гостите останаха очаровани от селекцията вина и ракията. Алкохолът беше отлично преценен и предходният ми постиг не е случаен - идеята е не да има от всичко по малко, а достатъчно за всички. Разбира се, че при нас не се получи описаната от мен ситуация, дадох просто по-образен примен. А и баща ми и свекър ми имат по 15 години стаж в ресторантьорския бранш, т.к че ги разбират тези неща
ми аз щото аз съм пияндето в семейството
мъжът ми пие само бира и то в мн. редки случаи...
баща ми отказа алкохола след един инсулт, а милото няма баща
и кой, кой...аз, естествено
можеш ли да напишеш от кои реколти вино са били поръчали твоите хора?
и за ракията също ако може да ме ориентираш ще съм ти много благодарна
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #237 -:
април 03, 2008, 13:33:59 »
Цитат на: mirindadimi в април 03, 2008, 12:26:53
Не съм искала да ти противореча, mirindadimi, сигурна съм, че с такива организатори въпросът е бил супер решен! От друга страна, като има повече видове алкохол, изглежда по-богато менюто (ние ще имаме менюта на масите). Не съм казала, че трябва да има от всичко по малко, а от няколко неща по-много, и от няколко по бутилка-две - за разкош
.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #238 -:
април 10, 2008, 14:12:17 »
А ние все още се двоумим. По принцип за ракията и виното е сигурно и водката също, но милато иска и уиски. Онзи ден ми сервира
, че ще вземе 3 кашона с уиски (което за мен е напълно излишно - все пак това са 36 бутилки) . За 150 човека дали ще са достатъчни:
30 бутилки литрови- ракия
30 бутилки литрови -водка
повечко бяло вино, може и червено
и 15 бутилки уиски. Нашия кум е бил в сервитьорския бранш и каза, че най-много на сватби се набляга на вино и ракия?
Вие на какво мнение сте?
Активен
elenceto
Ентусиаст
«
Отговор #239 -:
април 10, 2008, 14:22:34 »
Пият и много бира.....А за уискито, права си, наистина е сякаш много 36 бутилки!При нас 110 човека изпиха около 4 б-ки уиски, толкова водка, 30 литра бяло вино, 20 червено, 15 литра ракия и около 30 бири. :girl_impossible:Остана доста алкохол....ще си го пием доста време!
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...