Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 23:00:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!!  (Прочетена 175299 пъти)

abel
Сватбар
Публикации: 162

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: август 13, 2007, 11:59:35 »

Момичета според вас много ли е
водка 12 бутилки ( 0,7л)
уиски 12 бутилки ( 0,7л)
бира 100 бутилки (0,5л)
бяло вино 24 бутилки (0,7л)
натурален сок 72л
мин.вода 54л
безалкохолно (0,250) х 2 на човек
----------------
730лв

за 61 човека

моля ви кажете ми какво мислите като масите ни са 9 (+ нашата включително) , много млади хора едно 80% ?
Според мен е абсолютно достатъчно smile
Ние сме взели малко повече от вас - за 80 човека - основно млади хора  good
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: август 13, 2007, 12:04:32 »

Момичета според вас много ли е
водка 12 бутилки ( 0,7л)
уиски 12 бутилки ( 0,7л)
бира 100 бутилки (0,5л)
бяло вино 24 бутилки (0,7л)
натурален сок 72л
мин.вода 54л
безалкохолно (0,250) х 2 на човек
----------------
730лв

за 61 човека

моля ви кажете ми какво мислите като масите ни са 9 (+ нашата включително) , много млади хора едно 80% ?
Според мен е абсолютно достатъчно smile
Ние сме взели малко повече от вас - за 80 човека - основно млади хора  good

Според мен това е много алкохол,но щом вече сте го взели.............. *db*Със сигурност ще стигне даже ще остане.И при нас имаше само млади хора - 90% ,но за 45 човека - 8 л ракия и 8 л вино !
Активен
mandarinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: август 13, 2007, 12:12:09 »

Не сме го взели още   Wink

ама незнам ние снощи заедно четохме кой какво е писал за алкохола и УЖ бяхме абсолютно сигурно че ще го вземем, но след като прочетохме малко се поразмислихме, лошото е че неможе да сложим на една маса от това а на друга от онова...грозно е и затова решихме че ще има от всичко.
Активен
abel
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: август 13, 2007, 12:46:02 »

ама незнам ние снощи заедно четохме кой какво е писал за алкохола и УЖ бяхме абсолютно сигурно че ще го вземем, но след като прочетохме малко се поразмислихме, лошото е че неможе да сложим на една маса от това а на друга от онова...грозно е и затова решихме че ще има от всичко.
Реално погледнато относно алкохола, ние подходихме така:
По-добре да ни остане, отколкото да не стигне. Каквото остане - ще си го вземете smile
А след самата сватба ще има да се черпи, да се канят гости - много бързо ще се намести според мен smile
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: август 13, 2007, 13:40:52 »

По-добре да ни остане, отколкото да не стигне. Каквото остане - ще си го вземете smile
А след самата сватба ще има да се черпи, да се канят гости - много бързо ще се намести според мен smile

abel, права си, и при нас беше така, остана след сватбата, но бързо му се намери мястото!!! CHEERS good
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: август 13, 2007, 13:41:41 »

Съгласна съм че алкохола след това ще се исползва,но мисля че е нормално да заложиш по 300 - 400 мл най-много концентрат на всеки човек.Mandarinka шом сте 9 маси по 1 бутилка от двата вида концентрат  на маса и по две бутилки вино е ок.За бирата не мога да кажа.
Разбира се вие най-добре си знаете кой колко пие.
Може да ви е смешно но ние с моя любим 1 седмица преди сватбата седнахме и сметнахме горе-долу кой по колко и какво пие с малко завишения и например в сметките не включихме едната малка ракия която влизаше в менюто и мисля че много добре се получи.Имаше хора които въобще не пиха и даже им подарихме по бутилка домашно червено вино на тръгване и...........пак остана!
Активен
mandarinka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: август 13, 2007, 13:43:20 »

И ние сме на тоя принцип, по -добре да има от всичко, отколкото гостите да се чудят: абе ракия ли да пия, като не пия въобще или вино, като не обичам..и защо има на другата маса водка, а на моята няма crazy

laugh
Активен
mandarinka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: август 13, 2007, 13:46:38 »

Съгласна съм че алкохола след това ще се исползва,но мисля че е нормално да заложиш по 300 - 400 мл най-много концентрат на всеки човек.Mandarinka шом сте 9 маси по 1 бутилка от двата вида концентрат  на маса и по две бутилки вино е ок.За бирата не мога да кажа.
Може да ви е смешно но ние с моя любим 1 седмица преди сватбата седнахме и сметнахме горе-долу кой по колко и какво пие с малко завишения и например в сметките не включихме едната малка ракия която влизаше в менюто и мисля че много добре се получи.Имаше хора които въобще не пиха и даже им подарихме по бутилка домашно червено вино на тръгване и...........пак остана!

и ние така направихме снощи седнахме и разпределихме, но заради това че поръчваме от фирма за разпространение на алкохол, няма как д ане поръчаме 12 бутилки  от твърдия , те са в кашони, ама колкото ако остане толкова по-добре ще има за афтър партито вкъщи  yahoo
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: август 13, 2007, 13:50:13 »

Съгласна съм че алкохола след това ще се исползва,но мисля че е нормално да заложиш по 300 - 400 мл най-много концентрат на всеки човек.Mandarinka шом сте 9 маси по 1 бутилка от двата вида концентрат  на маса и по две бутилки вино е ок.За бирата не мога да кажа.

и ние така направихме снощи седнахме и разпределихме, но заради това че поръчваме от фирма за разпространение на алкохол, няма как д ане поръчаме 12 бутилки  от твърдия , те са в кашони, ама колкото ако остане толкова по-добре ще има за афтър партито вкъщи  yahoo
Е ама така кажи че го вземате на едро и на кашони.Тогава всичко е  *THUMBS*Добър избор.А ако не е тайна какво уиски сте избрали?
« Последна редакция: август 13, 2007, 14:13:37 от maria_lakova » Активен
mandarinka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: август 13, 2007, 13:51:58 »

любимия Джони  pleasantry а водката е Зубровска... оригинала на зеления Собиески, не е по-скъпа от него
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: август 13, 2007, 13:55:40 »

любимия Джони  pleasantry а водката е Зубровска... оригинала на зеления Собиески, не е по-скъпа от него

Поздравления,добър избор!
Активен
abel
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: август 13, 2007, 15:15:46 »

И ние сме на тоя принцип, по -добре да има от всичко, отколкото гостите да се чудят: абе ракия ли да пия, като не пия въобще или вино, като не обичам..и защо има на другата маса водка, а на моята няма crazy

laugh
А защо алкохола трябва да е на масите?
При нас ще е на отделна маса (или бар), а сервитьорите ще се грижат за това всеки да има каквото трябва. (в по-късен момент очаквам гостите сами да си взимат който каквото иска Wink)
Тъй като и ние пазарувахме на едро, а бутилките са литрови - така ми се вижда по-удобно. На масата да са само чашите и чиниите, да няма допълнително утежняване и да се позапази декорацията..., а бара да е отделно. Така няма да има момент - на едната маса си изпили водката, а на другата уискито... Нашите маси няма да са с равен брой хора, както и не всички пият еднакво - не мога да предполагам, че по една бутилка на маса от всеки алкохол ще бъде достатъчна - макар и литрова.
Аз обаче изхождам от моите посещения на мероприятия с двата вида сервиране - за мен по-удачния е с отделния бар. Това разбира се е нашето виждане, в друг случай предполагам друго ще е удобно smile

Активен
mandarinka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: август 13, 2007, 15:21:29 »

А защо алкохола трябва да е на масите?
При нас ще е на отделна маса (или бар), а сервитьорите ще се грижат за това всеки да има каквото трябва. (в по-късен момент очаквам гостите сами да си взимат който каквото иска Wink)
Тъй като и ние пазарувахме на едро, а бутилките са литрови - така ми се вижда по-удобно. На масата да са само чашите и чиниите, да няма допълнително утежняване и да се позапази декорацията..., а бара да е отделно. Така няма да има момент - на едната маса си изпили водката, а на другата уискито... Нашите маси няма да са с равен брой хора, както и не всички пият еднакво - не мога да предполагам, че по една бутилка на маса от всеки алкохол ще бъде достатъчна - макар и литрова.
Аз обаче изхождам от моите посещения на мероприятия с двата вида сервиране - за мен по-удачния е с отделния бар. Това разбира се е нашето виждане, в друг случай предполагам друго ще е удобно smile

Абел, това е много добър вариант който казваш но от ресторанта казаха че такъв тип сервиране не предлагат  Girl_sing
Активен
abel
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: август 13, 2007, 16:54:03 »

Още нещо, за което се сетих - за количеството на алкохола има отношение и разнообразието.

Например ако има само ракия и бяло вино - броят на хората по някакво количество ракия/вино -  и излиза сравнително точна сметката за съответния алкохол.
Но ако има повече от един вид твърд алкохол - не върви да се вземе горното количетво за ракията и да се умножи по 3 - все пак те едва ли ще изпият три пъти повече... Но пък не е речено, че ще се разделят пиещите пропорционално между ракия/водка/уиски - затова за мен решението беше - като има повече видове, да вземем по-голямо количество - в смисъл повече литри общо, от това което сметнахме, че могат да изконсумират гостите - защото не знаем кой какво ще предпочете - така се надявам да избегнем момента с липсата на дадена напитка smile Но от друга страна - едва ли ще се чудим какво да го правим после Wink Затова в по-преден пост казах, че е по-добре да ми остане, отколкото да не стигне smile

А за видовете сервиране и ресторантите - вече се изморих да се ядосвам и да им се чудя... Те като имат клиенти (без да има събитие), които искат една малка водка дали им слагат бутилката на масата за вечерта - ако случайно поискат пак...
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: август 14, 2007, 17:41:32 »

А за видовете сервиране и ресторантите - вече се изморих да се ядосвам и да им се чудя... Те като имат клиенти (без да има събитие), които искат една малка водка дали им слагат бутилката на масата за вечерта - ако случайно поискат пак...
да това е много точно казано Bravo
мисля да му го кажа на нашият управител на ресторанта nea
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: