Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 04, 2024, 21:37:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бебето и домашните любимци- за и против!  (Прочетена 62304 пъти)

maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: ноември 26, 2008, 14:19:00 »

jasmine  аз само спрях да чистя тоалсната и-милото веднага пое сази задача,колкото и да мрази това .Въпрос става само за бременноста,а после бебо дойде ли,няма какво да го мислиш pardon
Активен
Kassi
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Нашето съкровище, Валентин

« Отговор #31 -: ноември 26, 2008, 19:21:31 »

Ние си имаме в нас котка,а в мъжа ми където сме сега има куче.Решили сме като се роди бебчо да живеем в нас защото е къща и ще сме си отделно,но котката си остава при нас а кучето при свекърва ми и ще си ги гледаме ,а пък котката си е спокойна и няма да я пускаме в детската стая, така сме го измислили. tease
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Публикации: 1731

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: ноември 26, 2008, 23:39:34 »

Ние сме си с Анди и бебето. Ето да видите няколко снимки :
Първата среща http://www.snimka.bg/album.php?album_id=278831&pid=7231451

Запознанството с другия "вуйчо" http://www.snimka.bg/album.php?album_id=278831&pid=7539175

Спане http://www.snimka.bg/album.php?album_id=278831&pid=7884754
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=278831&pid=7884755
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=278831&pid=8878274
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=278831&pid=8956047

И накрая-дръжте се да не паднете:
Любов http://www.snimka.bg/album.php?album_id=278831&pid=8956048

Ако поддържате хигиената на домашния любимец, не мисля че има проблем! 59% от децата израстнали с кучета страдат ПО-МАЛКО от алергии! pardon

jasmine леля ми отгледа синът си с котка вкъщи! От самото му раждане-детето няма ниаккви алергии, да не говорим че котката може да се приеме като по-чиста от кучето, което излиза на вън.

За токсоплазмозата-кръвно изследване е и може и на животно да се направи. Тя е свързана с не добре измити зелечуци или животински продукти. Така че зависи къде и с какво се е хранило котето.
« Последна редакция: ноември 26, 2008, 23:48:21 от Little_Sweet_Didka » Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 675

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: ноември 27, 2008, 11:26:27 »

Дианче,стахотни снимки-направо много се радвах,докато ги гледах!  yahoo
Нека и другите съфорумки им обърнат внимание и да спрат да се притесняват толково много за това,а и да си изхвърлят животинчетата.. diablo
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: ноември 27, 2008, 11:30:40 »

Благодаря ви момичета,ама това трябва да го види милото и майка му и баба му crazy,дето не ми вярват и само ме ядосват.Аз знам ,че ако се поддържа добра хигиена няма проблем,само дето има доста косми ама,ще чистя какво да правя.
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: ноември 27, 2008, 11:48:04 »

jasmine , понеже отдавна ти следя терзанията и вече не мога да се сдържа да не напиша нещо.
Отивайте да търсите Мърко по-скоро, докато има шанс да го намерите, защото ще е много кофти, ако решите да го приберете, а се окаже, че него го няма. sad Ако трябва на 1-во време го дайте на някой близък да го гледа, докато вземете окончателно решение, дали да е у вас.
Много ми е мъчно, че така прибързано сте действали, ама то човек като се стресне и няма много време за размисъл sad
Стискам палци да го намерите, ама според мен, действайте по-бързо и мислете за варианта да го дадете на някой близък на първо време!  good
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: ноември 27, 2008, 16:21:01 »

Ble6tu4ka,нашият Мър още в самото начало ,когато решихме да го гледаме го заведохме на ветиринар и му биха всички нужни инжекции.Незнам ,че има такъв преглед за токсоплазмоза на котките,ама може и да има.Аз от няколко дена врънкам милото да си го върнем ,но на когото кажа и всички ме мислят за луда crazy.толкова ли е страшно да си имаш котка,ами ако спазвам голяма хигиена ,редовно си я водя на ветеринар и живот и здраве да няма пряк достъп с бебето ,незнам объркана съм ,а милото се страхува много да не би ако си го върнем нещо да навреди на плода shok.Направо незнам ,давайте съвет момичета.Майче,значи вие си държите котето вкъщи?Кажи тогава спязваш ли някаква по-строга хиггиена от преди да разбереш,че си бременна и промени ли се нещо след това.
Ще съм ви благодарна ,ако чуя повече мнения по-моят въпрос,но да е ако може по-скоро,защото ако успея да убедя милото ,да не да стане така да отидем да си приберем Мърко,а той да не е вече там cray

Миличка, теста за токсоплазмоза на котето е различен от редовните прегледи и ваксини. Реално котките не боледуват от токсоплазмоза. Това са паразити живеещи вътре в коремчетата им и се предават чрез изпражненията им. На котетата не им пречат, но на хората - да.
Ако си в София мога да ти кажа къде можете да заведете Мърко, за да го изследват за токсоплазома. Теста прилича малко на тест за бременност. Вземат натривка от дупето му, обработват я и я слагат в отворчето на теста. След 5-10 минутки ви казват резултата. Нищо сложно не е, но е голямо лично успокоение. Струваше някъде около 15-тина лева.
А то е ясно, че редовното обезпаразитяване и ваксиниране на домашните любимци е задължително.

Аз много обичам животните и не бих се отказала от нашия Котьо, когато имаме малък мушмурок. Не виждам каква опасност може да представлява едно домашно животно ако е здраво и се спазва добра хигиена.

Наистина.. придумай милото си и заведете Мърко на изследването за токсоплазмоза.. ако всичко е наред - мисля, че няма пречки да си го приберете..  Пиши ми на ЛС, като решите да водите Мърко на изследвания, за да ти дам адрес на ветеринаря, който ги прави на нашия Котьо.

Успех, мила!
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
**
Публикации: 148

« Отговор #37 -: ноември 28, 2008, 00:31:46 »

Здравейте момичета, попринцип, ако животното е здраво и добре поддържано е дори много препоръчвано по време на бременноста от психологическа гледна точка. От една страна грижата за него често намалява стреса от бременноста, а и осигурява малко спорт  blum Хубаво е докато детето е малко то да се следи да няма прекалено пряк контакт с животното - имам предвид да го ближе или прочие - знаете, че малчуганите лапат всичко подред, а какво по-апетитно понякога от жива мърдаща под носа ти опашка  funnytooth просто трябва да се прецени самата психика на животното. Друг момент е, че понякога животните се чувстват като децата в семейството и може да проявяват ревност - тогава вече наистина трябва да се  отстранят, но ако и те и детето са заедно от малки обикновено лесно свикват и се разбират добре и дори са грижовни към децата  smile Колкото до тестовете за токсоплазмоза наистина са наложителни. Може да отидеш и във Вериги Анимо също ги правят - те са най-голямата верига клиники и ветеринарни магазини в страната - има 2 или 3 в София - В Младост 1а и на Плиска, В стара загора и в Бургас и Варна - така че избор имаш - само да имаш желание  smile
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: ноември 28, 2008, 14:27:17 »

Офф,незнам никой не иска даже да ме изслуша nea.Всеки казва как е по-добре ,че сме я махнали и още повеч никой не иска да си го върнем.Ужасно е,защото гласът ми е като в пустиня cray
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: ноември 28, 2008, 16:44:02 »

jasmine , мрънкай на милото ти, колкото можеш.  Плачещо момиче
Много се притеснявам, че ще ви дойде друг акъл скоро и на двамата, ама вече ще е късно и няма да намерите Мърко  sad

А вариантът да си го потърсите и да го дадете на някой да го гледа за известно време?
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
**
Публикации: 148

« Отговор #40 -: декември 05, 2008, 11:13:11 »

Стига де - когато се спазва хигиена на животните не смятам, че има някакъв проблем. Дори е полезно децата да комуникират с животни - така се учат да са грижовни и внимателни още от ранна възраст - излез на милото ти с този аргумент  tease и го направи  tease докато не се съгласи Wink
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: декември 05, 2008, 11:22:24 »

Жасмин, понеже от доста време следя и аз мъката ти, а и ние имаме котка в къщи да ти кажа.От скоро време всички покрай нас ни мрънкат как щяло да е добре да махнем котето, че имало значение за едно бъдещо дете и т.н.Аз понеже много съм привързана към нея се разтърсих и разбрах, че за една бременна жена е много по-голяма вероятноста да се зарази от токсоплазма от сурово месо отколкото от котка.Ако котето има добри хигиенни навици, ако се сманя всяка вечер тоалетната от друг човек, не от бъдещата майка и ако е оберазпазитявано редовно, то всичко е наред.Аз за свое собствено успокоение съм накарала мъжа в събота с котката да ходят на ветеринар, че да и направят изследвания ако трябва, защото и ние искаме бебче.Така че ако ти искаш много просто настоявай да ти я потърсите.
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: декември 05, 2008, 11:30:57 »

Точно по този въпрос ние отдавна се вълнуваме и накрая стигнахме до заключението, че човек не трябва да издребнява толкова.
тТоксоплазмозата може да се хване и от ядене на зле приготвено месо. Другото е, че ако веднъж си я хванал имаш вече имунитет, опасно е ако за 1-ви път се разболееш по време на бременността.
Аз много обичам котки и от малка съм имала поне 100 до сега но в къща. Иначе имам вече две  blum , единия обаче замина при баба, а преди няколко дни се сдобих с друго красиво животинче и си продължаваме с бебеправенето.
Спомням си майка по време на бременността с брат ми (имаме 11год разлика) имахме един сиамец Мишо при баба и той все спеша на корема и - тя нито е нзаела тогава за токсоплазмоза нито нищо и точно заради незнаението и не се притесняваше нито пък на брат ми му има нещо -така че ..........
за успокоение едно изслдеване показва имате ли имунитет и всичко е ОК
Аз пиша за такива като мен, които бебеправят, но вече с бебе пак янма да я махнем, трябва да сме много натаяно че да я махна временно - иначе наистина при добра хигиена, няма лошо  good
Активен
iashek
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #43 -: декември 17, 2008, 00:13:46 »

здравейте
аз имам куче от 10 години и аз мен беше абсурдно да си изхвърля животното или да го дам на някого след като забременях лекарите се сетиха да ме пращат на изследване за токсоплазмоза след като вече бях бременна в шестият месец и то не аз да се изследвам а кучето;във ветеринарната клиника направо ми се изсмяха и ми казаха че ако съм болна или заразена от тази болест която е предимно по котките то тя предизвиква спонтанен аборт още в първият или максимум вторият месец на бременността
в мъжът ми водихме истинска война за моето куче но то си остана в моят дом и не е създавал никакви проблеми на бебето ми имам ги снимани как спят двамата на леглото когато синът ми беше на няма и месец
за ваксините на кучето също питах лекарите и те ми казаха че се правят заради самото животно а не заради хората които живеят с него
затова който си има животинка в къщи нека не бърза да я изхвърля на улицата или да я дава на някого защото и за децата е по  -добре да растат в компанията на животни
Активен
clovis
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: февруари 08, 2009, 22:00:24 »

Ето и нашият домашен любимец в съжителство с бебка и засега няма проблем, освен че умира да се намести в количката , в креватчето, явно обича миризма на бебешко
http://picbg.net/u/27256/17745/271990.jpg
http://picbg.net/u/27256/17745/271991.jpg
http://picbg.net/u/27256/17745/271992.jpg
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: