Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 06:23:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Стреса преди сватбата? - 2 част
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Стреса преди сватбата? - 2 част (Прочетена 143731 пъти)
biersdorf
Ентусиаст
"Няма попътен вятър за кораб без посока." Чърчил
Отг: Стреса преди сватбата? - 2 част
«
Отговор #165 -:
ноември 04, 2009, 12:09:06 »
roumyana -съгласна съм с това, че в момента в който съм приела да се омъжа, неминуемо следва и да преосмисля поведението си (понякога е трудно осъществяването обаче-даже да си проумял че е така). Е, надявам се с повече усилия да успея да подтисна това си чувство на ментор, както и опасението от това, че "няма да стане на моето" (осъзнавам колко грозно звучи).
Хубаво ми е, че сте тук и изразявате отношение-така мога да видя нещата по-трезво и в цялост.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #166 -:
ноември 05, 2009, 08:48:30 »
Макар че сме много
аз ще кажа и моето мнение.Според мен вие сте решили да продължите заедно и от тук нататък живота е низ от компромиси и от двете страни.Румяна е много права в това.При организацията на нашата сватба, за да няма подобни изцепки всичко избирах аз, после го показвах на мъжът ми и той съответно изказваше мнение.Винаги е имал право на избор измежду няколко неща и винаги сме стигали до консенсус.Датата и двамата искахме да е ранна есен и така се и получи, цвета на сватбата, поканите, халките, но си говорихме много и дискутирахме всеки казваше доводите си и така.Вярно е че аз изпадах в истерии на един два пъти и то защото нямахме фото или DJ ама това е нормално.А и по време на подготовката сме толкова изнервени, че кавгите са нещо нормално.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #167 -:
декември 07, 2009, 13:40:23 »
Ох,вчера си зададох въпроса защо един такъв хубав повод може да донесе толкова тревоги и негативни емоции ? Ето например при мен всички са крайно добронамерени и се опитват да помагат.Нищо че помагат с идеи за това какво би им харесало за тяхната сватба
Ииии, установих, че ако не моето човече, аз собственоръчно трябва да се набия, заради магарешкия си инат и безподобен перфекционизъм.
Тези дни , например , бъдещата ми свекърва, предложи да си направим малко тържество само с кумовете и роднините с почерпка в ресторантче, а роднините да ни подарят сватбено пътешествие. Знам, че беше мила и го каза за хубаво, обаче...Докривя ми
А бъдещият ни кум(моят най-добър приятел от вече 10 и повече години) каза,че сватба без поне едно хоро не си представя...а аз каква съм такава странна-не искам хора...И ме хвана страх-моето човече каза,че толкова интересни и нестандартни идеи за сватба като тези,които му предлагам,не е чувал.Което го прави много,много щастлив...
Мен пък ме е хванал страха,че ще прекаля с нестандартното...
Извинявайте за дългия пост,много се изнервих и трябваше да си го излея
Вярно имам нужда от превъзпитание
Активен
luci
Сватбар
«
Отговор #168 -:
декември 07, 2009, 13:55:30 »
Мишел, по това, което съм видяла от постовете ти в други теми ти определено имаш нестандартни и много интересни идеи- така че, поне според мен, дерзай с подготовкото както на теб ти харесва- това си е твоята сватба и важното е да си щастлива, а не икономична. Това си е мое мнение. Колкото до съветите от добронамерените хора около теб- вслушвай се в тях, извлечи ако има някаква поука, но действай така, че да си щастлива и доволна! Все пак внимавай да не станеш булка страшилище, която иска абсолютно всичко да е на нейното. Прави компромиси с малките неща, а за цялостната концепция се довери на себе си! Успех с подготовката !!!
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #169 -:
декември 07, 2009, 14:12:00 »
Цитат на: luci в декември 07, 2009, 13:55:30
Мишел, по това, което съм видяла от постовете ти в други теми ти определено имаш нестандартни и много интересни идеи- така че, поне според мен, дерзай с подготовкото както на теб ти харесва- това си е твоята сватба и важното е да си щастлива, а не икономична. Това си е мое мнение. Колкото до съветите от добронамерените хора около теб- вслушвай се в тях, извлечи ако има някаква поука, но действай така, че да си щастлива и доволна! Все пак внимавай да не станеш булка страшилище, която иска абсолютно всичко да е на нейното. Прави компромиси с малките неща, а за цялостната концепция се довери на себе си! Успех с подготовката !!!
Благодаря, Luci ! Това се и опитвах да кажа с моя пост- момичетата да се опитат да са по-спокойни и да слушат хората около себе си. В повечето случаи ни мислят доброто
И обещавам да не се налагам
Много е грозно
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #170 -:
декември 07, 2009, 23:05:59 »
Преди всичко трябва да се съобразите с гостите. Все повече капризни булки забравят че всичко се прави заради тях. Ако не искат, то нека да си направят сватба без гости. Етикета изисква да се съобразиш с гостите на които си гласувал доверие.Това са , близки,приятели роднини и.т.н. Предсавете си,да заколиш прасето и да си поканиш приятели които всъщтност са вегетарианци....без да се съобразиш с техните предпочитания. Освен за храната същото важи и за веселбата в това число и музиката.Най тъпата и скапана сватба на която съм присъствал като гост беше именно такава.Без никакви хора,без БГ,само поп,рок и джаз.Представете си, балната зала в РАДИСЪН и неква рокаджиска група КОКОМАНИЯ или нещо такова. Всички с костюми,много изискана сватба с уелкомдринк с квартет пиано ,арфа.и.т.н,а тая певицата от въпросната рокгрупа,дошла по дънки и с бял памучен потник като тия дето ни ги раздаваха в казармата.Само по него.Като задъниха некви рокпарчета от 50-те и яко джаз.Обаче това е желанието на булката.Докато почиваше групата имаше дж.И той същите парчета.С триста зора педумахме младоженеца да разреши на д-жя да пусне едно хоро (той не че не искаше но заради булката) и разреши.А оная жена му щеше да се пребие да търчи при дж-я да му каже веднага да го спре.Няква селянка от някво село край Пирдоп,обаче нали се жени за баровец и вече сме голяма работа.Никва чалга ,никва БГ.И въобще нищо което да и напомня от къде е дошла. Никога няма да го забравя както и повечето от гостите.
Така скъпи дами гледайте да на не се получи и при вас така. Съобразявайте се с гостите за да ви запомнят с добро. Също както те се съобразяват с вашите желания когато ви купуват подарък.За да не се получи като при нас,след сватбата да ходиме да си направиме купона на друго място.Даже щяхме да отмъкнем и младоженеца ако не им бяха организирали някаква изненада в президентския апартамент в хотела. Айде със здраве. И не се ядосвайте.Пътешествието си е само за вас и там правете каквото си искате.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #171 -:
декември 08, 2009, 08:37:49 »
Айвън е малко краен, но е прав, защото на всяка сватба има гости и колкото и да не ни харесва ние трябва да се съобразяваме с тях.Аз също не слушам чалга, но на сватбата имаше, защото приятелите ми слушат, но пък за сметка на това обожавам хората и имаше мнооого хора.
До тук с
Колкото до стреса аз съм го казвала много пъти, внимавайте покрай организацията на сватбата да не се изпокарате и да няма сватба.Сватбата е тържество, тържеството на вашата любов, недейте от перфекционизъм да превръщате тържеството в опело.И имайте в предвид, че от много изисквания накрая не можете да усетите празника, защото сте внимавили всичко да е наред, а той денят взел че минал.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #172 -:
декември 08, 2009, 09:54:59 »
AIVEN , точно, защото се съобразявам с гостите си, се ядосвам на себе си. Да, трябва да има това, което те искат, иначе как ще се забавляват. Само че се замислих и за друго- дали ще им е хубаво да гледат младоженците в лошо настроение заради класическото 10-20 минутно булченско хоро и така любимата им чалга? Нищо против и двете. Като размислих, хоро трябва да има,все пак е хубава българска традиция. Ала на повечето сватби, на които съм била, изобщо не звучеше като онази истински красивата народна музика.
AIVEN, и аз ще си позволя да съм крайна. Като дете покрай моя кръстник,който е музикант, по стечение на обстоятелствата съм била и на ромска сватба. Е, много от музиката, която пускат на някои днешни български сватби, ми напомня за тяхната. От лошия и вариант. Само че на тях им подхожда.
Сватбата, която си описал, вярно е била неприятна.Но ето ще ти опиша каква е идеята за нашата- помолихме приятелите и близките си всеки да ни каже няколко свои любими песни и така да сглобим комбинацията за музика. Не искаме никакви подаръци, ама никакви. А пътешествие изобщо. И да ти кажа и с още неща се съобразяваме.
Понякога хората наистина са капризни, AIVEN, но това е, понеже имат мечти. Никой не тръгва да се жени с идеята, че ще го прави и друг път и тогава ще е идеално. Прави се веднъж.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #173 -:
декември 08, 2009, 22:36:32 »
Дадох този пример за да видите докъде може да стигне егоизмат на младоженците по някой път.За това не се ядосвайте и оставете нещата в ръцете на професионалистите. Разбира се до колкото ви позволяват възможностите. Защото виждам че повечето пъти притесненията Ви са свързани именно с подготовката. А що се отназя до веселбата и музиката в ресторанта. Моя съвет е да се доверите на дж-я който сте си избрали. Не може да угодите на всички. Колкото повече се стремите да го направите, толкова по-голяма вероятност има да провалите веселбата. Дж-я усеща и може да угоди на по-голямата част от гостите Ви. Това му е работата. Целта на празненството в ресторанта е именно тази. Да угодиш на по-голямата част от гостите а не на себеси или на отделни хора. Вашият личен ритуал и тайнство е в църквата и след това. Направете го както в приказките. Даже на последък виждам че все повече двойки празнуват в ресторанта на другия ден. Този вариант наитина ви дава възможност да сбъднете мечтите си и след това да уважите роднините и близките си. Ако имате възможност и за пътешествие след ресторанта......
Просто се отпуснете и не забравяите че това ще е най-красивата сватба не за друго а просто защото е ВАШАТА СВАТБА.
успех.....
Активен
Vesseto
Любопитен
Принцеска
«
Отговор #174 -:
декември 09, 2009, 18:27:02 »
Много странен парадокс наистина - уж е тържество, празник, веселба, а докарва такива главоболия
! В продължение на три седмици след като решихме да се бракуваме изживях такъв стрес, какъвто няма да си позволя да се повтори. Той се дължи до голяма степен на доброжелателите, които "просто искат да помогнат", без да си дават сметка, че далеч не са единствени.
Сега съм много по-спокойна, въпреки че все още единственото сигурно нещо е ресторанта. Не мога да угодя на всички, пък и не виждам смисъл. Ще смесим традициите с модерното и за 5 (поне) часа сватба се надявам да има за всекиго по нещо
Както казва любимата ми майка, в крайна сметка ще стане така, както трябва а стане
Активен
me4enceto
Сватбар
«
Отговор #175 -:
декември 16, 2009, 16:44:57 »
Аз май се стресирам на периоди. Мисля си, че сме подготвени, че вече много неща сме свършили и в един момент се присещам за още какво ли не което не е готово.
Много се стресирам и за шафери и шаферки, за родителите - за тях постоянно, за разходите, разходите, разходите ...
Една вечер си лягам и се усмихвам и си казвам:Хм ще се женя
и след това - ааааууу и ще стана госпожа и почти рев последва - милото едвам ме успокои. Така, че стрес има май при всички положения
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #176 -:
декември 16, 2009, 17:52:15 »
При нас полека-лека стресът също започва да се проявява, макар че имаме още доста време до сватбата. Причината е, че утре се прибираме в България и за няколко дни ще трябва да организираме сума ти неща.
Следващото ни прибиране хич не се и знае кога ще е, но сигурно едва края на май, та всички основни организационни въпроси трябва да бъдат решени сега.
И на родителите трябва да кажем като за начало...
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #177 -:
декември 16, 2009, 20:29:26 »
me4enceto
много отрано си започнала да се стресираш
Аз още не осъзнавам какво точно ме очаква и колкото по-късно осъзная толкова по добре, че и аз съм една паника...
Активен
me4enceto
Сватбар
«
Отговор #178 -:
декември 17, 2009, 11:23:03 »
Ей Зори, само с месец след теб съм
Аз съм на периоди - като ми остане малко свободно време да мисля за сватбата и гледай какво става
което ми напомя, че имам да правя списъци, сметчици - като един истински сватбен агент съм станала хихихи
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #179 -:
декември 17, 2009, 12:35:56 »
Само малко
Оле , момичета мили, ще се побъркам
Нали още доуточняваме мястото на "събитието" и аз си се ровичкам из интернет... И хоп-показвам аз един ресторант на моето човече,ей така между другото...той се влюби в него... Пък аз си имах вариант фаворит
Не че този не е прекрасен, ама... Сама си вкарах автогол
На мен официално трябва да ми се забрани измислянето на идеи и ровенето в интернет
Един съвет от мен- спрете се на един вариант, запънете се като магаренца на мост за него и никакво мислене повече
Иначе ...
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14