Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 07:31:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбено меню - 2 част
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбено меню - 2 част (Прочетена 163347 пъти)
Миши
Професор
Отг: Сватбено меню - 2 част
«
Отговор #390 -:
октомври 04, 2011, 18:12:27 »
AIVEN и ти имаш право. Скоро и аз бях на сватба, където не управителя, а сервитьорите бяха виновни за много неща. 1 само на нашата маса върнах 6 мръсни чаши. Лично мен това ме влудява. След това сервитьорите почти спряха да обслужват нашата маса. Когато дойде реда за тортата нямахме вилица за нея. След няколко културни молби да се донесе и пренебрегване от тяхна страна трябваше да се отиде до бара и да се вдигне скандал, за да се донесе вилица за десерт. Овер тайм в самия ресторант нямаше. Всъщност останахме до 2ч, но не се доплащаше нищо. Ето затова казах, че понякога вина имат сервитьорите, защото отношението им беше високомерно ( няма да изпадам в големи подробности казах нещата, които най - много ни изнервиха). Принципно управителя трябва да следи дали всичко е наред, но понеже това се случи в по - малък град и не толкова известен ресторант се допуснаха такива грешки.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #391 -:
октомври 04, 2011, 20:53:40 »
Подобни неприятни моменти има във всеки един град или населено място. Проблемите в една фирма се пренасят механично при събитие като сватбата. Гостите не са виновни, но поемат негативите и проблемите. В същност това е част от бизнеса...
Активен
Wonder
Ентусиаст
Публикации: 57
«
Отговор #392 -:
октомври 06, 2011, 19:37:54 »
Цитат на: rozovka в октомври 04, 2011, 15:37:27
wonder
, менюто ви много ми харесва. Страхотно е храната да е съчетана от сомелиер със съответното вино, както в дегустационните менюта. Как се прие това от гостите ви - все пак рядко се прави в България? Тук не му ли опънем по сто грама ракия за аперитив, не ми хвали менюто
. Шегувам се - но все пак такива са ни традициите, няма какво да се лъжем. Ако нямаш нищо против, пусни в съответните теми още нещо от декорациите ви - тейбълки например - каквото прецениш.
rozovka
, здравей и от мен. Ами, в началото когато предупредихме част от по-близките ни гости, че няма да има шопска салата и ракия, това бе посрещнато с известна доза скептицизъм. Оставихме им опцията да си поръчат на място, ако толкова не им хареса гурме менюто... Както и очаквахме, нито един гост не си поръча ракия, шопска салата и т.н. Храната беше изключителна по всички параграфи и бе поднесена в перфектен синхрон от сервитьорите, без минута закъснение между което и да е от ястията.
Съответно, изводът е че за да се получи хубава българска сватба от гастрономическа гледна точка, не винаги е необходимо да присъстват традиционните елементи в менюто, въпреки че достатъчно голяма част от гостите бяха традиционалисти.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #393 -:
октомври 13, 2011, 17:29:01 »
Цитат на: Wonder в октомври 06, 2011, 19:37:54
rozovka
, здравей и от мен. Ами, в началото когато предупредихме част от по-близките ни гости, че няма да има шопска салата и ракия, това бе посрещнато с известна доза скептицизъм. Оставихме им опцията да си поръчат на място, ако толкова не им хареса гурме менюто... Както и очаквахме, нито един гост не си поръча ракия, шопска салата и т.н. Храната беше изключителна по всички параграфи и бе поднесена в перфектен синхрон от сервитьорите, без минута закъснение между което и да е от ястията.
Съответно, изводът е че за да се получи хубава българска сватба от гастрономическа гледна точка, не винаги е необходимо да присъстват традиционните елементи в менюто, въпреки че достатъчно голяма част от гостите бяха традиционалисти.
Не е редно да отидеш на сватба и да почнеш да си поръчваш други неща защото не ти харесва менюто.
Дори и да ги питаш, никой няма да ти каже - не ни харесва, искаме шопска салата-. Щом си сигурна че повечето са били традиционалисти, това значи, че предпочитат традиционното.
Активен
Wonder
Ентусиаст
Публикации: 57
«
Отговор #394 -:
октомври 14, 2011, 22:18:47 »
Разбира се, съгласна съм, че в голяма част от случаите хората не биха си поръчали и не биха се оплакали от това, което им е сервирано на такова събитие.
В нашия случай обаче, това е различно и без да навлизам в голяма конкретика, ще кажа няколко факта: гостите си изядоха всичко, като през цялото време възклицаваха за подбора и начина на поднасяне на всяко от ястията с конкретната напитка. Когато накрая дойде ред на тортата поднесена с по един малък подарък от нас към всеки от гостите ни, те бяха за пореден път очаровани и ни похвалиха за цялото ни усърдие.
А традиционалистите не бяха болшинство, а както бях писала, те съставляваха достатъчно голяма част от гостите ни. Освен положителните им отзиви, израженията на лицата им при дегустирането на всяко от ястията бе повече от достатъчна за нас да разберем, че се наслаждават на храната.
Беше едно прекрасно кулинарно изживяване както за нас, така и за гостите ни.
«
Последна редакция: октомври 14, 2011, 22:45:35 от Wonder
»
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #395 -:
октомври 17, 2011, 14:50:40 »
Менюто ви е страхотно и съчетанието с напитките е направо изключително. Червено вино от Напа, бели новозеландски, ризлинг от Елзас и порто за десерт - класическо и много стилно.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #396 -:
октомври 19, 2011, 13:56:48 »
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/Wonder/svatbeno+menu.jpg.html?action=gallery
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #397 -:
октомври 19, 2011, 19:31:47 »
явно на някои компютри не се отваря, успях да го видя. wonder, поздравления, невероятно стилно! браво! определено е солидна основа за моето меню:)
Активен
Vivid
Професор
«
Отговор #398 -:
ноември 25, 2011, 10:16:06 »
Здравейте, ето и моето сватбено меню. Или поне засега така е планирано
Салата: Гръцка (домати, краставици, маслини, чушка, лук,сирене, риган)
Топло предястие:Пълнена палачинка с пиле и зеленчуци, поднесена с доматен сос.
Основно ястие: Медальони от свинско и пилешко месо, поднесени с гъбен сос и сос сирена, картофи и зеленчуци.
Студено предястие:Селекция сирена и колбаси (за двама или четирима)
Хрупкав хляб
Торта
Дали е добре? Идеята ми беше да избегна твърде кръчмарските изпълнения,(все пак е сватба), но да се сервира нещо, което хората да изядат с удоволствие, а не да се чудят какво е "онова зеленичкото нещо"...
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #399 -:
ноември 25, 2011, 11:06:38 »
Ето, че и аз имам нужда от съвет по този въпрос. Менюто в момента го мислим, но да кажа вариантите, на които сме се спрели:
салата - овчарска (350 гр.)
предястие - палачинка със спанак и сирене или чушка бюрек (200 гр.)
основно - пиле рокфор и свинска пържола с някакъв сос беше (общо
500 гр !!!
.)
гарнитура - картофи соте и още нещо имаше (200 гр. )
десерт - торта (150 гр.)
Притеснява ме, че в куверта не са включени мезета. Ако искаме да се включт трябва да доплатим по 3 лв. на човек, а ми се вижда много. Освен това грамажите, особено на основното, са доста големи и се чудех дали да не заменим предястието за някакви мезета. В крайна сметка може и да доплатим, но много се чудим. Моля за съвет.
«
Последна редакция: ноември 25, 2011, 11:25:32 от veseto_87
»
Активен
juliet
Любопитен
Публикации: 34
«
Отговор #400 -:
ноември 25, 2011, 11:59:32 »
Весе, имам спомен, че си в Панорамата на Парк Хотел Москва. Ние бяхме там септември та съветите ми са изцяло на базата на личен опит. Първо да кажа, че съм с 2-3 и ако мога с повече ръце за палачинката като предястие - страхотна беше (а и това беше единственото нещо от менюто, което успях да опитам
Салатата да си кажа честно е малка. Не гледай написания грамаж. Основното и нашето беше нещо такова и мога да кажа, че си беше голяма порция наистина и стига, а и отзивите ми от хората е, че е било много вкусно. Ние обаче имахме и плата с мезета. За мен лично са нужни просто защото така си гарантираш, че гостите ще имат какво да си боцкат между различните ястия и независимо дали са си изяли порцията бързо или сервитьорите се мотаят да сервират следващото ще знаеш, че гостите не седят на празна маса. Да знаеш, че управителя на ресторанта ще ти иска часово разпределение на ястията, така че наистина помисли добре кое кога да изкарат под час.
Активен
veseto_87
«
Отговор #401 -:
ноември 25, 2011, 12:11:16 »
Да, в Панорама ще сме. И аз точно това си мислех, че макар грамажа да е достатъчно, просто трябва да остане нещо на масата след основното. Оххх, това за часовете ще е сложно. Ти можеш ли да кажеш как беше при вас?
Активен
juliet
Любопитен
Публикации: 34
«
Отговор #402 -:
ноември 26, 2011, 12:17:32 »
При нас настаняването на гостите започваше от 17 и 30, а нашето пристигане беше в 18. С влизането бяха сервирани салатата, платата с мезетата и ядките. Към 19 беше палачинката, към 21 онсовното, а към 22, 22 и нещо изкараха тортата.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
«
Отговор #403 -:
ноември 26, 2011, 14:52:31 »
Здравейте,относно поднасянията на ястията ,според мен нямат определен час,всичко си зависи от ситуацията.
Относно менюто на Весето и на мен ми харесва.Имам предложение за теб,за да не ти остава празна масата след вечеря,просто можеш да изместиш предястието(или мезето,което искаш) след вечеря.Ние на нашата сватба направихме така сложиха салатата,после основното,като изпапаха гостите нещата им сложиха мезенцата( при нас бяха панирани кашкавалчета и сиренца ,заедно със саламчета),тортичката и тя си дойде по реда си.Но всичко си зависи и от тези ,които ви обслужват.При нас се съобразяваха много и следяха нещата,когато имаше нужда се слагаше по масите без да питат,следяха всичко да е по конец.
Активен
veseto_87
«
Отговор #404 -:
ноември 26, 2011, 16:01:51 »
Да, при нас мезето със сигурност ще е след вечерята.
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30