Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 05:29:20
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбено меню - 2 част
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбено меню - 2 част (Прочетена 163299 пъти)
Katicha
Ентусиаст
Публикации: 53
Отг: Сватбено меню - 2 част
«
Отговор #375 -:
август 16, 2011, 17:52:31 »
Ще ви кажа, че аз минала през двете сватби на сестрите ми, като основно им помагах за организацията. За салата е много добре капрезе. Хем е лека, хем почти няма човек, който да не я обича, а и е изискана.
Активен
mimi1809
Професор
Публикации: 481
«
Отговор #376 -:
август 21, 2011, 13:16:45 »
Момичета нашето меню беше
Шопска салата
Предястие-Палачинка с пилешко месо руска салата и гъби
Основно-Пиле аржентина,шишче кюфте и картофи соте
Десерт-торта
Ядки
1 безалкохолно и 1 мин.вода от ресторанта
Питка
Алкохола и безалкохолното си ги внесохме.Мисля че беше добре гостите останаха доволни и яденето беше достатъчно.
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
Публикации: 81
«
Отговор #377 -:
август 23, 2011, 11:20:34 »
Аз все да попитам,но какво представлява пилето по Аржентински?
Активен
mimi1809
Професор
«
Отговор #378 -:
август 23, 2011, 11:42:49 »
Пиле по аржентински е пилешка пържола от бутчето или филето с домати и кашкавал и от вътрешната старана има пълнеж но навсякъде го правят по различен начин
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
«
Отговор #379 -:
август 26, 2011, 08:33:54 »
И ние най-накрая си избрахме менюто
Шопска салата
Палачинково руло(палачинка с шунка,маруля,печена пиперка,крема сирене)и едно рулце по чешки
Пълнено пилешко бутче,свинска вратна пържола и свинско шишче с гарнитура картофено пюре и задушени зеленчуци
Торта
Мезета
Ядки
На мен ми се струва страшно много ядене,но родителите и на двама ни казаха,че по-добре повече,отколкото да не стигне
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #380 -:
август 26, 2011, 11:53:32 »
И на мен ми се струва твърде много
Аз бих махнала свинското шишче.
Активен
Lovly
Любопитен
Публикации: 46
«
Отговор #381 -:
август 26, 2011, 12:25:58 »
Такам, и моето меню го уточнихме най-после. Ще има:
1. Овчарска салата (има си всичко и е много вкусна)
2. Палачинка с пилешко месо.
3. Пилешко вретено със сос с гъби, картофено пюре и зеленчуци.
4. Торта.
Отделно на плата по масите ще има мезета, решихме да се луканка, свикнска и пуешка шунка, пушено филе, няколко вида саламчета, топено сирене на кръгчета, кашкавал и синьо сирене. Също така купички с ядки, чинийки с дребни сладки и фруктиераи с различни плодове (ябълки, нектарини, грозде, банан, и др. макар още да не сме ги измислили.) Също така ще има и погача с мед.
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
«
Отговор #382 -:
септември 04, 2011, 09:39:46 »
Сега страшнбо много се чудим за детските менюта,т.к. едно дете със сигурност не може да изяде такова количество храна :(Дайте идеи за основно ядене за децата.Управителката на ресторанта ни препоръча по 2 кебапчета с пържени картофи,но на мен много не ми се нравят тези кебапчета...
Активен
mimi1809
Професор
«
Отговор #383 -:
септември 04, 2011, 15:27:25 »
ние за децата нямахме меню оставихме родителите на място да избират за децата защото всяко дете яде различни неща.Ако позволи ресторанта ги оставете на свободна консумация
Активен
Wonder
Ентусиаст
Публикации: 57
«
Отговор #384 -:
октомври 01, 2011, 15:24:36 »
Ето и какво беше нашето сватбено меню. За вегетарианците ястията с месо бяха заменени с вегетариански, разбира се.
Mоже да видите пълното меню в галерията ми :
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/Wonder/svatbeno+menu.jpg.html?action=gallery
«
Последна редакция: октомври 01, 2011, 15:30:57 от Wonder
»
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #385 -:
октомври 03, 2011, 10:37:22 »
Нещо много важно. Каквото и меню да си изберете важното е да го изнесат навреме, а не 30мин. преди тортата. Пълни чинии да не се вдигат и.т.н. Каква е файдата от сухите мезета като ги изнесат половин час преди тортата? В повечето случай менюто е достатъчно за да се нахрани човек но редовно гостите стоят гладни заради слаба организация. Така че скъпи булки не се притеснявайте толкова за самото меню а за организацията в ресторанта. Не може да ти приберат салатата защото решили да дават топлите предястия. Също така да съберат платата защото давали тортата. Понякога явно това е целта на късното сервиране, да си приберат пълните плата и после персонала цяла седмица набива сандвичи с луканка и филе Елена за сметка на гладните Ви гости. Много се дразня на такива ресторанти.
«
Последна редакция: октомври 03, 2011, 10:47:20 от AIVEN
»
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #386 -:
октомври 04, 2011, 15:37:27 »
wonder
, менюто ви много ми харесва. Страхотно е храната да е съчетана от сомелиер със съответното вино, както в дегустационните менюта. Как се прие това от гостите ви - все пак рядко се прави в България? Тук не му ли опънем по сто грама ракия за аперитив, не ми хвали менюто
. Шегувам се - но все пак такива са ни традициите, няма какво да се лъжем. Ако нямаш нищо против, пусни в съответните теми още нещо от декорациите ви - тейбълки например - каквото прецениш.
AIVEN
, точно така си е. Ей, на последните две сватби, на които бях, точно поради слаба организация умрях от глад. И то май не заради някакви пестежи и шашми от страна на персонала, ами просто такава си беше организацията. Бяхме в ресторанта на Интерпред - последната сватба - много забавиха основното, направо се изнервихме, защото нямаше предястие, стояхме с часове на по една салата, ами два часа на цигари и бяло вино - все пак да не сме на студентски купон
.
Ще споделя и две лични впечатления: студените мезета е по-добре да се изнесат още в началото, преди салатата или заедно с нея. Никой не яде (или рядко се случва) мезета след основното. Трябва да си останал гладен. Или ако много искате да има студено мезе след основното, нека да са само сирена - за изчистване на вкуса. Май само в България ядем луканка след пържолата
.
И що нещо от личен опит - задължително предвидете някакво предястие - най-добре топло - между салатата и основното.
«
Последна редакция: октомври 04, 2011, 15:48:14 от rozovka
»
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #387 -:
октомври 04, 2011, 17:00:26 »
Цитат на: rozovka в октомври 04, 2011, 15:37:27
wonder
, менюто ви много ми харесва. Страхотно е храната да е съчетана от сомелиер със съответното вино, както в дегустационните менюта. Как се прие това от гостите ви - все пак рядко се прави в България? Тук не му ли опънем по сто грама ракия за аперитив, не ми хвали менюто
. Шегувам се - но все пак такива са ни традициите, няма какво да се лъжем. Ако нямаш нищо против, пусни в съответните теми още нещо от декорациите ви - тейбълки например - каквото прецениш.
AIVEN
, точно така си е. Ей, на последните две сватби, на които бях, точно поради слаба организация умрях от глад. И то май не заради някакви пестежи и шашми от страна на персонала, ами просто такава си беше организацията. Бяхме в ресторанта на Интерпред - последната сватба - много забавиха основното, направо се изнервихме, защото нямаше предястие, стояхме с часове на по една салата, ами два часа на цигари и бяло вино - все пак да не сме на студентски купон
.
Ще споделя и две лични впечатления: студените мезета е по-добре да се изнесат още в началото, преди салатата или заедно с нея. Никой не яде (или рядко се случва) мезета след основното. Трябва да си останал гладен. Или ако много искате да има студено мезе след основното, нека да са само сирена - за изчистване на вкуса. Май само в България ядем луканка след пържолата
.
И що нещо от личен опит - задължително предвидете някакво предястие - най-добре топло - между салатата и основното.
Абсолютно съм съгласен с теб. Сухите мезета да се сервират със салатата. Който е на ракия да мези със салата а който е на вино съответно червено със луканка или филе Елена а тези които са на бяло със сирене и кашкавал и т.н. Когато има комбинирани плата е най-добре. Причината да ги дават накрая е само една и аз вече я споменах в предишния ми пост. По отношение на ресторанта в Интерпред имах високо мнение за там. Все пак това е един от най-сватбените ресторанти в София. Правят по 40-50 сватби годишно. Управителя Ангел е добър професионалист но май нещо ми пада в очите с тези изпълнения.
«
Последна редакция: октомври 04, 2011, 17:42:08 от AIVEN
»
Активен
Миши
Професор
«
Отговор #388 -:
октомври 04, 2011, 17:20:33 »
Незнам до колко мога да Ви помогна с избора на сватбеното меню, но ще споделя някои неща. Дано на някого бъдат от полза
1. На човек трябва да се пада по 1кг. храна. Съотношението е следното :
салата - 200гр.
студено прдястие - 200гр
топло предястие - 150гр. ( което пък от своя страна трябва да е лееко пикантно, за да възбуди апетита за основното ястие )
основно - 250гр
гарнитура-100гр.
десерт-200гр.
хляб - 150гр.
Спиртните напитки - 200мл. ( а до колкото имам спомени към менюто предлагат 50-100гр.)
вино - 400мл.
шампанско - 150мл.
Мисля, че с едно такова меню сервирано в правилния ред и време няма да има недоволни гости, както rozovka спомена, че е имало голямо растояние между ястията. Понякога вина имат сервитьорите, а не организаторите на събитието.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #389 -:
октомври 04, 2011, 17:35:55 »
Миши няма такъв филм, да са виновни сервитьорите. Стане ли така, хващаш управителя за ушите и накрая никакъв бакшиш. Той за какво е там??? 100 процента такива ситуации са умишлени. Или се е ядосал че не са поръчали предястия и нарочно ги е държал гладни, или гледа да гушне парите от овъртайм-а. Ако е имало мезета след основното, ето ти още една причина. Да не им е за пръв път. Всеки управител знае на кой час кое ястие се изнася и координира работата на кухнята и сервитьорите. Още повече, че става въпрос за ресторанта в Интерпред а не за някаква селска кръчма.
«
Последна редакция: октомври 04, 2011, 17:43:54 от AIVEN
»
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]