Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 07:35:30

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 2 част  (Прочетена 163356 пъти)
 
Katicha
Ентусиаст
**
Публикации: 53



« Отговор #375 -: август 16, 2011, 17:52:31 »

Ще ви кажа, че аз минала през двете сватби на сестрите ми, като основно им помагах за организацията. За салата е много добре капрезе. Хем е лека, хем почти няма човек, който да не я обича, а и е изискана.
Активен
mimi1809
Професор
****
Публикации: 481


Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: август 21, 2011, 13:16:45 »

Момичета нашето меню беше                                                                                                                       
Шопска салата                                                                                                                                       
Предястие-Палачинка с пилешко месо руска салата и гъби                                                                           
Основно-Пиле аржентина,шишче кюфте и картофи соте                                                                               
Десерт-торта                                                                                                                                         
Ядки                                                                                                                                                             
1 безалкохолно и 1 мин.вода от ресторанта                                                                                                   
Питка                                                                                                                                                         
Алкохола и безалкохолното си ги внесохме.Мисля че беше добре гостите останаха доволни и яденето беше достатъчно.
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
**
Публикации: 81



« Отговор #377 -: август 23, 2011, 11:20:34 »

   Аз все да попитам,но какво представлява пилето по Аржентински?
Активен
mimi1809
Професор
****
Публикации: 481


Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: август 23, 2011, 11:42:49 »

Пиле по аржентински е пилешка пържола от бутчето  или филето с домати и кашкавал и от вътрешната старана има пълнеж но навсякъде го правят по различен начин
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
**
Публикации: 81



« Отговор #379 -: август 26, 2011, 08:33:54 »

  И ние най-накрая си избрахме менюто smile
   Шопска салата
   Палачинково руло(палачинка с шунка,маруля,печена пиперка,крема сирене)и едно рулце по чешки
   Пълнено пилешко бутче,свинска вратна пържола и свинско шишче с гарнитура картофено пюре и задушени зеленчуци
   Торта
   Мезета
   Ядки
  На мен ми се струва страшно много ядене,но родителите и на двама ни казаха,че по-добре повече,отколкото да не стигне pardon
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #380 -: август 26, 2011, 11:53:32 »

И на мен ми се струва твърде много smile Аз бих махнала свинското шишче.
Активен
Lovly
Любопитен
*
Публикации: 46



« Отговор #381 -: август 26, 2011, 12:25:58 »

Такам, и моето меню го уточнихме най-после. Ще има:
1. Овчарска салата (има си всичко и е много вкусна)
2. Палачинка с пилешко месо.
3. Пилешко вретено със сос с гъби, картофено пюре и зеленчуци.
4. Торта.

Отделно на плата по масите ще има мезета, решихме да се луканка, свикнска и пуешка шунка, пушено филе, няколко вида саламчета, топено сирене на кръгчета, кашкавал и синьо сирене. Също така купички с ядки, чинийки с дребни сладки и фруктиераи с различни плодове (ябълки, нектарини, грозде, банан, и др. макар още да не сме ги измислили.) Също така ще има и погача с мед.
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
**
Публикации: 81



« Отговор #382 -: септември 04, 2011, 09:39:46 »

   Сега страшнбо много се чудим за детските менюта,т.к. едно дете със сигурност не може да изяде такова количество храна :(Дайте идеи за основно ядене за децата.Управителката на ресторанта ни препоръча по 2 кебапчета с пържени картофи,но на мен много не ми се нравят тези кебапчета...
Активен
mimi1809
Професор
****
Публикации: 481


Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: септември 04, 2011, 15:27:25 »

ние за децата нямахме меню оставихме родителите на място да избират за децата защото всяко дете яде различни неща.Ако позволи ресторанта ги оставете на свободна консумация
Активен
Wonder
Ентусиаст
**
Публикации: 57



« Отговор #384 -: октомври 01, 2011, 15:24:36 »

Ето и какво беше нашето сватбено меню. За вегетарианците ястията с месо бяха заменени с вегетариански, разбира се. smile


Mоже да видите пълното меню в галерията ми :
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/Wonder/svatbeno+menu.jpg.html?action=gallery
« Последна редакция: октомври 01, 2011, 15:30:57 от Wonder » Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #385 -: октомври 03, 2011, 10:37:22 »

Нещо много важно. Каквото и меню да си изберете важното е да го изнесат навреме, а не 30мин. преди тортата. Пълни чинии да не се вдигат и.т.н. Каква е файдата от сухите мезета като ги изнесат половин час преди тортата? В повечето случай менюто е достатъчно за да се нахрани човек но редовно гостите стоят гладни заради слаба организация. Така че скъпи булки не се притеснявайте толкова за самото меню а за организацията в ресторанта. Не може да ти приберат салатата защото решили да дават топлите предястия. Също така да съберат платата защото давали тортата. Понякога явно това е целта на късното сервиране, да си приберат пълните плата и после персонала цяла седмица набива сандвичи с луканка и филе Елена за сметка на гладните Ви гости. Много се дразня на такива ресторанти. beating
« Последна редакция: октомври 03, 2011, 10:47:20 от AIVEN » Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031



« Отговор #386 -: октомври 04, 2011, 15:37:27 »

wonder, менюто ви много ми харесва. Страхотно е храната да е съчетана от сомелиер със съответното вино, както в дегустационните менюта. Как се прие това от гостите ви - все пак рядко се прави в България? Тук не му ли опънем по сто грама ракия за аперитив, не ми хвали менюто  tease. Шегувам се - но все пак такива са ни традициите, няма какво да се лъжем. Ако нямаш нищо против, пусни в съответните теми още нещо от декорациите ви - тейбълки например - каквото прецениш.

AIVEN, точно така си е. Ей, на последните две сватби, на които бях, точно поради слаба организация умрях от глад. И то май не заради някакви пестежи и шашми от страна на персонала, ами просто такава си беше организацията. Бяхме в ресторанта на Интерпред - последната сватба - много забавиха основното, направо се изнервихме, защото нямаше предястие, стояхме с часове на по една салата, ами два часа на цигари и бяло вино - все пак да не сме на студентски купон smile.

Ще споделя и две лични впечатления: студените мезета е по-добре да се изнесат още в началото, преди салатата или заедно с нея. Никой не яде (или рядко се случва) мезета след основното. Трябва да си останал гладен. Или ако много искате да има студено мезе след основното, нека да са само сирена - за изчистване на вкуса. Май само в България ядем луканка след пържолата  Wink.

И що нещо от личен опит - задължително предвидете някакво предястие - най-добре топло - между салатата и основното.
« Последна редакция: октомври 04, 2011, 15:48:14 от rozovka » Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #387 -: октомври 04, 2011, 17:00:26 »

wonder, менюто ви много ми харесва. Страхотно е храната да е съчетана от сомелиер със съответното вино, както в дегустационните менюта. Как се прие това от гостите ви - все пак рядко се прави в България? Тук не му ли опънем по сто грама ракия за аперитив, не ми хвали менюто  tease. Шегувам се - но все пак такива са ни традициите, няма какво да се лъжем. Ако нямаш нищо против, пусни в съответните теми още нещо от декорациите ви - тейбълки например - каквото прецениш.

AIVEN, точно така си е. Ей, на последните две сватби, на които бях, точно поради слаба организация умрях от глад. И то май не заради някакви пестежи и шашми от страна на персонала, ами просто такава си беше организацията. Бяхме в ресторанта на Интерпред - последната сватба - много забавиха основното, направо се изнервихме, защото нямаше предястие, стояхме с часове на по една салата, ами два часа на цигари и бяло вино - все пак да не сме на студентски купон smile.

Ще споделя и две лични впечатления: студените мезета е по-добре да се изнесат още в началото, преди салатата или заедно с нея. Никой не яде (или рядко се случва) мезета след основното. Трябва да си останал гладен. Или ако много искате да има студено мезе след основното, нека да са само сирена - за изчистване на вкуса. Май само в България ядем луканка след пържолата  Wink.

И що нещо от личен опит - задължително предвидете някакво предястие - най-добре топло - между салатата и основното.
Абсолютно съм съгласен с теб. Сухите мезета да се сервират със салатата. Който е на ракия да мези със салата а който е на вино съответно червено със луканка или филе Елена а тези които са на бяло със сирене и кашкавал и т.н. Когато има комбинирани плата е най-добре. Причината да ги дават накрая е само една и аз вече я споменах в предишния ми пост. По отношение на ресторанта в Интерпред имах високо мнение за там. Все пак това е един от най-сватбените ресторанти в София. Правят по 40-50 сватби годишно. Управителя Ангел е добър професионалист но май нещо ми пада в очите с тези изпълнения. sad
« Последна редакция: октомври 04, 2011, 17:42:08 от AIVEN » Активен
Миши
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 405



« Отговор #388 -: октомври 04, 2011, 17:20:33 »

Незнам до колко мога да Ви помогна с избора на сватбеното меню, но ще споделя някои неща. Дано на някого бъдат от полза
1. На човек трябва да се пада по 1кг. храна. Съотношението е следното :

салата - 200гр.
студено прдястие - 200гр
топло предястие - 150гр. ( което пък от своя страна трябва да е лееко пикантно, за да възбуди апетита за основното ястие )
основно - 250гр
гарнитура-100гр.
десерт-200гр.
хляб - 150гр.
Спиртните напитки - 200мл. ( а до колкото имам спомени към менюто предлагат 50-100гр.)
вино - 400мл.
шампанско - 150мл.

Мисля, че с едно такова меню сервирано в правилния ред и време няма да има недоволни гости, както rozovka спомена, че е имало голямо растояние между ястията. Понякога вина имат сервитьорите, а не организаторите на събитието.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #389 -: октомври 04, 2011, 17:35:55 »

Миши няма такъв филм, да са виновни сервитьорите. Стане ли така, хващаш управителя за ушите и накрая никакъв бакшиш. Той за какво е там??? 100 процента такива ситуации са умишлени. Или се е ядосал че не са поръчали предястия и нарочно ги е държал гладни, или гледа да гушне парите от овъртайм-а. Ако е имало мезета след основното, ето ти още една причина. Да не им е за пръв път. Всеки управител знае на кой час кое ястие се изнася и координира работата на кухнята и сервитьорите. Още повече, че става въпрос за ресторанта в Интерпред а не за някаква селска кръчма.  beating
« Последна редакция: октомври 04, 2011, 17:43:54 от AIVEN » Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines