Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 09:35:36

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 2 част  (Прочетена 163501 пъти)

Susito
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Ще ставам госпожа :-)

« Отговор #345 -: юни 16, 2011, 17:34:39 »

Момичета, как мислите свинското бон филе , тежко ли ще е за лятно основно ястие.  crazy
Не мисля, че ще бъде тежко. Аз лично също се спрях на свинско  smile. Още повече, че всички готвачи ме съветваха да избера именно свинско. Пилешкото е по-хубаво докато е топло, но след 20 мин започва да прилича на подметка. Лично експериментирах в един от ресторанти.
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
**
Публикации: 81

« Отговор #346 -: юни 16, 2011, 19:08:46 »

И според мен няма да е тежко.Свинското месо,което е вкусно и топло и студено.
Активен
silviq_milkova85
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #347 -: юни 24, 2011, 13:05:36 »

Здравейте на всички , моля за малко помощ с избора на меню, защото се оказа че ресторанта който сме резервирали не предлага нищо подходящо като топло предястие. Аз изчетох цялата тема и ми допадна идеята с чушка бюрек, но се оказа че не предлагат  sad И ми предложиха дробчета в масло, царевица пак в масло  sad тиквички в чеснов сос , панирани сиренца и паниран кашкавал ( но последните 2 пък са малко като грамаж по 250гр порция, и ние се притесняваме да не е празна чинията ако комбинираме 125гр сиренца и 125гр кашкавал)  Другият вариант който ни предложиха беше да направим по-големи порциите за студените предястия но на мен ми се иска да има и топло предястие и вече незнаем какво да решим, а пък имаме 2 седмици още и няма време.
А в общи линии до сега менюто е следното:
салата - Овчарска - 450гр
студено предястие - 50гр луканка, 50гр жарено свинско филе, 50гр пуешки деликатес, 50гр кашкавал
основно ястие - пилешка пържола, свински шиш, картофена гарнитура
100гр ракия
взели сме и бяло вино, уиски, водка
2 безалкохолни
0,500мл. вода
ядки и др. май няма не се сещам вече
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: юни 24, 2011, 13:24:54 »

silviq_milkova85 не може ли нещо друго направят.Малко несериозно е за сватба пък да не могат да направят чушка бюрек ?
Тиквичките с чеснов сос не мии се виждат подходящи за сватба заради чесъна
Дробчетата биха могли да не сепонравят от всички ,защото са си карантия ,а не всеки е фен на това
Царевца с масло също е много ограничена катоа сортимент.
На мен ми се вожда най-подходящо панираните сиренаца или кашкавалчета ,въпреки че ако останат да изстинат докато преминат пъривте ритуали може да не е много вкусна панировката .
Може би варианта с повече мезе е най-добър ,освен ако пак казвам не ги натиснеш за друго предястие
Активен
silviq_milkova85
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #349 -: юни 24, 2011, 13:47:05 »

Днес съм решила да отида отново до ресторанта да говоря с управителя да измислим нещо друго, защото искам всички да са доволни и ние и гостите ни и дано да мерим компромисно решение, защото и според нас не е някак подходящо дробчета или нещо подобно. Но ако не предложи друго какво искаме не искаме ще останат панираните сирена и кашкавал. Хубаво е да предлагат повече неща тези хора бре не само да искат от клиентите си и това да се включи в менюто ии другото а те да не помагат по никакъв начин  cray
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
**

« Отговор #350 -: юни 24, 2011, 15:38:44 »

Аз не виждам нищо лошо в това да са студени панираните кашкавалчета и сиренца и така няма да са лоши.Става като някакъв вариат.Другите им предложения са много странни huhhuh.gif и не мисля,че ще допаднат особено на гостите.Успех при ходенето днес
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
**

« Отговор #351 -: юни 29, 2011, 13:58:37 »

silviq_milkova85,какво стана в ресторанта разбрахте ли се какво да бъде предястието?
Активен
Marie_Anet
Любопитен
*
Публикации: 20

« Отговор #352 -: юли 02, 2011, 10:35:29 »

Здравейте момичета!
Включвам се и аз с едно въпросче  girl_wink
Понеже сватбата ще бъде в България, но ще имаме много гости от чужбина, решихме менюто да бъде изцяло българско. Хем да покажем какви вкусотиики хапваме у нас, хем мислим че ще се хареса на всички  danceg
Иска ми се да съставя възможно нааааай-българското и традиционно меню.  pleasantry
Можете ли да ми помогнете с идейки?  Girl_hide
Благодаря ви и до скоро!  smile
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
**

« Отговор #353 -: юли 03, 2011, 10:46:35 »

Marie_Anet,сега на прима виста ми идва на ум шопска салата(разбира се lol и може би някакъв вид кавърма(по воденичарски или по радомирски).Ако се сетя за още нещо ще пиша smile
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421

« Отговор #354 -: юли 03, 2011, 10:52:21 »

За предястие - чушка пане и сърмички.
Активен
djina
Новак
*
Публикации: 17

« Отговор #355 -: юли 03, 2011, 18:31:24 »

Здравейте момичета  smile
Да се запиша и аз - вчера уточнихме менюто в ресторанта:
Шопска салата
Основно : 1/2 свински каренца с 1/2 пилешка пържола с картофи соте и зеленчуци
Предястието ще ни го сервират като следястие : Пилешки хапки с корнфлейкс, панирани кашкавалчета и сиренца
И плата нарязани колбаси за мезенце

Как мислите, дали ще е достатъчно?
Само дано не останат гладни гостите, че   girl_impossible
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: юли 03, 2011, 18:42:21 »

Аз за студено предястие на трядиционно българско меню си представям нещо от сорта на катък, хем да е национално, нем ми седи по-добре от шопсла салата. Не искам да обидя никои, но според мен тя е по-скоро за по-неофициални поводи, а не за сватба. pardon За топло предястие може чушка бюрек или нещо като пататник pardon Също мисля, че ще е  добре да има баница, защото тя май си е чисто наша. За основно не знам ресторанта до колко ще им се занимава да готвят нещо по-завъртяно за такава голяма бройка гости, така че може би някакво печено месо на въглища от сорта на чеверме, но за гарнитура в момента не ми идват идеи.
Активен
Marie_Anet
Любопитен
*

« Отговор #357 -: юли 04, 2011, 09:09:48 »

Благодаря ви за идеите, момичета!  give_rose
Ето какво измислих и аз:

-Шопска салата
-Плата с млечка, катък, лютеница и подобни и малки пърленки или някакви тънки нашенски питчици
-Мешана скара със зеленчуци и картофки
-Плата луканки и филета
-Плодове и торта

Как ви се струва това меню?  Girl_hide
Мисля си обаче, че няма никакво топло предястие  huhhuh.gif
Споделете моля, на вас допада ли ви? pleasantry
Активен
valtsvet
Ентусиаст
**
Публикации: 105

♣♣♣♣♣

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: юли 04, 2011, 09:21:50 »

ето при нас ситуацията
грамажа още не сме уточнили
салата - овчарска
плато с мезета
основно- пилешко филе с гъбен сос и гарнитура (нея още я мисля)
тортата

искам да има преди основното и топло предястие, готвача на ресторанта ми каза, че какво пожелаем това ще ни направят, моля ви предложете ми нещо, което да се прави лесно, за да ми направят хапки панирани от сиренца и кашкавал за 120души трябва три дена да панират, а и не е гаранция, че ще са топли като ги поднесат, майка ми предложи солена палачинка с шунка и кашкавал запечена на фурна, но не знам дали ще се хареса тази комбинация на гостите помагайте  huhhuh.gif girl_impossible
Активен
Marie_Anet
Любопитен
*

« Отговор #359 -: юли 04, 2011, 09:40:28 »

Била съм на сватба, на която топлото предястие беше точно солена палачинка. Всички на масата останаха доволни. Май беше със шунка, гъбки и топено сирене, а отгоре кашкавал. Помисли си мисля че е добра идея.  good

А може да избереш и печени гъбки, пълнени с нещо. Също много вкусни, а и се правят лесно  Yes
Ако се сетя друго, пак ще пиша  pardon
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: