Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 04:10:56

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 2 част  (Прочетена 163842 пъти)
 
Мърче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 546


come true..........


Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: май 26, 2009, 15:18:55 »

Хайде и аз да се разпиша тук. Моето меню не е точно уточнено, имам доста колебания, но първо ще го опиша, а после ще питам:
1. Комбинирана салата - включва руска салата, снежанка, печена чушка, домати и краставички и май още нещо но не го помня.
2. Плато с мезета - едно плато за четирима. Включва - сирене, кашкавал, филе Елена, пилешко роле и луканка
3. Пилешко вретено с гарнитура от картофена салата и задушени зеленчуци
4. Питка хляб за всеки
5. Една малка минерална вода
6. Две безалкохолни
7. Една малка ракия (ох хич не го исках това, ама управителя си държеше)
8. Една бутилка вино на трима - пада се по около 200 и нещо грама
Това нещо ми струва 26 лева.
Отделно ще си внесем вода, безалкохолно, бира и твърд алкохол.
Тортата е за десерт.
Това, което най-вече ме притеснява е, че управителя тактично ми отказа да поръчваме топло предястие. Било трудно да се направи за 100 човека. Сигурно е така, ама не ви ли се вижда малко бедничко менюто. Аз по принцип на сватба си хапвам само слатката и тортата, ама има хора, които не са като мен. Пък и няма да се излагаме я?
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: май 26, 2009, 15:25:38 »

Честно да си кажа според мен е достатъчно.Ние имахме предястие, но от храната остана мноого.То зависи и от големината на порциите де.Защото се оказа, че при нас си отговарят на грамажа и бяха големи и доста храна остана.Поне родителите така казваха, че аз тези неща не съм ги гледала въобще.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: май 26, 2009, 15:27:51 »

за кой град става въпрос защото тия 26 лв. ми се виждат много евтино, или пък чак толкова да са паднали цените crazy
платото с мезетата кога ще бъде сервирано, след салатата, или след основното ястие? ако го сложиш след салатата ще са ти по отрупани масите, но пък след основното няма какво да има за мезе на бирата и виното. може да добавиш ядки. другия вариант е да добавиш едно студено предястие и платата с мезетата да ти останат след основното.
бъди спокойна , няма умрели от глад на сватба, а винаги има останала храна.
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 546


come true..........


Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: май 26, 2009, 15:31:34 »

Маги това е една много умна забележка. Аз изобщо не се загледах в грамажа. Това, което ще направя е като отида да уточним менюто ще погледна и грамажите. Лошото е, че малко трудно се ориентирам в това - не знам оке колко трябва да тежи huhhuh.gif
echy_ това за ядките и аз съм си го мислила. Градът е Враца. Да ти кажа и аз в началото като се запознах с милото (той е от там) гледах ценоразписа на заведенията като тресната. Ама повярвай ми цените са реални. Това е и една от причинте да решим да правим сватбата там - доста по-евтино е.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: май 26, 2009, 15:32:10 »

Мърче, според мен менюто ви не е бедно, ама и аз съм от тези, които стигат до салатата, най-много малко предястие и торта.
За топлото предястие - ние също се отказахме от него, основно, защото лятно време е по-добре според мен поне, да е студено. Също така мислим да го поднесем в плата и който иска да си вади. Но, все пак, ако вие държите да имате топло е абсурдно за мен поне управителя да ви отказва и то с такова извинение - ми то си е тяхна грижа да го поднесат топло на всички гости  diablo
За основното - и аз исках само пилешко (пак заради жегата), но накрая се "навих" да включим и по едно свинско шишче за гладниците.
Относно ракийката от ресторанта - предполагам не си я искала, защото ще си внасяте домашна? Ако е така да ти кажа ние как решихме проблема - всичкия задължителен твърд алкохол от тях ще е водка (тя дори е по-скъпа от ракията, не би трябвало да му е проблем на управителя) - така или иначе тя няма как да е домашна. Питайте ако ви харесва идеята дали може така  good
И накрая ако позволиш един съвет - предвидете повече вода  give_rose

Ечи, при нас куверта има изискване да е минимум 20-22лв, но както знаеш е за Казанлък. Въпреки че, като гледах менюто - дори и с най-скъпите ястия, които предлагат трудно ще минем 25-28лв с включени 100гр вносен алкохол вътре.
Така че - наистина зависи от града  girl_wink
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 546


come true..........


Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: май 26, 2009, 15:35:16 »

bubka това с водката много ми хареса като идея. Само едно питане - тя в чашки ли ще е сервирана или в бутилки?
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: май 26, 2009, 15:39:16 »

О, аз ще я искам в бутилки по масите - изчислено там по съответното количество, което трябва да вземем. Все пак не всеки ще пие водка, някой пък само това и така ми се вижда по-лесно и друго важно - ще знаете какво действително пият гостите, а не да платите за вносна, а да налеят българска например  nea
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 546


come true..........


Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: май 26, 2009, 16:16:50 »

Да бе bubka  и аз като поразмишлявах стигна сама до този извод. Даже го споделих с милото и той много хареса тази идея. Ама си пуснах поста първосигнално. Още веднъж благодаря за идеята - ей за това го обичам този форум yahoo
Активен
rosi09
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 147



Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: май 26, 2009, 16:47:37 »

Ейй, това за водката е страшна идея! А ние мислихме да купим от ресторанта колкото ракия трябва, но да си я вземем в къщи и да не се поднася на хората, за да не се бъркат алкохолите... В най-скоро време трябва да питаме дали може така...
А иначе Мърче, и нашето меню е подобно на твоето, само че вместо комбинирана салата имаме Гръцка, после плато студени мезета за четирима (с милото никога не сме проумявали защо тия мезета ги слагат след вечерята като те са по-скоро за ракия), вечерята е пилешки и свински филенца с разни сосове, по една питка и малко ядки. Аз също доста се притеснявах дали ще стигне на хората, но наистина на сватба не се яде толкова много, по скоро се пие...  blum Всички с които споделих опасенията си ме успокоиха че никой няма да остане гладен, а и ние самите една вечер пробвахме менюто и ни беше предостатъчно...
А и за сведение - за Стара Загора, менюто ни е 42,50 на човек... blush
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: май 26, 2009, 19:40:14 »

Роси, ако не се лъжа вие се спряхте на Мериан палас, нали? smile Ако е така, обяснимо е по-скъпичко. Абе важното е да е вкусно все пак blum
Активен
siss
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 463



Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: юни 04, 2009, 21:32:38 »

Да побутна темата малко и да попитам какво мислите за сервиране предварително по масата на препечени филийки, масло и хайвер. Уговорила съм с кординаторката салата да се сервира след настаняването на гостите. Не искам да загрозявам украсата на масата със салата и бутилки Wink
Също ме интересува мнението ви за рибата в менюто? Аз съм от Варна и повечето гости също - струва ми се, че през август ще бъде  подходящо - лека храна е. Идеята ми е и риба да присъства в менюто, а не тя да е основното.
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 527



Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: юни 08, 2009, 13:47:56 »

 моля ви споделете мнения - Трябва ли да има меню за персонала(готвачи,сервитиори)? Зная че трябва да има за водещ,Ди джей,видео,фото,оркестър.
Активен
23
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 376



Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: юни 08, 2009, 13:56:23 »

Лично ние, не предвидаме за персонала! Само за DJ, фото и видео! good
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: юни 08, 2009, 13:59:39 »

И аз не мисля, че за сервитьорите трябва да се предвиждат порции  nea
За готвача пък съвсем - той гладен няма да остане със сигурност girl_wink
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 820


Love to be Loved


Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: юни 08, 2009, 14:09:43 »

И ние не предвиждаме менюта за тях, само евентуално ще имат от тортата предвидени парчета (не че ако нямат няма да си предвидят сами, де, ама...)
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines