Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 12:36:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
А прическата? - 3 част
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: А прическата? - 3 част (Прочетена 207089 пъти)
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: А прическата? - 3 част
«
Отговор #225 -:
април 17, 2009, 11:05:55 »
Предполагам, че казват, че ролките са по-трайни, защото реално с тях се стои доста по-дълго, отколкото с маша. Иначе - ако трайността се докарва със стилизиращи продукти - няма значение.
Сега ми хрумва, че с машата - точно защото тя се държи по-малко на костата ти - къдриците може да се направят по-отпуснати (ако мога така да се изразя). В този случай - ще се загуби по-малко от дължината. И като се понапръска повече с лак - би трябвало да издържи
Още повече - щом няма да е прихваната цялата, а ще си пада отзад свободно - то няма какво да й се разваля. Най-много да поотпуснат самите къдрици, но формата на прическата не виждам как ще се загуби.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #226 -:
април 17, 2009, 11:07:49 »
Ще се изправи косата по някое време вечерта.Аз съм с мноооооого права коса, чак отвратително права и всякоо къдрене с маша дори и да се пръска с лак и т.н. след няколко часа е на клечки вече.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #227 -:
април 17, 2009, 11:12:35 »
Цитат на: cRy в април 17, 2009, 10:56:40
Bubka,косата искам да ми е спусната и чуплива и само отпред леко прибрана назад.
Вчера ме правиха с едни големи ролки и въпреки това доста се вдигна.
Мислех си, че с едра маша ще стане доста по-добре, но пък ми казват, че с машата нямало да бъде трайно ........
Не я навивай цялата, а само в долната част, така като я прибереш назад тя ще стане стъпаловидна и няма да се загуби кой знае колко от дължината. Въобще незнам дали ме разбра
Както и да ти я навият при всички случаи тя ще се отпусне малко и няма да изглежда така, както в началото. Ако ти сложат стилизиращ продукт преди самото навиване ще стане по-добре и ще държи и с маша.
Активен
tsvety_t
Сватбар
Публикации: 172
«
Отговор #228 -:
април 17, 2009, 11:53:46 »
И аз искам точно такава прическа - леко начупена, да си остане дълга косата ми и леко прибрана отпред. Но досега колокото пъти са ми слагали стилизиращи продукти, ми... изглежда ми много изкуствено, като перука, а всички снимки които пускате тук косите изглеждат естествено, закачливи. Затова смятам да я навия с малко лак, пък колкото издържи.
Активен
cRy
Ентусиаст
«
Отговор #229 -:
април 17, 2009, 12:06:02 »
ами мойта коса е доста гъста и чуплива, така че си мисля, че надали ще се отпусне
)
благодаря ви за съветите!
може и да не пиша редовно, но чета всичко и без Вас съм загубена -
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #230 -:
април 17, 2009, 12:07:21 »
Да, при всички положения това колко ще издържи зависи и от самата ти коса. Ти предполгам най-добре знаеш колко изтрайва твоята - като си си правила друг път прическа.
Ето, Маги, казва, че нейната бързо се изправя.
При мен пък - тъй като е чуплива и аз пък се изправям - ако е добре направена от фризьора, с хубави стилизанти (Муцито е права за това, че трябва да се ползват и такива преди самото изсъхване на косата) - не се начупва пак докато не я измия.
При мен фризьора, когато трябва да е по-трайно, слага кристали за изправяне и някакви за обем в корените на мократа коса. След пресата или сешоара (или идвете) слага лак за издръжливост + лак специално за влажно време (ако вали например)+ лак или каквото е там за блясък.
А, ти вече си писала - щом си ти е по принцип косата чуплива - мисля, че няма да имаш проблем.
Активен
Месечинка
Ентусиаст
«
Отговор #231 -:
април 20, 2009, 15:32:27 »
Моята я правиха с маша, определено издържа докрая без да мръдне. Косата ми е чуплива, но доста тънка и мека и по принцип бързо се разваля прическата, но с тези количества лак и гел, дето ми ги наслага фризьорката просто не виждам как би се отпуснала.
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #232 -:
април 20, 2009, 15:49:37 »
аз съм с права коса и на бала ми фризьорката ме накъдри. Косата ми не издържа и до ресторанта беше с леки вълнички, вместо къдрици, въпреки тоновете лак, които беше изсипала. Явно си е до коса.
Сега се притеснявам, защото искам за сватбата да съм с едри вълни, а не с букли и те съвсем ще се изправят до ресторанта, да не говорим за танците...А не искам да ме къдрят ситно, за да може по някое време да съм с едри вълни.
Активен
bubetodve
Ентусиаст
«
Отговор #233 -:
април 20, 2009, 17:12:28 »
Амелия, моята коса е същата гадина, само дето не е чисто права, ами чуплива...
Аз искам нещо полуприбрано - полупуснато, някак си между кок и пусната коса, и цялото това описание да е леееекичко встрани... и да е с къдрички /не с букли/... не знам дали успях да ви го обясня... видях няколко готинки моделчета прически, но не знам как ще ми стоят... Във фризиорския салон в който ходих да разпитам за цени и т.н. ... ми искат 20лв. за пробна прическа и ми казаха да си донеса моделчето, което съм си харесала и всичките аксесоари + воал и т.н. ...
Обаче, на мен ми е струва далечко, пък и не се навиват да дойдат в къщи... Ако някой може да ми препоръча в квартал Надежда някой салон, в който ще предлагат и грим и прическа, че нашата сватба ще е дневна, а ние записахме час в ритуалната 10:20.. не преценихме... и просто нямаме време да се моткаме по салони...?
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #234 -:
април 20, 2009, 18:09:35 »
аз съм от Надежда също. За коя част питаш?
По Ломско има няколко салона. Сега са открили един нов - Мимастил. Намира се на малката ДСК /преди хали Надежда/ на уличката, която е точно до банката. Салонът е няколко метра по-навътре в уличката. Може да се съгласят и до вас да дойдат, нямам представа, но цените не са от най-евтините. Може и грим да правят, защото то си е студио за красота, не съм питала.
Ориентирай ме в частта Надежда и може и да ти помогна. Така от 6 части не знам за коя да говоря.
Активен
bubetodve
Ентусиаст
«
Отговор #235 -:
април 20, 2009, 18:15:20 »
Ще ме взимат от Надежда 1, блока е срещу магазина Шкода, ако го знаеш... До блока има едно Фантастико - скрито и един магазин Европа, пак скрит...
Активен
ddddd
Ентусиаст
Публикации: 117
«
Отговор #236 -:
април 20, 2009, 19:57:59 »
Хм-по въпроса с къдренето:
Моята коса е права и по принцип е много трудна за обработка, но за сватбата ще я къдрим - ходих на пробна с маша ме накъдри фризъорката,а след това с лакове и т.н /това беше към 15 часа/, а вечерта излязох на заведение с тази прическа и не мръдна цяла вечер. Но да видим в сватбения ден/нощ какво ще стане
А и не ми се скъси особено -хем я накъдрихме тип "ретро" - както от уестърните.
Активен
pepina83
Професор
на мама пчеличката
«
Отговор #237 -:
април 22, 2009, 13:54:54 »
Ето един сайт, в който има прически за всеки :
http://www.projectwedding.com/photo/browse?tag=hair&thumbs_page=32
Активен
bubetodve
Ентусиаст
«
Отговор #238 -:
април 24, 2009, 09:25:14 »
Пепина, то в този сайт какво ли няма....
разгеждах 100 часа прически,... направо ми се омая главата...
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #239 -:
април 27, 2009, 17:33:43 »
Момичета, как ви се струва 360лв за удължаване на коса - 50см четири реда. или нещо такова - това за редовете не го запомних, че питах за още сто неща. Важно беше, но ми се изплъзна от ума.
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...