Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 22:34:06
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на Gery79 - 08.08.08
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
26
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на Gery79 - 08.08.08 (Прочетена 119867 пъти)
kopche
Сватбен ГУРУ
Отг: Сватбата на Gery79 - 08.08.08
«
Отговор #165 -:
юли 09, 2008, 19:03:09 »
Ех, момичета, много би ми било приятно, ако можеше да се съберем някъде заедно, но ... с тези разстояния е малко трудно
Иначе с Гери може да си организираме нещичко, наистина не сме далече една от друга
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #166 -:
юли 10, 2008, 06:57:32 »
Цитат на: Gery79 в юли 08, 2008, 18:56:03
Искам да ви попитам какво мислите за тази реч. Сега я сътворих с малко шегички взети от Интернет. Речта ще е от мое име и най вероятно Матиас срам не срам трябва да има своя. Казаха ни че така било прието.
Съжалявам че е на английски
но едва ли е със същото звучене ако я преведе на български.
================================================================================
I don’t want you to think that I'm trying to have the last word here but I thought it is only appropriate that the bride speaks and those of you who know me well will agree that it's usually hard to keep me quite. So here we go!
Before I start I would like to say that I never thought I'd find myself here with Mathias today as I always hoped for an arranged marriage. But it turned out George Clooney wasn't so keen on that.
All kidding aside. I really wanted to say a few ‘thank you’s of my own.
Firstly, to Mathias, Knowing your bad memory, I’m so grateful that you remembered to arrive at the church, on the right day and at the right time. I met Mathias 4 years ago at work, I remember him coming in my office bending over on the floor to install a PC for me. I was so impressed by …his personality! People often say if you can't marry the one you live with, marry the one you can't live without. I've done both. You know, my Mum always told me to marry a rich man and I couldn't have married a richer man than Mathias. He is rich in inner strength, understanding and kindness, in forgiveness, patience and humor. Over the last 4 years, Mathias has been everything to me - my partner, my best friend, and my soul. And here he stands today – my husband! I love you sweetie!
I would like also to thank my Mum and Dad. There are No words to say how much I owe to you or how much I love you. You have always been my biggest fans. Over the years you have given me love, advices and support. I am sure I have given you a few grey hairs but I hope I have made you proud and made all your hard work worthwhile.
Today I also gain another set of parents: Pia and Bengt. From the day I met you I felt welcomed and accepted. I am very lucky to have such great in-laws. Thank you for raising Mathias so well and rest assured I will look after and love him
I feel privileged to be surrounded today with so many dear friends and family. Many of you have traveled a lot and had to take time off work to be here. Thank you for being you. Thank you for being our friends and Thank you being here.
I would like to propose a toast to everyone here this evening. "To love, to laughter and to Happiness”.
Страхотна реч! Поздравления!
Най много ми хареса благодарността към младоженеца, знаейки за неговата лоша памет.
"Thank you for being you. Thank you for being our friends and Thank you being here."
Тук става повторение и не ми звучи особено добре, но ако все пак искаш да е така може да се допълни последното с нещо от рода, че отново искаш да кажеш на всички, че им благодариш че са с вас.
Това е моето мнение!
При вас всичко върви по план, а и то не остана много.
Успех!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #167 -:
юли 10, 2008, 09:06:11 »
Според мен точно повторението подсилва този момент в текста. И аз бих го написала така
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #168 -:
юли 10, 2008, 09:25:22 »
Именно - "подсилва" е точната дума!
"being", повторено 3 пъти, с различно пряко допълнение или обстоятелствено пояснение, звучи страшно силно и акцентира върху смисъла на това, което иска Гери да каже на хората, които са до нея в този важен момент. Ама как го написах само, сякаш се готвя да кандидатствам българска и английска филология едновременно и тренирам с литературни съчинения
Майтапът настрана, аз също бих го написала така, както и Инка казва!
Иначе речта страшно ми харесва - в нея е съчетан забавния елемент със сериозното звучене и на посланието към близките хора. Много харесвам такъв стил на писане - забавен и сериозен едновременно, аз също пиша така. Моята покана за кумовете беше в същия стил.
Браво! А краят (последните изречения) не ги променяй, Гери, в никакъв случай! Точно те правят стилния завършек на речта наистина силен и запомнящ се!
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #169 -:
юли 10, 2008, 09:59:53 »
Мацки,много се радвам че сте разбрали защо исках да повторя "Thank you for being you,Thank you for being our friends ...".Мисля че няма да стане много защото аз все пак ще направя пауза след всяко "Thank you" а и се подсилва смисъла и тежеста на думите така.
Сега да ви кажа че баща ми ми изпрати неговата реч и чак и шегички сложил. Честно казано се учудих защото не само че не съм го виждала да държи реч ами и не предполах че толкова добре се е справил. Аз добавих малко неща за да я направя завършена и дано е станало добре че тва е най важната реч- както в България тази на кума е.
Та хайде сега и тва ви слагам и е последното
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #170 -:
юли 10, 2008, 10:01:13 »
Well, good afternoon everyone, for those of you that don’t know me my name is Vasil and I’m Gergana’s dad, and in keeping with tradition, it is my honor and privilege to deliver the “Father of the Bride Speech”.
Having to make this speech is one of the few opportunities in a married man’s life when he is allowed to do all of the talking...and I intend to make the most of it.
As I look down along the table I see a very talented- independent – attractive – elegant - gorgeously stunning young woman – Gergana - no doubt you’ll agree a reflection of her mother - Her reflection from me of course is her cooking skills - her organizing talents and her humor - good and bad.
I would first to take this opportunity to thank my wife Radka for being an outstanding mother. Let me raise my glass to you Radka in a private toast.
Today I am the proudest man in the whole world - Seeing your daughter looking so happy and radiant is a truly amazing experience. Gergana - you fought through some tough times with incredible determination and courage. You have been successful at everything you have done. We have shared so many special memories together and I’m sure that there will be many more in the future. I love you in more ways than you can ever believe.
I understand Mathias has tried hard before he found Gergana - he sent a photo to the lonely hearts club - but they sent it back saying “we’re not that lonely”.
I met Mathias 2 years ago when they visited us in Bulgaria and believe me there was a lot of sweat- we were not able to understand if it was from the fear of meeting me or the warm climate in Bulgaria.
During the time we have known Mathias, we have come to realize how special he is to Gergana - and anyone can see that they are made for each other - He is likeable and easy going, and we are happy to welcome him to our family - It may seem snobbish but if I had searched the whole world - I could not have found a better person to marry my Daughter.
When Gergana told me that Mathias popped up the question I immediately wanted to know if he would be able to support a family - The answer was no! - He was only planning to support my daughter - The rest of us would have to look after ourselves.
It is also traditional - that at this point in today’s proceedings - I should try to give these two people who are starting out on their married life together - some advice – particularly you Mathias.
As I am not particularly qualified in this subject - I thought at first I could get some ideas by looking back in history to see what others might have said on this very complex subject.
It seems to be a widely held belief by so called experts - that a man is not complete until he has taken a wife – after he is married he is finished.
Another quotation I found said that marriage is a 50/50 partnership – I could not find out who made this statement - but whoever it was - they knew little about marriage - even less about mathematics - and nothing at all about women.
Marriage in this day and age is far from easy - With all the external pressures of day-to-day life - you will need to grow together in mutual trust and understanding - whilst not forgetting what first brought you together - In other words - may your love be modern enough to survive the times - yet old-fashioned
Gergana and Mathias - there is no challenge in a marriage that cannot be overcome by the following three - three word sentences - I was wrong - You were right - I love you.
So, approaching the toast, ladies and gentlemen, - please stand and make sure your glasses are fully charged
Gergana and Mathias
Here’s to the past - for all that it taught you
Here’s to the present - for all that you share
And here’s to the future - for all that you can look forward together
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #171 -:
юли 10, 2008, 10:21:46 »
Много хубава реч!!! Явно по речите приличаш на баща си. Много прочувствено звучи!
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #172 -:
юли 10, 2008, 10:25:00 »
Браво, какъв баща имаш с невероятно дар слово! Ще бъде прекрасен тост!
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #173 -:
юли 10, 2008, 13:16:37 »
Речта е много хубава
Активен
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
«
Отговор #174 -:
юли 10, 2008, 13:34:14 »
Страхотна реч!!! И казана от баща ти, направо е безценна!!
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #175 -:
юли 10, 2008, 16:09:44 »
Радвам се хе ви хареса момичета.Имаше една две правописни грешки които сега забелязах и оправих но щом и на вас ви харесва значи я оставам така.
Аз ви казвам довиждане за днес защото ще пускат новия IPhone и ще ходя да се редя на опашка.Ще отворят в 00ч за да стане инетресно.
Целувки и много мерси за отзивите.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #176 -:
юли 10, 2008, 18:51:29 »
Само да ви питам нещо.
Първо си мислех че е най добре да нямаме етикети защото виното ни е подарък от шефа на Матиас който е австриец и родителите му имат винарна.Правят страхотни вина и решихме да не му отказваме защото явно много държеше виното да е от него като сватбен подарък.
Бутилките са много оригинални и не ме се иска да слагам мои етикети а и някак си не е честно спрямо него и родителите му. Но пък за ракията която ще донесем от България правена от татко исках да сложа етикет за да знаят все пак хората какво пият и кой го е правил- а и така ще уважа труда на татко. Направих едни етикети ама май в желанието си да съм по семпла станаха доста тъмни.Другия вариант който откраднах от форума е да си взема фулмастери които пишат на стъкло и да си ги напиша сама.Хем оригинално хем ако вземем кафеви бутилки и цикламен фулмастер ще се впишем в темата.
Вие какво мислите е по добре.
Rakia label (484 x 600).jpg
(60.88 KB, 484x600 - видяно 279 пъти.)
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #177 -:
юли 10, 2008, 18:58:38 »
Гери, много са хубави етикетите. Ако смениш черното с кафяво, ще са още по-екстра.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #178 -:
юли 10, 2008, 19:08:24 »
Цитат на: snezhito в юли 10, 2008, 18:58:38
Гери, много са хубави етикетите. Ако смениш черното с кафяво, ще са още по-екстра.
Ами аз пробвах с кафяво но не се връзва защото снимката background-a на калиите е черен.и става верно кафяво и цикламено и е едно мазало.
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #179 -:
юли 10, 2008, 19:16:57 »
Цитат на: Gery79 в юли 10, 2008, 19:08:24
Ами аз пробвах с кафяво но не се връзва защото снимката background-a на калиите е черен.и става верно кафяво и цикламено и е едно мазало.
Във Фотошоп можеш да вземеш с пипетката и да смениш целия фон. Или да направиш калите на прозрачен фон.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...