Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 30, 2024, 06:40:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Булчински рокли - част 5  (Прочетена 216154 пъти)

vivi
Новак
*
Публикации: 11

« Отговор #255 -: август 20, 2008, 22:52:10 »

Ето я:

Здравей!Може ли да ми кажеш каква е цената на роклята?Това е един от фаворитите ми за рокля.Благодаря ти предварително!
Активен
elfina
Сватбар
Публикации: 154

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: август 21, 2008, 16:49:20 »

момичета полезно инфо за булките от Пловдив, намерих един нов магазин

казвай,слънчо,къде е ! smile Аз нямам много време,а нищо не харесвам !  girl_impossible
   Благодаря!
Активен
termy83
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #257 -: август 22, 2008, 00:54:32 »

Здравейте момичета,

Бих желала да ви помоля за ГОЛЯМА помощ - предстои ми сватба догодина (2009) през май или септември. Но още от сега съм изпаднала в паника и ужас за РОКЛЯТА !!!!!

Проблема се състои в това, че живея в чужбина и се прибирам 1-2 пъти в годината. От Варна съм и смятаме да направим сватбата там... По мое мнение няма да успея да се прибера преди сватбата, така че няма да имам възможност да правя поръчки и да ходя на проби. В най-добрия случай ще се прибера 2-3 седмици преди сключването на самия брак и тогава ще се налага да я търся екстремно бързо.

Предстои ми да се прибера сега в края на септември за 2 седмици и смятам да обиколя възможно най-много булчински магазини из Варна, но не знам към кои точно да се насоча, понеже ще имам доста изисквания относно роклята.

Харесала съм си няколко модела на Pronovias и La Sposa, но като чух, че цените им са от 2000 до 4000 лв (и то само за роклята) и ми се доплака. И понеже искам роклята ми да е с дантела, искам да ви попитам къде във Варна е възможно да ми направят рокля и евентъално и було по снимка (ако изобщо е възможно да се имитират тези рокли)????

А дали ще е възможно да ми направят роклята в Асеновград?????

Сумата която мога да заделя е до към 1500- макс. 2000 лв - като те включват рокля, було, чанта, обувки ...

Благодаря ви предварително   smile

--------------------------------

Eli-m роклята е супер .... би ли ми казала колко струва? Моята искам да е нещо подобно - не ми се сърди Wink но Pronovias и La Sposa ми допаднаха на 1000%
Активен
smiling rain
Сватбар
Публикации: 175

Magic everywhere

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: август 22, 2008, 03:07:46 »

Да не се разочароваш, но във Варна няма точно това, което търсиш. Роклите са далеч от имитации на споменатите марки. В Благоевград има една много добра стилистка на рокли - Гергана Симеонова, модна къща Симон http://www.ada3d.com/simon/; при това ще влезеш в ценовия диапазон до 1500лв.. Тя шие буквално за 1 седмица ако се наложи. Успех и не се шашкай имаш много време. Освен това, ако не планираш промени във фигурата можеш да си я ушиеш още сега и да си я прибереш в калъф.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #259 -: август 22, 2008, 09:04:29 »

Здравейте момичета,

Бих желала да ви помоля за ГОЛЯМА помощ - предстои ми сватба догодина (2009) през май или септември. Но още от сега съм изпаднала в паника и ужас за РОКЛЯТА !!!!!

Проблема се състои в това, че живея в чужбина и се прибирам 1-2 пъти в годината. От Варна съм и смятаме да направим сватбата там... По мое мнение няма да успея да се прибера преди сватбата, така че няма да имам възможност да правя поръчки и да ходя на проби. В най-добрия случай ще се прибера 2-3 седмици преди сключването на самия брак и тогава ще се налага да я търся екстремно бързо.

Предстои ми да се прибера сега в края на септември за 2 седмици и смятам да обиколя възможно най-много булчински магазини из Варна, но не знам към кои точно да се насоча, понеже ще имам доста изисквания относно роклята.

Харесала съм си няколко модела на Pronovias и La Sposa, но като чух, че цените им са от 2000 до 4000 лв (и то само за роклята) и ми се доплака. И понеже искам роклята ми да е с дантела, искам да ви попитам къде във Варна е възможно да ми направят рокля и евентъално и було по снимка (ако изобщо е възможно да се имитират тези рокли)????

А дали ще е възможно да ми направят роклята в Асеновград?????

Сумата която мога да заделя е до към 1500- макс. 2000 лв - като те включват рокля, було, чанта, обувки ...

Благодаря ви предварително   smile

--------------------------------

Eli-m роклята е супер .... би ли ми казала колко струва? Моята искам да е нещо подобно - не ми се сърди Wink но Pronovias и La Sposa ми допаднаха на 1000%

Гергана Симеонова е софииска дизайнерка, работи с първокласни материали и е много коректна, по мой впечатления. Моята рокля също е от дантела, пратих и снимка и япопитах колко ще струва и колко бързо ще стане. Найстина шият бързо, цените й не са ефтини, но мисля, че ще се побереш в бюджета си. Съвета ми е да изчетеш възможно повече старници назад в темата, за да събереш информация за фирми и шивачи и да им пратиш по един имейл.

Във Варна Росица Котюр е с добра слава и специализирана в шиетето на копиа. Провери я лично като се прибираш.

Аз също мисля, че шита рокля никога не става като оригинала, така, че ако можеш си поръчай роклята от щатите, там цените са на половина на европейските.
Активен
termy83
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #260 -: август 22, 2008, 10:52:56 »

Благодаря ти KlaraFina  smile smile smile ... На първо време ще отида да пробвам модели на Pronovias в близкия до мен магазин  Wink и ще видя кое ми стои и допада най-добре. Ще се консултирам с "Росица Кутюр" като се прибера във Варна.

Разгледах какво предлагат в e-bay и останах потресена от цените  yahoo - за 1000-1200 лв с доставката мога да получа това, което искам. НО ще реша в последствие дали ще купувам от там, че и притеснения дали ще ми стане  angry, не искам да се окаже малка, че няма да мога да я разширя.

Благодаря ти още един път  good
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #261 -: август 22, 2008, 15:30:45 »

termy83, надявам се да съм помогнала поне малко.
Имай предвид, че периода февруари - май е супер натоварен за всички шивашки фирми заради баловете. Сигурна съм, че където и да отидеш ще ти го кажат. Ако сватбата ти ще е през май, пък няма да се пибираш преди това, имай едно наум и изрично се уговори със шивачите. На една съфорумка, която ще се омъжва през април догодина и ще си шие роклята в Романтика, по настояване на бутика, ще й вземат мерките още ноември.
Ако се омъжваш през септември, мисля, че за една седмица ще могат ти ушият роклята.
Активен
Sapphira
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #262 -: август 22, 2008, 19:02:03 »

Аз да ви се оплача...Вчера бях в един магазин и много си харесах един модел, но беше в зелено ( за абитуриентска). Цената на етикета беше 480лв и когато попитах дали може да ми я направят бяла казаха,че цената се вдига с 200лв NO Това нормално ли е?
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: август 22, 2008, 19:06:58 »

Ха, това, ме потресе направо  crazy

И аз моето бюстие си го харесах от една абитуриентска рокля, която беше в лилаво и ми го ушиха в бяло, но за цена нищо такова не са ми казвали, така или иначе полата беше по моя идея и оттам се определи цената, но това наистина ме изуми - бяло, 200 лв. отгоре Oh my ...
Активен
Diavolitsa
Професор
Публикации: 373

« Отговор #264 -: август 22, 2008, 19:10:10 »

termy83 да се разпиша и аз като "съфорумката с роклята на Романтика" за която пише KlaraFina. Та тя е права - тук ако искаш хубава рокля с дантела и т.н.т си чакаш. Може да стане и с една проба, но сроковете са около 2 месеца. Именно за да се избегнат и многото поръчки покрай баловете аз ще започна шиенето по-рано, за да е готова преди наплива. Това е по скоро изгодно за теб, защото ще обърнат по-голямо внимание на твоята рокля. Защо не си я вземеш от там където живееш - хем ще си сигурна, че си имаш оригинал.

Sapphira ами не е нормално, но е така. Спекулират с това, че роклята е булчинска. Едва ли зеления плат е с 200 лв. по-скъп от белия. Просто са решиле, че си харесала роклята и са решили да те изнудят. Защо не обиколиш още? Може да намериш същия или подобен модел. Имаш ли снимка?
Активен
kikolina
Професор
Публикации: 381

сем.Матеви

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: август 23, 2008, 12:48:36 »

termy83   и аз съм варненка и аз си бях харесала рокля от Бенджамин Робъртс,обикалях ли обикалях из салоните тук,и в ла спосата бях и при росица котюр,навсякъде за модела казваха над 1500 лева,да не кажа че на едното място ме впрегнаха с 2200.Отиваш в асеновград .. там има невероятни шивачки,за три дена ще ти спретнат модела по снимка,а има вариант да си купиш ако е с дантела и нещо по специално в модела Ти,да си им го занесеш и така по лесно Wink.
А иначе моята рокля е перфектна,за 6-7 часа ми я направиха в Асеновград,за експресна поръчка доплатих едни 250 лева отгоре,но заради резултата "не мрънкам". Имаш време,не се тревожи,ще се справиш  good
И аз бях отчаяна и даже си казвах,че и 2000 ще дам само да съм с това което искам като модел,в крайна сметка стана и се "разминах" с под 1000лв.
Успех!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: август 23, 2008, 19:11:59 »

взех си роклята ,но немога да я прикача защото е много голяма sad а искам да ви я покажа за да си кажете мнението , че цвета ме притеснява, не е бордото което исках а по-тъмно
ако някой знае как да я намаля, ще ми бъда благодарна
Активен
Капризче
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: август 23, 2008, 23:38:00 »

Момичета, искам да ви покажа и моята рокля  blush и да препоръчам шивачката, която я изработи. Салона се казва Арабела в Пловдив. Ако някой иска мога да дам повече координати на лични Wink

Роклята беше с много красива бледорозова дантела в 3 нюанса и златен кант с камъни Саровски по нея. Шлейфа можеше да се маха, но беше така направен че изобщо не личеше да е отделен. Изключително красива рокля(поне според мен  blum ) на доста ниската(пак поне според мен  blum) цена от 370лв.

,
Активен
Капризче
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: август 23, 2008, 23:50:35 »

Ето и една в по-близък план, на която се вижда дантелата. Извинете ако досаждам с моята рокля, но много си я харесвам и за това  blush

Активен
kuklata
Любопитен
*
Публикации: 35

« Отговор #269 -: август 24, 2008, 07:42:54 »

termy83   и аз съм варненка и аз си бях харесала рокля от Бенджамин Робъртс,обикалях ли обикалях из салоните тук,и в ла спосата бях и при росица котюр,навсякъде за модела казваха над 1500 лева,да не кажа че на едното място ме впрегнаха с 2200.Отиваш в асеновград .. там има невероятни шивачки,за три дена ще ти спретнат модела по снимка,а има вариант да си купиш ако е с дантела и нещо по специално в модела Ти,да си им го занесеш и така по лесно Wink.
А иначе моята рокля е перфектна,за 6-7 часа ми я направиха в Асеновград,за експресна поръчка доплатих едни 250 лева отгоре,но заради резултата "не мрънкам". Имаш време,не се тревожи,ще се справиш  good
И аз бях отчаяна и даже си казвах,че и 2000 ще дам само да съм с това което искам като модел,в крайна сметка стана и се "разминах" с под 1000лв.
Успех!

Aз лично мисля, че за 6 часа само кроиката не може да се направи, да не говорим за дантела, ръчно бродирани камъни (не лепени) и други сложни операции.  Завършеният резултат може да наподовява отдалече на снимка на оригиналната рокля, която се копира, но едва ли детайлите са така добре изпипани.  Просто няма как това да стане за 6 часа. 
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: