Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 23:59:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Булчински рокли - част 5
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булчински рокли - част 5 (Прочетена 215885 пъти)
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: Булчински рокли - част 5
«
Отговор #300 -:
септември 02, 2008, 13:06:45 »
Цитат на: inaxastra в септември 02, 2008, 11:29:33
Не знам за интернет сайтовете, но си купих роклята от нормален булченски магазин в чужбина и цените са
много
по-високи отколкото в България. Виж примерно роклята на МисКаприз, която е (според мен) абсолютно божествена струвала 370 лв, което е супер ниска цена за такава рокля.
Единственото нещо, което не ми допада в българските производители е, че досега не видях рокля от коприна в нито един от магазините и агенциите, които обиколих в България - навсякъде има само тези изкуствени и блестящи сатени и пр.
Моята рокля е толкова евтина, защото реално материалите по нея не са безумно скъпи. От долу е с един пласт обикновен сатен, а от горе с италиански тюл, който вероятно е по-скъп от българския(4лв/м), но все пак не вярвам да е и безумно скъп. Дантелата, която всъщност придава красотата на роклята не знам колко струва, но тя вероятно е най-скъпата и част, защото и тя е италианска(до колкото разбрах). Между другото тя не се продава на цяло парче, ами е на детайли. Има една снимка в галерията на такъв детайл. Камъните по роклята са на Сваровски-2 размера. Аз се опасявах че за тях ще ми поискат доста парички, но шивачката каза че те реално не са скъпи, но в повечето салони умишлено повишават цените, заради името. Показа ми и други камъни, които си личеше че са с по-лошо качество, те пък бяха още по-евтини. Това което искам да кажа е че цените на материалите не са чак толкова високи, просто нашите мили родни дизайнери ги увеличават ненужно много. Относно Сваровски да ви дам един пресен пример, бижутата ми за сватбата бяха на Сваровски- обици и колие- 36лв. Преди 3 дни Даниел ми купил един комплект, който много му харесал, пак на Сваровски и каза че видял същите бижута кото моите-сватбените, само че стрували 50лв. И последно сравнение: свеки живее в Чехия и ми изпрати снимки на дантели от там. Най-скъпата беше 120лв/м, но беше наистина мног красива, дори и на снимката си личеше качеството. Така че момичета, избирайте внимателно кой да шие роклята ви, за да не платите безумно висока цена, за нещо което реално не струва толкова много.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #301 -:
септември 02, 2008, 13:12:54 »
Абсолютно съм ЗА. Покрай сватбата намерих този сайт
http://www.artcrystal.biz/object.php?id=1717
, в който ОЧЕВАДНО се вижда колко струват кристалите сваровски...720 бр. за 50 лева
И за платовете е така - плата на роклята ми е 6 лв./м и за мен си е направо перфектен - снежнобял, достатъчно твърд за да стои бюстието ОК и достатъчно мек, за да пада добре на роклята
Ми това е
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #302 -:
септември 02, 2008, 13:23:46 »
Ммм добре млъквам си, явно се изказах неподготвена
Иначе за Сваровските и аз това се чудя - много нашумяха напоследък и гледам едни цени
Пък преди като работех в бижутерията съм ходила до офиса им да зареждам камъни и съвсем не ми се виждаха толкова скъпи
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #303 -:
септември 02, 2008, 13:26:46 »
Не бреееее, не си се изказала неподготвена - искаме да кажем, че е точно така, но е важно кой и къде ще ти ушие роклята.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #304 -:
септември 02, 2008, 21:05:08 »
Може да съм писала вече за Сваровски - самите камъни не са много скъпи, много скъпи са бижутата с марка Сваровски, които се продават в техните фирмени магазини. Аз много ги харесвам, въпреки че признавам, че са доста скъпи за стъкло с неблагороден метал, просто дизайнът им ми допада. На медения месец си купих и една морска звезда с камъни на Сваровски, но производство на друга фрима, беше 12 евро, а сходно бижу с марка Сваровски е около 50 евро. Пиша го за сравнение. И наистина камъните за роклите не са толкова скъпи.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #305 -:
септември 02, 2008, 21:47:15 »
привет момичета,
аз се поизгубих, но ми се полага....
не знам точно спорът за какво е, но моята рокля не беше с камъни сваровски, а с нещо като малки камъчета, но не сваровски и искам да ви кажа, че блясъкът от тях бе страхотно нежен и се виждаше.....
зависи какъв ефект търсите, а иначе - камъните сваровски са си горе-долу същите
само могат да са и доста по-големи
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #306 -:
септември 03, 2008, 09:51:57 »
Цитат на: inaxastra в септември 02, 2008, 13:23:46
Ммм добре млъквам си, явно се изказах неподготвена
Иначе за Сваровските и аз това се чудя - много нашумяха напоследък и гледам едни цени
Пък преди като работех в бижутерията съм ходила до офиса им да зареждам камъни и съвсем не ми се виждаха толкова скъпи
Не се неподготвена, точно това имах предвид, че ако попаднеш да добра шивачка, тя ще ти даде вариант за хубава рокля, с подходящи материали на много прилична цена.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #307 -:
септември 04, 2008, 13:30:22 »
Момичета, да ви се похваля, че и аз си имам вече рокля. Струпаха ми се много неща на главата и реших въпроса с роклята по най-лесния възможен начин. Влязох в един магазин, чиято витрина бях харесала преди това, пробвах почти всичко и избрах една от роклите. Направо ми залепна и много се харесах в нея. Много съм щастлива, че толкова лесно стана. Вярно измъчих продавачката. Около час и половина ме съблича и облича, но важното е, че като се погледнах в огледалото, дори самата аз ахнах.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #308 -:
септември 04, 2008, 13:34:39 »
поздравления
а снимчица на любопитните ще ни покажеш ли?
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #309 -:
септември 04, 2008, 13:36:34 »
Благодаря!
Трябва да си взема полата, че за моята "стройна" фигура, естествено се наложи да я скъсяват, но обещавам снимка в началото на другата седмица.
Активен
Femme
Новак
«
Отговор #310 -:
септември 04, 2008, 22:00:06 »
Момичета, тези, които са си шили роклите. Дайте някакъв ориентир колко може да излезне ето тази рокля и колко време преди сватбата започнахте да я шиете ?
Wedding Dresses 0032.jpg
(53.71 KB, 325x442 - видяно 385 пъти.)
Активен
silviq-tamara
Сватбар
«
Отговор #311 -:
септември 05, 2008, 06:21:33 »
много зависи в кой салон ще си я шиеш.когато аз разпитвах,за един и същи модел в различните салони ми казваха цени с разлкика от 300лв.а иначе е хубаво да имаш поне месец за ушиването за да си спокойна:)
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #312 -:
септември 05, 2008, 07:12:13 »
цената също зависи и от дантелата която си избереш, защото и те варират в доста голям диапазон, и за дантела за цялата рокля ще излезе малко повечко.
Активен
micedj
Сватбар
Публикации: 163
«
Отговор #313 -:
септември 05, 2008, 07:35:54 »
Моята рокля излезе към 370лв само материалите (милото ми лелче ми я уши), правихме към 10 проби и отне към месец и нещо (уши ми я покрай другите неща, иначе щеше да се справи и за седмица
).
«
Последна редакция: септември 05, 2008, 07:38:24 от micedj
»
Активен
bebkata6
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #314 -:
септември 06, 2008, 11:41:51 »
Момичета,и на мен ми предстои сватба и не знам какво да правя с роклята.Като за начало да ви питам тази харесва ли ви и къде биха могли да ми я ушият горе-долу същата
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...