Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 19:59:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Проблеми с родители
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
11
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Проблеми с родители (Прочетена 81314 пъти)
atsuki
Сватбар
Отг: Проблеми с родители
«
Отговор #75 -:
август 07, 2009, 16:08:00 »
petrova83 направо благородно ти завиждам за отношенията.
при нас всичко със свекито беше ок до преди да им кажем за годeжа. първият проблем беше, че милото не и е звъннал предварително да и каже, че ще ми предложи на еди коя си дата в еди кой си час
след това защо не сме я питали
за датата на сватбата. после защо сме резервирали този ресторант, а не озни, който тя искала от години наред. и да не избоявам до къде още се стигна. капката, която преля при нея беше новината, че сами ще си плащаме сватбата, защото и тя е на мнение, че който плаща, той поръчва музиката и просто в този момент разбра, че няма да стане на нейното.
но не се бъркайте, че тя спря до тук. тъй като с милото живеем в софия, а и двамата сме от сандански, тя беше хванала майка ми да й обяснява колко отвратителен човек съм, че така влияя на сина й, че не ме ли било срам така да я пренебрегвам като не я слушам и моля ви се майка ми да хване да ми повлияе и да започна да я слушам
накрая каза на милото, че няма да дойде на сватбата, че неможело такова неуважение от наша страна към нея и така... милото устоя пред нея да не рухне от тази идея, но му е гадно, все пак му е майка.
е сега остават 15 дни до деня, ние с нея не сме говорили от месец и половина, а сега чакаме да видим дали нейно величество ще благоволи да дойде. гадното е че милото се притеснява и тормози, аз лично предпочитам тя да не идва...
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #76 -:
август 10, 2009, 09:40:40 »
, тази жена наред ли е? Направо ти съчувствам мила atsuki. Дано всичко е наред и да си най-щастливата булка на сватбата ви, пожелавам ти го от сърце. Ние с милото сами си решавахме нещата и за годежа и за сватбата, решихме си датата, запазихме гражданско, църква, ресторант, еее родителите ни си платиха кувертите на гостите си, защото и двете роди са много големи и 150 души бяхме много, но въпреки това ние с милото си организирахме всичко. Много весело се получи с игри, изненади, ритуали и т.н., ако трябва пак да я организирам не бих променила нищо, не мога да си представя някой да ми каже къде и на коя дата ще е МОЯТА сватба. Малко дълго стана, съжалявам. Моят съвет е да се обичате и уважавате с милото ти, защото ти се омъжваш за него и с него ще градиш дом и семейство, милото ти със сигурност знае каква "добра душича е майка му" , а за това, че те е подкрепил пред нея
. На свеки...не и обръщай внимание, защото иначе ще откачиш, да не се жени ТЯ за да решава, може когато са се женили те да са решавали родителите им, но това е било миналия век и не е наш проблем. Бъдете много щастливи и ще чакам да ми пишеш как е минал големия ден
Активен
dezmand
Сватбар
«
Отговор #77 -:
август 11, 2009, 00:15:38 »
мила atsuki не обръщай внимание на свекито само да си разваляш настроението
Оставете я с твойто момче да се прави на сърдита и след време като види , че се разбирате чудесно със сина и и не я търсите сама ще дотърчи при вас.Много е гадно за свекървите да разберат , че живота си протича прекрасно и без тях , умират от яд миличките
А аз май съм в по-добра ситуация от повечето момичета тука
Моята свекърва не прояви никакъв интерес към сватбата, даже пита защо така сме решили да се женим , трябвало да го направим по-рано.От 4 години сме заедно , дете имаме и нямало смисъл вече
Луда жена.Като и казахме горката псърна все едно ,че е рзбрала че ще има пгребение :!Понеже бъдещият ми мъж е разведен и това ще му е втори брак каза, че я било срам от хората и нямало да кани роднини.И за капак (сватбата ще е в Стара Загора а милото е от Плевен ) каза ,че трябвало да се приберат още същата вечер.Ами сватбата е вечерна , хората ще се веселят и ще пият , кой ще остане трезвен и ще си тръгне да ги кара в 10часа вечерта. O_OЖената каза - ние нямаме пари и не можем да ви помогнем с нищо.От преди 5 месеца правим подготовка за великия ден , остана месец и 15тина дена а тя още не ме е питала как вървят нещата, справяме ли се , имам ли рокля и т.н С майчето решихме , че е по-добре да се посмеем над хорската простотия и да не си разваляме настроението и положителните емоции около сватбата
Активен
atsuki
Сватбар
«
Отговор #78 -:
август 11, 2009, 11:15:18 »
здравейте момичета
благодаря ви за милите думи и подкрепата
при нас може да се каже, че има развой цялата абсурдна ситуация.
в събота нейно величество ми изпрати списъка с потвърдилите гости за сватбата. оказа се, че тя не просто ще дойде мирно и кротко, но се е написала на първо място в списъка и то с тройно подчертаване на името си, да не би случайно да забравя, че ще идва.
направо щях да падна от смях като го видях
то аз си знаех, че тя няма да пропусне да дайде да се покаже пред всички, даже съм сигурна, че ще се хвали, че цялата организация е нейна дейност, макар да няма и пръст в нея, но както и да е.
важнто е, че милото вече се успокой
казвах му аз, че няма смисъл да се притеснява, но за някой неща мъжете не слушат.
сега остава да чакаме големия ден
ще ви пиша как е минало
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #79 -:
август 11, 2009, 12:48:25 »
"да забравиш, че ще идва", все едно ще дойде Папата...как би могла. Ох направо се смях от сърце
atsuki,
особено на това, че е подчертала името си в списъка. Много се радвам, че всичкоо се нарежда и че милото ти се е упокоило, защото добра, лоша, майка му е, човек не си избира родителите, но Вие сте най-важните и това е Вашия ден, да си изкарате страхотно. Ще чакам да пишеш как е минало
Активен
gospojicakapriz
Ентусиаст
Re:Проблеми с родители
«
Отговор #80 -:
април 01, 2013, 23:26:11 »
Явно е навсякъде. И при мен има доза от всичко - по-странното е , че е от страната на моята майка. Тя не е в Бг, ии се е впрегнала повече от мен... Засега се съобразявам с нещата, с който сметна за добре.На моменти обаче ми избиват нервите.Зарадва се като разбра,че ще има сватба.После и казах датата-ама неможело тогава, тя не можела, нали пътува, трябва да се съобразя с тях.В крайна сметка и тя направи компромис и ние.От 7-ми септември стана 1-ви.И по-добре де, чувствам го по-добре
Сега оня ден ми се обади да ми каже, че ми е купила 80 червени рози и като я питах защо, ми каза - как защо, нямаше 100. Имам задача да обикалям по магазини да търся някакви фигурки, разбирам я жената, иска да е хубаво.Вълнува се. Налага се, ама и аз скърцам със зъби.Иначе майка му не се меси, защото в момента и тя е извън Бг.Изобщо, и аз очаквам изненади ....
Още не ми е изпушила главата. Пожелавам на всички момичета да отстояват принципите си и все пак да глезят дамите (майките), че те и да не си го признават-повече от нас се вълнуват.Съдя по моята майка.Все ми повтаряше-да не си луда да се жениш, а сега ми звъни от майната си и плаща луди пари да ми каже, че купила рози...
Успех , ако ли не .... Валидол ...
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #81 -:
април 02, 2013, 00:00:26 »
Цитат на: gospojicakapriz в април 01, 2013, 23:26:11
Успех , ако ли не .... Валидол ...
Това беше страшно
Ние проблеми сме нямали, но и никой не съм държала отчет. Според мен най-добре по-малко да знаят
По-малко е валидола
После на сватбата и да не им харесва нещо няма изобщо да се сетят за него
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #82 -:
април 02, 2013, 09:57:17 »
Я и аз да се поуплача!
При мен проблемите идват повече от мойте родители. Като им казахме за сватбата бяха много щастливи и още са де, той баща ми отдавна подпитваше кога, дали изобщо искаме и даваше зор, даже като им казахме искаше да се оженим по-бързо. Обаче като почнахме организацията и се почна "много е рано. Има време. Ние наща сватба за 2 месеца я организирахме и си беше хубаво." Запазихме ресторант, църква, гражданско, ДЖ, фото, те не искаха капаро. Започнах да оглеждам за декоратори/флористи и си харесах една жена, обаче като ми даде оферта и аз им казах колко се почна "Ти луда ли си толкова пари за цветя, аз ще ти ги докарам от Холандия ако трябва. Защо от толкова рано ще запазваме декоратори, те няма да свършат и т.н.". Намерих още фирми и поисках още оферти и те пак се въртят в тази сума. И преди седчица-две съвсем случайно стана на въпрос за украса и майка ми казва "Аз съм ти намерила кой да направи аранжировките- цветарката до мойта служба" и аз
А др неща- вази, кой ще ги постави, калъфи и т.н. не се знае нищо!
Всеки път като им спомена за това и се почват едни тиради "Сядайте да учите, стига си я мислила тая сватба, има време. Като заитите дипломната работо и ви свършат държавните тогава ще говорим за сватбата.". И направо ме влудяват!
А свекърва ми каза, че ще си разделят сватбата, но до сега не е попитала и 1 нещо колко струва, а аз от нея ми е неудобно да взимам пари. Сега реши да се развежда, защото неможе да тегли заем.
Малко дълго стана, и съжалявам че ви занимавам с мойте глупости, ала реших да споделя. Обикновенно давате страхотни съвети.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #83 -:
април 02, 2013, 14:26:18 »
ами като е казала че ще участва свекървата, донеси й някоя касова бележка и й напомни. или й покажи деликатно какво има да сеплаща. ние си се обаждахме на роднините и си казвахме какво и колко ни трябва, защото бяха решили че ще плащат ресторанта.иначе едните сами не се сещаха, без подсетка,въпреки че сами предложиха да делят с другите.
«
Последна редакция: април 02, 2013, 14:34:46 от emmmmmy
»
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #84 -:
април 03, 2013, 10:04:16 »
Много ми е неудобно да й кажа нещо за пари. Тя винаги /от години/, като усети на къде върви разговоро, че ще й иска някой пари, а и попринцип от време на време си го споменава, че няма пари, колко разходи има, че едва се справя и т.н.
Аз няколко пъти съм споменавала на шега, че поканите за родителите, за да ги направим излезнаха много скъпи /около 8-10лв./, ама тя нищо не каза. Не пита за пари и до къде сме и аз предпочитам да кажа на наще и да не я занимавам нея.
Иначе Еми, права си! Ако бях по-смела щях да й кажа, освен това тя и претенции леко се опитва да изразява! /Дали не сме си били избрали лош ДЖ?/
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #85 -:
април 03, 2013, 10:37:49 »
Аз, пък, си мисля, че със свекървата трябва да се оправя сина й. Още повече като става въпрос за нещо толкова деликатно, като пълнолетен човек да изисква пари за сватбата си. При вас, доколкото си спомням, комуникацията майка-син не беше особено сполучлива и ако се притесняваш, може и да е по-добре ти да я свършиш тази работа. Но не с намеци и "шеги" за цени. Просто в прав текст я питаш колко смята да отдели за вашата сватба и кога ще има възможност да ви даде парите, защото имаш нужда да знаеш на какво можеш да разчиташ. Нещо от сорта "ние разчитаме на теб, защото ти предложи помощ, за което сме много благодарни и оценяваме жертвата. Кажи ми ако можеш колко и кога за да си направя сметката."
Много неприятна ситуация, знам, че смело раздавам акъли, но се надявам да не ми се налага да моля за нещо, че хич не ми се обръща езика.
Активен
katerinaatan
Сватбар
«
Отговор #86 -:
април 03, 2013, 10:45:49 »
Аз нямам свекърва,но когато имам проблем със сестрата на милото му казвам в прав текст,а той да се оправя...
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #87 -:
април 03, 2013, 10:50:19 »
Той един път седна да говори сериозно с нея на темата и директно я попита "Кажи ми колко мислиш да отделиш за сватбата? Кажи колко можеш да дедеш да си направим сметка?", а тя почна да увърта "Еми, колкото се наложи? Ти колко искаш? Как мислиш, колко ще трябват?" и той й каза "Аз вога и 1млн. да искам, но днам че ти нямаш, затова питам ти колко можеш да ми дадеш" и само с това си остана. Тя не повдига темата, ние за сега също. Тя само се оплаква, че докъто не се разведе заем не може да тегли и предполагам, че трябва да чакаме до тогава вероятно.
Благодаря ви са съветите! Ако бях по-смела щях директно да я питам, но ми е много неудобно да искам пари, още повече от някой различен от наще.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #88 -:
април 03, 2013, 15:02:54 »
Рататуй
и аз да не подмина
Според мен, не се пъхай между шамарите
И няма нищо общо със смелото! Едно е да си смела и да си отстояваш позицията, друго е да се ангажираш в толкова деликатна тема... Мъжът ти да се разбира с майка си, ако не искаш после да чуеш приказки по твой адрес
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #89 -:
април 03, 2013, 15:51:45 »
Ами ако не се разведе и изобщо не изтегли заем? Според мен, и кажете по колко ви е кувертът, какви разходи имате и колко очаквате да станат. Чисти сметки, добри приятели. Предварително си направете сметката и идете заедно със съпруга. Нека говори той, но бъдете двамата. Ако се поставя на нейно място, аз също ще искам да зная какви планове да си правя с финансите. Едно е да имаш желание да помогнеш /в което не се съмнявам/, второ е да искаш и чак трето - да го направиш.
Пак по мое мнение, не оставяй нещата само на съпруга си. Да няма аз казах, той не ме е разбрал и разни игри на телефон. Ама каквото и да правиш, ти все ще си виновна, това си е ясно
.
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8