Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 04, 2024, 21:25:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Хранене по време на бременност
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
8
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Хранене по време на бременност (Прочетена 102944 пъти)
Luv4e
Сватбен ГУРУ
Нашето сладурче Алекс :))
Отг: Хранене по време на бременност
«
Отговор #30 -:
октомври 03, 2008, 16:17:52 »
Леле
Alannah
като чета за какви неща се притесняваш и обвиняваш, чак ме хвана срам...
Ами то аз в началото докато бяхме на медената седмичка колко боклуци изядах...Неискам да си помислям
Поне кафето спрях , пък за цигарите съм изключително горда от себе си , че още ден след зачеването ги спрях от раз... Но с храната съм още на каквото ми се дояде , пържено също, особено пържени картофки
Но ям малко , много бързо се насищам...
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #31 -:
октомври 03, 2008, 17:25:11 »
Ами дано да не е нещо голямо за притеснение, но като четох за умствена изостаналост и т.н., направо
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #32 -:
октомври 03, 2008, 17:34:15 »
Цитат на: Alannah в октомври 03, 2008, 17:25:11
Ами дано да не е нещо голямо за притеснение, но като четох за умствена изостаналост и т.н., направо
Според мен малко прекаляваш с притесненията,това не е обида и моля те не се сърди
Просто за мен всички тези негативни мисли са абсолютно излишни и това е по-големия шанс да навредиш на бебчето.Яж каквото ти се ядеи не се връзвай на това с предлагането,тегли им по една *** и всичко ще е ОК
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #33 -:
октомври 03, 2008, 17:42:34 »
Ами
... просто досега не съм била бременна и наистина се чувствам отговорна за това същество. Ако е за мен, не се притеснявам, но не бих понесла да живея с вина после. Наистина, сигурно с притеснения вредя повече. А за другите от днес твърдо съм го решила
.
Активен
Zahira
«
Отговор #34 -:
октомври 03, 2008, 18:02:56 »
Alannah не се притеснявай толкова! Още повече че нито пушиш, нито консумираш алкохол, нито кафе, което в общи линии е най-важното. Пи ли фолиевата киселина първите месеци?
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #35 -:
октомври 03, 2008, 18:11:13 »
Започнах да я пия в 6г.с. и още я приемам. Лекарката иска да я спра вече, но пък сестра ми каза, че е излишно да го правя. Да съм си доизпиела таблетките (около 40 имам още). Аргументът й е, че все едно да е вредно да ям броколи?! Мисля да я послушам. Вчера търсих повече информация, но никъде не намерих противопоказания, а само препоръка да се приема 3 месеца по-рано и 3 месеца след. Не пише, че е вредна за след третия месец
.
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #36 -:
октомври 03, 2008, 18:16:10 »
А пък и съм по-спокойна, че все пак приемам някакви витамини. Не се самозаблуждавам, че си набавям и наполовина от необходимите с храната. Ям наистина много плодове и зеленчуци, защото имам ненормално голям апетит към тях. Винаги съм ги обичала, но никога не съм яла в такива количества и разнообразие! Поне 3-4 пъти по-малко ядях. Не знам и калций дали си набавям достатъчно
. Все пак не ми се яде всеки ден сирене и мляко.
«
Последна редакция: октомври 03, 2008, 18:20:08 от Alannah
»
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #37 -:
октомври 03, 2008, 18:46:23 »
На мен доктора ми каза да я пия до 20г.с ! Така, че Аlannah можеш да си я пиеш спокойно
С нищо няма да ти навреди!
Активен
Natalia Borisova
«
Отговор #38 -:
октомври 03, 2008, 18:51:25 »
И на мен така ми беше казала моята докторка. И също, че е хубаво солта която консумираме (и за готвене и за пряка консумация) да е йодирана задължително, защото знаем всички колко е полезна йодта за костите, не само за нашите, но и за на децата ни!
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #39 -:
октомври 03, 2008, 19:27:39 »
Благодаря за информацията относно фолиевата, момичета
! А относно солта, аз винаги гледам да е йодирана. От малка знам, че е важно това
.
Активен
Петето
Дива и щастлива.....
«
Отговор #40 -:
октомври 03, 2008, 22:02:41 »
Цитат на: Данитка в октомври 03, 2008, 17:34:15
Според мен малко прекаляваш с притесненията,това не е обида и моля те не се сърди
Просто за мен всички тези негативни мисли са абсолютно излишни и това е по-големия шанс да навредиш на бебчето.Яж каквото ти се ядеи не се връзвай на това с предлагането,тегли им по една *** и всичко ще е ОК
и аз съм на това мнение
аз ям каквото ми се яде, важното е да не е в огромни количества. А относно забележките на останалите....
" трябвало да ям това, трябвало да пия онова, да се въздържам от третото... " аууууууууууу, как мразя като го чуя
Даже една колежка все ми казва " трябва сега да ядеш салата и плодове, да пиеш сокове", ами вчера не се сдържах на поредната такава забележка и я попитах дали има нещо против да ям това, което ми се яде на мен
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #41 -:
октомври 03, 2008, 22:10:14 »
Омръзна ми от израза: "Ти може и да не искаш, ама бебето да иска!"
Няма да казвам кой все го подхвърля! И аз всеки път казвам, че си е моя воля какво ще ям. Ям заради себе си! Просто сега не искам да ям никаква вредна храна заради него. Но полезната я ям заради самата себе си, защото ми се яде и се чувствам добре от нея. Аз и преди това си държах на доброто хранене.
Сега чета книгата на Лоранс Перну и тя точно това казва, че е тъпо мисленето на бебето да не му липсва нещо (не с тия думи, но с този смисъл). Тя казва, че то си взима самичко това, което му е нужно, а евентуален недостиг на нещо би бил за нас мамите. Ние трябва да взимаме по-голяма доза от хубавите неща, за да има и за нас. А то е егоистче още от зачеването му. И ми писна да ми гледат в канчето какво ям и не ям! Аз броя ли им хапките на тях
!
«
Последна редакция: октомври 03, 2008, 22:29:56 от Alannah
»
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #42 -:
октомври 03, 2008, 22:12:31 »
А какво общо има кафето с бременността?
До сега се рових из нета за инфо, ама освен, че кофейна увеличава риска за аборт при дневен прие над 200 мг (около 3 чаши кафе), и то не е доказано!!! друго не намерих.
Някой да има по-конкретна и най-важното научно доказана информация?
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #43 -:
октомври 03, 2008, 22:18:41 »
Нямам научно доказана информация, но знам, че щом аз го пих веднъж като дете и едва не ми се пръсна мозъкът, не бих подложила детето си на това НИКОГА! Затова и цял живот гледам на него като на отрова и дори не понасям мириса му.
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #44 -:
октомври 03, 2008, 22:23:02 »
За цигарите пък гледах преди доста години едно немско видео в час по биология. Лекарят показваше тоновете на бебето преди майакат да запали цигара и бяха нормални. Още докато я запали и сърцето му звучеше все едно ще се пръсне
. Обаче няма бременна пушачка (дори сестра ми и при двете й бременности), която да убедя, че е вредно. Смятам, че цигарите и кофеинът страшно изнервят детето, ако приемем, че нямат друго въздействие. А на сестра ми и двете й деца са нервни и много буйни. Единият е на 2 месеца и още не е толкова силно изразено, но първото й дете няма равно на себе си сред децата, които съм виждала. Дори в яслата казват така!
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
8
Нагоре