Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 07, 2024, 06:44:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Живи цветя за прическа и аксесоари
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
10
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Живи цветя за прическа и аксесоари (Прочетена 118628 пъти)
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Отг: Живи цветя за прическа и аксесоари
«
Отговор #45 -:
май 12, 2008, 10:23:01 »
Wienerin , момините сълзи щяха идеално да пасват на стила на сватбата ти и цялостната ти визия, но не се ядосвай - и с тези миниатюрни калийки в косата също изглеждаш страхотно, така че няма какво да съжаляваш!
И на мен фризьорката ми каза, че се лакирали да издържат дълго време, същото ми казаха и в един цветарски магазин, ама аз отнякъде съм чувала явно за капсулки с вода и съм си навила, че така се прави, а фризьорката ме убеждава, че се лакирали.
то ясно, че трябва да са малки капсулки, не от онези по-големите, в които слагат орхидеите например, защото няма как да се скрият в косата много добре, ако са няколко особено.
Ама нещо не мога да се доверя на това лакиране - все пак ще е голяма жега в края на юли и как ще издържат цял ден и цяла вечер само с лакиране, акълът ми не стига!
Но фризьорката ме убеждава, че издържали и началото на юли ще си направя пробна прическа с лакирани, да ги видя колко ще издържат, но ще изчакам да е колкото се може повече жега
Активен
cremcaramel
Ентусиаст
Публикации: 62
«
Отговор #46 -:
май 12, 2008, 10:30:45 »
Цитат на: Kiksi в май 12, 2008, 10:12:51
cremcaramel , едно червено цвете в косата ще пасва невероятно на роклята, към която си се насочила.
Аз го виждам така - косата да е спусната, леко навита и отстрани цветето. Аз лично не си падам по кокове, но ако е "по-разчупен" кокът мисля, че също става добре.
Да, вече почти съм решила - косата ще е пусната, леко бухнала (ще я навия на много големи ролки само колкото да придам обем). Сега си търся тиара и се чудя какво цвете да бодна, защото трябва хем да е с фина дръжчица, хем да е по-големичко все пак, за да се вижда, не може да е роза примерно... Ама ще го измисля, като дойде роклята. Другото, което си мисля е как да го запазя това цвете, чета тука за някакви лакирания, ама аз сама ще се приготвям и не знам... но съм сигурна, че ще стане страхотно
Активен
Kiksi
«
Отговор #47 -:
май 12, 2008, 10:52:05 »
cremcaramel, може да е нещо като лилиум - май имаше червени, ако не се лъжа, ама те могат и да ти го боядисат в цветарския магазин. Аз на твое място не бих го правила сама, на мен ми казаха, че цветята за косата няма да ми излязат повече от 10-15 лв. - лакирани или боядисани в определен цвят, ако ги искам. Аз постоянно мисля как да свия бюджета оттук-оттам
, но за тези пари въобще няма да се занимавам да ги правя сама.
А как ще съчетаеш тиара с цвете, нещо не мога да си го представя?
Иначе за избора на прическа -
Активен
cremcaramel
Ентусиаст
Публикации: 62
«
Отговор #48 -:
май 12, 2008, 10:55:45 »
Не е въпрос на пестене на пари, ами съм в друга страна и въобще не ми се разправя с фризьори и не им вярвам много. Как ще съчетая тиара с цвете нямам идея, аз и тиара още нямам
Може пък да съм с гребенчета и с тях да е закрепено цветето...
Да, сега ми хрумна, че може от същото цвете да се направи бутониера за младоженеца и ще си пасваме още по-добре
Активен
Kiksi
«
Отговор #49 -:
май 12, 2008, 11:05:52 »
Да, знам че си в друга страна, но мислих, че сватбта ти е в БГ.
Може би ще се справиш сама, но там няма ли практика да се правят пробни прически, за да знаеш, дали ще се харесаш предварително? Аз мисля, че спокойно ще се справиш с такъв тип прическа, така че - успех!
Може и да се получи с тиара и цвете, само трябва да пробваш!
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #50 -:
май 12, 2008, 20:01:57 »
Цитат на: cremcaramel в май 12, 2008, 10:55:45
Не е въпрос на пестене на пари, ами съм в друга страна и въобще не ми се разправя с фризьори и не им вярвам много. Как ще съчетая тиара с цвете нямам идея, аз и тиара още нямам
Може пък да съм с гребенчета и с тях да е закрепено цветето...
Да, сега ми хрумна, че може от същото цвете да се направи бутониера за младоженеца и ще си пасваме още по-добре
какво ще кажеш за орхидея в косата. Не забравяй, че освен косата и букета ти трябва да си пасва с младоженеца. Това става с бутониера за младоженеца от същото цвете в повечето случаи какъвто е и букета на булката. Но да не стане много претрупано с тиара, цвете в косата, букет от други цветя. Трябва добре да го обмислиш!
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #51 -:
май 12, 2008, 20:22:25 »
Сега се сетих, че цветята в косата може да са и като венче и да заместят тиарата или да са закрепени на нея! Но определено трябва да се направят добре и да са по-финни цветя!
Активен
Zahira
«
Отговор #52 -:
май 13, 2008, 10:00:33 »
Орхидея в косата би стояло прекрасно, но трябва да се има впредвид, че орхидеята доста цапа и като нищо може да ви оцвети лицето или роклята в жълтеникаво - оранжев прашец.
Активен
didda
Сватбен ГУРУ
Щастлива мама на бебе Макс - сладурана!
«
Отговор #53 -:
май 13, 2008, 11:37:03 »
Цитат на: Zahira в май 13, 2008, 10:00:33
Орхидея в косата би стояло прекрасно, но трябва да се има впредвид, че орхидеята доста цапа и като нищо може да ви оцвети лицето или роклята в жълтеникаво - оранжев прашец.
Да, така е ... не че цапа, но пуска сладникав, лепкав сок.
Аз смятам да съм с орхидея в косата. Моята фризъорка ми го предложи и ми показа прически, които е правила с орхидеи. Предварително, обаче, трябва внимателно да се почисти.
Активен
КатиНка
«
Отговор #54 -:
май 13, 2008, 12:42:25 »
Момичета, скоро гледах снимките на една булка, която имаше орхидея в косата и стои прекрасно. Бих пуснала нейна снимка само след нейно съгласие
или на лични ако някой много иска да види ....
Активен
korona
Ентусиаст
«
Отговор #55 -:
май 13, 2008, 18:04:34 »
аз имах орхидеи в косата и нито прашец, нито сок са пускали, освен това са много издръжливи, дори в най-големите горещини остават свежи
_MG_9899.jpg
(60.56 KB, 426x640 - видяно 879 пъти.)
«
Последна редакция: май 13, 2008, 18:06:34 от korona
»
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #56 -:
май 13, 2008, 18:52:48 »
Знам, че може би не е тук мястото, но не знам в коя тема да задам въпроса си.
Разглеждах албумите и забелязах, че някои от булките също са закичени с бутониери
и се чудя така ли трябва? Аз знам, че се закичват най-близките - кумове, родители, братя, сестри...., но булка закичена - за първи път видях това преди малко в някои от албумите??
Кажете как е редно?
Активен
Kiksi
«
Отговор #57 -:
май 13, 2008, 19:01:33 »
Katitka, аз много искам да видя снимката (ако не е тази, която вече е пусната), така че - чакам
Аз взех да се навивам за орхидеи, особено щом издържат в големите жеги (на мен това ми е проблемът). Само че аз твърдо не искам да съм с 1 цвете в косата, така че ще трябва да търся от тези малките орхидеи, дано намеря. Защото прическата ми искам да е с няколко живи цветя.
А за цапането - смятям, че като си поръчваш цветята за косата, те би трябвало да ти ги подготвят предварително, така че да няма нежелани инциденти. Но не е зле да се пита предварително.
«
Последна редакция: май 13, 2008, 19:07:20 от Kiksi
»
Активен
Kiksi
«
Отговор #58 -:
май 13, 2008, 19:06:46 »
Цитат на: Agent T в май 13, 2008, 18:52:48
Знам, че може би не е тук мястото, но не знам в коя тема да задам въпроса си.
Разглеждах албумите и забелязах, че някои от булките също са закичени с бутониери
и се чудя така ли трябва? Аз знам, че се закичват най-близките - кумове, родители, братя, сестри...., но булка закичена - за първи път видях това преди малко в някои от албумите??
Кажете как е редно?
Според мен не е редно. Булката си е булка и си носи определени аксесоари и ако се закичи и с бутониера - вече става претрупано.
Но въпрос на личен избор - аз съм твърдо против, някои явно го правят.
Аз пък сега взех да се чудя, дали само младоженецът да е закичен с живо цвете или и кумовете и родителите. За кумата мисля гривничка от цветя да поръчам може би, но не е ли тъпо тя да е с живи цветя (макар и на ръката), а кума - с изкуствена бутониера?
Ама пък и не върви да кумът и младоженецът да имат еднакви бутониери някак си.
Аз също искам гривничка за мен и трябва да внимавам да не сме еднакви с кумата в това отношение.
Може би моята гривна и бутониерата на милото ще бъдат от едни цветя съобразно букета и цветята в моята прическа, а на кумовете - от други цветя, но пак да са в синхрон гривничката на кумата и бутониерата на кума.
Активен
marchela
Сватбар
very happpyyyyyyyyyy
«
Отговор #59 -:
май 13, 2008, 19:14:39 »
Аз за кумата съм решила гривничка от цветя да поръчам , а за кума бутониера с живи цветя
Но имаш право че все пак би било по-добре да е различна от тази на младоженеца...
Мерси за идеята
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...